vinston Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 ? ????? ?????? ???????? ??????, ????? ????????? ?? ?????? ????????? ????????? ? ?????? ????? ??????? ???????? ????? ???? ?? ?????? ???????. ???? ?? ?????? ? ??????? ????? ????????. mislila sam danas da stavim taj ?lanak B) no pokušala sam iza?i iz okvira vere i vinstonu objasniti sa stanovišta majke, žene, ljudskog bi?a.. Uz duzno posthovanje Marija, ali niste zeleli da prihvatite ono shto sam ja prichao. A vidim nekoliko postova posle ste ipak priznali ponekad moramo napraviti kompromis i od dva zla izabrati manje.Ja ipak nisam dobio odgovore na pitanja koja sam postavljao. Malo je teshko kada sam u manjini, tj. jedini koji zastupa stav da je abortus legalan i opravdan u vecini sluchajeva. I ne spajam sa tim vashim bogom i religijom jer je veoma glupo da neki chicha, naravno mushkog pola, pricha o tome shta je u redu , a shta nije, jer niti je on zena niti zna kroz shta zena prolazi kada je u pitanju nezeljena trudnoca. Izbor treba ostavi zenama da odluche da li ce da prekinu trudnocu ili nece. Danas u 21. veku postoji drzava pod nazivom Severna Koreja. Drzava je maltene postala koncentracioni logor. Jedna cura koja je bila zvezda u usponu, umetnica, svi su joj predvidjali uspeshnu karijeru je zavrshila u jednom takvom logoru. Sistematski je bila unishtavana. Iskopali su joj rupu u zemlji stavili najlon i rekli da je to nejno mesto. Kao da je u pitanju pas, a ne ljudsko bice. Kosa je pochela da joj opada, ochi joj upale, bila je kost i koza. Pre svega toga svakodnevno je bila silovana. Zatrudnela je skoro svaki put. Da ne bi rodila, ona kao i ostale zene koje su svakodnevno silovane piju fekali, ili nalaze neku travu koja samo u prolece raste i kuvaju krishom njen koren jer ima toksine i na taj nachin prekidaju trudnocu. Da li je to humano shto njih siluju svakodnevno. Ne samo jedan chuvar vec ko stigne. Shta bi ste vi uradili u tom sluchaju ? @karadjordje nije isto pantljika koja je u fazi formiranja da bi posle 7-8 meseci u majchinoj utrobi pochinjao i glavni, vitalni organ da se razvija neophodan za funkcionisanje, mozak, i chovek, svesno bice. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Нико не говори о начину већ о трудноћи јер дијете које је зачето силовањем није криво што је његову мајку неко силовао. Фетус није особа са рзвијеним органима али је особа.Беба има више костију од особе старе 30 година али су и једно и друго људи иако међу љима има разлика. Ако убијемо фетус убићемо човјека јер се од фетуса развија човјек. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Мај 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Ja ipak nisam dobio odgovore na pitanja koja sam postavljao. Malo je teshko kada sam u manjini, tj. jedini koji zastupa stav da je abortus legalan i opravdan u vecini sluchajeva. I ne spajam sa tim vashim bogom i religijom jer je veoma glupo da neki chicha, naravno mushkog pola, pricha o tome shta je u redu , a shta nije, jer niti je on zena niti zna kroz shta zena prolazi kada je u pitanju nezeljena trudnoca. Izbor treba ostavi zenama da odluche da li ce da prekinu trudnocu ili nece.???? ?? ? ?????? ????? `?? ???? ??????? ??? ??? ?? ????? ?? ???? ????`. ????? ?? ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ????????, ??? ?????????? ??? ??. ????? ????????? ???? ?????, ??? ?? ?? ????? ?????? ?? ??? ???? ??????? ??????? ???? `???? ????`, ????? ?? ???????? ???????? ?? ???? ????????? ?????? ?? ?? ??? ??????? ? ?? ???? ???????? ?? ?? ????????? ???? ???-????, ????, ?????? ????. ????? ?? ??? ???? ??? ???? ??????? ? ??? ????????? ?????, ?? ???? ?? ? ?? ???? ???? ???? ???????? ??????( ????? ??????????) ?????? ???? ?? ?? ??????? ? ??? ?? ???? ????, ??? ?? ?? ??????? ??? ?? ??????? ???????. ??????? ?? ???? ??? ????? ???? ?? ?? ???????? ?? ????? ???? ????? ????-? ?? ???? ? ?? ????. Danas u 21. veku postoji drzava pod nazivom Severna Koreja. Drzava je maltene postala koncentracioni logor. Jedna cura koja je bila zvezda u usponu, umetnica, svi su joj predvidjali uspeshnu karijeru je zavrshila u jednom takvom logoru. Sistematski je bila unishtavana. Iskopali su joj rupu u zemlji stavili najlon i rekli da je to nejno mesto. Kao da je u pitanju pas, a ne ljudsko bice. Kosa je pochela da joj opada, ochi joj upale, bila je kost i koza. Pre svega toga svakodnevno je bila silovana. Zatrudnela je skoro svaki put. Da ne bi rodila, ona kao i ostale zene koje su svakodnevno silovane piju fekali, ili nalaze neku travu koja samo u prolece raste i kuvaju krishom njen koren jer ima toksine i na taj nachin prekidaju trudnocu. Da li je to humano shto njih siluju svakodnevno. Ne samo jedan chuvar vec ko stigne. Shta bi ste vi uradili u tom sluchaju ? ???? ?? ?? ????? ? ?????? ??????? ??????????? ???? ?? ???? ???????, ?? ???? ???????? ????, ??? ? ????? ? ?????? ?????? ???????? ?? ???? ?? ??????? ??????????? ?? ?????? ????, ? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лука Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Неосновано је делити развојни пут човека на оне у којима "није људско биће" и оне од којих почиње то да буде. Друго, јадно је друштво које као средство у борби против криминала, педофилије, малтретирања,... користи абортус. Од 1973. године, пресудом Врховног суда у случају "Роу против Вејда", у САД је легализован абортус. Постоје неке теорије које пад стопе криминала деведесетих година приписују овој одлуци суда, која је по њиховом мишљењу допринела да се број криминалаца на улицама смањи. Треба рећи да постоје и они који не негерају повезаност легализације абортуса и опадање криминала, али сумњају у њихову међусобну условљеност. У сваком случају, ако је ова теорија и тачна свакако није оправдање за абортус. У САД се годишње изврши око 1,5 милиона абортуса, а деси се око 15 000 убистава. Некоме живот фетуса вреди мање од живота новорођенчета, па чак и да је то сто пута мање (монструозна замисао), број абортуса једнак је броју убистава (1 500 000 / 100 = 15 000), а неупоредиво је већи од броја спречених убистава, оних која су "избегнута" легализацијом абортуса. Значи, врло лоше решење. Код нас је овај однос још и гори, 200 000 абортуса на 200-300 убистава годишње. У Србији преко 90% абортуса врше жене које су у браку, вероватно не желе "додатну обавезу" јер чисто сумњам да су све у проблематичним браковима у којима како је написао Винстон: "Muz ponovo krece na nju pesnicom po faci da rovari, izbija joj zube. Ona poteze noz i zabija mu ravno u vrat. Preseca vezu koja pumpa krv, iskrvari za kratak vremenski period i ona je konachno slobodna" - какав лош филм. Не знам да ли живим у истој земљи као и Винстон јер из његових порука изгледа да се на све стране жене и деца силују, малтретирају, "држе у подруму и врше експерименте над њима",... Прве године легализација абортуса у САД резултирао је једним абортусом на четири порођаја, а 1980. године један на сваких 2,25 порођаја. Није ваљда да би свака друга-трећа беба постала криминалац или нечија жртва? Ако је тако онда се треба запитати докле смо као друштво дошли и да ли је решење у насилном прекидању трудноће или на неком другом месту, можда у мало више хуманости (оне праве а не те лажне),... нпр. поправити ову бруку http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=67183§ionId=33 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 ???? ?? ?????? ? ?????? ??? ? ???????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ????????? ???? ????? ??? ?? ?????? ????? ???? ???????.????? ???? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ?????.???? ??? ???? ??????? ?? ????? ????? 30 ?????? ??? ?? ? ????? ? ????? ???? ???? ???? ???? ??? ???????.??? ??????? ????? ??????? ??????? ??? ?? ?? ?????? ??????? ??????.To se takodje deshava. Chinjenichno stanje. Fetus nije osoba. to je velika razlika. To je moj stav.@Alefshin U pravu si. chovek je rekao ne chini zlo drugima, jer ti isto ne zelish da se tebi neshto loshe desi. Nisam rekao da je "bog" chicha vec oni ljudi na funkcijama u crkvama. Ali shta takve zene da rade? Hocemo i tu da prichamo o "ubistvima" o tome kako je to nehumano/neetichki? Govorim o svim sluchajevima koji na svetu postoje jer je chovek itekako kreativna osoba. Shta cemo sa njima da radimo ? Jednostavno cemo da zanemarimo ? Necu reci da je abortus ubistvo, jednostavno sam tog stava. Da li je neetichki to uraditi, da bi se skratile obaveze, naravno. Zena je posle toga dovoljno kaznjena i deo nje prosto umre i nije joj potrebno dodatno opterecenje za oziljak koji ce nositi do kraja zivota. I na kraju krajeva to je njen izbor, njeno telo!@???? Vidim da se bavish statistikom, pa prekopaj malo po novijim istrazivanjima i vidi koliko zena godishnje biva maltretirano/zlostavljano u Srbiji. Koliko dece ima po ulicama grada koji nemaju roditelje i nema ko da se brine o njima sem ulice. Autrijanac drzao cerku u podrumu 25 i vishe godina, napravio joj sedmoro dece. Posle nekih pola godine neki lik mislim iz Juzne Amerike nemojte me drzati za rech, isto je silovao cerku par decenija i chopor dece joj ostavio. Zakonski je sa 14 godina kod nas dozvoljeno svojevoljno stupiti u seksualne odnose zbog Roma.Da bi se sprechila nezeljena trudnoca neophodno je da se vishe pricha sa klincima i sredstva za kontracepciju i zashtutu budu mnogo dostupnija nego shto je danas sluchaj. Tada bi stepen nezeljene trudnoce bio mnogo manji. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Vinstone odgovoriću ti Ništa ja nisam prihvatila, čovek vidi ono što želi i učuje ono što želi Na žalost mnogi gledaju ali ne vide, slušaju ali ne čuju Da li si ti jedan od njih nije moja stvar Čiča koji sedi, nemoj me molim te zasmejavati ..ne moraš verovati ali ipak si u nečijoj kući pa se potrudi da se pristojno ponašaš prema ljudima koji su te primili otvorenog srca Kada sam napisala za silovanje da je to diskutabilno...nisam opovrgla svoj stav da je ubistvo ubistvo abortus ili namerni pobačaj (koji se vrši sa predumišljajem) jer oprosti ali čim neko delo činiš ti moraš biti svestan i posledica, pa prema tome već si unapred odlučio da...ako do toga dođe...ubićemo ga Sve što ima srce je živo...a što se tiče emocija ili psihe...mnogi odrasli nemaju čak ni razum..pa ih ne ubijamo po svojoj volji..ne dopada mi se smatram da ej glup, nerazuman, hajde da ga ubijemo Po tvojoj teoriji ljudski rod ne bi trebalo uopšte da postoji Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 I da...ne ubija se niko samo zbog toga...što bi moglo da se desi..ta teorija je zaista detinjasta...ja sam žena,majka, pri tom zdravstveni radnik, pri tom uža specijalnost ginekologija i akušerstvo i imam pravo da govorim sa aspekta žene. Činjenično stanje je da 80% devojaka abortira zbog pritiska porodice ili partnera, činjenično stanje je da 80% žena, devojaka sa partnerom vodi ljubav bez prezervativa na insistiranje PARTNERA, i ne možeš im objasniti da tu nema ljubavi NIKAKVE jer u tom slučaju on misli isključivo na sebe a en na nju Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Kao da potpuno okretanje na glavu uobičajenih zamisli o ranom djetinjstvu nije dovoljno, znanstvenici su počeli stvarati zadivljujuću sliku inteligentnog života u maternici. Među otkrićima su i: * Do devetog tjedna, fetus koji se razvija može štucati i reagirati na glasne zvukove. Do kraja drugog tromjesečja može i čuti. * Baš kao i odrasli, i fetus doživljava REM fazu spavanja u kojoj se tijekom snova oči brzo pokreću. * Fetus uživa u obrocima koje pojede njegova majka, doživljavajući prve okuse hrane u maternici. * Uz ostala mentalna dostignuća, fetus može razlikovati glas svoje majke i neke nepoznate osobe, a može i reagirati kada mu se čita neka njemu poznata priča. * Čak i prerano rođena beba je svjesna, osjeća, reagira i prilagođava se svojoj okolini. * Bez obzira na to što fetus reagira na neke podražaje, to ne znači da bi trebalo pokušavati unaprijediti njegov razvoj. Stimulacija osjetila fetusa može kasnije dovesti čak i do teže prilagodbe. Istraživači sada znaju da se korijeni ljudskoga ponašanja počinju razvijati rano - zapravo već nekoliko tjedana nakon začeća. Još prije nego što žena uopće zna da je trudna, mozak embrija već se počeo razvijati. Do petog tjedna, već se počeo razvijati cerebralni cortex, dio mozga koji nam omogućava da se pomičemo, mislimo, govorimo, planiramo i stvaramo. Sa devet tjedana, embriju mozak omogućuje da savija tijelo, štuca i reagira na buku. Sa deset tjedana, embrij pomiče ruke, ''udiše'' i ''izdiše'' amniotsku tekućinu, otvara čeljust i proteže se. Prije završetka prvog tromjesečja, embrij zijeva, siše i guta, a također osjeća i njuši. Do kraja drugoga tromjesečja čuje, a do kraja trudnoće i vidi. zaista me mrzi dalje da ti kopiram ali nauka je toliko uznapredovala potraži malo na netu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 To je jednostavno moj nachin izrazavanja. Da rezimiramo, jer je beskrajna tema i svako ima svoj chvrsta stav od kojeg ne zeli da odstupi. Za mene je abortus opravdan i bice uvek opravda. Stvar izbora zene i samo njenog. Vash je da to nije opravdano i to je jednostavno tako B) Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 To je jednostavno moj nachin izrazavanja.Da rezimiramo, jer je beskrajna tema i svako ima svoj chvrsta stav od kojeg ne zeli da odstupi.Za mene je abortus opravdan i bice uvek opravda. Stvar izbora zene i samo njenog. Vash je da to nije opravdano i to je jednostavno tako B)naravno ali fetus nije "pantljika" B)i nije pitanje bilo da li je to pravo izbora žene ve? sam ?in :)vreme je za lubenicu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лука Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Vidim da se bavish statistikom, pa prekopaj malo po novijim istrazivanjima i vidi koliko zena godishnje biva maltretirano/zlostavljano u Srbiji. Koliko dece ima po ulicama grada koji nemaju roditelje i nema ko da se brine o njima sem ulice.Autrijanac drzao cerku u podrumu 25 i vishe godina, napravio joj sedmoro dece. Posle nekih pola godine neki lik mislim iz Juzne Amerike nemojte me drzati za rech, isto je silovao cerku par decenija i chopor dece joj ostavio.Zakonski je sa 14 godina kod nas dozvoljeno svojevoljno stupiti u seksualne odnose zbog Roma.Da bi se sprechila nezeljena trudnoca neophodno je da se vishe pricha sa klincima i sredstva za kontracepciju i zashtutu budu mnogo dostupnija nego shto je danas sluchaj. Tada bi stepen nezeljene trudnoce bio mnogo manji.Ако су злостављане могу да се разведу, да пријаве случај полицији,... . Што се тиче деце на улици то је проблем друштва и државе који се брину о правима и "правима" разних група и неким маргиналним питањима а не посвећују довољно пажње онима којима је најпотребнија. Са друге стране, ти у старту нерођену децу осуђујеш на неуспех и подржаваш одузимање им права на живот. О случају у Аустрији и сличним екстремима нема врхе расправљати на овој теми.Zakonski je sa 14 godina kod nas dozvoljeno svojevoljno stupiti u seksualne odnose zbog Roma.Ако је то неко поставио као коментар на сајт Пресса у вези поменутог чланка не значи и да је тачно. Роми су национална мањина којих има по попису око 100 000 (по неким проценама око 300 000) и свакако због тога није донет закон пре 60-70 година који важи за све грађане Србије. Живе Роми и у другим земљама па је у њима та старосна граница већа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Luka stpanje u seksualne odnose pre 16 godine nije dozvoljeno, Službeni list, proveriću na poslu iz koje godine koji još uvek važi na žalost zakon je promenjen zbog ilegalnih prekida trudnoće te po našem trenutno važećem zakonu OSOBA SA NAVRŠENIH 16 GODINA, SAMA, BEZ PRISUSTVA RODITELJA ILI STARATELJA, UZ VAŽEĆI DOKUMENT ZA LIČNU IDENTIFIKACIJU(PASOŠ ILI LIČNA KARTA) SAMA PODNOSI ZAHTEV AZ PREKID TRUDNOĆE DO NAVRŠENE 16-TE GODINE ŽIVOTA TAJ ZAHTEV MOŽE PODNETI RODITELJ ILI STARATELJ DETETA UKOLIKO JE DETE LIŠENO RODITELJSKOG STARATELJSTVA tužno ali istinito Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 ???? ?? ?????? ? ?????? ??? ? ???????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ????????? ???? ????? ??? ?? ?????? ????? ???? ???????.????? ???? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ?????.???? ??? ???? ??????? ?? ????? ????? 30 ?????? ??? ?? ? ????? ? ????? ???? ???? ???? ???? ??? ???????.??? ??????? ????? ??????? ??????? ??? ?? ?? ?????? ??????? ??????.To se takodje deshava. Chinjenichno stanje. Fetus nije osoba. to je velika razlika. To je moj stav.?? ?? ??????? ??????? ?? ?? ?? ????? ????? ??? ??,????? ?? ?? ?? ?? ?????? ??????? ??????.????? ??? ?? ?? ?? ????? ??? ?? ?????????????? ??? ?????? ?????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Мај 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Nisam rekao da je "bog" chicha vec oni ljudi na funkcijama u crkvama. ??????, ????? ?? ????? ?????????? ??? ??????? ????? ?????. ?? ????????? ?? ???? ? ?? ?? `?? ??????? ???????? ? ???????`? ?? ??? ?? ???? ????????, ???? ?? ?? ?????? ?????.Stvar izbora zene i samo njenog.? ???????, ????? ??? ?? ???? ????? ??????, ??? ??? ???? ???? ???. ???????? ?? ????? ???? ? ? 4., 5. ??? 8. ?????? ? ???? ?? ??? ????? ????. ????? ?? ?????? ?? ?? ?????????????? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 ???? ?? ?????? ? ?????? ??? ? ???????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ????????? ???? ????? ??? ?? ?????? ????? ???? ???????.????? ???? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ?????.???? ??? ???? ??????? ?? ????? ????? 30 ?????? ??? ?? ? ????? ? ????? ???? ???? ???? ???? ??? ???????.??? ??????? ????? ??????? ??????? ??? ?? ?? ?????? ??????? ??????.To se takodje deshava. Chinjenichno stanje. Fetus nije osoba. to je velika razlika. To je moj stav.?? ?? ??????? ??????? ?? ?? ?? ????? ????? ??? ??,????? ?? ?? ?? ?? ?????? ??????? ??????.????? ??? ?? ?? ?? ????? ??? ?? ?????????????? ??? ?????? ??????Izvini ali ne mogu da ti odgovorim na ovo pitanje. Objasnio sam u postu pre ovoga.@Alefshin Ono glavni, Papa, Partriarh... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука