karadjordje Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Svako uchi u zivotu da bi postao neshto, barem vecina ljudi to radi.Tebi je to uza specijalnos, meni neshto drugo. Mama i tada jednog dana, mozda i noci odluche da uprazne seks, i mali brzi plivachi shto brze plivaju do cilja ko je najuspeshniji dobije tu privilegiju da zivi. Ili mu se ponishte rezultati jer misle da nije igrao fer.Indirektno sam upoznao curu koja je radila dokumentarac o svom zivotu, i nekim sporednim stvarima. Zatrudnela i shta cura sa 17 leta da radi. Otishla u ambulantu i sredila stvar. Na premijeri filma, nisam odmah skontao da je to ona, bila je izizetno vesela i radosna. Nosi ce ona taj oziljak celog zivota i nikada nece moci da zaboravi, ali to je njen izbor. ako ?emo o umu i razumu onda bi trebalo polovinu stanovništva ove planete pobiti jer nemaju razumae da do toga ne bi doshlo zato se i radi abortus.?? ??? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????? ???? ???? ????? ? ???? ?? ????????? ?? ???? ?? ????????.???` ?? ????? ?? ??? ????? ??? ?? ?????? ????????? ? ?? ???? ???? ?????? ???????? ?????? ?? ?????????????? ?? ?? ?? ??????? ????? ???? ???? ?????? ?? ?? ?? ??????? ????? ?? ???????? ??????.?? ?????? ?? ???? ???? ?? ????? ?????????? ????? ????? ???????? ???????.?????? ???? ?? ?????? ???? ????? ? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ?? ?????? ????? ??????? ??? ??? ?? ???? ??????? ?? ???????.??? ??? ?? ???? ?? ???????? ?????? ???? ?? ???? ? ???? ?? ?? ? ???. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Охо. Видим, овде се баш створила полемика. Винстоне, ако можеш само да ми кажеш аргументе да "то биће" у стомаку није дете у суштини него да је само фетус. Шта то тачно каже наука, која наука. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Svako uchi u zivotu da bi postao neshto, barem vecina ljudi to radi.Tebi je to uza specijalnos, meni neshto drugo. Mama i tada jednog dana, mozda i noci odluche da uprazne seks, i mali brzi plivachi shto brze plivaju do cilja ko je najuspeshniji dobije tu privilegiju da zivi. Ili mu se ponishte rezultati jer misle da nije igrao fer.Indirektno sam upoznao curu koja je radila dokumentarac o svom zivotu, i nekim sporednim stvarima. Zatrudnela i shta cura sa 17 leta da radi. Otishla u ambulantu i sredila stvar. Na premijeri filma, nisam odmah skontao da je to ona, bila je izizetno vesela i radosna. Nosi ce ona taj oziljak celog zivota i nikada nece moci da zaboravi, ali to je njen izbor. ako ?emo o umu i razumu onda bi trebalo polovinu stanovništva ove planete pobiti jer nemaju razumae da do toga ne bi doshlo zato se i radi abortus.da do toga ne bi došlo ?ovek/ žena koriste razum...postoji kontracepcija, postoji zaštita, planiranje porodice, ako neko može da ubije svoje nero?eno dete bez ikakvih emocija...e tu sam te chekao.Nije tako kao shto ti prichash. Da li ti znash da jedan dureks kosha oko 200 dinara?imash tri komada unutra. I mi i cure se bune kada stavimo tu prokeltu gumicu ida jednostavno to nije taj osecaj. Ti u proseku kada si mladji hocesh oko 7 puta nedeljno da upraznjavash seks. Dodje se na kraju meseca do pozamashnije sume novca koja moze i na drugu stranu da se iskoristi. Kontraceptivna sredstva takodje koshtaju, a i i ona nisu 100% sigurna. Curama do nekih 18 godina se ne preporuchuje kontraceptivno sredstvo jer ima nezgodne nuspojave. U africi na primer nemash kontraceptivna sredstav da kupish. Jednostavno vlasti ti nedozvoljavaju jer zele da se shto vishe ljudi radjaju, da nemaju elu kugu kao u Vojvodini. Zato je najveci procenat obolelih ljudi od side upravo tamo. Zar mislish da su ljudi bash toliko neupuceni u sve to ? Ne mozesh da zamislish kada zaradjujesh 15 dolara mesechno, a morash da placash stan i hranu, kada imash gde da kupish zashtitu, shta mislish da je ona toliko jeftina da mozesh i to da priushtish? Nagon za seksom je uvek bio veoma snazan i veoma mali procenat moze da izdrzi a da ne pukne. Ko je spominjao odsustvo emocija ? Ja sam upravo suprotno u prethodnom postu rekao.Nisam manijak da se lozim na to da mi se dopada. Mada sam gledao i groznije stvari, tako da nisam neshto potreshen, mozda ce kasnije pocheti da utiche na moju psihu.pola ovoga što pri?aš su, izvini , glupiosti...loša opravdanjada li ti misliš da sam ja cvet pa sam se vetrom oplodila i rodila svoje dete??misliš li ti da sam ja ro?ena sa 45 godina brokoli brokoli brokoliNIKADA sebi nisam dozvolila da neplanirano ostanem u drugom stanju.tj trudnaPrvo, kondoma ima razli?itih a to što "mi" imamo komleks Durexa..to je druga pri?a...kondom ne služi samo za zaštitu od neplanirane trudno?e, ve? i od HPV virusa(kondiloma koji su VISOKO pekancerozni) , polno prenosivih bolesti, i naravno kao zaštita od HIV-aIUD ili poznata u narodu kao spirala košta oko 2000,00 dinara, 99,9% je sigurna i ugra?uje se i vrlo mladim devojkama koje nisu ra?ale.Rok trajanja od 2 - 5 godina u zavisnosti od proizvo?a?a.tablete - ne goje, ne izazivaju poja?anu maljavost, mersilon ide na recept :)Dijafragma - vrlo jednostavna za upotrebu Što se ti?e Afrike, tamo ima manje prekida trudno?e nego u Srbiji, postoje biljke koje služe kao kontraceptivna sredstva #Nagon za seksom je uvek bio veoma snazan i veoma mali procenat moze da izdrzi a da ne pukne#Ovo li?i na Frojda a Frojd je ipak tu pogrešio Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Абортус је убиство. Нема никакве сумње. И то је најсвирепије могуће убиство. То је напад на живи организам у живом организму; живи организам који не може да се брани. То је удар на крв наше крви, на кост наше кости. То је удар на Духа Светога. Абортус је удар на сам Живот. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Zgranuti smo kako je u Kragujevcu pobijena četa đaka zamišljam koliko četa đaka ubiju bez da su im dali pravo na izbor... _______________________________________________________ ako ćemo o umu i razumu onda bi trebalo polovinu stanovništva ove planete pobiti jer nemaju razuma e da do toga ne bi doshlo zato se i radi abortus. _____________________________________ a kako može da se proceni da će se to dogoditi? ko je taj koji odlučuje o tome ? ubićemo za svaki slučaj? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Svako uchi u zivotu da bi postao neshto, barem vecina ljudi to radi. Tebi je to uza specijalnos, meni neshto drugo. Mama i tada jednog dana, mozda i noci odluche da uprazne seks, i mali brzi plivachi shto brze plivaju do cilja ko je najuspeshniji dobije tu privilegiju da zivi. Ili mu se ponishte rezultati jer misle da nije igrao fer. Indirektno sam upoznao curu koja je radila dokumentarac o svom zivotu, i nekim sporednim stvarima. Zatrudnela i shta cura sa 17 leta da radi. Otishla u ambulantu i sredila stvar. Na premijeri filma, nisam odmah skontao da je to ona, bila je izizetno vesela i radosna. Nosi ce ona taj oziljak celog zivota i nikada nece moci da zaboravi, ali to je njen izbor. ako ?emo o umu i razumu onda bi trebalo polovinu stanovništva ove planete pobiti jer nemaju razumae da do toga ne bi doshlo zato se i radi abortus. da do toga ne bi došlo ?ovek/ žena koriste razum...postoji kontracepcija, postoji zaštita, planiranje porodice, ako neko može da ubije svoje nero?eno dete bez ikakvih emocija... e tu sam te chekao.Nije tako kao shto ti prichash. Da li ti znash da jedan dureks kosha oko 200 dinara? imash tri komada unutra. I mi i cure se bune kada stavimo tu prokeltu gumicu ida jednostavno to nije taj osecaj. Ti u proseku kada si mladji hocesh oko 7 puta nedeljno da upraznjavash seks. Dodje se na kraju meseca do pozamashnije sume novca koja moze i na drugu stranu da se iskoristi. Kontraceptivna sredstva takodje koshtaju, a i i ona nisu 100% sigurna. Curama do nekih 18 godina se ne preporuchuje kontraceptivno sredstvo jer ima nezgodne nuspojave. U africi na primer nemash kontraceptivna sredstav da kupish. Jednostavno vlasti ti nedozvoljavaju jer zele da se shto vishe ljudi radjaju, da nemaju elu kugu kao u Vojvodini. Zato je najveci procenat obolelih ljudi od side upravo tamo. Zar mislish da su ljudi bash toliko neupuceni u sve to ? Ne mozesh da zamislish kada zaradjujesh 15 dolara mesechno, a morash da placash stan i hranu, kada imash gde da kupish zashtitu, shta mislish da je ona toliko jeftina da mozesh i to da priushtish? Nagon za seksom je uvek bio veoma snazan i veoma mali procenat moze da izdrzi a da ne pukne. Ko je spominjao odsustvo emocija ? Ja sam upravo suprotno u prethodnom postu rekao. Nisam manijak da se lozim na to da mi se dopada. Mada sam gledao i groznije stvari, tako da nisam neshto potreshen, mozda ce kasnije pocheti da utiche na moju psihu. pola ovoga što pri?aš su, izvini , glupiosti...loša opravdanjada li ti misliš da sam ja cvet pa sam se vetrom oplodila i rodila svoje dete?? misliš li ti da sam ja ro?ena sa 45 godina brokoli brokoli brokoli NIKADA sebi nisam dozvolila da neplanirano ostanem u drugom stanju.tj trudna Prvo, kondoma ima razli?itih a to što "mi" imamo komleks Durexa..to je druga pri?a...kondom ne služi samo za zaštitu od neplanirane trudno?e, ve? i od HPV virusa(kondiloma koji su VISOKO pekancerozni) , polno prenosivih bolesti, i naravno kao zaštita od HIV-a IUD ili poznata u narodu kao spirala košta oko 2000,00 dinara, 99,9% je sigurna i ugra?uje se i vrlo mladim devojkama koje nisu ra?ale.Rok trajanja od 2 - 5 godina u zavisnosti od proizvo?a?a. tablete - ne goje, ne izazivaju poja?anu maljavost, mersilon ide na recept Dijafragma - vrlo jednostavna za upotrebu Što se ti?e Afrike, tamo ima manje prekida trudno?e nego u Srbiji, postoje biljke koje služe kao kontraceptivna sredstva #Nagon za seksom je uvek bio veoma snazan i veoma mali procenat moze da izdrzi a da ne pukne# Ovo li?i na Frojda a Frojd je ipak tu pogrešio Opravdalnja ili ne to su ti chinjenichna stanja.Manji stepen abortusa, ali zato hara AIDS. Manji stepen abortusa, zato se deca radjaju sa ovim virusom, i ne dochekaju ni punoletstvo. NIKAD ne reci NIKAD. Ma koliko pazljiva uvek moze neshto nepredvidjeno da se desi. Dureks je kondom koji je najkvalitetniji, a ako zelish da se zashtitish gledash ono shto je po tvom ubedjenju 100% sigurno, zar ne ? tablete - ne goje, ne izazivaju poja?anu maljavostPa nisam siguran, slushao sam emisije gde su neke cure koristile pa su imale uzasne nuspojave... i prichao sam o curama do nekih 18-19 godina. #Nagon za seksom je uvek bio veoma snazan i veoma mali procenat moze da izdrzi a da ne pukne# Ovo li?i na Frojda a Frojd je ipak tu pogrešio Zahto si ti seksualno aktivna ?NIKADA sebi nisam dozvolila da neplanirano ostanem u drugom stanju.tj trudna Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. @ deda, kako koja pa medicina...To je pantljika. Procesh krece koliko ja laichki znam tek posle 4 nedelje neki slojevi tkiva da se razvijaju, a od 5-8 nedelja organi.Sve pre toga nije nishta. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 neki ljudi imaju užasne nzuspojave i od aspirina, pa to ne znači da je aspirin loš lek brokoli Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. @ deda, kako koja pa medicina...To je pantljika. Procesh krece koliko ja laichki znam tek posle 4 nedelje neki slojevi tkiva da se razvijaju, a od 5-8 nedelja organi.Sve pre toga nije nishta. prekid trudno?e se radi izme?u 7-me i 10-te nedelje...hmmmm šta ?emo onda...ma to su samo organi...iš?upaj rukicu, pokidaj nogicu, raskomadaj srce, ma ...to su samo organižao mi ej vinstone što imaš takav na?in razmišljanjaoprosti ali od re?i"pantljika" me zaista hvata mu?nina Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Svako uchi u zivotu da bi postao neshto, barem vecina ljudi to radi.Tebi je to uza specijalnos, meni neshto drugo. Mama i tada jednog dana, mozda i noci odluche da uprazne seks, i mali brzi plivachi shto brze plivaju do cilja ko je najuspeshniji dobije tu privilegiju da zivi. Ili mu se ponishte rezultati jer misle da nije igrao fer.Indirektno sam upoznao curu koja je radila dokumentarac o svom zivotu, i nekim sporednim stvarima. Zatrudnela i shta cura sa 17 leta da radi. Otishla u ambulantu i sredila stvar. Na premijeri filma, nisam odmah skontao da je to ona, bila je izizetno vesela i radosna. Nosi ce ona taj oziljak celog zivota i nikada nece moci da zaboravi, ali to je njen izbor. ako ?emo o umu i razumu onda bi trebalo polovinu stanovništva ove planete pobiti jer nemaju razumae da do toga ne bi doshlo zato se i radi abortus.?? ??? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????? ???? ???? ????? ? ???? ?? ????????? ?? ???? ?? ????????.???` ?? ????? ?? ??? ????? ??? ?? ?????? ????????? ? ?? ???? ???? ?????? ???????? ?????? ?? ?????????????? ?? ?? ?? ??????? ????? ???? ???? ?????? ?? ?? ?? ??????? ????? ?? ???????? ??????.?? ?????? ?? ???? ???? ?? ????? ?????????? ????? ????? ???????? ???????.?????? ???? ?? ?????? ???? ????? ? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ?? ?????? ????? ??????? ??? ??? ?? ???? ??????? ?? ???????.??? ??? ?? ???? ?? ???????? ?????? ???? ?? ???? ? ???? ?? ?? ? ???.Chovek od 30 leta nema potrebe da se zashticuje jer je odrastao chovek, pretpostavlja se da je razuman.Osim ako nije mentalno onesposobljen da se brine o sebi.Koliko sam upoznat iz mrtvog tvika ne moze da se rodi zivi organizam. Tako je, nije ono krivo shto su se devojka i dechko voleli ili su jednostavno hteli da uprazne seks i dogodilo se to nezeljeno.Hajde da pretpostavimo da se rodi dete, Da bude zdravo. i ode u dom. Zavrshi u nekoj porodici gde je otac pedofil i napravi joj chopor dece. Svi su mentalno zaostali. Kakav zivot oni imaju? Oni nisu imali izbor da li ce doci na ovaj svet. To je pod uslovom da se dete rodi. Zbog raznih komplikacija dete moze da umre. Ako se ne primeti na vreme pochece da pushta bacile i majka moze da se zarazi. Majka moze na operacionom stolu da ispusti dushu. Otac pukne i ne zeli dete. Shta ce mu dete ako nema zenu. Da je u ustanovu, postane rob, eksploatishu ga. Postane kurva, ne svojom voljom. zarazi se sidom, umre a da nishat od zivot anije videla. Da li je to bio njen izbor ? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 @ deda, kako koja pa medicina...??. ??... ???? ????? ?? ???????? ????????. ? ??? ?? ???? ?? ???? ????????? ?? ?????? ??????? ???????. ?? ???? ?? ???? ???????? ??? ?? ?????? ????????. ?????, ???? ?????? ???? ?????????? ? ????? ?? ?? ??????.???? ????, ??? ? ?? ???????? ???????.????????, ???? ?? ?? ? ?? ?? ?????? ?? ??????? ? ?????? ?????-????????. ?????? ?? ? ?? ??????? ?????????? ? ????? ?????????. ???? ???????. ???? ?????? ?? ????? ???? ?? ???? ?????? ?? ???????? ???? ???. ??? ???... ??????? ? ?????, ????? ?????. ?, ???????, ?? ???????? ???? ???? ??????? ???????? ????? ???, ???? ? ?? ????? ??????????, ? ?? ???????????, ?????? ?? ?? ??????, ???????.?.?. ?? ?? ??????? ???? ? ?????????? ??? ????????? ????????? ????????? ?? ???? ?????? ???????? ? ??????? ????????. ?????? ??? ?? ?? ????????? ??????????? ??? ????. ??. ?????????, ??????? ?????????? ??????????? (????? ?????). ???, ?? ?? ????? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. @ deda, kako koja pa medicina...To je pantljika. Procesh krece koliko ja laichki znam tek posle 4 nedelje neki slojevi tkiva da se razvijaju, a od 5-8 nedelja organi.Sve pre toga nije nishta. prekid trudno?e se radi izme?u 7-me i 10-te nedelje...hmmmm šta ?emo onda...ma to su samo organi...iš?upaj rukicu, pokidaj nogicu, raskomadaj srce, ma ...to su samo organižao mi ej vinstone što imaš takav na?in razmišljanjaoprosti ali od re?i"pantljika" me zaista hvata mu?ninaTo su nisu u potpunosti formirani organi, da se razumemo. To je samo pochetak. I pantljika, ja volim taj izraz brokoli duga 2 cm.Ja ipak smatram da je bolje sprechiti nego lechiti.Nemoj da ti je zao, meni nije brokoli@dedaNaravno, ali ovde se nuzno pricha o tome, pa reko samo da razjasnim. Nisam mislim nsihat od Kislovskog gledao. Deset zapovesti josh ne smem da uzmem, jer je veoma teshko, a sada nisam u stanju takve filmice da gledam. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 To su nisu u potpunosti formirani organi, da se razumemo. To je samo pochetak. I pantljika, ja volim taj izraz Смешко duga 2 cm. Ja ipak smatram da je bolje sprechiti nego lechiti. naravno da treba sprečiti...ne treba uopšte da dođe do neželjene trudnoće... Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Ne mozesh uvek da sprechavash stvari, neshto je jednostvano van nashe moci. A kada vec do toga dodje bolje onda sprechiti brokoli Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Ne mozesh uvek da sprechavash stvari, neshto je jednostvano van nashe moci.A kada vec do toga dodje bolje onda sprechiti brokolišta spre?iti?neki glas ti kaže - to ?e biti ubica, lopov ili šta?ako do toga do?e jedini razlog za "spre?iti" je to što neko kaže - JA NE ŽELIM-ako nisi želeo zašto si dozvolio da do toga do?e? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука