vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Pa za mene to nije ubistvo, imash medicinsku granicu do koje mozesh da radish abortus posle toga se definishe krivichnim zakonom, koliko puta treba da ti kazem. Ne znam vishe kako da ti drugachije objasnim... kao shto vidish apsolutno sam smiren Zemaljske zakone treba postovati dok ne pocnu da se kose sa Bozijim zakonom.Neki ljudi misle ovako neki onako a ti procitaj moj potpis tu u dnu,on ce ti sve reci. Potpis ti u mom sluchaju nije na mestu. Protiv zgrade nemam nishta, niti dishe niti zivi Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Pa za mene to nije ubistvo, imash medicinsku granicu do koje mozesh da radish abortus posle toga se definishe krivichnim zakonom, koliko puta treba da ti kazem. Ne znam vishe kako da ti drugachije objasnim... kao shto vidish apsolutno sam smiren Zemaljske zakone treba postovati dok ne pocnu da se kose sa Bozijim zakonom.Neki ljudi misle ovako neki onako a ti procitaj moj potpis tu u dnu,on ce ti sve reci. Potpis ti u mom sluchaju nije na mestu. Protiv zgrade nemam nishta, niti dishe niti zivi Ne znas ti Vinstone ni sta je Bog,ni sta je Crkva.Zato i imam razumevanja za tvoje bezumlje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Eh, da ti znash da ja nisam protiv "crkve"drugachije bi govorio Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Znachi koliko puta treba da ti kazem da je meni to OK, i da se ne slazem sa tobom ni vama koji misle da je to ubistvo. Nije mene briga shta nauka ili neki sveshtenik kazu, kod tog pitanja se najvishe zena pita. i njena je poslednja! Njen je izbor i njeno pravo da radi s asvojim telom shat god zeli, nikada necu osuditi takvu zenu, osim ako je to uchinila iz nekih nemoralnih pobuda. je li ? a sta bi sa ocem, koji mu on dodje, mislim tom detetu, ajde da se izrazim tvojim recima - toj pantljici ... bljak ti je rec, samo da znas, cikam te da nekome, pa i sebi sutra i svojoj zeni kazes tako nesto :B): posto sam ja ovo tvoje komentarisanje shvatio krajnje gnusno, koliki deo je ocev u tom detetu i sta se on onda pita ? jel ga samo zacne i posle 9 meseci nema nikakvu odgovornost, samo zato sto je neki retard to napisao u zakonu? po toj logici sta ocekujes od sebe sutra po tom pitanju ? nadam se za tvoje dobro da neces morati da pojedes ove svoje reci, ako se nesto zakomplikuje, da ne viknes SECI! ili KOLJI! tek tako ... na kraju svega ovoga, nadam se da shvatas da zivo bice, covek, nije zivotinja kojom upravljaju hormoni, feromoni i promena vremena, vec svesni saucesnik u velikoj lepoti i radosti zivota, ne smrti ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Eh, da ti znash da ja nisam protiv "crkve"drugachije bi govorio 1314_womens da, primetio sam da prosto ljude teras u crkvu da se krste, mole, poste i pricescuju B) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Eh, da ti znash da ja nisam protiv "crkve"drugachije bi govorio da, primetio sam da prosto ljude teras u crkvu da se krste, mole, poste i pricescuju naravno da ih ne teram 0442_feel ima ljudi koji pozivaju ljude, nisam vernik t ne vidim zashto bih to radio kad i sam u to ne verujem... Pazi ovako, ima i otac bitnu ulogu u svemu tome, ali opet poslednja je zenina. O svemu se da prichati, diskutovati, ali kako ja mogu da nateram, zenu da rodi, ako ona nece. Mogu da joj pricham i pricham, objashnjavam, pojashnjavam, na kraju krajeva molim, ali ako je ona reshila iz nekog razloga ne moze da rodi, jer ipak ona treba da nosi devet meseci, a ne je. Pitaj bilo koju zenu i reci ce ti da to nije ni najmanje lako. Shta da joj radim da vidim nashu malu kreaciju? Ili da bude obratana situacija... Mada kao shto sam vec rekao voleo bih da imam decu, kada bih stvorio uslove za njihovo odrastanje i odgajanje. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Eh, da ti znash da ja nisam protiv "crkve"drugachije bi govorio da, primetio sam da prosto ljude teras u crkvu da se krste, mole, poste i pricescuju naravno da ih ne teram 0442_feel ima ljudi koji pozivaju ljude, nisam vernik t ne vidim zashto bih to radio kad i sam u to ne verujem... Pazi ovako, ima i otac bitnu ulogu u svemu tome, ali opet poslednja je zenina. O svemu se da prichati, diskutovati, ali kako ja mogu da nateram, zenu da rodi, ako ona nece. Mogu da joj pricham i pricham, objashnjavam, pojashnjavam, na kraju krajeva molim, ali ako je ona reshila iz nekog razloga ne moze da rodi, jer ipak ona treba da nosi devet meseci, a ne je. Pitaj bilo koju zenu i reci ce ti da to nije ni najmanje lako. Shta da joj radim da vidim nashu malu kreaciju? Ili da bude obratana situacija... Mada kao shto sam vec rekao voleo bih da imam decu, kada bih stvorio uslove za njihovo odrastanje i odgajanje. Pro?itaj pri?u Taj ?ovek - Amrita Pritam najve?i krijum?ar u vascelom svetu je upravo žena, ona prokrijum?ari nešto što niko drugi ne može, ona prokrijum?ari ceo ljudski rod u svojoj utrobi 0442_feel NE POSTOJI lepši ose?aj za ženu od trudno?e, ma kako teška bila, lepše od toga je samo sam ?in RA?ANJA Ja spadam u onaj mali broj žena kojima je re?eno da nikada ne?u biti majka. Pokušala sam sve nau?ne metode i spremala se za operaciju. Uginu?e ploda ( missed Ab), znaš li šta sam radila sve vreme, molila se Svetoj Petki da umoli Boga da mi ako ej po volji njegovoj podari dete. Nepunih mesec dana od kiretaže( koju sam emotivno i psihološki jako teško podnela bez obzira što je plod ve? bio uginuo) ja sam ostala TRUDNA. U medicini se takvi slu?ajevi nazivaju izuzecima, odstupanjem od pravila, svi u Klinivi su bili zapanjeni, pa ?ak i ja sama. Moja "nemogu?a misija" za koji dan puni 12 godina, Bogu hvala Znaš li koliko tih istih majki do?e posle prekida le?e?i sterilitet No stvar je u tome što ti sagledavaš stvari iz svog ugla, a ništa niej onako kako izgleda na prvi pogle.ponekad treba iza?i iz sopstvenog Uma iz sopstvenig zabluda da bi se sagledala suština. ja bih ti preporu?ila Malog Princa za ?itanje, ali en da ?itaš, živi Malog princa Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Leste lep osecaj, mogu samo da zamislim, ali rekla si i sama tezak. Na to sam ja ciljao.. Znam takodje da mnoge zene ostaju sterile posle operacije i to je jedan od rizika koji im je u glavama kada se ipak odluche za abortus. Lepo je chuti kada se ipak dogodi zena ono shto su manje vishe najvishe na svetu zelele, verujem da si bila i da jesi mnogo sretna shto si ipak ispunila svoj san Hvala na preporuci, prochitao sam ga odavno Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Eh, da ti znash da ja nisam protiv "crkve"drugachije bi govorio 319.gif da, primetio sam da prosto ljude teras u crkvu da se krste, mole, poste i pricescuju 319.gif naravno da ih ne teram 319.gif ima ljudi koji pozivaju ljude, nisam vernik t ne vidim zashto bih to radio kad i sam u to ne verujem... Pazi ovako, ima i otac bitnu ulogu u svemu tome, ali opet poslednja je zenina. O svemu se da prichati, diskutovati, ali kako ja mogu da nateram, zenu da rodi, ako ona nece. Mogu da joj pricham i pricham, objashnjavam, pojashnjavam, na kraju krajeva molim, ali ako je ona reshila iz nekog razloga ne moze da rodi, jer ipak ona treba da nosi devet meseci, a ne je. Pitaj bilo koju zenu i reci ce ti da to nije ni najmanje lako. Shta da joj radim da vidim nashu malu kreaciju? Ili da bude obratana situacija... Mada kao shto sam vec rekao voleo bih da imam decu, kada bih stvorio uslove za njihovo odrastanje i odgajanje. nisam ni mislio da teras 319.gif, vec je poenta bila da svako ko nije za onda je protiv, posto ne mozes biti izmedju - ili ides u crkvu ili ne, il se molis ili ne, il Ga volis ili ne, nema treci izbor ... "ateizam" koji ti zastupas je hipoteza treceg izbora koji ne postoji ni u zivotu, a kamoli medju izborima. nema kompromisa, il ubijes dete ili ne. kompromis nije kad jedan popusti. u zajednici bilo koje vrste izmedju muskarca i zene, otac, ima isto toliko bitnu ulogu kao i zena, i u zacecu, i u "nosenju" deteta, i u radjanju, i u zivotu tog deteta. mi smo svi samo dve polovine svega sto se desava. zar i nije to velika sveta Tajna da smo jedno telo po vencanju - upravo podjednako odgovorni pred samim sobom, jedni drugima i pred Bogom. isto tako mora snositi odgovornost i za zenin izbor takodje, to je krst muskarca, kao i obrnuto, jer dete ne moze biti produkt samo jednog roditelja, u bilo kom smislu. u tom smislu i muskarac bi trebao da snosi odgovornost za ubistvo deteta. kao sto nosi bol o istom. pomanjkanje jednog ili oba je samo devijacija u komunikaciji, odnosu i ponasanju. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Odem u crkvu kada mi se cefne, ako nisam za crkvu ne znachi da sam protiv, predivno izgladju enterijeri, zato i odem Pa nema ubistva, ali svakako da se i otac oseca loshe niko to nije sporio. Samo bol zene je mnogo veci nego bol mushkarca, jer je to ipak u njenoj utrobi i jedan deo nje nestane. Takodje nisam ni rekao da je zena prepushtena samoj sebi, bash naprotiv. ALi da je poslednja zenina to sam rekao Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Odem u crkvu kada mi se cefne, ako nisam za crkvu ne znachi da sam protiv, predivno izgladju enterijeri, zato i odem Pa nema ubistva, ali svakako da se i otac oseca loshe niko to nije sporio. Samo bol zene je mnogo veci nego bol mushkarca, jer je to ipak u njenoj utrobi i jedan deo nje nestane. Takodje nisam ni rekao da je zena prepushtena samoj sebi, bash naprotiv. ALi da je poslednja zenina to sam rekao ??? ???????????? ??? ?????? ????? ??, ??? ??? ????????? ?? ??????? ??? ??????? ???? ??? ?? ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Fetus posle oplodnje postane deo nje. kada se odradi abortus dog dela vishe nema... Telesno prodje za par dana, a dushevni ostane tokom celog zivota... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Fetus posle oplodnje postane deo nje. kada se odradi abortus dog dela vishe nema... Telesno prodje za par dana, a dushevni ostane tokom celog zivota... ? ???, ?? ??????, ?? ?? ?? ????? ???? ????, ? ??? ???? ????? ????? ?????, ??? ?? ????? ??? ?? ????? ?? ????????? ?????. ?? ???????????? ???????? ???? ?????? ????? ???? ?? ?????? ?? ???? ??? ?? ???????? ? ?? 20-30 ????????, ???? ??????? ?????? ????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Fetus posle oplodnje postane deo nje. kada se odradi abortus dog dela vishe nema... Telesno prodje za par dana, a dushevni ostane tokom celog zivota... ? ???, ?? ??????, ?? ?? ?? ????? ???? ????, ? ??? ???? ????? ????? ?????, ??? ?? ????? ??? ?? ????? ?? ????????? ?????. ?? ???????????? ???????? ???? ?????? ????? ???? ?? ?????? ?? ???? ??? ?? ???????? ? ?? 20-30 ????????, ???? ??????? ?????? ????? ???????. Prema medicinskom nekom zakonu valjda do petog meseca moze da se radi abortus... AKo medicinari tako kazu ja se sa njima slazem, mada mislim da i ranije... E sad Ivane, chudni su ljudi i veoma razlichiti. znam i ja jednu baku, koja je u stara vremena imala veliki broj abortusa. Zena puca od plodnosti... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Globalni rat protiv abortusa i dalje traje, ali statistika kazuje da ne daje nikakve rezultate Srbija sve starija i sve manje rađa - Brojke kažu da je Srbija, za kratko vreme, zauzela drugo mesto po starosti stanovništva - odmah iza Japana - U državnim klinikama godišnje 220.000 abortusa, u privatnim ordinacijama tačan broj krije neprijavljen porez BEOGRAD - U procepu između dve krajnosti - zgražavanja religije i podrške feminizma, majčinskog instinkta i tranzicijskog siromaštva, savremene žene u Srbiji trude se da abortus bude njihova intimna odluka. Odluka koju sve češće donose same. Za razliku od Evrope koja odavno ne rađa, statistika kaže da je Srbija, za kratko vreme, zauzela drugo mesto po starosti stanovništva - odmah iza Japana. Neslavnu poziciju mnogi vide kao posledicu stanja u bivšoj SFRJ koja je zauzimala drugo mesto po broju namernih prekida trudnoće u odnosu na broj stanovnika. Prvim mestom tada se "dičio" bivši SSSR, u kome je svake godine na "čišćenje", prema zvaničnim bolničkim podacima, išlo sedam-osam miliona žena. Ni posle raspada velike Jugoslavije, situacija u Srbiji nije popravljena, pa se u državnim klinikama godišnje zabeleži oko 220.000 abortusa, u privatnim ordinacijama tačan broj krije neprijavljen porez. Korak po korak i prosečna srpska porodica se neumitno primakla evropskoj - čine je dve babe, dvojica deda, dva roditelja i jedan naslednik. A i on se rađa sve kasnije. Statistika kaže da svaka deseta majka rodi prvo dete tek posle 35. godine. Majke u Srbiji u proseku imaju 27 godina, a u Vojvodini čak 30. Još dramatičnija je činjenica da svaka šesta obrazovana, zaposlena i bolje situirana žena uopšte ne planira trudnoću, a ostale se pravdaju školovanjem, karijerom, čekanjem na zaposlenje i stan... To je slika primenjiva svugde u svetu jer je nerađanje poprimilo oblik epidemije - s kojom se svaka država bori onako kako zna i ume. Reč abortus potiče od latinskog glagola abortare što u prevodu znači izvršiti abprtus, pobaciti, ne doneti plod (fetus). Ima li zametak pravo na život - pitanje je oko kojeg već dugo lome koplja religija i feministički pokreti. Dok sveštenstvo širom planete tvrdi da je začeće "sveta tajna" i da plod ima odraz lika Božjeg, ženski pokreti smatraju da ljudski zametak do 12. nedelje nije "beba" i da je odluka o njegovom uklanjanju postulat demokratskog društva. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu se svake godine obavi oko 55 miliona namernih abortusa, što znači da se svakog minuta ubije u proseku oko stotinu dece. Broj abortusa u zemljama Latinske Amerike dostiže tri miliona godišnje, a u porastu je i u Španiji i Portugaliji, katoličkim zemljama gde se nastava o sredstvima protiv začeća u školama smatra bogohuljenjem. Prema proračunima statističara, Evropa će do 2100. pasti na 255 miliona stanovnika, upola manje nego danas. To znači da će se i udeo Evropljana u svetskoj populaciji, koji je bio osam odsto, prepoloviti. Broj razvoda u Evropi za 40 godina porastao je sa 125.000 na 600.000, dok se broj abortusa učetvorostručio. http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/02/10/srpski/D05020902.shtml Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука