Гости Guest Alefshin Написано Мај 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 @Alefshin Ono glavni, Papa, Partriarh...????, ??????? ?? ??????? ?????? ? ?? ??? ?? ?? ??????? ?????? ??? ?????? ? ???? ?????? ? ?? ??? ????????? ?????????. ????? ?? ?? ???? ??? ??????? ????? ????? ?? ????? ??? ????? ???? ?????? ??? ?? ??? ???? ?????????? ?? ????? ??????. ???????, ?? ?? ????? ?????? ?? ???? ?? ?? ? ????????? ???? ???? ?? ?? ? ???? `???????` ??????? ??????????? ??????????. ???, ?? ?? ?????? ?? ???? ????????? ??? ????, ?????????? ???? ?????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Izvini ali ne mogu da ti odgovorim na ovo pitanje. Objasnio sam u postu pre ovoga.?? ?? ????????????? ?? ???? ?????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 To se takodje deshava. Chinjenichno stanje. Fetus nije osoba. to je velika razlika. To je moj stav.kako bre nije osoba, u kojem god smislu, odakle ti onda, jel ti to hoces da kazes da postoji spoljasnja sila u vidu nekog bica ili neceg drugog koje poseda i vozika se okolo sa sve traumaticnim resetom da se ne seca prethodnih voznji?Ali shta takve zene da rade? Hocemo i tu da prichamo o "ubistvima" o tome kako je to nehumano/neetichki? Govorim o svim sluchajevima koji na svetu postoje jer je chovek itekako kreativna osoba. Shta cemo sa njima da radimo ? Jednostavno cemo da zanemarimo ? jel dete krivo sto mu je roditelj lud? moze li po tebi dete da ne postane klon svojih roditelja? jel ce svako tako zaceto dete da postane neki negativac, ili znamo li kako je bilo koji genijalac zacet ili mi sami u krajnjem slucaju?znas, malo dubljim razmisljanjem ispadne da je deceubistvo kazna silovatelju i silovanoj strani za akt silovanja po tvome. zanemarivali mi ili ne, prihvatali odgovornost ili ne, cinjenica je da se akt odredjene vrste desi nepobitno. posle toga ga zanemarujes samo deceubistvom, prenosi se odgovornost na drugog. Necu reci da je abortus ubistvo, jednostavno sam tog stava. Da li je neetichki to uraditi, da bi se skratile obaveze, naravno. Zena je posle toga dovoljno kaznjena i deo nje prosto umre i nije joj potrebno dodatno opterecenje za oziljak koji ce nositi do kraja zivota. I na kraju krajeva to je njen izbor, njeno telo!ako nije ubistvo, koji bi drugi izraz upotrebio za to, sem abortusa?cek, ako sam dobro skapirao u redu je da zena ubije i to je opravdano, a kad sizne posle toga, to joj je _"kazna"_? sem ostecene psihe, duse, ne mogu da dokucim kako ti na to gledas, sto eventualno nece moci da radja posle toga, sto joj je to kazna, ako je ok? ako gledamo materijalno, koji je tu deo oca, posto je on takodje _polovicni_ deo zaceca? 1%, 2%, 5% ? da li on ima pravo da prenese odgovornost na nju ? da joj prepise tudj zivot, onako papiroloski da udari paraf i pecat? sloboda cinjenja se ne ogleda u zlodelima, ko i sta god da cini. na kraju citiracu te, u mom slucaju se odnosi na tebe: "jer je veoma glupo da neki chicha, naravno mushkog pola, pricha o tome shta je u redu , a shta nije, jer niti je on zena niti zna kroz shta zena prolazi kada je u pitanju nezeljena trudnoca." клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 @Alefshin Ono glavni, Papa, Partriarh... ????, ??????? ?? ??????? ?????? ? ?? ??? ?? ?? ??????? ?????? ??? ?????? ? ???? ?????? ? ?? ??? ????????? ?????????. ????? ?? ?? ???? ??? ??????? ????? ????? ?? ????? ??? ????? ???? ?????? ??? ?? ??? ???? ?????????? ?? ????? ??????. ???????, ?? ?? ????? ?????? ?? ???? ?? ?? ? ????????? ???? ???? ?? ?? ? ???? `???????` ??????? ??????????? ??????????. ???, ?? ?? ?????? ?? ???? ????????? ??? ????, ?????????? ???? ?????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ?????????. Hajde, moze poklon Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 АБОРТУС ≠ УБИСТВО или АБОРТУС = УБИСТВО ?? Абортус или побачај је прекид трудноће чије трајање није оспособило фетус за живот изван материце. Абортус је побачај код којег се намерно, насилно, вештачки прекида трудноћа. Абортус је дозвољен да се врши до 10. недеље трудноће (у неким земљама и до 12.недеље), али и након прва 3 месеца интраутеринога развоја! Користићу се речима Сање В. Васић (http://www.medicinari.com/abortus.html): ,,Прекид трудноће врши се киретажом или вакуум-аспирацијом, до краја трећег месеца интраутериног живота плода. Под појмом киретаже подразумева се акушерска техника којом се киретом кида и извлачи део по део плода. У случају да је детиња глава превелика, а обично јесте, она се посебним апаратом ломи, па се садржај лобањске дупље и смрскане кости извлаче апаратом за сукцију (исисавањем). Кад је трудноћа старија од три месеца, прекид се врши оперативно (најчешће царским резом) или провокацијом материчних контракција (инјекцијом простагландина). Након што се дете роди, оно се оставља да умре. Велики број ове деце може да дише, па чак и да плаче. Прекид одмакле трудноће врши се и убризгавањем хипертоничног раствора, NaCl у амнионску шупљину. Многа деца преживљавају ову процедуру. Такође, прекид одмакле трудноће у одређеним случајевима се може вршити на следећи начин: Започиње механичком дилатацијом грлића материце, на коју се може надовезати нека од ембриотомија (перфорација главице, декапитација..). Да поближе појасним. Перфорација главице је акушерска операција при којој се проваљивањем главице, кроз отвор на зиду лобање, одстрањује њен садржај и тиме се смањује обим и запремина главице, те омогућава лакши пролаз плода кроз порођајни канал. Декапитација плода је акушерска операција при којој се пресецањем врата, одваја труп од главице плода и тиме омогућава брзо и сигурно довршење порођаја. И, наравно, увек је могуће извршити перфорацију главице након извршене декапитације плода. Није на одмет споменути и пилулу за абортус. RU 486 познатији као MIFEGYN, није нимало наиван лек. Жене које су користиле овај лек уобичајено крваре 1-2 недеље, 10% њих крваре више од месец дана, а један број случајева захтева класичну киретажу ради одстрањивања заосталог ткива фетуса. Ове пацијенткиње су изложене инфекцији током читавог овог периода. Према европским истраживањима, 1 од 100 третираних жена бива хоспитализована и има потребу за примањем трансфузије. Сепса, озбиљна крварења и срчане аритмије изазване овим леком, однеле су многе животе.'' Присталице абортуса тврде да нерођено дете (ембрион, фетус... ) није човек јер нема способност да се сам стара о себи и да имајући то у виду слободно се може извршити абортус!! Да ли је рођено дете способно да се само брине о себи? Мислим да није!! Па да ли и њега можемо одстранити (убити)?? Или присталице абортуса воле да напомињу како није човек јер му срце не куца, нема развијени нервни систем... А сада, мали преглед развоја детета: 12 - 24 часа након сношаја долази до оплодње јајне ћелије и почетак новога људкога живота одиграва се у јајоводу 7. дан од оплођења зигот се имплантира у утерус (материцу) 20. дан настаје примитивна срчана цев 22. дан створена је нервна цев, примордијум плућа и започиње рад срца 26. дан (крајем 4.недеље од оплођења) настају зачеци горњих екстремитета 28. дан настају зачеци доњих екстремитета 5. недења изражен раст главе због развоја мозга 6.недеља могу се забележити први мождани импулси 7. недеља прсти на рукама се раздвајају, а започиње раздвајање прстију стопала, такође долази и до осификације горњих екстремтета 8.недеља крај ембрионалнога периода развића и ембрион има основни изглед човека и формирани су сви зачеци органа 9. недеља дете почиње да сиса сопствени палац, развијени су сензитивни нерви тако да дете осећа бол крајем 3.месеца (12.недеља) на основу спољашњега изгледа полних органа могуће је утврдити пол детета Жене установе најраније да су трудне између 25. до 30. дана трудноће!!! Из горе наведених података, можемо закључити да и иако изврше абортус најраније у 25.дану, срце тога абортиранога детата је куцало! Али ако нису сигурне да ли хоће да задрже дете или не, могу чак и да чекају док не виде којег је пола, па да онда ако им се не свиђа ,,резултат'' изврше убиство. Ипак и после 12. недеље се врши абортус тј. операција усмрћивања фетуса!! А какав је изглед детета после 12.недеље? 4. месец - фетус и даље убрзано расте, развија се доња вилица, појављују се зачеци длака 5 .месец - мајка осећа покрете детета, а стетоскопом се може чути рад срца ОД 5.МЕСЕЦА ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНО ДЕТЕ МОЖЕ БИТИ СПАСЕНО 6. месец - лице постепено добија дечији изглед 26.недеља - очни капци се поново отварају 9. и 10. месец - завршава се формирање и припремање органа за прелазак са интраутериног на екстраутерини начин живота Компликације приликом абортуса и последице абортуса по здравље жене: смрт - разлози због којих жене умиру након извршенога абортуса су крварење, инфекције, емболија, нестручно спроведена анестезија и касније ванматеричне трудноће (као последица вештачкога абортуса) карцином - дојке, јајника, цервикса, јетре стерилитет - касне компликације абортуса су хронична запаљења јајника и јајовода која су праћена привреманим или трајним стерилитетом перформација (пробијање) материце - настаје приликом абортуса и ако се не уочи на време долази до уклањања целе материце тј. стерилитета тумор - последица непотпунога одстрањења плода и плодових овојница приликом абортуса пост - аборциони синдром - одликују га суицидне идеје, покушаји самоубиства и самоубиства, снови о абортусу са осећајем кривице, депресија, потирање емоција (избегавање емотивних веза, страх, беспомоћност...) злоупотреба цигарета, алкохола и дроге (већа могућност заразе од ХИВ-а) сексуалне дисфункције поремећаји исхране Последице абортуса на будуће трудноће: повећан ризик од спонтаних побачаја чешћа крварења у првих три месеца трудноће чешће су порођајне компликације лошије одвајање плаценте, и чешћа потреба за мануелним одстрањивањем заостале плаценте повећан ризик од смрти одојчета у првим месецима живота повећан ризик од смрти детета до навршене прве године живота наредно дете чешће има малу телесну масу на рођењу наредно дете се чешће рађа превремено, и излаже се свим компликацијама које због тога могу настати Сви који и даље верују да је абортус ,,добра'' ствар, као и учитељи о ,,користи'' абортуса, нека погледају филм ,, Неко ме ипак чека!! '' (режија Марко Новаковић, Србија 2009.), јер ипак слика је 1000 ненаписаних речи!! Драге наше даме и господо, пре упуштања у сексуалне односе, имајте на уму да зачето дете није само ,,нешто'' или ,,то'', којег се можемо решити абортусом (или размишљати о абортусу као виду контрацепције) него је то људско, живо биће, које ћете абортусом убити!! АБОРТУС = УБИСТВО ,, Лако је научити животињу, Лако је научити простака, Али је тешко научити онога, Ко је ненаучен већ постао Учитељ другима. '' Владика Николај Велимировић - ,,Мисли о добру и злу'' Преутзето са сајта: pokretzazivot.com http://www.srpskamreza.net/Aktuelnosti_arhiva.aspx?ID_Teksta=151&ID_Rubrike=3 pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Брате Карађорђе, фотографије су ужассссс....али ако, јер слика вреди више од 1000 речи "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Кад би сваком и свакој биле у главу ове слике добро би било.... :cheesy2: pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 У данашње време ове слике су доступне свима и већина их је видела,вероватно је раније ово била привилегија студената медицине.И без обзира што се гледају ове слике абортуси се и даље раде.Није егоизам за ђабе најраспрострањенија и најснажнија болест.А ово одређивање старости фетуса ради законског одобрења да се уради абортус је толико дебилно да немам речи.Од зачећа па до краја интраутериног развића плода,дете се развија и живо је ,без обзира да ли му куца срце или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 >:cheesy2: :cheesy2: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 >:P vala baš :P Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 vinstone,deder ti meni reci,da je tvoja majka abortirala da li bi te ubila ili ne? 8) to sto si bio u drugom obliku objasnjava sve,a? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 $%@#%@%#@% dodje mi da uzmem noz i pojavim se jedan dan na "klinici" da im pokazem par zamaha ... jel zna neko neki podatak koliko ima deceubistava tokom godine u Srbiji ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 $%@#%@%#@% dodje mi da uzmem noz i pojavim se jedan dan na "klinici" da im pokazem par zamaha ... jel zna neko neki podatak koliko ima deceubistava tokom godine u Srbiji ??????? ?? ??? ?????? ??? ???????, ???? ?? ?? ??????, ?? ??????? ?????, ????? ?????? ?????? ????????, ??? ?? ?? ????? ????????? ?? ????????? ??????? ?????? ????, ??????????? ??? ???? ???? ???? ?????? ?? ???? ???? ????? ? ?????????, ???? ?? ? ?? ??????????? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 ABORTION: The Silent Scream Part 1 2 3 4 5 COMPLETE VERSION Pro-life Anti-Abortion Video Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 JOOOOOOOOOOOOJ sta Bog sve opere sopstvenom krvlju! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука