Jump to content

Šmit: Google će srušiti neko iz garaže

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Šmit: Google će srušiti neko iz garaže

Prvi čovek Googlea Erik Šmit kaže da na polju internet pretraživanja njegovoj kompaniji nisu glavni takmaci Yahoo ili Microsoftov Bing, već gigant e-trgovine Amazon. Ipak, Šmita više od giganata plaši to što je uveren da neki mladi ljudi u nekoj garaži prave "novi Google".

1801112022543cf38e17c75666901127_orig.jp

"Mnogi misle da su nam Bing ili Yahoo glavna konkurencija, ali u stvarnosti je to Amazon. Ljudi o njima ne razmišljaju kada govore o pretraživanju, ali kada onlajn tražite nešto da kupite, to najverovatnije radite preko njih", rekao je Šmit u Berlinu. 

Amazon je u poslednje vreme otvorio nekoliko frontova sa drugim gigantima iz IT sektora, a kupio je i servis za strimovanje Twitch "Ispred nosa" Googleu, ali Šmit smatra da je ovaj front jedan od najstarijih. 

"Oni su očigledno fokusirani na komercijalni deo jednačine, ali u korenu stvari, oni odgovaraju na upite korisnika, baš kao i mi", kaže Šmit. 

Ipak, Šmit očigledno najviše strahuje od nekog igrača za koga svet još ne zna. 

"Neko, negde, u nekoj garaži sprema napad. To znam jer smo i sami nekada davno bili u garaži. Promene stižu odande odakle ih najmanje očekujete", kaže Šmit.

Izvor

Подели на овим сајтовима

Моја гаража је огромна, ту је и котао за парно грејање, може дакле да се ради и зими,па ко је заинтересован нека се јави да рушимо тај масонски гугл. 

Подели на овим сајтовима

Да, били су они у НСА гаражи :)

Исто ће се десити да неко из гараже угрози мајкрософт, али док се то деси, и једни и други ће се накупити милијарди и милијарди, а и владаће још дуго, дуго, година

I kakve to veze ima sa odličnom porukom iz naslova, koja se uvek iznova potvrđuje u SAD? Moj jedini motiv je da očajnim i depresivnim sunarodnicima pokažem da postoji mesto na planeti na kome stvari tako funkcionišu i da su ti iz garaže ljudi koji nisu u proseku ništa bolji od nas. Možda baš na ovom forumu čita i piše neko ko je u stanju da napravi novi gugl ili neki manji projekat, nebitno, ali mu ne pada na pamet da proba jer misli da su to sve "američke bajke" i "priče za malu decu".

Подели на овим сајтовима

I kakve to veze ima sa odličnom porukom iz naslova, koja se uvek iznova potvrđuje u SAD? Moj jedini motiv je da očajnim i depresivnim sunarodnicima pokažem da postoji mesto na planeti na kome stvari tako funkcionišu i da su ti iz garaže ljudi koji nisu u proseku ništa bolji od nas. Možda baš na ovom forumu čita i piše neko ko je u stanju da napravi novi gugl ili neki manji projekat, nebitno, ali mu ne pada na pamet da proba jer misli da su to sve "američke bajke" i "priče za malu decu".

Jedan veoma vazan i veoma znacajan poduhvat od opsteg znacaja na ovim prostorima! Samo ne kapiram kako ne kontas da je ukidanje/"premestanje" Utiska Nedelje samo jedan korak ka realizaciji toga cemu tezimo. Ta emisija je odmah posle Maricevih idiotluka prva po sirenju defetizma, depresije i jednog opsteg civilizacijskog luzeraja. Vukadinovic, Antonic, Kusturica, Covic, Rudanka (da je samo ta ludaca vise ne bi nista ni trebalo) i tako iz nedelje u nedelju pa posle dobijes ovo sto dobijes. Da na svaku ovakvu pozitivnu i ohrabrujucu ideju dobijes neke cinicne komentare o zaludnosti svega zbog zavere zlog zapada.

Подели на овим сајтовима

Jedan veoma vazan i veoma znacajan poduhvat od opsteg znacaja na ovim prostorima! Samo ne kapiram kako ne kontas da je ukidanje/"premestanje" Utiska Nedelje samo jedan korak ka realizaciji toga cemu tezimo. Ta emisija je odmah posle Maricevih idiotluka prva po sirenju defetizma, depresije i jednog opsteg civilizacijskog luzeraja. Vukadinovic, Antonic, Kusturica, Covic, Rudanka (da je samo ta ludaca vise ne bi nista ni trebalo) i tako iz nedelje u nedelju pa posle dobijes ovo sto dobijes. Da na svaku ovakvu pozitivnu i ohrabrujucu ideju dobijes neke cinicne komentare o zaludnosti svega zbog zavere zlog zapada.

Što se tiče utiska nedelje, ja ga nisam branio ni napadao. Retko sam ga i gledao, a i tada zbog gostiju koje cenim (Srbijanka Turajlić npr). Žestoko sam protiv Vučićeve cenzure i to je sve. Vrlo jasan pincip. Da bi dobre ideje isplivale, mora da postoji sloboda i za loše. SAD su istovremeno pune teških ludaka svih fela (o kakvima mi možemo samo da sanjamo) i nekih od najsjajnijih ljudi na svetu (kakvi retko ostaju u ovoj našoj zemlji, ako se u njoj rode). Loše ideje se mogu pobediti samo dobrim idejama, nikako cenzurom.

Подели на овим сајтовима

Него би и ми требали да се окупимо око неке идеје, па да кренемо да деламо, а не само да читамо овакве чланке.

Ја их имам тренутно 3, 2 могу у краћем року, а за трећу треба да се исцима жешће. Него никако да кренем, али ћу ускоро сигурно.

Не брините, нећу заборавити на вас. Када се обогатим и даље ћу бити човек из народа, долазићу на форум да видим како сте :)

Ето ако се окупите, имате моју гаражу као простор који ћу да вам изнајмим, а и могу да вам помогнем око тога, волим веб дизајн, а и буразер ми је студирао програмирање, таман да га запослим негде да не буде више free lancer. 

Ако не успете, онда ништа, шта да се ради, барем сам вам узео паре од изнајмљивања хохо. 

Подели на овим сајтовима

Promene stižu odande odakle ih najmanje očekujete

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Što se tiče utiska nedelje, ja ga nisam branio ni napadao. Retko sam ga i gledao, a i tada zbog gostiju koje cenim (Srbijanka Turajlić npr). Žestoko sam protiv Vučićeve cenzure i to je sve. Vrlo jasan pincip. Da bi dobre ideje isplivale, mora da postoji sloboda i za loše. SAD su istovremeno pune teških ludaka svih fela (o kakvima mi možemo samo da sanjamo) i nekih od najsjajnijih ljudi na svetu (kakvi retko ostaju u ovoj našoj zemlji, ako se u njoj rode). Loše ideje se mogu pobediti samo dobrim idejama, nikako cenzurom.

Bojim se da smo mi odavno potrosili vreme i prokockali sanse da bi imali takav luksuz u i takvu "fer" brobu samo pukim idejama. Cenzura je losa i svako diktatoroljublje je lose ali nije svaki diktatori isti niti je svaka cenzura ista. Ali dobro da ne ofujem vise.

Подели на овим сајтовима

Bojim se da smo mi odavno potrosili vreme i prokockali sanse da bi imali takav luksuz u i takvu "fer" brobu samo pukim idejama. Cenzura je losa i svako diktatoroljublje je lose ali nije svaki diktatori isti niti je svaka cenzura ista. Ali dobro da ne ofujem vise.

Ja se tu držim principa koji je i liberalan i pravoslavan - sloboda iznad svega. Ako ljudi ovde ne žele sebi da pomognu, ko sam ja da ih na to teram silom? Mogu samo da se selim ako mi se ne sviđa okruženje, a ne sviđa mi se ni malo.

Подели на овим сајтовима

:))

Па ти мислиш да смо ми наивни.

Да ти запослимо брата, тј да му дајемо паре, а и теби за простор. Баш си се лепо досетио, видим водио си се оном "важна је идеја".

Нека хвала, ми ћемо то за џ, ићи ћемо по нашим гаражама :)

Е па није у томе фора, мора у једну гаражу, да изгледа тимски. А и биће вам топлије зими. 

Подели на овим сајтовима

Sta se tice IT industrije u Srbiji je velika sramota sto Nis ne kopira Novi Sad koji iz svog universiteta stvorio nekoliko znacajnih firmi. 

Nazalost nemam taj talenat za IT koji ima moj burazer, ali i biti profesor nije lose.  :cheesy3:

IT je jedna od retkih grana gde mozes iz nule da krenes za osvajanjem trzista jer se programi menjaju tolitiko brzo da patenti za par godina nista ne vrede. 

Svakako granda koju bi svim sredstima podrzao. 

Подели на овим сајтовима

Sta se tice IT industrije u Srbiji je velika sramota sto Nis ne kopira Novi Sad koji iz svog universiteta stvorio nekoliko znacajnih firmi. 

Nazalost nemam taj talenat za IT koji ima moj burazer, ali i biti profesor nije lose.  :cheesy3:

IT je jedna od retkih grana gde mozes iz nule da krenes za osvajanjem trzista jer se programi menjaju tolitiko brzo da patenti za par godina nista ne vrede. 

Svakako granda koju bi svim sredstima podrzao. 

Зато стално треба бити у тренду, пратити дешавања и реаговати брзо. 

Подели на овим сајтовима

Ja se tu držim principa koji je i liberalan i pravoslavan - sloboda iznad svega. Ako ljudi ovde ne žele sebi da pomognu, ko sam ja da ih na to teram silom? Mogu samo da se selim ako mi se ne sviđa okruženje, a ne sviđa mi se ni malo.

Sto je eticki i vise nego ispravno samo ostaje pitanje sta se desi kad se iz svake vukojebine na svetu isele ljudi kojima smeta okruzenje i koji zele da zive pozitivan kreaciojom ispunjen zivot?!  Ali kao sto rekoh necu vise u off.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...