Jump to content

Најкраћа прича на свету: Има само 6 речи, али сломиће вам срце

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

86622-hemingvej.jpg

Ernest Hemingvej i Fidel Kastro | Foto: 24 sata

Остали писци му нису веровали, па су одлучили да учине ситуацију занимљивијом. Сви су уложили по 10 долара и кладили се да је то неизводљиво.

Ернест Хемингвеј је затим узео салвету са стола и на њој написао шест речи.

Није желео да их прочита наглас већ је салвету дао првом колеги до себе.

Она је затим кружила од особе до особе, а када су сви прочитали њен садржај једногласно су се сложили да је шест речи апсолутно довољно да се напише једна прича.

Наравно, прича је свакако могла садржати и нешто више, али ових неколико бираних речи терају сваког од нас да конструира властити наставак:

На продају. Ципелице за бебу. Неношене.

Ернест Хемингвеј је свакако једна од најзанимљивијих личности у људској историји.

Колико је Хемингвеј битан део популарне културе доказује и такмичење за његовог „двојника” које се одржава сваке године на Флориди, у граду Кеy Wест...

http://www.24sata.rs/scena/knjiga/vest/najkraca-prica-na-svetu-ima-samo-6-reci-ali-slomice-vam-srce/153484.phtml

Подели на овим сајтовима

Fali uvod:

Dok je još bio sasvim mlad, Ernest Hemingvej se našao u društvu kolega pisaca i izjavio kako on može napisati kompletnu priču u samo šest reči.

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Izgleda da u najmanju ruku ne postoje dokazi da je Hemingvej napisao:  http://www.snopes.com/language/literary/babyshoes.asp

Izvor za to da je on napisao najkraću priču od 6 reči je pozorišni komad o Hemingveju koji je napisao izvesni Džon DeGrut 1996, a koji se odigrava na Kubi 1959. Autor priznaje da sve što je opisano u komadu se možda stvarno odigralo, a možda i ne. A inače interesantno je da se vrlo slična fraza pojavila u oglasima u novinama u Americi 1945 (znači 14 godina pre Hemingveja na Kubi):

babyshoes.jpg

Подели на овим сајтовима

Ernest Hemingvej pisac dobre knjige Starac i more :)

Odlicne knjige ne dobre :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

@@GeniusAtWork,

свака част за рашчишћавање ствари на свакој теми и уштеду времена на проверавање којечега, стварно ме одушевиш сваки пут, хвала :) 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

За ким звоно звони - Хемингвеј. Прелијепа књига, прочитао је већ 5-6 пута. И опет ћу... Знам да није најкраћа прича на свијету, али је један од најбољих романа...

Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8)

Подели на овим сајтовима

Ovakvo se šta samo i može očekivati od takvih veličina kakav je i sam Hemingvej. Pročitao sam većinu njegovih djela i smatram ga sjajnim piscem, iako nisam veliki ljubitelj američke književnosti, ali naravno svugdje postoje izuzeci koje cijenim. Za ovu njegovu, najkraću priču sam već čuo i ranije, jer sam baš prije neku godinu istraživao te, najkraće priče iliti pričice. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

свака част за рашчишћавање ствари на свакој теми и уштеду времена на проверавање којечега, стварно ме одушевиш сваки пут, хвала :)

Није џаба Геније. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ja znam za isto tako kratku od 6 riječi ali dosta drastičniju:

I drank one of abortive tablets.

Jednu od dvije. Potrebne za "uspješan" abortus su bile dvije!

Po istinitom dogadjaju iz života. Predomislila se upola  toga posla.

Dijete se ipak narodilo, ali kakvo? Pogadjajte.

Priča ne završava nažalost cipelicama

već ta patnja traje dvije cijele generacije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...