Гости Guest Написано Октобар 13, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ernest Hemingvej i Fidel Kastro | Foto: 24 sata Остали писци му нису веровали, па су одлучили да учине ситуацију занимљивијом. Сви су уложили по 10 долара и кладили се да је то неизводљиво.Ернест Хемингвеј је затим узео салвету са стола и на њој написао шест речи.Није желео да их прочита наглас већ је салвету дао првом колеги до себе.Она је затим кружила од особе до особе, а када су сви прочитали њен садржај једногласно су се сложили да је шест речи апсолутно довољно да се напише једна прича.Наравно, прича је свакако могла садржати и нешто више, али ових неколико бираних речи терају сваког од нас да конструира властити наставак:На продају. Ципелице за бебу. Неношене.Ернест Хемингвеј је свакако једна од најзанимљивијих личности у људској историји.Колико је Хемингвеј битан део популарне културе доказује и такмичење за његовог „двојника” које се одржава сваке године на Флориди, у граду Кеy Wест... http://www.24sata.rs/scena/knjiga/vest/najkraca-prica-na-svetu-ima-samo-6-reci-ali-slomice-vam-srce/153484.phtml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Hemingvej! :bendoff: Олимп је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ovo nisam znao do sada... nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Fali uvod: Dok je još bio sasvim mlad, Ernest Hemingvej se našao u društvu kolega pisaca i izjavio kako on može napisati kompletnu priču u samo šest reči. nana је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Izgleda da u najmanju ruku ne postoje dokazi da je Hemingvej napisao: http://www.snopes.com/language/literary/babyshoes.asp Izvor za to da je on napisao najkraću priču od 6 reči je pozorišni komad o Hemingveju koji je napisao izvesni Džon DeGrut 1996, a koji se odigrava na Kubi 1959. Autor priznaje da sve što je opisano u komadu se možda stvarno odigralo, a možda i ne. A inače interesantno je da se vrlo slična fraza pojavila u oglasima u novinama u Americi 1945 (znači 14 godina pre Hemingveja na Kubi): Плутон, Срђан Шијакињић, Јелина and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ernest Hemingvej pisac dobre knjige Starac i more Данче*, Олимп, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ernest Hemingvej pisac dobre knjige Starac i more Odlicne knjige ne dobre kordun, Kaludjerovic Sreten and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 @@GeniusAtWork, свака част за рашчишћавање ствари на свакој теми и уштеду времена на проверавање којечега, стварно ме одушевиш сваки пут, хвала Данче*, feeble and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Odlicne knjige ne dobre da odlicne knjige al ja svaku odlicnu knjigu zovem sa dobra knjiga jer je dobro napisana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikolay Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 За ким звоно звони - Хемингвеј. Прелијепа књига, прочитао је већ 5-6 пута. И опет ћу... Знам да није најкраћа прича на свијету, али је један од најбољих романа... GeniusAtWork, Олимп and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 @@Срђан Шијакињић, :bendoff: Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 20, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2014 Ovakvo se šta samo i može očekivati od takvih veličina kakav je i sam Hemingvej. Pročitao sam većinu njegovih djela i smatram ga sjajnim piscem, iako nisam veliki ljubitelj američke književnosti, ali naravno svugdje postoje izuzeci koje cijenim. Za ovu njegovu, najkraću priču sam već čuo i ranije, jer sam baš prije neku godinu istraživao te, najkraće priče iliti pričice. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 20, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2014 свака част за рашчишћавање ствари на свакој теми и уштеду времена на проверавање којечега, стварно ме одушевиш сваки пут, хвала Није џаба Геније. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 20, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 21, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2014 Ja znam za isto tako kratku od 6 riječi ali dosta drastičniju: I drank one of abortive tablets. Jednu od dvije. Potrebne za "uspješan" abortus su bile dvije! Po istinitom dogadjaju iz života. Predomislila se upola toga posla. Dijete se ipak narodilo, ali kakvo? Pogadjajte. Priča ne završava nažalost cipelicama već ta patnja traje dvije cijele generacije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука