zuti car Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Mislio si na ovo: http://www.silentlambs.org/ukjw.htm Pa ja ne vidim da bi kakve veze imalo sexualno zlostavljanje djece, pedofilija sa tim o čemu raspravljamo na ovoj temi. Ako je neko Jehovin Svjedok ne znači to da je automatski i pedofil a važi i obrnuto, da tim što je neko Jehovin Svjedok nije vakcinisan od tog da ne padne u napast grijeha pedofilije i da ima takve sklonosti. Većinom se tu radi o sexualnoj pishopatologiji i besmisleno mi je to povezivat sa vjerskim učenjima ukoliko ta učenja pedofiliju ne propaguju i ne šire nekim svojim Credom, ritualima i sl. A važi to i za sve druge bilo da su pravoslavni, katolici ili jevreji, muslimani, budisti, animisti ili na kraju ateisti. Pedofilija nema suvislost sa vjerskim naučavanjima a ni svjetonazorima već sa poremećajem ličnosti koji se ogleda u društveno neprihvatljivom praktikovanju seksualnih odnosa sa maloljetnim osobama u dječijem školskom i predškolskom uzrastu. S tim što je neko pedofil ili nije pedofil ne dokazujemo ništa što se tiče jeresi, pedofilije može biti i tamo gdje nema jeresi a isto tako član sekte koja je puna jeresi ne mora biti a najčešće uopšte ni nije nekakvim pedofilom. S tim ne dokazujemo ništa osim da je jeretik jeretik, pedofil pedofil i da neko ne mora biti ni jeretik a ni pedofil a neko može biti i jeretik i pedofil a nekom ni to što nije jeretik ne pomogne da ne bude pedofil isto kao što nekog jeres sama po sebi ne čini od njega pedofila. Mislim da nije potrebno u svaku temu trpat takve stvari jer nisu argument k ničemu. Sa Svjedocima Jehovinim se slagati ne moramo ali nije potrebno a ni baš fer i moralno nazivati ih pedofilima. Ta stranica je društva za zaštitu djece od pedofilnih napadača i agresora a ne vidim kakve sad to veze ima s tim što u neki ljudi jeretici a neki nisu. T astranica je osnavana od strane bivsih jehovnih svedoka koji su doziveli seksualno zlostavljanje . Stranica nam pokazuje 1. Koliko je masovno seksualno zlostavljanje dece u toj organizaciji 2. Kakav je odnos rukovodstva organizacije prema toj pojavi sto nas dalje vodi do toga da sve to pokazuje koliko je licemrje posavljaca teme koji pripada organizaciji u kojoj je silovanje maloletnika redovna pojava koja se takodje redovno zataskava a zrtve zastrusuju kako ne bi iznele istinu na videlo , i takav dodje i pita sto pravoslavni mrze jehovine svedoke . O drugim vidovima organizovanog kriminala u organizaciji js bi takodje imalo svasta da se kaze . Crveni Baron, nesha973 and Zayron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 T astranica je osnavana od strane bivsih jehovnih svedoka koji su doziveli seksualno zlostavljanje . Stranica nam pokazuje 1. Koliko je masovno seksualno zlostavljanje dece u toj organizaciji 2. Kakav je odnos rukovodstva organizacije prema toj pojavi sto nas dalje vodi do toga da sve to pokazuje koliko je licemrje posavljaca teme koji pripada organizaciji u kojoj je silovanje maloletnika redovna pojava koja se takodje redovno zataskava a zrtve zastrusuju kako ne bi iznele istinu na videlo , i takav dodje i pita sto pravoslavni mrze jehovine svedoke . O drugim vidovima organizovanog kriminala u organizaciji js bi takodje imalo svasta da se kaze . A tako, onda je to sasvim nešto drugo, ja po tom engleskom internetu toliko ne hodam i nisam znao o čemu se radi. Ja sam mislio da je to stranica nekog američkog udruženja gradjana, otkud bih mogao znat da su je osnovali sami oni. Kad postaviš samo link onda nije jasno šta se sad s njim hoće, niko nije prozirljiv da vidi i tu pozadinu svega toga ako mu je ne objasniš u par rečenica kao što si to sada ovako lijepo uradio. Koliko je ovdje na forumu ljudi koji tu stranicu vide prvi put životu, ja sam je vidio jednom davno a pošto je sva na engleskom toliko mnogo se nisam ni zadržavao na njoj jer engleskim baš nešto ne baratam, samo kad moram prevedem si neki kraći text ili članak. Znači nismo se razumjeli. zuti car, Crveni Baron and nesha973 је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Ja sam,braćo,pitao prvenstveno,u šta Jehovini svedoci veruju? I u čemu greše? Govorim o samom učenju njihovom. I kakav je odnos njihovog učenja prema prema zlostavljanju (izmedju ostalog,i dece)? P.s. Inače,ja nisam Jehovin svedok,ali smatram opravdanim,njihov stav prema Trojstvu i ikonama. Zbog čega sve tako mislim,to bih na drugoj temi govorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ja sam,braćo,pitao prvenstveno,u šta Jehovini svedoci veruju? I u čemu greše? Ти си, брате, првенствено питао зашто православци мрзе ЈС. Добио си одређене текстове о њиховом веровању. Ево ти још једног http://www.svedokverni.org/prirucnik-za-razgovor-sa-protestantima-i-jehovinim-svedocima-svestenik-vjaceslav-rubski/?lang=lat smatram opravdanim,njihov stav prema Trojstvu i ikonama. Zbog čega sve tako mislim,to bih na drugoj temi govorio. Добро је отвориш тему о томе. Да се мало боље упознамо са тобом. nana, Crveni Baron, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Православни не мрзе никога, па чак ни ми које многи овде прозивају да смо конзерве (конзервативци). Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ignjatije ,priznajem da sam pogrešio. Naslov sam pomalo u brzini i nepromišljeno napisao,iako NISAM mislio tako. Naročito zato što,uprkos nekim mojim nesuglasicama,i dalje mislim da je pravoslavlje uopšte,najbliža "verzija" hrišćanstva,Istini. Zadovoljstvo mi je pisati o tome sa nekim tako učenim poput tebe. A temu drugu ću da otvorim u vezi onoga s čime se ne mogu složiti u pravoslavlju. Verujem da ćemo razumno raspraviti o svemu tome,svi zajedno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Лепо, сад кажи какав би био наслов, да га променимо. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Evo u "šta je sve to u čemu Jehovini svedoci odudaraju od Pravoslavlja?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Narode, ima li neko informacije o ovom pokretu? Sta je to, cime se oni bave, je li to neka nova sekta? Izbezumih se malope kad videh da mi je drugarica s faksa njihova pristalica. Ne znam ni da li bi trebalo da je upozorim, delovala je kao skroz normalna devojka, ne znam sta joj ovo sad znaci... Isla je ranije u nasu crkvu. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 O. Joil bi mogao, smatram, da da neke smernice u ophodjenju prema njima. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Nemam nikakve kontakte s njima, Bogu hvala. Samo me brine otkud ona tu, sta se desava, prosto se ne usudjujem nista da je pitam. Pametna je i odrasla devojka, trebalo bi da zna neke stvari. Jako me je iznenadila. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 O. Joil bi mogao, smatram, da da neke smernice u ophodjenju prema njima. Možda su satanisti nekakvi, prinose životinjske i ljudske žrtve Sotoni i bave se magijom, vračanjem, zapisima i sihirima? Zlatna inkvizicija! https://youtu.be/i39QgWNlqqY Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 27, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2015 Својеврсни култ личности, овај Муџи је некакав јамаичански гуру са тренутним пребивалиштем у Лондону. У прилогу је интервју с том особом, посебно су занимљиви коментари, нема их много, али много говоре - "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 27, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2015 Bajke. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Caњaлицa Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 Недавно сам прочитала текст о искуству једне девојке у хришћанској секти '' Јеховини сведоци '' и окачићу га ако успем да га пронађем. Занима ме да ли је неко упознат са сектама на подручју Балкана. Мислим да је ово интересантна тема, а и врло корисна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука