Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Ова тема се наметнула из више разлога, након приликом оснивања овог сајта добио сам опширно писмо у којем сам китњасто замољен за мој " уважени проговор" , пошто непишем по позиву него кад ми дође, и кад имам времена и воље мој проговор се на овом сајту збио јуче, да би ганакон 30 прегледа и 30 минута појела маца. У инбокусу штуро и нектњасто обавкештење које каже да мој текст није прикладанам нашем сајту. А онда видим, унутра православни дијалог, дијалог са муслиманима... а мени се ето недозвољава дијалог, иза текста стојим потписом а испред њега пред Христом. Тако да онда моја љубав не може друго него да запита шта је то дијалог? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Тако да онда моја љубав не може друго него да запита шта је то дијалог? Па шта да се ради него да се крене од грка, али укратко: Дијалог је отац свих ствари... он чини да оно што јесте јесте и оно што није није. Црква није више од дијалога, а ни мање, она јесте богочовјечански дијалог и унутар човјечански у свим димензијама и начинима уређен. у Цркви и ђаво има своје мјесто и позван је на кајање и дијалог, он кајање неприхвата али на себи својствен начин његује дијалог. Слободу говора да ли да помињем? Па поменућу јер цензура, а мени се то овде десило је ипак озбиљан индикатор неспремности за дијалог, ограничавања супротан самој суштини дијалога-цркве. Како треба да се осјећа моја љубав кад види позване курту и мурту а мени се запрјечује? Не могу да објасним да је мој текст преподобан, јер га је појела маца, а видим на форуму имате рецимо Ђуровића који је водио диван дијалог са Атанасијом и изашо на крај, могао је он да поједе мој текст а не маца? Ђуровић ето не може да предаје на факултету јер није доказао да има основну, неки који су доказали да имају само основну завршавају га. А ја најубогији од свих немогу ни на форуму да пишем иако замољен! Постоје индиције да је верујем укинут због отворене уређивачке политике. Јесте ли сте препали да ће сајт да престане да Вам постоији, па сте одлучили да дијалог престане да постоји? Да неће неко одозго да нешто каже? Како се то говори одозго и одоздо? Какве су то вертикалне димензије дијалога? Каква је то дијалошка структура? Цркви подобна или неподобна? Одговарам:Неподобна Цркви и нецивилизацијаска и неисторијска. То је умјеће говорења да се ништа некаже - као у "медијима"- покривање и прикривање одсуства дијалога. Епископ Игњатије се јада нема богословског дијалога, епископ Атанасије нема богословља данас, Артемије: у дијалогу су са папом. Је ли дијалог дозвољен само са папом, епископом, презвитерима? Није ли то гашење мнохих димензиа и свођење на једну. Или је дозвољен и лаосу? А епископ надгледа дијалог? Јели криминално и дозваљавати дијалог? Ко има та овлаштења? Давати слободу!? Каже Онај око којег се окупљамо, двоје (минимум за дијалог) ако се сабере и узиште даћу. Христос посреди нас, јесте и биће. Не одозго, нема христа одозго у икономији, него прије одоздо из пећине. Шта је онда сабрање него могућност ступања у отвореност догађаја У опасност догађаја (гдје се незна шта ће бити - можда нас и однесе ђаво) Шта је Жртва? Него залагање (без остатка и резерве), Преавање са повјерењем. С ми имамо прево на мишљење, али то незначи да смо доспјели у могућност мишљења! Шта то значи сабрати се и ступити у отвореност на пориште дијалога у коме Христос даје све. Скупо се то плаћа, а и скупо сте плаћени. зато врћите текст или идите са њим милом Богу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Нисам видео текст, те не бих могао ниђта да коментаришем. Оно што могу да кажем јесте да, ако се води дијалог, потребно је да се стране у дијалогу поштују и не омаловажавају. У супротном нема дијалога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Постоје индиције да је верујем укинут због отворене уређивачке политике. Верујем је, нажалост, укунут због мале посете, већина активних чланова је прешла на овај сајт. Ообзиром да је тај сајт историјски, на њему је исписано доста тога, ми смо га конзервирали и пребацили на наш сервер. На сличан начин је угашен и сајт Ихтус, слава Богу, кажем сличан, јер су мнноги активни чланови тог антиекуменистичког сајта променили мишљење, преумили се. Ваш текст је обрисан јер није написан у лепом стилу. Јел вас неко од уредника позвао овде да пишете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Верујем је, нажалост, укунут због мале посете, већина активних чланова је прешла на овај сајт. Ообзиром да је тај сајт историјски, на њему је исписано доста тога, ми смо га конзервирали и пребацили на наш сервер. На сличан начин је угашен и сајт Ихтус, слава Богу, кажем сличан, јер су мнноги активни чланови тог антиекуменистичког сајта променили мишљење, преумили се. Ваш текст је обрисан јер није написан у лепом стилу. Јел вас неко од уредника позвао овде да пишете? Молим љепо, ново објашњење, лажно. Имате ли ви компетиције по том питању? Можда ако сте поп па то стилу преведемо са Духу. Али нека онда тај суд иде о Вашу главу. Текст је споља популистичког карактера, али је суштиниски аргументован епитафима. На другим мјестима се људи одушевљавају и смију честитају, а Вама лош књижевни квалитет. То је лицемјере, да сте рекли текст је опасан, може да збуни, може неко да се нађе уврјеђен, непотребан текст, појава чиста фантазија... Нисам ја тако страшан да морате да се измотавате. Смијете ли рећи пред иконом да је обрисан због лошег стила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Смијете ли рећи пред иконом да је обрисан због лошег стила. kad ja pričam s ikonama, sveci se za glavu hvataju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Нова правила за унутар правослабни дијалог, придржавајте се за атмосверу.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука