Данче* Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 -Добар дан пријатељу, седи, жено дај ракију -Види пријатељу, ја бих да одма пређемо на ствар, мој Станимир има 20 година, зрео је за женидбу, а твоја Милка напунила 17 година, зрела за удају, сви кажу да је добра и вредна, ти знаш да је наша кућа поштена, колико имање имамо… -Слажем се пријатељу, то све стоји, ја оћу њу да дам, ал мора да се договоримо ми, шта ко даје. -Ево, ја спремам целу свадбу, и деца имају целу кућу сређену за њих. А ред је да ти даш неки мираз, рецимо ону њиву од 60 ари, онај забран доле од 40 ари и две краве музаре, ипак удајеш ћерку, немо се брукаш… -Их пријатељу, па не удајем је ја за министра, ја дајем ливаду од 50 ари и јуницу, јел може? -Ајде пријатељу, да не кваримо деци срећу, дај руку. Juanito, RYLAH, Dexi and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 -Добар дан пријатељу, седи, жено дај ракију -Види пријатељу, ја бих да одма пређемо на ствар, мој Станимир има 20 година, зрео је за женидбу, а твоја Милка напунила 17 година, зрела за удају, сви кажу да је добра и вредна, ти знаш да је наша кућа поштена, колико имање имамо… -Слажем се пријатељу, то све стоји, ја оћу њу да дам, ал мора да се договоримо ми, шта ко даје. -Ево, ја спремам целу свадбу, и деца имају целу кућу сређену за њих. А ред је да ти даш неки мираз, рецимо ону њиву од 60 ари, онај забран доле од 40 ари и две краве музаре, ипак удајеш ћерку, немо се брукаш… -Их пријатељу, па не удајем је ја за министра, ја дајем ливаду од 50 ари и јуницу, јел може? -Ајде пријатељу, да не кваримо деци срећу, дај руку. Виш` ти преговарачке способности овде? Проба човек, али се заустави на задовољавајућем миразу Данче* је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Какав парадокс у данашње време, нит веће слободе при бирању супружника нит више развода. Dexi, feeble, Vecana and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Виш` ти преговарачке способности овде? Проба човек, али се заустави на задовољавајућем миразу Јашта, свака част на способности,ал важније да не кваре деци срећу. До пре неких 40-50 година често су се младожења и млада упознавали на сам дан венчања, међутим феномен тих бракова је што су били изузетно чврсти, и готово да није било развода за разлику од данашњих бракова (ма за све је крив “Секс и град” и западна култура). Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Јашта, свака част на способности,ал важније да не кваре деци срећу. До пре неких 40-50 година често су се младожења и млада упознавали на сам дан венчања, међутим феномен тих бракова је што су били изузетно чврсти, и готово да није било развода за разлику од данашњих бракова (ма за све је крив “Секс и град” и западна култура). И они каснији су били чврсти, све до пре двадесетак година је трајао тренд "срамота је" за развод. Исто - време носи схватања. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ти Јуане баш одајеш утисак као да си био у затвору донедавно... Превод на српски: "Ја имам другачији поглед на свет него ти." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Превод на српски: "Ја имам другачији поглед на свет него ти." Не, не није то...ја се често и слажем са тобом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 И они каснији су били чврсти, све до пре двадесетак година је трајао тренд "срамота је" за развод. Исто - време носи схватања. Мислим да и дан данас тај тренд траје.Где је стида ту је и поштење. Мислим да смо се углавно сви ми погубили (говорим уопштено) и да више се људи ничега не стиде. Никола Поповић and Фидер је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Мислим да и дан данас тај тренд траје.Где је стида ту је и поштење. Мислим да смо се углавно сви ми погубили (говорим уопштено) и да више се људи ничега не стиде. Има свега. И очекивања су подигнута на највиши степен, па се више и не ступа у брак ако у старту немаш неки нереалан комфор. Ал опет мислим да се ради о времену и начину живота. Увек имаш и добре и лоше стране. Данаш немаш стабилност ни у једном сегменту, али имаш много више прилика у сваком сегменту. Раније си имао стабилност, али и пасивност. Нешто од овога не може баш на нас да се примени јер смо негде у прелазу, али у уређеним земљама да. Данче* and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 -Добар дан пријатељу, седи, жено дај ракију -Види пријатељу, ја бих да одма пређемо на ствар, мој Станимир има 20 година, зрео је за женидбу, а твоја Милка напунила 17 година, зрела за удају, сви кажу да је добра и вредна, ти знаш да је наша кућа поштена, колико имање имамо… -Слажем се пријатељу, то све стоји, ја оћу њу да дам, ал мора да се договоримо ми, шта ко даје. -Ево, ја спремам целу свадбу, и деца имају целу кућу сређену за њих. А ред је да ти даш неки мираз, рецимо ону њиву од 60 ари, онај забран доле од 40 ари и две краве музаре, ипак удајеш ћерку, немо се брукаш… -Их пријатељу, па не удајем је ја за министра, ја дајем ливаду од 50 ари и јуницу, јел може? -Ајде пријатељу, да не кваримо деци срећу, дај руку. Други део: - Чуј Миланка, срећа нам је велика. Био је Саво, пријатељ, и његов мали ма 20 г. Да се удаш за њега, све је спремно. - Јој, знам тог Станимира. Он слуша рок, страшан сељак, тешко ћу ја с њим. - Шта причаш. Пусто то. Добар је, вредан му отац, брину лепо таман. Да ти одеш тамо. Немој да се глупираш. - Не схваташ тата. Мене убија, гуши ме шта он слуша. - Какве то приче. И ти стално слушаш музику. - Забраниће ми да слушам. - Шта ти слушаш? - Ма не знаш тата. Он неће то да чује. - Куку мене. Никола Поповић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ja planiram da ugovorim jedan brak sa Albankom, ima sada jesenji popust 20%, 4000 evra ali all inclusive opcija. Данче*, RYLAH, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ako nekog blize zanima, jedna banka daje beskamatni kredit za ovu namenu i do 36 rata! * *broj rata varira od cene opcije. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Шта бисте ви урадили? Да ли бисте били послушни или бисте били бунтовник? Шта уопште мислите о уговореном браку?Ja ? Kad Velji Lug u Nezuke sidje. ... Sta mislim ? RYLAH and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 U proslosti ugovoreni brak je bio normativ, zato sto nije postojalo muvanje i drustveni zivot ljudi bio je drugaciji. Osim toga vremena su bila teska pa su brakovi bili prilike da se porodice udruze radi ispomoci oko ekonomije i prezivljavanja. Meni je pricala tetka kako se ujak ozenio. On je vojvodjanin, a vojsku je sluzlio negdje kod Mrkonjic Grada. Jednom prilikom nasao se u selu ujne, i negdje na ulici ne znam sta je bilo, on je ili prozborio rijec s njom ili joj se nasmjesio ili je kratko pricao sta god. Ujna je to shvatila kao znak za dopadanje, a on vojnik, a momci u uniformama su uvijek plus za zene bili tad, i jos ako bilo kakav mali kontak ostvaris s zenkm to znaci da hoces da je uzmes. Odmah je zakukala ocu kako je ovaj namigivao, muvao se oko nje ali nista nije htjeo vise, i ona pocle knjaziti kako ga hoce, i onda je otac vrsio pritisak na njega, prijetio da ce ga ubiti ako je ne ozeni, a ujak je bio neki sonja i podlegao je pritisku. U svakom slucaju mozda je tetka pretjerala, ali gdje je ima dima ima i vatre. To okruzenje je bilo takvo da su ugovoreni brakovi bili vise realnost nego slobodan izbor. Samo ne treba misliti da na konto toga sto danas ima razvoda, da je prije bilo bolje sa ugovorenim brakovima. Danas su ljudi samo vise slobodniji nego nekad. Razvod je danas normalna stvar, nekad je to bilo nemoguce, a eventualni razovd bi za zenu bila takva drustvena sramota da se ona ne bi do kraja zivota oporavila vise od prozivki i niko je ne bi htjeo. Zato su zene trpile, i mnogo patile. Ljudi su patili mnogo, jer su bili prisiljeni na zajednicu koju nisu zeljeli. Mnogi su naravno uspjeli da se prilagode i zive normalno i jos da uzviaju i budu srecni. Uglavnom vise je do licnosti ljudi. Ali generalno sam protiv ugovorenih brakova, ali ne bi ih smtrao da trebaju biti zabranjeni osim ako nisu pod prisilom. Za neke ljude je to jedina sansa da se ozene/udaju, pa onda ko voli neka izvoli. Интегра, feeble, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука