Фидер Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 За кога ти радиш, то је војна тајна Раније је заиста колико ми се чини била војна тајна, сада не знам каква је ситуација. или ћу морати да а биће ми жао, добар си чо'ек Око 50000 ауу, ја сам мислио у вр' главе 10000. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 А онда, уз тактове "Хеј војници ваздухопловци", прво би просторију на којој се одржава парада прелетела тројка састављена од "Орла" са грбом Србије на репу генератор дима би испушто плаву боју, као његов десни пратилац у смакнутом поретку би "ишао" Г-4 Супергалеб офарбан у "сејфти" боје за потребе гађања АРЈ ПВО, и он би испуштао црвену боју а као леви пратилац би летео ВОЦ-ов Г-2, који би испуштао белу боју, те би тако са земље била видљива српска тробојка... За њима би наступила тројка са МиГ-29УБ као вођом и две "обичне" 29-ке као пратиоци - након њих би наступиле 21-це Јуришну авијацију би представила два ешелона састављена од одељења авиона Орао и Супергалеб Г-4 - а након њих школски авиони за основну обуку Утва 75 - и за прелазну обуку В-54 Ласта После тога би Трг надлетела "стара дама" Ан-26 - два одељења противоклопних хеликоптера ХН-42/45 Гама - и "вредне радилице", чије посаде и људи који их одржавају имају срце ко кућа-Ми-8/17 Погледај мој фејсбук! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Око 50000 A koliko je za vreme Milosevica bilo,pre evropskih integracija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Око дупло више... Пг and Банатски деран је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Биће ово одлично ! Милан Ракић, Дејан-Марковић, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Биће ово одлично ! Наравно деране, оно што сам навео у претходним постовима је како бих ја, а верујем и сви ви волели да видимо/те... А како ће бити и да ли ће уопште бити и у ком обиму, то нажалост од војске не зависи... Пг, RYLAH and Банатски деран је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Каци већ ту, како стојимо са тенковима и који типови су у употреби, ако имаш информације? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Леп је, још кад би се ово поново производило... Пг and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Каци већ ту, како стојимо са тенковима и који типови су у употреби, ако имаш информације? Не знам ту цифру тачно.. Можда око 250 комада, свакако више пута мање него што Бечки споразум предвиђа... Ево на сајту војске наводе 212 комада RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 А не знаш који су типови у употреби? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 А не знаш који су типови у употреби? М84 само RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Па добро, то и није толико лоше уопште. Ја сам мислио да су распади неки. Није Абрамс ил Беркут, ал није лоше. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Па добро, то и није толико лоше уопште. Ја сам мислио да су распади неки. Није Абрамс ил Беркут, ал није лоше. Једно време сам радио у противоклопној хеликоптерској ескадрили... Пошто је њена намена првенствено борба против тенкова, често је командир ескадриле имао обичај да, нарочито у новембру када се време поквари и нема услова за обуку и летење, требује аутобус и води нас у тенковску бригаду у оближњем граду :-) Тамо су нас дочекивали увек љубазни момци, одрже нам ТТ збор, провозају нас по кругу, дају и нама оне полуге (са нашом констатацијом након "управљања" том грдосијом, да кад дођу они код нас у узвратну посету, биће наравно провозани у Газели, ал' палицу неће добити :-) ) Након приче и упознабања са средствима, посета се увек завршавала у кантини, уз пиво и лимун наполитанке... Е том једном пригодом је један њијов 'стари баја' испричао једну анегдоту везану за М84 и америчлог Абрамса. Током "Пустињске олује" у ОС Кувајта је било неколико наших посада које су се тамо задесиле током преобуке Кувајћана за нови тенк. Некако поче и "Олуја" и део тих људи остаде у тиму за подршку... Једном приликом, када је дошло до неког смиривања на фронту, Амери видно 'одушевљени' тим 'Југом', предложише да се на једном делу просторије обави нека врста 'тенковског бијатлона'. Значи трка у дужини једно 100-ак километара, али преко дина, увала између њих, а не по већ утабаним стазама... Паде и договор, а Кувајћани предадоше 'палицу у руке' једној нашој посади... Означише старт, моћне машине кренуше, и... Абрамс 'прокув'о' на пола пута, заглавио у неки песак, морали тенк за извлачење да шаљу да га одглаве из песка... Ови наши стигли нациљ без проблема... Хектолитри "Бада" су требали да се спере тај силни песак из грла... Наравно о трошку те америчке тенковске регименте :-) Шалу на страну и истинитост приче, премда се човек клео да је истина, одличан тенк... Пг, verum est in beer, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Једно време сам радио у противоклопној хеликоптерској ескадрили... Пошто је њена намена првенствено борба против тенкова, често је командир ескадриле имао обичај да, нарочито у новембру када се време поквари и нема услова за обуку и летење, требује аутобус и води нас у тенковску бригаду у оближњем граду :-) Тамо су нас дочекивали увек љубазни момци, одрже нам ТТ збор, провозају нас по кругу, дају и нама оне полуге (са нашом констатацијом након "управљања" том грдосијом, да кад дођу они код нас у узвратну посету, биће наравно провозани у Газели, ал' палицу неће добити :-) ) Након приче и упознабања са средствима, посета се увек завршавала у кантини, уз пиво и лимун наполитанке... Е том једном пригодом је један њијов 'стари баја' испричао једну анегдоту везану за М84 и америчлог Абрамса. Током "Пустињске олује" у ОС Кувајта је било неколико наших посада које су се тамо задесиле током преобуке Кувајћана за нови тенк. Некако поче и "Олуја" и део тих људи остаде у тиму за подршку... Једном приликом, када је дошло до неког смиривања на фронту, Амери видно 'одушевљени' тим 'Југом', предложише да се на једном делу просторије обави нека врста 'тенковског бијатлона'. Значи трка у дужини једно 100-ак километара, али преко дина, увала између њих, а не по већ утабаним стазама... Паде и договор, а Кувајћани предадоше 'палицу у руке' једној нашој посади... Означише старт, моћне машине кренуше, и... Абрамс 'прокув'о' на пола пута, заглавио у неки песак, морали тенк за извлачење да шаљу да га одглаве из песка... Ови наши стигли нациљ без проблема... Хектолитри "Бада" су требали да се спере тај силни песак из грла... Наравно о трошку те америчке тенковске регименте :-) Шалу на страну и истинитост приче, премда се човек клео да је истина, одличан тенк... u ratu se bas lose pokazao, ima tendenciju da mu kupola odleti u vazduh zato sto mu spremnik za municiju nije odvojen od glavne kupole... mada su se svi tenkovi u ratovima lose pokazali, ameri su u iraku izgubili preko 500 abramsa za 2 godine na ulicama, izgleda da vreme tenkova prolazi, zato i nema mnogo novih projekata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 u ratu se bas lose pokazao, ima tendenciju da mu kupola odleti u vazduh zato sto mu spremnik za municiju nije odvojen od glavne kupole Те детаље већ не знам, али ако се погоди тамо где треба, а треба у спој куполе и шасије, сваки ће да одлети тако... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука