И.стојковић Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 ................. gdine Stojkoviću,šta mislite, naravno retorički govoreno,koliko ima takvih brakova danas, gdje su obadva supružnika vjerujući hrišćani koji traže Božije,a ne njihovo Негде сам прочитао, да ескими успевају да пламеном једне свеће постигну температуру сасвим довољну за живот у свом иглоу. Знам Да Један Пламен, сваке године, "упали" много свећа широм планете, око којих се срца многих људи "Догреју" Истинитом Топлотом, Која не Да Је Довољна само за сопствени "игло"-сопствену породицу, већ, Богу хвала, за сваког ко се са имаоцем топлоте сретне. Ширење Радосне Вести, по мом скромном мишљењу, није много тога што мислимо да јесте, због чега се и често уплашимо, а пре свега Јесте Оно што свако може да чини, а то је да чини оно што током Литургије исповеда. И ништа више од тога. Тада, једна "Свећа" Греје, не само супружника, већ и породицу, и пријатеље, и комшије, и сваког кога сретне, са ким се чује или дописује....Јер тада, и само тада, "..не живим више ја, него живи у мени Христос (Гал. 2,20) " А ко, или шта се може Христу успротивити? Сваки труд по било ком питању, без Њега и као Помоћ и као Циљ, узалудан је. 1405_love 0442_feel smej.gif "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 ....Јер тада, и само тада, "..не живим више ја, него живи у мени Христос (Гал. 2,20) " А ко, или шта се може Христу успротивити? Сваки труд по било ком питању, без Њега и као Помоћ и као Циљ, узалудан је. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Оно што ме највише боли, јесте што дечицу, за коју смо Бога молили да нам их Да, не видимо као личности, посебне и Богом уобличене, већ желимо да их према нама бедницима грешним уобличимо. Јер ми све знамо, јер ми смо њихови богови...За последицу имамо да деца живећи у страху од кућних богова-родитеља, немају ни снаге ни воље да спознају Јединог Бога, а онда као ружне копије ружних оригинала исто чине својој деци. Насиље у породици није само шамар, пијанство, модрице, неодговорност, и још много тога чулима приметљиво, већ све оно што Бога у страну поставља, како би своју никаквост на владалачки трон поставило. Originalno, jednostavno a duboko 0102_laugh 0102_laugh http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Што се тиче односа у породици,мишљења сам да ту нема ко шта да тражи и да се меша,осим самих актера насиља у породици! Деца су под влашћу родитеља,а родитељи под влашћу Бога ...Нико од нас није могао бирати родитеље,мада је госпођа могла изабрати (бољег)мужа,који је по правилу насилник. Поред тога,жртве насиља у породици се ретко одлуче да траже помоћ,из разних разлога,а то учине углавном у екстремним случајевима. Ко неће да чека Божији ,постоји световни суд,кривично право,разне хуманитарне организације и сличне ствари,које могу прискочити као прва помоћ... Ја лично, нисам за ово форсирања црне хронике на форуму. Booba је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Што се тиче односа у породици,мишљења сам да ту нема ко шта да тражи и да се меша,осим самих актера насиља у породици! Деца су под влашћу родитеља,а родитељи под влашћу Бога ...Нико од нас није могао бирати родитеље,мада је госпођа могла изабрати (бољег)мужа,који је по правилу насилник. Поред тога,жртве насиља у породици се ретко одлуче да траже помоћ,из разних разлога,а то учине углавном у екстремним случајевима. Ко неће да чека Божији ,постоји световни суд,кривично право,разне хуманитарне организације и сличне ствари,које могу прискочити као прва помоћ... Ја лично, нисам за ово форсирања црне хронике на форуму. Blago tebi.Zaista ti se divim u pojedinim situacijama,Kod tebe je sve crno i belo i ironično. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 По старом "добром" обичају, Макс износи закључке, као да насилнику пише на челу да је насилник ал жена ето, упркос томе, бира га за мужа ... :rolleyes: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 По старом "добром" обичају, Макс износи закључке, као да насилнику пише на челу да је насилник ал жена ето, упркос томе, бира га за мужа ... :rolleyes: Није то била суштина мог поста,већ о тежини крста,који сваки појединац у оквиру своје породице има ! Сви ви би одмах насилника отерали на електричну столицу,али жртве очигледно немају такву жељу... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Није то била суштина мог поста,већ о тежини крста,који сваки појединац у оквиру своје породице има ! Сви ви би одмах насилника отерали на електричну столицу,али жртве очигледно немају такву жељу... Си сигуран ? Ја бих рецимо свог злостављача радо гледала обешеног о ону ствар, а може и да му се спржи,ако мене неко пита. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Мајке ти,ко би тебе малтретирао,по твом карактеру,пре бих тебе сврстао у насилнике... gringrin Да,и на сву срећу,Бог не гледа као ти,никог не бих бесио& пржио,већ чекао покајање,ако неко Њега пита... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Па нисмо спомињали Бога, него си сам почео са погрешним закључком да жртве не би волеле да казне своје злостављаче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука