Juanito Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 A da si na mom? Мислио сам да се не расправља са црнцем, а не са тобом. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ајде онда неко да изда неки речник прихватљивих термина, ал да гарантује да ће то да буде коначан речник, да неће да се мења, пошто ј ејезик жива категорија и мења се, и сад у колоквијалном говору можеш да чујеш и како се реч "геј" користи у крајње пежоративном смислу. Назови нешто како год хоћеш (сем у случају израза који су увреде саме по себи), смисао му даје онај који те речи изговара. Пример од малопре: "Педери су људи као и сви остали, и треба их ценити по томе какав допринос дају друштву." "Гејеви су смрдљиви содомити који загађују ову планету и треба их истербити све до једнога." Која реченица мање вређа? Она где је употребљен политички коректан говор или она којој циљ није био увреда? Имаш изразе попут nigger који су увреда сами по себи, али се зато поједини црнци вређају и када има кажеш black, што је ван сваке памети и прелази у иживљавање. Ja te potpuno razumem i stavise generalno sam protiv ideje da non stop neko drvi i ljuti zbog terminologije... Pa i vernici SPC su maltene postali prepoznatljivi po tome sto ih non stop nesto vredja i svako malo trze da ih se "postuje"... Ali, ti meni sad opravdas upotrebu reci peder u pozitivnom kontekstu. OK. a jel se pravis da da se ta rec upotrebljava u pozitivnom kontekstu ili zaista nemas to iskustvo? garantujem da u proseku od sto izgovorenih reci peder 101 ima negativnan smisao... Jel znas da ce tvoj stav da volim_sina_bozijeg da iskoristi i da se zali administraciji sto mu je cenzorisala rec "pedercine"? Jer ko zna... mozda j i on hteo da kaze pedercine su ljudi kao i ostali... ali ne secam se da je bas tako rekao... Uostalom, zovite ih kako ocete, samo nemoj da ih terate od sebe :** пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Da ne pricamo o tome da se vi strasno vredjate kad ispred imena svestenog lica neko zaboravi da turi "+" Nadam se da te necu uvrediti i da necu prekrsiti neko medjunarodno pravilo o slobodi govora ali brate, primetio sam da na svakoj temi nebitno o cemu se radi, stalno pokusavas da nadjes i neku negativnu slicnost sa onim sto se kritikuje, kod samih vernika. Opusti se malo, eto na primer ja se uopste STRASNO ne vredjam kada neko ne stavi taj znak ispred ime vladike, probaj da nalazis neke kreativnije argumente od tih stalnih "kontracrkvenih" stavova. Ђуро Станивук, RYLAH, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Само Афроамериканци је прихватљив термин, све остало је политички некоректно , до даљњег . Чисто да знаш , да не испаднеш фашиста , расиста или како је већ данас модерно етикетирати људе . Да будеш 100 % сигуран, најбоље ти је да кажеш "људи раније познати под именом Афроамериканци" . Jesu li i u Sudanu Afroamerikanci Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ali, ti meni sad opravdas upotrebu reci peder u pozitivnom kontekstu. OK. a jel se pravis da da se ta rec upotrebljava u pozitivnom kontekstu ili zaista nemas to iskustvo? garantujem da u proseku od sto izgovorenih reci peder 101 ima negativnan smisao... Исто као и термини геј и хомосексуалац, ниси изгледа пажљиво читао оно на шта си одговарао. Није толико битан термин колико контекст у ком је употребљен, сем кад је термин увреда сам по себи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Jesu li i u Sudanu Afroamerikanci Не , тамо су Афроафриканци . feeble, LISA and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Исто као и термини геј и хомосексуалац, ниси изгледа пажљиво читао оно на шта си одговарао. Није толико битан термин колико контекст у ком је употребљен, сем кад је термин увреда сам по себи. OK to ima smisla. Ali ja mislim da je peder uvreda sama po sebi. (isto kao ciganin, siptar...) To nije zvanican naziv za homoseksualca nego kolokvijalni. Ili ne mora da ima veze sa tim dal je termin legitiman ili ulicni jednostavno ako neka grupa ne voli termin kojim je oslovljavaju, nekako mi je pristojno da tu zelju ispostujes... Na primer, po tvojoj logici nema nista lose reci za nekog muskarca da je (zenski polni organ) dokle god je to u pozitivnom kontekstu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 - Vrati mi kintu sto sam ti pozjamio - Ma ko te sisa - Koji si ti peder. Ja u ovakvim razgovoriam jednako koristim i reč feget i peder i gay. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Znači ako sam shvatio ja pojedine reči ne smem da koristim zato što neki ljude ljude te reči vređaju? Evo mene reč paradajz vređa šta ćemo sad? Idem da tužim i da se žalim državi za svakoga ko bilo gde napiše paradajz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ja u ovakvim razgovoriam jednako koristim i reč feget i peder i gay. Da ali od tebe i mogu da zaita vidim rec peder a u nastavku recenica koja nije zlonamerna. Aj mi objasni da trifke, stanivuk, VSB i ostali se toliko bore za slobodnu upotrebu tog termina cisto da bi mogli da ga koriste u pozitivnom kontekstu? Zbog njih i ne bi trebalo da ih niko koristi. Otprilke je rezon kao za zakon o nosenju oruzja. NI meni ni tebi ni u ludilu ne bi palo da uzmemo pistolj i da njime resimo nesporazum sa komisjom ili sa likom iz grada koji nas je popreko pogledao... ali medju nama postoje takvi pacijenti koji bi tako nesto i uradili. NEma veze sto su u manjini, taj rizik nije opravdan i zato NIKO ne sme da nosi oruzije. Pogrdne reci u pozitivnom kontesktu mogu da ocekujem od nekolicine i da verujem da zaista tako misle ali zbog hohstaplera koji bi tu priliki rado iskoristili da legalizuju svoju neopravdanu mrznju mislim da ne treba biti popustljiv. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ja tu imam svoju gradaciju neku, kao u onom vicu. Kada vidim nekog skockanog biznismena, intelektualca, menadzera itd itd, njega svrstam u gejove ( ako je homos ) Medjutim, kada sam video na sigurnosnim kamerama jedne zgrade dva radnika u kombinezonima kako "vode ljubav" u blizini objekta, napolju pomislih, "o covece, kakve pedercine..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Znači ako sam shvatio ja pojedine reči ne smem da koristim zato što neki ljude ljude te reči vređaju? Evo mene reč paradajz vređa šta ćemo sad? Idem da tužim i da se žalim državi za svakoga ko bilo gde napiše paradajz. Ne kontas, ja se u potpunosti slazem sa tim misljenjem. Problem je sto se ovde odjednom za to zalazu ljudi koji bi ti otkinuli glavu kad bi reko nesto uvreljivo za Svetog Savu ili Hrista ili SPC... mislis da bi bili jednako tolrenantni kao za rec "peder"? Evo stavi tu istu rec pored imena jednog vladike koji je dokazano homoseksualac (svi smo gledali video) pa mi reci kako ces proci. PRvo ti post nece ulgedati svetlost dana jer ce administracija ga obrise, a ako ga i ne obrise, clanovi ima da otvore zasebnu temu i da traze da budes udaljen zbog vredjanja, omalovazavanja i svasta nesto jos za sta ja i nemam tog kreativnog dramaticnog potencijala da se izrazim... (epika u kukanju je disciplina u kojoj se sa vernicima ne mos meriti nikada ) A sve sto bi napisao jeste jedna istina. Covek je homoseksualac... peder je legitiman izraz za homoseksualca... dakle ja ne vidim problem? A vi? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ti buthurt ljudi koje sve vređa su možda jedina grupacija ljudi koju mrzim i koju sa zadovoljstvom nerviram, onako puno mi srce kada to uradim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Da dodam... u temi koja je zakljucana malopre, upravo sam ja i napisao taj epitet pored imena tog (bivseg)vladike... post nije odobren.... toliko o pravednosti. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ti buthurt ljudi koje sve vređa su možda jedina grupacija ljudi koju mrzim i koju sa zadovoljstvom nerviram, onako puno mi srce kada to uradim. Paradoksalno je upravo to da patriJote iliti pripadnici hristovih specijalnih jedinica, najvise skacu, reze i skrgucu zubima kad makar osete da si rekao nesto uvredljivo... a sad se prave naivni kao "ju, pa od kad je "peder" pogrdna rec...ju, ju, ju" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука