Дејан Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ne razumem te uopste. Sve pape ( grcka rec: o papas- otac) iz vremena od nastanka Crkve Gospodnje pa do anatemisanja 1054 nemaju nista zajednicko sa papama posle toga. Jedni su bili pravoslavci drugi otpadnici pod prokletstvom. Zasto se uopste pozivas na njih kad nemate niti istu veru, niti isto ispovedanje? Kao crkva ste nastali pre skoro hiljadu godina i ne prisvajajte nesto sto nikad niste ni imali. Do 1054 godine, Crkva je bila ujedinjena i prestanite da se dicite verom i casnim delima svestenstva i vladika koji su ziveli pre vaseg organizovanja. Opet se osecam ko da Makedoncima pisem... Priznao si Katolike da su Crkva,ovo je početak ekumenizma kod tebe :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Priznao si Katolike da su Crkva,ovo je početak ekumenizma kod tebe :P Pokusah da nadjem kako se moze jos manje slovo c napisati al` neuk kakav sam, ne nadjoh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Opušteno,naučićeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ajde bre srBi pravoslavci, samo opusteno : http://www.youtube.com/watch?v=d8BcXq621vw http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ne razumem te uopste. Sve pape ( grcka rec: o papas- otac) iz vremena od nastanka Crkve Gospodnje pa do anatemisanja 1054 nemaju nista zajednicko sa papama posle toga. Jedni su bili pravoslavci drugi otpadnici pod prokletstvom. Zasto se uopste pozivas na njih kad nemate niti istu veru, niti isto ispovedanje? Kao crkva ste nastali pre skoro hiljadu godina i ne prisvajajte nesto sto nikad niste ni imali. Do 1054 godine, Crkva je bila ujedinjena i prestanite da se dicite verom i casnim delima svestenstva i vladika koji su ziveli pre vaseg organizovanja. Opet se osecam ko da Makedoncima pisem... Što se ne bi pozivao na njih kad su i te kako kažeš pravoslavne pape uvijek naglašavale svoje prventsvo, primat u Crkvi i vlast i to ne samo u Crkvi već i izvan nje, u svijetu uopšte. Dao sam ti prevode na češkom i slovačkom, misleći da ćeš lakše i prije naći prevodioca za te jezike nego za latinski. Ne radi cijelog sadržaja, to sam već napisao o čemu se radi, već samo radi tog pasaža s tituliranjem. A i nisu to takvi jezici da se ne bi razumjelo šta tamo piše, možeš si to tamo prevesti sam preko Google translate. Ja namjerno neću da me ne bi potom diskvalifikovao da sam preveo nešto tendenciozno ili istrgao iz konteksta i slično. Ako je to ono što vam najviše kod papa smeta, ta njihova vlast, ili pretenzije na vlast u Crkvi, na osnovu primata, onda imam za vas vrlo lošu vijest, odmah slobodno prekrižite sve te vaše takozvane pravoslavne pape, ne postoje, ne pozivajte se više na njih, svi su imali isti titul, iste atribute i istu vlast. I ti do 1054. godine i oni potom sve do danas i do B XVI. Jedino što je to nekom zasmetalo tek 1054. godine. Ovo je samo jedan od mase dokumenata koji to dokazuju. A ja se osjćam ko da govorim udmurtski Uzbekistancima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 @Ignjatije Na takvu pesmu ili šta već ne možeš biti opušten. Loša muzika, loš melos, loš tekst... E bre Dragi ti baš ne umeš da čitaš izmedju redova.Nikad od tebe udbaš neće biti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Malo pogresna adresa brate Ignjatije. Zivim medju protestantima, ozenjen protestantkinjom i imam 7-8 prijatelja katolika sa kojima se druzimo svake nedelje i vezi jednog hobija, a i radim sa dvojicom sa kojima sam u odlicnim odnosima bio kod jednog u posetu i letovanje u Splitu. Nemam ja nista protiv katolika uopste, medjutim imam protiv ovih sto se namecu nasoj Crkvi i pokusavaju da nas uce a ujedno na jedan prefinjen nacin nipodastavaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Malo pogresna adresa brate Ignjatije. Ne razumem sta si ovim hteo da kazes. ivim medju protestantima, ozenjen protestantkinjom i imam 7-8 prijatelja katolika sa kojima se druzimo svake nedelje i vezi jednog hobija, a i radim sa dvojicom sa kojima sam u odlicnim odnosima bio kod jednog u posetu i letovanje u Splitu.Nemam ja nista protiv katolika uopste Lepo je sto se druzite. Nemam ni ja nista protiv katolika. Imam protiv vrha njihove crkve i odredjenih ucenja, ali protiv dobronamernih vernika i svecenika nemam nista. medjutim imam protiv ovih sto se namecu nasoj Crkvi i pokusavaju da nas uce a ujedno na jedan prefinjen nacin nipodastavaju. Na sta konkretno mislis sta nipodastavaju ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Malo pogresna adresa brate Ignjatije. Zivim medju protestantima, ozenjen protestantkinjom i imam 7-8 prijatelja katolika sa kojima se druzimo svake nedelje i vezi jednog hobija, a i radim sa dvojicom sa kojima sam u odlicnim odnosima bio kod jednog u posetu i letovanje u Splitu. Nemam ja nista protiv katolika uopste, medjutim imam protiv ovih sto se namecu nasoj Crkvi i pokusavaju da nas uce a ujedno na jedan prefinjen nacin nipodastavaju. Mi se namećemo? Opet izmišljaš N. Petroviću da se sve praši. Samo na ovoj temi smo nekoliko puta uzastopno pozivani da stupimo u diskusiju i kažemo šta si o tom mislimo: Има ли Римокатолика на овом форуму ? https://www.pouke.org..._48#entry645702 Па кад има нек се јави неки ! https://www.pouke.org..._48#entry645723 Ili ovaj poziv, tako izgleda po tebi to tvoje "nametanje"? http://www.katolicki....php?f=12&t=850 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Tema se rasteze, a brat Zeljko mi ne objasni kud je naumio s njojzi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Kad nam covek dodje u kucu i pocne da pretura po kuci, zagleda po coskovima izvlaceci prasinu i sa negodovanjem klima glavom kako je mnogo toga prljavo po kuci i kako to treba ocistiti i ujedno nam daje savete o uredjenju doma i nacinu ciscenja. Kad taj covek izadje u nasu njivu i pogleda po njoj i zanegoduje kako smo lenji neradnici, te niti sejemo niti zanjemo. Sta reci tom coveku? Da mu kazemo da je ta kuca Jevandjelsko zrno bisera za koje sve treba prodati da bi se kupilo? Ne vredi, jer mu je prasina u ocima i nju ce svagda gledati. Da mu kazemo da ta Njiva radja plodove kojih svet nije dostojan? Ne vredi jer je u kukolju rastao, i kukolj samo i vidi. Al ko sto @obi-wan kaze previse se rasplinusmo. Oprostite na off-topicovanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Kad nam covek dodje u kucu i pocne da pretura po kuci, zagleda po coskovima izvlaceci prasinu i sa negodovanjem klima glavom kako je mnogo toga prljavo po kuci i kako to treba ocistiti i ujedno nam daje savete o uredjenju doma i nacinu ciscenja. Kad taj covek izadje u nasu njivu i pogleda po njoj i zanegoduje kako smo lenji neradnici, te niti sejemo niti zanjemo. Sta reci tom coveku? Da mu kazemo da je ta kuca Jevandjelsko zrno bisera za koje sve treba prodati da bi se kupilo? Ne vredi, jer mu je prasina u ocima i nju ce svagda gledati. Da mu kazemo da ta Njiva radja plodove kojih svet nije dostojan? Ne vredi jer je u kukolju rastao, i kukolj samo i vidi. Al ko sto @obi-wan kaze previse se rasplinusmo. Oprostite na off-topicovanju. To je tvoje viđenje, na to imaš pravo, imam i ja na svoje. Ne veseli me ta sitacija kod vas ni malo ako si na to mislio. Ali mi ne pada na pamet da radi nekakvih lažnih obzira zaobilazim istinu a ta je da je kler prvi odgovoran najviše za stanje u kojem se Crkva nalazi a svejedno da li kod vas ili kod nas. Isto se to odnosi i na nas i na naše klerike koji su se isto tako debelo uspavali i nisu ni radili ni budni bili pa smo zato i mi imali afere i skandale koje smo imali i šta da rješavamo i posla s tim svud kud smo se okrenuli. Odgovorni su i laici naravno, svako nosi svoj dio odgovornosti ali odgovornost klera se tiče zaista najviše te BUDNOSTI i preventive, i ta je u neprestanom poučavanju najviše a to laici zaista ne mogu uraditi umjesto njih. Samo su ti problemi tamo kod nas i kod vas drugačiji a slučajno su kod vas može se reći ozbiljniji trenutačno, tim mislim na te raskole, kod nas se tiču drugih stvari isto ozbiljnih i teških ali barem nam direktno ne udaraju i ne potkopavaju, podrivaju zatim faktičko jedinstvo u Crkvi kao što je slučaj kod vas sada. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ne misli valjda neko ovdje na Forumu da si svoje probleme možemo birati? Ako mislite da možemo onda slobodno birajte, ko vam u tom brani. Naš najveći problem su nemoralni sveštenici, pedofili a rješavamo ga zatim U CRKVI, pa i takav gnusan problem. ALI U CRKVI! Vaš najveći problem su vrlo pobožni, možda neki od njih na neki način uslovno rečeno nekad "sveti" i Bogu posvećeni ljudi koji odavno NISU U CRKVI a ne žele u njoj ni biti ili još što je najgore otvoreno rade protiv nje i na njenom rušenju. Pa vam onda prisjedne sva ta njihova nekadašnja i svetost i služba Bogu što je bila, onda po tom bolje da nikad u manastir ili monaštvo ulazili ni nisu nego što sad rade to što rade. To bi bila mnogo manja šteta i za njih i za Crkvu. Izaberite si sad. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Sta mislite vi,treba li se Crkva nasa nazivati “Srpskom pravoslavnom crkvom“ ili “Pećkom patrijaršijom“ ?? Mislim da bi logicnije bilo da se zove “Pećkom patrijaršijom“ ,buduci da NISU samo Srbi pravoslavci na ovim prostorima..Ima tu i Vlaha,i Makedonaca,i Bugara,i Rumuna. Osim toga,Crkva mora biti iskljucivo antinacionalna,zato sto su nacije zaista jedne umnobolesne budalastine,iskljucivo sa ciljem manipulacije svešću svih ljudi. Imali smo puno takvih istorijskih krvavih primera. Crkva zato treba da radi na opsteljudskom dobru,a ne na samom nacionalnom,buduci da je Crkva ta koja ljude treba da SPAJA,i pomiruje,a ne da ih razdvaja. Mislim zato da Crkva treba jedinstvena biti,bas kao i Rimokatolicka crkva. Smatram da bi najbolje bilo da Moskva bude sediste Pravoslavne crkve. Sta vi o tome mislite? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 СПЦ да се назове „Пећком патријаршијом“, а Москва је православни град? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука