Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 па морал смрти је увек чудан кад се посматра јуридички и етички, зато сам и постављао шкакљива питања. Богу се не гади савест јер ЗНА шта је последица сем тога што непогрешиво спашава људе од (онтолошке) смрти, поред тога што не знамо јел Дух удахнут у те (потенцијалне) личности ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Проблем је што заиста није исто НЕРОЂЕНА беба и ОДРАСТАО човек ! Neki kazu da nije isto mu$ka i zenska nerodjena beba pa abortiraju jednu kao manje bitnu..RAZNIH ZABLUDA IMA... Nikako nisi u pravu ..a ponajmanje sa Hri$ćanske strane gledano.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Da, to su prioriteti, mozda ima dvoje dece, mozda je jos mlada pa ima fore jos da radja. Jedino bih kod sebe napravila izuzetak ako budem radjala pod stare dane, a po svoj prilici hocu. Onda bih definitivno trazila da se beba spasava, jer mi je ionako prva i poslednja. Katarina srećo.. ajde ..mis'im porvo brate(sestro) da skačemo pa da vičemo HOooOOplaa.. Гост је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Neki kazu da nije isto mu$ka i zenska nerodjena beba pa abortiraju jednu kao manje bitnu..RAZNIH ZABLUDA IMA... Nikako nisi u pravu ..a ponajmanje sa Hri$ćanske strane gledano.. Joj to je tuga i vrlo ponizavajuce pravopop tuzansmajli8904 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327095055' post='565080] па морал смрти је увек чудан кад се посматра јуридички и етички, зато сам и постављао шкакљива питања. Богу се не гади савест јер ЗНА шта је последица сем тога што непогрешиво спашава људе од (онтолошке) смрти, поред тога што не знамо јел Дух удахнут у те (потенцијалне) личности ... ovo sto si napisao moze da bude i tema moze 100 pitanja da se postavi na tvoje reci није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Katarina srećo.. ajde ..mis'im porvo brate(sestro) da skačemo pa da vičemo HOooOOplaa.. Jes vala gringrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 ako pricamo o dusi ,bebina dusa je svakako cistija od odraslog coveka ali moramo imati i rasudjivanja izmedju bebe i majke ( u slucaju u kom sam navela ) koga bi ti spasavao ? ja uvek majku jedna od razlika je sto ona mozda ima kod kuce nekog kome treba Tu se ne ''spašava'' po nahodjenju nego postoji procedura..i sve odluke donosi majka(naravno konsultujući se sa ocem ili najbližima ako oca iz nekog razloga nema) -dok mozhe naravno.. Kad iz nekog razloga (koma, duševno rastrojstvo)ne može ''odredjuje'' otac.. Ako nema ni oca onda majčini najbliži tako to ide.. Lekar je prvoprozvani tek kad nema nikog od ovih a na stolu je žena sa kojom nema normalne komunikacije.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 . Lekar je prvoprozvani tek kad nema nikog od ovih a na stolu je žena sa kojom nema normalne komunikacije.. na to sam i mislila ali hvala na objasnjenju није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327094632' post='565078] добро, па? Materica je dakle kao jama smrti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Materica je dakle kao jama smrti. Auuuuuuuu :229229229: :229229229: :229229229: http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Auuuuuuuu :229229229: :229229229: :229229229: Nisam mislio tako. Zvuci grozno. Ali stvarno mi je to bio neverovatan podatak. :o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Materica je dakle kao jama smrti. pa ako uzmes sve ovo sto je ovde napisano ,moze i to da se zakljuci ,samo jezivo zvuci није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Materica je dakle kao jama smrti. па знаш како, ако ћеш с црне стране да гледаш - може бити, али не мора да бидне - а по природи и није. поента је да смо ми рођени у свету опхрваном смрћу по аутоматизму, па се одржавамо у животу док не дођемо пред избор васкрсења, али онда свеједно морамо да умремо телом да бисмо васкрсли. светла страна је у томе што материца није направљена за смрт, него за живот, па одатле и погрешност убијања у материци - па тиме онда добијеш, практично на трен промениш функцију материци да је јама смрти. опет, свесни смо да постоји нужност природе, а то је смрт. она која се дешава невољно је практично Божја воља, у зависности од конкретног случаја. она која се дешава људском намером - је убиство. е сад, да ли ће наићи телесна смрт ненасилно или насилно је цео свемир разлике између та два. генерални проблем је што смо убеђени да смо живи, а никад заиста прави живот нисмо окусили, јер смо природом везани за смрт, али нисмо ни мртви. на крају крајева, имамо потенцијал за оба само још избор да направимо. уосталом, као и Адам и Ева што су имали у Едемском врту па после и на Земљи, ништа мање нити ништа више. Natasa. and dusha је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 ovo sto si napisao moze da bude i tema moze 100 pitanja da se postavi na tvoje reci па питај клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327097374' post='565114] па питај hocu sigurno ali ne sad ,umorna sam jako, moram na spavanje ,ne bi mogla da ucestvujem u tvojim odgovorima није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука