Анастасија Написано Јул 4, 2011 Пријави Подели Написано Јул 4, 2011 Al ti je argument :cheesy2: I ja tebi svako dobro želim. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Za sada se pitam ovo "Kako tim ljudima sve ide dobro? U svemu uspevaju sto zamisle da urade." A i.. Ti ljudi ismejavaju Boga, i oni koji u to veruju, i one koji traze pomoc i van crkve/vere/Boga, hvataju se za svaku slamku spasa, kao i one koji recimo urade nesto sto je u skladu sa nekim obicajima, verovanjem (tipa, seci kosu kada je pun Mesec, brze ce rasti, nece pucati (ima i naucno objasnjenje, kao da tada kosa puca, neke sile izmedju Meseca i Zemlje, nisam pohvarala bas najbolje (nisam neki fizicar ) do nekih recimo: Ne cisti sto rukama, vec krpom, ne stavljaj noz napocke i ostrice okrenute na gore, ne valja, ne cesljaj se nocu, ne gledaj se u ogledala nocu.. (neko i za sve to ima neko naucno objasnjenje) ) a onda oni sami kazu "Jooj, da mi pomogne Bog." "Pa meni je receno da tako valja" 'Takav je obicaj kod nas'. Naravno da izludim i vidim koliko je licemerno, a ovamo se meni podsmevaju, razape me. Ali ne reagujem ovako na njih da skocim i slicno. Ali reagujem u smiclu da se punim mrznjom i bolom i tugom i povlacim u sebe i bas me onako pogodi.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 toliko me to potrese (kad neko opsuje Boga) da moram što pre da se pričestim .hvala. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Za sada se pitam ovo "Kako tim ljudima sve ide dobro? U svemu uspevaju sto zamisle da urade." Ja kao ateista mislim da je to zato sto Bog ne postoji, te nema ko da ih kanzni, dok vernici vise vremena i resursa utrose na molitve i drzeci se bozjih zakona a ovi pak jer nisu ogrnaiceni religijskom dogmom ne moraju da se opterecuju tim stvarima te mogu da utrose svoje vreme i resurse na druge stvari. Protom ne mislim samo na vreme u kontekstu "vreme moljenja" ili odlaska na liturgije vec generaln osvo vreme koje posvecuju religiji kad god razmisljaju o njoj ili necemu vezanom za nju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Posto mi je receno da sam hipik (zbog oblacenja, sva onako verujem (verovala) u ljubav, pa volim zivotinje, bebice, prirodu, ljuljasku, drva.. sve hipi), da onda ja predjem u hipike? Da, ali kada neko stane ovako i zeli da se osloni na nekoga, da se pomoli nekome, pogleda gore u nebo... Pa ono, ma samo da mi on bude ziv i zdrav.. (ovo govorim je sam ja ostala bez nekoga ko mi je bio oslonac, od koga sam imala zagrljaj, prekore na pravi, miran nacin, tihim tonom.. I sada je bas tesko) Ali zanimljivo je da ti ljudi opet kazu "Joj, da mi pomogne Bog' tu ja pucam. Ne veruju u Boga, pljuju, psuju ga, a onda izjave ono. To me bas onako pogodi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 joj ja sam nedavno pukla.,jedna meni jako bliska i draga osoba opsuje Boga,onako bas,socno i...................nikako nisam mogla da se suzdrzim,i povisenim tonom sam rekla:''nemoj u mojoj kuci da psujes Boga'',i nacin na koji sam to rekla mi se nimalo nije svidio,pa sam onda pocela da se izvinjavam sto sam povisila ton,i da se pravdam kako sam jako osjetljiva na tako nesto.,uglavnom bila je neprijatna situacija,ali se sve dobro zavrsilo,nastavili smo da razgovaramo...ali poslije mi je bilo bas krivo sto sam tako odreagovala,i shvatila sam da sam takvim svojim ponasanjem ozalostila Gospoda,podjednako,ili cak i vise,od onoga koji Ga je opsovao,ili nekim drugim situacijama,ili pomislima...samo On zna moje srce...istina ne psujem Ga(usnama svojim),i strecnem se kad takvu psovku cujem,ali se ponekad bojim da Ga zalostim na neki drugi nacin puno vise od onih koji Ga psuju ... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 ^ Bas to. Ponekada uhvatim sebe da reagujem kao oni ljudi koji mi jako idu na zivce jer su puno zla naneli na razne nacine. E, onda zaboravim ono sto su oni uradili, pa se jdem i kudim sebe i besna sam na sebe i mrzim sebe sto sam postala kao oni, i kako je zapravo to greh. Veci nego sto oni to rade. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Ja uglavnom ,nako psovanja Boga od strane mojih prijatelja ,čujem:"Dejo izvini" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Гледам своја посла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 ^ Bas to. Ponekada uhvatim sebe da reagujem kao oni ljudi koji mi jako idu na zivce jer su puno zla naneli na razne nacine. E, onda zaboravim ono sto su oni uradili, pa se jdem i kudim sebe i besna sam na sebe i mrzim sebe sto sam postala kao oni, i kako je zapravo to greh. Veci nego sto oni to rade. da smo bili na nekom drugom mjestu ne bih tako odreagovala,ustvari ne bih uopste.,najvise me iziritiralo to sto se Gospod psuje bas tu,u mojoj kuci...inace,ne gledam sta drugi rade,ja sam samoj sebi najvece zlo,i borba sa samom sobom mi najteze pada... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Треба опоменути, али пробраним речима и обавезно насамо, никако пред другима. Искрено, не знам шта ми је огавније када чујем, да ли хула на Бога, на Пресвету Богородицу или на било шта од светих ствари као што су хлеб, крв, Сунце, мајка и друго. Било би пожељно искоренити и псовке са "вражију матер" јер су индиректна хула на Пресвету Богородицу. Скренем пажњу једном, па ко хоће нека размисли. Ионако једва дам себи слободе да сугеришем и тада, једанпут. Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 ma kad bi barem zaista psovali Boga tj. da stvarno to misle oni bi na neki način dokazivali njegovo postojanje a ovako-sve se završi na nevaspitanju i bezobrazluku jer za ljude je to samo uzrečica i ništa više arizan and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Не реагујем никако, осим што можда у себи помислим - Опрости му Боже, не зна шта ради. arizan је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Октобар 23, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2011 ma kad bi barem zaista psovali Boga tj. da stvarno to misle oni bi na neki način dokazivali njegovo postojanje a ovako-sve se završi na nevaspitanju i bezobrazluku jer za ljude je to samo uzrečica i ništa više Mozda je ovo odgovor na moje pitanje, kako to da oni tako psuju i hleb i Boga i majku i sve i svasta, a sve im u zivotu super ide. Nisu svesni toga, to im nije kao psovanje odredjene stvari, vec samo uzrecica, pa samim tim ne vredjaju nikoga, jer ne misle na tu osobu, tu stvar, predmet, Boga.. kada psuju, vec samo uzrecica koja izleti dok oni recimo razmisljaju o srafu ili cekicu koji se izmakao pa opalise po prstu A ja recimo kada opsujem setim se da sam pogresila pa se jedem, iako nisam mislila da psujem Boga, majku, vec na ono sto me je u datom trenutku iznerviralo, ja dok sam na pola te reci, setim se recenice 'Nemoj da psujes. Izvini se Bogu/Bogorodici.. za to'. a vrlo cesto mi izleti pocetno slovo iz reci jedno. Sreca pa sam koliko toliko uspela da uvrstim persun kao uzrecicu. Mada imam ja jooos da radim. Pogotovu nakon jedne izdaje, gde sam pukla pa sam tu osobu na svim mogucim jezicima i svim mojim konstrukcijama (zeleni paradajz u mom fizideru je zreliji od tebe. Idu u persun. ima puno i mojih i pokupljenih ). A besna, kipim od besa, kao voz, para iz usiju, i cuje se onaj zvuk frrruu. Bilo bi lepo kada bi postojala neka gluva soba i onda udje covek i vristi iz sveg glasa. Mada bih ja opet i psovala :/ makar i da kazem pu, puj, fuj, bljak. i ono moje omiljeno na fr. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 23, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2011 pa to o psovanju i tome kako onima koji psuju ide dobro nema baš neku korelaciju jer izgovaranje psovke je naša nekultura i nerazmišljanje a ne magijska formula za kontrolisanje Boga koga btw i ne dotiču prazne reči ali koji nam kaže Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда сунцу те обасјава и зле и добре и даје кишу и праведнима и неправеднима kad na ovo dodamo i misao da je je grubost način na koji slabići imitiraju jačinu-dijagnoza je jasna Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука