Jump to content

Do 2050. evoluiraćemo u sasvim novi tip ljudi

Ignjatije

Препоручена порука

Ја искрено сумњам да је су писци библије мислили да Сотона влада људима на власти - како ти аргументујеш. волео бих да ми даш неки светоотачки црквено прихваћено мишљење по ком су људи који владају под утицајем сотоне. 

Царства овога света су под влашћу Сотоне. Он их је нудио Исусу приликом кушње у пустињи:  "I izvedavši Ga đavo na goru visoku pokaza Mu sva carstva ovog sveta u trenuću oka, I reče Mu đavo: Tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je"

Исус каже да је Сотона кнез овога света: "Sad je sud ovom svetu; sad će biti isteran knez ovog sveta napolje."

Мало из Откровења: "I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri. Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri."

"I reče mi: Vode, što si video, gde sedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici."

"I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim."

"Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga Svedržitelja."

А сада да видимо најстарије тумачење о доласку Христа и Антихриста од стране Иполита Римског(крај 2. века)

"Уосталом, тек онда када се буде збило све ово и десет палчева лика претворе се у демократска[23] царства и десет рогова звери разделе се на десет царстава, моћи ћемо да јасније видимо све изне сено, а такође и да размишљамо о томе са довољном очевидношћу.

[23Под εις δημοκρατιας нужно се мисли на вишенародност државе тј. Римског царства, које ће се разделити на многе народе и њихове државе. Римска држава ће се разделити на десет засебних држава, у складу са различитостима народа који ће чинити те државе. Овде се, дакле, мисли на вишевлашће које ће уследити, а не на демократију као модерну форму политичког управљања.

Ово дело светог Иполита Римског можеш прочитати овде: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/SvIpolit-SvetoPismoAntihrist.htm То је можда најраније тумачење пророчанстава о доласку Исуса Христа и Атихриста. Да не помињем и остале који Сотону тумаче као сотону, а не као метафору, и власт његову преко земаљских власи и владара.

Подели на овим сајтовима

Ко пише?... Сајт ко сајт. То Истинољубље к`о Фезбукрепортер или такви слични... ВИдовдан, Форум као и ми.. У реду, писао владика Данила блаженопочивши... Поједини Свети Оци... Мене интересује, пошто се налазимо сада и овде, у овом свету и тренутку.. И пошто видим да поједини созерцавате овај тренутак и тренутке као описане из нпр. тог текста владике Данила (где се он у уводу оградио да је то његово мишљење), интересује ме откуда да се нико од садашњих теолога и епископа наше цркве не бави том проблематиком... 

Подели на овим сајтовима

Ti "velikodostojnici" su uglavnom novi fariseji. Cast izuzecima.

Који? Образложи... Не можемо тако да дискутујемо... Мош мислити фарисеји...

Подели на овим сајтовима

Vala kako me je krenulo u posledenje vreme sa traženjem jedinke sa kojom bi možda proširio populaciju, možda na kraju i bude ovako kako si rekao.

Наћи ћеш, не брини се...само се надам да ћеш тада променити свој став у вези са "неопходношћу" смањења популације. ;)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Pogresno si shvatio Ignjatije. Tumacis bukvalno Bibliju kao neki protestant sektas kreacionista. Kada se prica o dolasku Isusa Hrista i svrgavanju Antihrista posle cega treba da zavlada mir ne misli se bukvalno da ce nekakav Bog da dodje na Zemlju. Vec "dolazak Hrista" je metafora za konacno uvodjenje pravog slobodnog trzista i fukcionisanje citave globalne ekonomije po tim principima sto ce da rezultira opstim boljitkom za citavo covecanstvo. xDDDD

Подели на овим сајтовима

Mislim da poplacija nije problem. Zemlja bi mogla da "izdrzi" mnogo veci broj ljudi bez frke, ono gde lezi problem je raspodela resursa, ekologija, socijalne politike a to je sve lakse resiti nego organizovati depopulaciju...

Ma slažem se ja, ali smatram da ogroman broj ljudi (uključujući tu i mene, sportisti, političari, pa čak i vi umetnici), apsolutno ništa ne radi da bi pokrenulo čovečanstvo malo napred, velika većina je apsolutno neprotrebna i samo troši resurse koji se mogu iskoristiti na nešto drugo. Tako da bi najefikasnije društvo u kome bi čovečanstvo najviše napredovalo imalo daleko manje ljdui.

Подели на овим сајтовима

Наћи ћеш, не брини се...само се надам да ћеш тада променити свој став у вези са "неопходношћу" смањења популације. ;)

Nisam rekao da je neophodno pošto je cela ova tema svedena na nekakvu fantastiku i predpostavljanje šta ć ebiti i šta može biti u budućnosti ja dajem svoj doprinos. I predstavljam ono što bi po meni bilo odprilike idelno društvo. A odmah da ti kažem ne moraš da se mučiš da pišeš, da znam da od toga neće da bude ništa

Подели на овим сајтовима

Nisam rekao da je neophodno pošto je cela ova tema svedena na nekakvu fantastiku i predpostavljanje šta ć ebiti i šta može biti u budućnosti

Показао сам у једном од претгодних постова да има индиција за барем основању сумњу да постоје људи који покушавају да тако нешто спроведу у дело. 

I predstavljam ono što bi po meni bilo odprilike idelno društvo.

Многи се не би сложили са том констатацијом о "идеалном друштву"...можда Кисинџер, Роберт Милер и Тед Тарнер деле твоје мишљење али има и много. чини ми се, паметнијих глава од поменутих који би такав став именовали ...претпостављаш да и сам знаш како би га именовали.

A odmah da ti kažem ne moraš da se mučiš da pišeš, da znam da od toga neće da bude ništa

Не мучим се.

Надам се да неће ништа бити од тога.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ma slažem se ja, ali smatram da ogroman broj ljudi (uključujući tu i mene, sportisti, političari, pa čak i vi umetnici), apsolutno ništa ne radi da bi pokrenulo čovečanstvo malo napred, velika većina je apsolutno neprotrebna i samo troši resurse koji se mogu iskoristiti na nešto drugo. Tako da bi najefikasnije društvo u kome bi čovečanstvo najviše napredovalo imalo daleko manje ljdui.

To je malo komunisticki stav da svaka jedinka mora da doprinosi inace je visak.

Tu si gde si, zivi kako oces i kako umes. Ne povredjuj druge i gledaj da nisi na steti tj. izdrzavaj makar samog sebe. Ne moras da budes "drustveno koristan".

A oni koji jesu korisni, oni eto nek imaju privilegije vise od drugih...

Za svakog ima mesta na zemlji.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ко пише?... Сајт ко сајт. То Истинољубље к`о Фезбукрепортер или такви слични... ВИдовдан, Форум као и ми.. У реду, писао владика Данила блаженопочивши... Поједини Свети Оци... Мене интересује, пошто се налазимо сада и овде, у овом свету и тренутку.. И пошто видим да поједини созерцавате овај тренутак и тренутке као описане из нпр. тог текста владике Данила (где се он у уводу оградио да је то његово мишљење), интересује ме откуда да се нико од садашњих теолога и епископа наше цркве не бави том проблематиком... 

Говорили су тада, увек, и данас, само храбри појединци, они који су због тога спремни да буду исмејавани, шиканирани исл. Говорио је и о. Тадеј о овим моментима, сада о томе доста говори монах Арсеније, и још понеки свештеници у својим беседама се дотакну те теме, нађе се и неки епископ. У сваком случају, прича се, није да се не прича.

Подели на овим сајтовима

Пошто си верник, како се нпр. нико од црквених великодостојника наших и угледних теолога није огласио по том питању.. Или они немају времена за дугогодишња истраживања... То ми мало нелогично... 

Колико се сећам на Масонерију не гледају благонаклоно. Не оглашавају се они ни на проблем угрожених права и позиције радника, сиромаштва, тешког положаја људи, корупције и криминала.... не оглашавају се они поводом многих проблема и дешавања у свету. Што не значи да не знају да они постоје и да им је свеједно због тога. Колико се сећам еп. Атанасије Јевтић је једном лоше говорио о Масонима и злим планерима светских моћника за доминацијом.

Ево нечег што сам нашао тренутно ПРОГЛАС ГРЧКЕ ЦРКВЕ ПРОТИВ МАСОНЕРИЈЕ 1933. "тако данас масонерија, која жели да у себи постепено сажме цело човечанство, обећавајући да ће донети морално савршенство и познавање истине - уздиже себе на позицију над религије, гледајући на све остале (укључујући и хришћанство) као на себи недорасле... " http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/PravoslavljeNewAge/PravoslavljeNewAge32.htm

ПОСЛАНИЦА О МАСОНСТВУ РУСКЕ ЗАГРАНИЧНЕ ЦРКВЕ

"Под знаком масонске звезде раде све мрачне снаге које руше националне хришћанске државе. Масонска рука је учествовала и у уништењу Русије. Сви принципи, сви методи које бољшевици примењују ради уништења Русије врло су блиски масонским."

"Узимајући у обзир све што је горе речено, Свети сабор је одлучио:

1. Да осуди масонство као учење и организацију, непријатељску према Хришћанству и револуционарну, усмерену ка уништењу основа националне државности."

Председник Архијерејског сабора Руске Православне Цркве у иностранству

Митр. Антоније (Храповицки)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/PravoslavljeNewAge/PravoslavljeNewAge33.htm

Подели на овим сајтовима

Говорили су тада, увек, и данас, само храбри појединци, они који су због тога спремни да буду исмејавани, шиканирани исл. Говорио је и о. Тадеј о овим моментима, сада о томе доста говори монах Арсеније, и још понеки свештеници у својим беседама се дотакну те теме, нађе се и неки епископ. У сваком случају, прича се, није да се не прича.

Зар не би требало, обзиром на озбиљност и драматичност ситуације на коју поједини овде указујете да и представници Цркве треба отворено да изађу пред народ и укажу на опасност... А не неки опскурни сајтови које си шеровао овде... Рецимо да изађу наш и Руски Патријарх, па да упозоре народ... 

Подели на овим сајтовима

To je malo komunisticki stav da svaka jedinka mora da doprinosi inace je visak.

Tu si gde si, zivi kako oces i kako umes. Ne povredjuj druge i gledaj da nisi na steti tj. izdrzavaj makar samog sebe. Ne moras da budes "drustveno koristan".

A oni koji jesu korisni, oni eto nek imaju privilegije vise od drugih...

Za svakog ima mesta na zemlji.

Viva la comunismo!!!

Žalim se  ovo ja sam naveo idealno društvo kakvo i koje bi društvo bilo najefikasnije, a to je upravo gde svaka jedinka doprinosu razvoju čovečanstva. Dakle mislim da bi u ovoj situaciji progres civilizacije bio najbrži.

Mada kada sam polemisao sa drugom o ovome on mi je rekao, da je ljudima u krvi da ratuju međusobno i da se bore i je upravo to ono što je zaslužno za napradak i da u društvu u kome nema konkurencije i gde je sve idealno ubrzo došlo do stagnacije, što moram da priznam ima smisla.

Подели на овим сајтовима

Зар не би требало, обзиром на озбиљност и драматичност ситуације на коју поједини овде указујете да и представници Цркве треба отворено да изађу пред народ и укажу на опасност... А не неки опскурни сајтови које си шеровао овде... Рецимо да изађу наш и Руски Патријарх, па да упозоре народ... 

Хоћеш да Патријарси упозоравају народ о томе како је пушење штетно и изазива рак плућа, како су проституција и наркоманија опасни по здравље и живот, каква је опасност тзв. нови светски поредак...? Подразумева се ваљда све то, не мора сваки час Патријарх да излази и упозорава на сваку опасност.

Твоја оцена сајтова, које сам поделио, је погрешна, али нема везе, није сада важно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...