Marjanovic Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Uticaj crkve na bilo kom planu koji ima veze sa propisima, zakonima i donošenjem istih, ne treba da bude minimalan. Treba da bude nepostojeći! Šta, religija jednih da diktira pravila svih? Nebuloza. Неко ће диктирати. Или религија или идеологија (комунистичка, либерална, феминистичка...) Свако има своје вредности у које верује и које жели да прошири. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 A drzavljani su ljudska bica, zar ne? Svi državljani su ljudska bića. Iz toga ne sledi da su sva ljudska bića državljani. Logika, 3. razred. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 znaci moremo komforno strance da ubijamo po srbiji Pa ja sam pre par komentara kako država ne štiti samo građane već i životinje, na odgovor da je država tu da štiti samo građane. Zanimljivo je kako sam se životinja pre setio nego stranaca, ali dobro to nije tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Iz rečenice "Svi državljani su ljudska bića", ne mora da sledi "Sva ljudska bića su državljani", odmah da ti kažem pošto cenim da ciljaš na ovo. Nisam uopste ciljao na to. Nego, drzavljani jesu neophodno ljduska bica i onda drzava stiti ljudska bica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Svi državljani su ljudska bića. Iz toga ne sledi da su sva ljudska bića državljani. Logika, 3. razred. Gde ti vidis da sam ja rekao da su sva ljudska bica dzavljani? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Nisam uopste ciljao na to. Nego, drzavljani jesu neophodno ljduska bica i onda drzava stiti ljudska bica. Pa upravo je to što sam i misli oda ćeš da kažeš. Po gore komentaru sa kojim se ja ne slažem. Država ne štiti ljudska bića, ona štiti državljane, koji su samo podskup ljudskih bića. Pod predpostavkom da je rečenica "Država je tu isključivo d aštiti građane", rečenica država štiti ljudska bića je netačna, jer ona ne štiti sva ljudska bića nego samo neka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ne pricam o slobodi da abortira vac na slobodi da ostvari svoje pravo na pomoc koju bi ti ladno odbio njoj i njenoj bebi. Od kad je svojstveno pravoslavlju da namece? Zar ono nije usmereno ka licnom spasenju? Какве везе сад држава има са православљем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Procitala sam ovaj odgovor koji je stavljen kao najbolji,i jos nekoliko poslednjih,bas se raspisalo na ovu temi pa ne mogu sve da citam,a i dobro je sto ljudi pisu,tj.razmisljaju o ovom, jer je vazno pitanje...Naime,sto se tice ovog sto pise pardoksologija,slazem se da je potrebno zapitati se o uzrocima koji navedu zene na abortus,pozabaviti se time,moliti se za zene koje dodju u nemile situacije,ali to ne iskljucuje da se zabrinemo i oko ploda koji se vec formirao i koji treba do dodje na svet,narocita kada majka zeli da mu to onemoguci. Niko ne moze zenu da natera da nosi svoj krst,to je tacno,ali ako ne moze da ga nosi,neka dete preda ustanovi,a svako ko je rodjen ima sansu,koju mu Bog daje,takvoj deci jeste teze,ali Bozija sansa nikome ne izostaje. Pogresno je misliti da Hriscani nemaju prava da ucestviju u drzavnim pitanjima i zakonima,bas zato sto smo i mi gradjani drzave.Tacno je da se u Svetom Pismu kaze caru carevo,ali to se odnosi na stvari na koje se trenutno ne moze uticati.Mi mo duzni da uticemo na svet(najvise obozenjem)ali i u politickom smilu,no mirnim putem,a tamo gde ne mozemo uticati trpeljivo prihvatamo..apostol savetuje roba da istrpi,ali to ne znaci da nije bilo potrebno da dodje do oslobadjanja robova. Cesto se dolazi u drugu krajnost kada se govori o tome da drzava treba da bude sekularna,a ne serijatska,da se Hriscani i religiozni pozivaju na iskljucenost iz politickog delovanja,sto je opet pogresno.Koliko mozemo i mi smo pozvani da i putem drzavnih zakona menajamo svet na bolje(tako da bude u sto vecoj harmoniji sa Bozijom voljom),a gde ne mozemo nista uciniti,tu trpimo,nadajuci se promeni,uz Boziju pomoc. Dakle,moj stav je kao gradjanke ove zemlje da abortus treba zabraniti,zato sto roditelj nema vlast nad zivotom deteta.Roditelj je samo saradnik Boziji u kreaciji sveta,koje ce trajati do drugog Hristovog dolaska,a ukoliko je dobar roditelje on je i Boziji pomocnik u spesenju sveta,ali nije gospodar zivota koji se zaceo.Svako ima prava na zivot,glupo je pitanje kada je zivot poceo,cim je zigot stvoren,novi zivot je dobio sansu da se razvije i proklija.U kom god momentu da je to sputano,nebitno sta se do tad razvilo,sprecilo se radjanje novog zivota koje bi se desilo. O pravu na zivot deteta,pitajte ovu devojku sta ona o tome misli,ko posle ovoga ima srca da se ne bori protiva abortusa,onda treba da vidi sta mu se u medjuvremnu desilo(sa srcem) Дијана., Дејан-Марковић and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Svi državljani su ljudska bića. Iz toga ne sledi da su sva ljudska bića državljani. Logika, 3. razred. jednosmjerna logika, a recenicu si lupio ko prvi mjesec obdanista, sam sebe si doveo u problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Iz rečenice "Svi državljani su ljudska bića", ne mora da sledi "Sva ljudska bića su državljani", odmah da ti kažem pošto cenim da ciljaš na ovo. Да ли се појам "држављанин" може приписати некоме ко није људско биће? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Uticaj crkve na bilo kom planu koji ima veze sa propisima, zakonima i donošenjem istih, ne treba da bude minimalan. Treba da bude nepostojeći! Šta, religija jednih da diktira pravila svih? Nebuloza. Zašto crkva ne sme da ima uticaj na državu, kada i ostale NVO smeju da imaju i imaju. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 @@Odahviing, Ocigledno nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Drzavljani jesu ljudska bica , sto znaci da drzava stiti ljudska bica. Ajmo ovako. 1.Drzava stiti svoje gradjane 2.Gradjani drzave su ljudska bica 3.Drzava stiti ljudska bica Nigde nisam rekao da su sva ljudska bica gradjani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Да ли се појам "држављанин" може приписати некоме ко није људско биће? Valjda ne može. Mislim to i kaže prva rečenica, "Svi državljani su ljudska bića". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 znaci moremo komforno strance da ubijamo po srbiji Svaka država pre svega štiti svoje građane. Strani se štite po principu reciprociteta. U ratovima, to ne važi. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 @@Odahviing, Ocigledno nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Drzavljani jesu ljudska bica , sto znaci da drzava stiti ljudska bica. Ajmo ovako. 1.Drzava stiti svoje gradjane 2.Gradjani drzave su ljudska bica 3.Drzava stiti ljudska bica Nigde nisam rekao da su sva ljudska bica gradjani. Ali ono što možda nisi hteo da kažeš, ali kako može da se protumači iz ovog tri je da država štiti sva ljudska bića što je netačno. Tako da ako je neko ljudsko biće (po rečenici "Država štiti svoje građane") ne mora da znači da ga država štiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука