cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Од ког временског интервала се плод може сматрати људским бићем по мишљењу заговорника абортуса? Od trenutka kad uneses protein u telo koji ucestvuje u formaciji spermatozoida koji ce eventualno da oplodi jajnu celiju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ovo je sala za ignjatija... Ne odnosi se na tvoj post iako sam ga citirao. Mislim da medicina ima redena ta pitanja granice, koja, iako arbitrarna, ipak nije izmastana nego pazljivo promisljena... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Чим жена затрудни, дакле првог секунда, сваки орган и свака ћелија у женином телу добију информацију да се променило стање, да је жена у другом стању... (то Црква назива и благословено стање) и од тада сви њени органи и свака ћелија (чак и без женине воље) почињу да сарађују... сарађују на томе да ''све што расте, хтело би да расте'' и да се развија... Нажалост, огроман је број себичних мушкараца (читај кукавица!) који одмах одбијају сарадњу, јер они си (забога-милога) само обавили радњу... и ни зашта више неће да чују, стога у праву су они који веле да су абортуси најчешће израз себичности, првенствено мушког рода! Па онда и женског. И на крају све се своди на љубав и слободу. Ко нема љубави тај нема ни слободу (нема ни исправне одлуке)... Тачније: ко нема Љубави тај је роб себичности и кукавичлука! Ђуро Станивук, Дијана., Баба and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Znaci to sto ce majka da zivi gore jer ne prima pomoci (pretpostavljam da mislis na pomoc u novcu, hrani, lekovima i potrebstinama kao i druge pogodnosti koje trudnice uzivaju u drustvu) nece da utice na bebu? Stres zbog kazne, stres zbog finansijske nepovoljnosti, cekanje u dugim redovima za placanja... Sve ce to beba stoicki da podnese... Mozda sam pogresio kad sam reko da ti je onaj post necovecan... Ovaj je gori... Мислим на новчану помоћ за прво, друго, треће...стото дете....нико не може да забрани било коме да је пусти преко реда у пошти, уступи место у бусу...не предлажем да се жигоше на чело... То је само превентивна мера, никако одмазда, тешка казна или физичко малтретирање...иако знам да ти то тера воду на уста... Занимљиво је какве си конструкције у стању да измислиш да би имао шта да ми замериш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 А ово тврдиш на основу неких података или личног осећаја? Aj juz d fors... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Hvala, bolje vas našla Ne znam odakle podatak da se abortus vrši najčešće iz "puke sebičnosti." Kod nas nije sprovedeno istraživanje, koliko znam, a žene koje lično poznajem su abortirale zbog napuštanja od strane partnera i njegovog odbijanja da preuzme trunku odgovornosti dok su one bile nezaposlene (2) i iz straha za sebe i dete u situaciji porodičnog nasilja (1). Mali uzorak, znam, ali koliki je tvoj? Slobodna odluka možda jeste po slovu zakona, ali sloboda izbora znači da realni izbori postoje - da žena ne živi u nasilju, strahu, na ivici egzistencije, da ima pomoć i podršku, da se ne plaši stigme i izolacije. Nije ni moj uzorak veci, ali ono sto sam do sad cuo o uradjenim abortusima, i to kod zena prilicno neujednacene starosti iz moje okoline, nema prakticno nijednog zbog ove 2 stavke koje si nabrojala. Naravno, ne kazem da toga nema uopste, ali mi izgleda da su ti razlozi veoma preuvelicani iz nekog razloga. Mislim, ima dosta zena koje prosto nisu zelele da rode jos jedno dete, jer im je, kako kazu, "jedno/dva/tri sasvim dosta"... Дејан-Марковић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Nisam počela poruku argumentom o zdravlju majke, već o tome šta može zakonski da se desi kada fetus dobije zaštićen status. Pretpostavljam da si muško, pa zamisli ovo: tvoja žena biva prisilno zadržana u bolnici tri meseca jer ima rizičnu trudnoću, dvoje male dece kod kuće pate za zatvorenom majkom. Sve je to sta-bi-bilo kad-bi-bilo, koje ja, ponavljam, nisam do sad nijednom susreo. Dakle, ja pricam o stvarnim situacijama, samo na osnovu (iako opet skromnog) iskustva sam rekao to sto sam rekao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Kljucno je samo zbog toga sto je veliki broj abortusa upravo takve prirode a protivnici abortusa namerno tu cinjenicu zaboravljaju Ovo sto si ovde napisao prosto nije ni blizu tacnog. Evo, napisao sam sta znam iz licnog iskustva, procitaj... Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Мислим на новчану помоћ за прво, друго, треће...стото дете....нико не може да забрани било коме да је пусти преко реда у пошти, уступи место у бусу...не предлажем да се жигоше на чело... То је само превентивна мера, никако одмазда, тешка казна или физичко малтретирање...иако знам да ти то тера воду на уста... Занимљиво је какве си конструкције у стању да измислиш да би имао шта да ми замериш... A kajanje? Nista? Kako ces znati da se nije pokajala? Ne mozes znati ni da jeste pa ce mnoge i da slazu... Ali je upravo to poenta koja dokazuje besmislenost uvodjenja "kazne" za,zene koje su abortirale... A tek bi bilo zanimljivo da mi objasnis pravoslavni aspekt kaznjavanja i svesno ukidanje slobode svom bliznjem. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ovo sto si ovde napisao prosto nije ni blizu tacnog. Evo, napisao sam sta znam iz licnog iskustva, procitaj... Ti kazes da nije, ginekolog koji je izvrsio abortus mojoj supruzi kaze drugacije. Ja biram da ipak verujem njemu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ti kazes da nije, ginekolog koji je izvrsio abortus mojoj supruzi kaze drugacije. Ja biram da ipak verujem njemu... Nemam nista protiv, ali on ne moze da zna ono sto npr. ja znam iz mog iskustva (ili bilo ko drugi), tako da je i njegovo znanje opet krajnje ograniceno... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 A kajanje? Nista? Kako ces znati da se nije pokajala? Ne mozes znati ni da jeste pa ce mnoge i da slazu... Ali je upravo to poenta koja dokazuje besmislenost uvodjenja "kazne" za,zene koje su abortirale... A tek bi bilo zanimljivo da mi objasnis pravoslavni aspekt kaznjavanja i svesno ukidanje slobode svom bliznjem. Нико њој не брани слободу да абортира, нити да се покаје...о чему говориш? Шта ја имам са њеним кајањем...ништа...не морам ја да знам да ли се покајала или није...то је само њена ствар... Са хришћанског аспекта ја не видим ту никакав проблем...ако грешим, нека ме исправи неки што зна... Битно је само нагласити да је абортус лоша ствар ако је последица бахатог понашања и да држава која кубури са наталитетом неће награђивати такве поступке...мора се поставити нека препрека, макар каква.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Nemam nista protiv, ali on ne moze da zna ono sto npr. ja znam iz mog iskustva (ili bilo ko drugi), tako da je i njegovo znanje opet krajnje ograniceno... Nemoj da me zezas. On je u zivotu uradio na hiljade abortusa ti (nadam se) ni jedan... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Нико њој не брани слободу да абортира, нити да се покаје...о чему говориш? Шта ја имам са њеним кајањем...ништа...не морам ја да знам да ли се покајала или није...то је само њена ствар... Са хришћанског аспекта ја не видим ту никакав проблем...ако грешим, нека ме исправи неки што зна... Битно је само нагласити да је абортус лоша ствар ако је последица бахатог понашања и да држава која кубури са наталитетом неће награђивати такве поступке...мора се поставити нека препрека, макар каква.... Ne pricam o slobodi da abortira vac na slobodi da ostvari svoje pravo na pomoc koju bi ti ladno odbio njoj i njenoj bebi. Od kad je svojstveno pravoslavlju da namece? Zar ono nije usmereno ka licnom spasenju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Mislim da medicina ima redena ta pitanja granice, koja, iako arbitrarna, ipak nije izmastana nego pazljivo promisljena... А граница је? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука