cloudking Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Ко то каже? Ја мислим да је он хтео да каже, да се код много безазленијих ствари, држава итекако меша и никоме посебно не доказује штетност вожње под алкохолом или штетност пасивног пушења. Просто забрани или кажњава. Зашто би чедоморство било изузетак. Pa tvoj kolega Blagoje lepo rece da je ok vrsiti abortus ukoliko se primeti da se plod ne razvija. Na primer najcesci povod za medicinski abortus je upravo to sto srce ne pocne da kuca jer se zbog nekog problema nije razvilo... Takav plod je osudjen na spontani pobacaj tako da doktori preduzimaju kiretazu zbog rizika po zdravlje majke. A ja samo pitam zasaato je skup celija bez organa ljudkso bice a skup celija bez organa samo star 8 nedelja nije ljudkso bice. Kod ovog prvog je abortus pogresan a kod ovog drugog nije... meni je ta logika besmislena pa pitam otkud takav rezon? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Потпуно нетачно. Zato sto ti tako kazes? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Ако забраниш абортусе то не значи да их више неће бити - дакле, ниси ништа постигао, абортуси и даље постоје. Једино што постижеш јесте да се они обављају "на црно", Као и у случају много безазлениих ствари, забрана би донела управо смањење броја чедоморстава. А у земљама од којих су неке развијеније од наше, а у којима је забрањен или јако отежан, сигурно га не обављају неке нестручне бабе, јер је тек то кажњиво. На његовом сузбијању треба радити утицањем на свест људи, затим и на отклањању свих оних фактора и "разлога" који људе опредељују да се одлуче за абортус. И на тај начин, наравно. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Александар Милојков, Poredjenje nije najbolje, ali mislim da pokazuje zasto ce mo zabraniti nesto. Abortus je nesto lose, mislim da se mozemo sloziti sa tim. Ima ljudi koji oce da rade to nesto lose (abortus) , i mozda ce i uraditi van zakona to i mozda doci do komplikacija. Pitanje je....Jel treba da dozvolimo ljudima da rade to nesto lose, da bi ih malo zastitili u tome (dok rade to nesto lose) ? Ja mislim da ne treba, jer to nije nikakvo opravdanje za radjenje toga necega lose (abortusa u ovom slucaju). I time se ignorise aboruts, a to jeste, ubijanje nerodjene dece, da bi se brinulo o onima koji zele da ubiju tu decu, kao da su oni zrtve. Tu je problem. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Pitanje je....Jel treba da dozvolimo ljudima da rade to nesto lose, da bi ih malo zastitili u tome (dok rade to nesto lose) ? Ja mislim da ne treba, jer to nije nikakvo opravdanje za radjenje toga necega lose (abortusa u ovom slucaju). I time se ignorise aboruts, a to jeste, ubijanje nerodjene dece, da bi se brinulo o onima koji zele da ubiju tu decu, kao da su oni zrtve. Tu je problem. Лоше је и присиљавати људе да врше добро дело, односно да рађају. Човек је слободно и словесно биће. Најбоље резултате постижемо када заиграмо на карту његове словесности и слободе, а не када га обуздавамо уздама и жвалама као бесловесну животињу. Забрана абортуса је акт владавине над човеком и његовом слободом. Тиме не добијамо ништа до укроћеног човека, а то није добро. И кад тад пуца, разбија се свима о главу. Јадна су та деца која су рођена силом закона, од стране укроћених родитеља. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Александар Милојков, Ali, to vec radimo na toliko puno nacina. Evo jedan blizak primer sa trudnocom i abortusom je zabrana abortusa posle 10. nedelje. Vidimo da je abortus dozvoljen do tada, a zabranjen posle. Pitanje je onda, zasto zabranjujemo to (i druge stvari) ako zelimo da covek ima slobodu? Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Александар Милојков, Ali, to vec radimo na toliko puno nacina. Evo jedan blizak primer sa trudnocom i abortusom je zabrana abortusa posle 10. nedelje. Vidimo da je abortus dozvoljen do tada, a zabranjen posle. Pitanje je onda, zasto zabranjujemo to (i druge stvari) ako zelimo da covek ima slobodu? То је питање медицинске етике. Они ће рећи да дете након 10 недеље "оживи". Ја, наравно, не видим разлику између абортуса у, рецимо, петој и десетој недељи. Абортус ми је у оба случаја једнако неразуман. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 У разговорима о чедоморству, обично се говори о правима и слободи рођених људи, а нико не говори о праву детета да се роди и његовој слободи. Јадна су та деца која су рођена силом закона, од стране укроћених родитеља. Ако ћемо тако, боље је и то, него да су мртва. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Александар Милојков, Poredjenje nije najbolje, ali mislim da pokazuje zasto ce mo zabraniti nesto. Abortus je nesto lose, mislim da se mozemo sloziti sa tim. Ima ljudi koji oce da rade to nesto lose (abortus) , i mozda ce i uraditi van zakona to i mozda doci do komplikacija. Pitanje je....Jel treba da dozvolimo ljudima da rade to nesto lose, da bi ih malo zastitili u tome (dok rade to nesto lose) ? Ja mislim da ne treba, jer to nije nikakvo opravdanje za radjenje toga necega lose (abortusa u ovom slucaju). I time se ignorise aboruts, a to jeste, ubijanje nerodjene dece, da bi se brinulo o onima koji zele da ubiju tu decu, kao da su oni zrtve. Tu je problem. Проблем је у томе што ти то називаш убиством. То је први проблем. А то радиш јер се водиш логичком грешком аppel to emotion(http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_emotion) слично као када вегани називају клање кокошке убиством. У разговорима о чедоморству, обично се говори о правима и слободи рођених људи, а нико не говори о праву детета да се роди и његовој слободи. Зато што је изражавање "право детета да се роди" реторика. Да би неко имо прво мора да постоји. Дете које се није родило - не постоји као личност да би био носиоц права. Посебно не постоји дете у првих недељу-две трудноће. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Александар Милојков, Nije bitno, svejedno zabranjujemo, kao sto zabranjujemo ubijanje drugih ljudi, itd. Zapravo, rekao bih da to nije tako crno belo. Citao sam temu o abortusu na jednom Hrvatskom forumu i bio je predstavljen link ka clanku. Kada se pravi ustav Hrvatske, medicniski strucnjaci Hrvatske su bili pozvani da kazu kada nastaje ljudsko bice, i rekli su da nastaje od zaceca. Ali, na kraju je u ustav otislo da je abortus dozvoljen, sto znaci, doktori su rekali ono sto jeste, ali nisu ih slusali i odredili arbitarno kada moze da se ubije ljudsko bice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 У разговорима о чедоморству, обично се говори о правима и слободи рођених људи, а нико не говори о праву детета да се роди и његовој слободи. Ако ћемо тако, боље је и то, него да су мртва. Ја лично не волим, о оваквим стварима, да говорим кроз категорије права и јуридике. За мене су ово фундаментална питања слободе и љубави. Живот почиње и траје не као нечије "право" већ као призив слободе и љубави. Бог не ствара човека зато што смо ми имали право да постојимо. Нисмо имали никакво право. Заправо, ако је право нека нужност, онда смо имали право да не постојимо, јер нам је порекло (по природи) у небићу. Дакле, Бог нас није створио због нашег права на постојање већ због своје љубави и слободе. Дејан-Марковић, maxina, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @, Ne, ja kazem da je to ubijanje (killing), a ne ubistvo (murder). Mozda je u tome zabuna. Mada, posto se ubistvo definise kao nezakonito ubijanje, sutra drzava moze da proglasi kako ubijanje onih koji se prezivaju Milosavljevic nije ubistvo, i taaa daaaa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @, Ne, ja kazem da je to ubijanje (killing), a ne ubistvo (murder). Mozda je u tome zabuna. Mada, posto se ubistvo definise kao nezakonito ubijanje, sutra drzava moze da proglasi kako ubijanje onih koji se prezivaju Milosavljevic nije ubistvo, i taaa daaaa. То је управо та реторика о којој причам. И када згазиш бубашвабу то је убиство користећи твоју реторику. Да се разумемо и ја сам против абортуса али не за забрану абортуса. Додуше ја се не слажем по питњу ембриона и матичних ћелиј. Али то је друга прича. Margareta је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @, Da, kada se namerno ponisti zivot nekog zivog bica, to jeste ubijanje tog zivog bica, bilo to kokoska, buba svaba ili covek. Ne vidim u cemu je problem. Sto je kontradikcija. Ne mozes da budes protiv X i da budes da se X radi. Ja sam protiv smrtne kazne jer smatram da je to varvarski, i da drzava ne bi trebalo da oduzima drugima zivot i da moze da se desi greska i da neko nevin pogine, pa bi bilo kontradiktivno kada bi rekao da nisam za zabranu smrtne kazne (sto znaci da sam da se obavlja sve ono za sta sam ja protiv). Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Abortus znaci teleport fetusa u raj. I uopste smrt deteta pre uzrasta kad postaje odgovorno pred Bogom. To je velika sreca ..izbeci sav uzas ovog i onog zivota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука