Jump to content

Осмишљавање забране абортуса

Препоручена порука

Па постоји. Ето, 23.000 годишње каже. Сад, колик оје и то тачно јер не узима у обзир недокументоване абортусе. Не знам, рекао сам све што сам имао око тих бројки. Макар по мени, 200.000 и 150.000 су нереалне цифре, а 40.000-80.000 су исто тако превисоке, али су већ у домену реалности. Званични податак је какав-такав оријентир, али је вјеродостојан оријентир. Нека се 2-3 пута више врши недокументованих абортуса, то је ипак реална процјена, а не 10 пута више.

Сад, док се не утврде бројеви са већом сигурношћу, овај аргумент бројки није вјеродостојан у расправи.

Ето, толико од мене. 

Ја стварно не знам како би са 23.000 годишње или 40.000 имали највећу стопу абортуса у европи,а то је чињеница која је више пута изнесена и у домаћим и у страним круговима.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Секуларизовано образовање у школе"? Погодила је тему, алал јој вера :D

Значи овдје је ријеч о нашем образовном систему! А ја мислио да је у питању сукоб живот-слобода. Пих...

Seksualno...

Polako, čoveče, priviđa ti se...

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

One su genijalne, oduševila sam se transparentima!

C3vwWl9.png

sta te ima tu odusevljavati !?

ova bolesna zena uporedjuje ljudski zivot sa svojim polnim organom....

tako i ubica svaki moze napisati moje ruke nisu drzavno vlasnistvo, mogui sa njima sta hocu

Подели на овим сајтовима

Оне које абортирају и овако не би рађале, не видим какве везе имају те две ствари.

Овакво стање наталитета долази од одсуства популационе политике, материјалног стања, културног модела, миграција, стмбеног простора и милион других ствари.

И још једном да се осврнем на ову поруку... Радио сам скоро са једним ликом,млађи дечко ране 20те године који ми је једном приликом отворио душу. Има девојку,дужа веза још из школе и пре пар година девојка затрудни,шта ће где ће да још буде горе у причи са родитељима реше да она абортира. Ја реко па како,што,где,ма брате то је бар лако,ту тако то,ништа компликовано одеш,закажеш за дан два готово,ишли су управо у приватну клинику,та и та другарица пре је урадила итд.  Углавном његова девојка је абортирала,испоставило се да је носила близанце (тек је то за размишљање и статистику, пошто за статистику је абортус један,макар било двоје или троје беба које су убијене том приликом).  И ништа онда сам га питао,па како вам је било,каже њему лоше,а девојка запала у депресију,није излазила из стана неколико месеци,стално плакала,кукала... то је сад мање битно али исто један од показатеља како абортус може да делује на људе,поред осталих бојазни за жену,од могућности појаве тумора,до немогућности зачећа после извршеног абортуса и свега другог.

И ја га питам,па добро друже да игром случаја ниси знао како је лако извршити абортус или боље речено да то није та лепа утабана стаза за коју си знао и правац и пут,да ниси имао у окружењу девојке које су то већ прошле и који су вам говорили ма није то ништа страшно,да ли би и даље извршили исти кад знате кроз шта сте све прошли ? његов одговор је био,не би сигурно иако смо млади,не радимо,снашли би се некако,помогли би родитељи,џа бу.

Ето толико о томе да они који абортирају ионако не би рађали и да нема никакав проблем у данашњем здравству где отићи и извршити абортус јесте као рећи добар дан. Ја чак нисам сигуран да већина жена које знам нису извршиле абортус.

Подели на овим сајтовима

Ako su genijalne sarkasticno, onda kontam. Mada, to su bas one gluposti o kojima sam pricao pre neku stranu.

Nije sarkastično, zabavne su mi. Lično, nemam stav, jer mi se to do sada nije desilo. A što se tiče drugih žena, povodom njih tek nemam stav, jer nemam pravo da odlučujem o nečijim postupcima.

ekšli, ova muška garda koja je okupirala temu bi trebala da se ugleda na mene, i umesto da se bavi pitanjem ženskih materica i ostalih polnih organa ode da gleda svoja posla i radi nešto pametno, ili da ode i promeni pol, jer biste samo tako imali pravo da privirite na ovakvu temu i komentarišete na istoj. Jedina stvar koje se ja u celoj ovoj priči grozim jeste to što muškarci i dalje misle da imaju bilo kakva prava da se mešaju u takve stvari, što misle da oni imaju jedina prava da se petljaju i da žene ne odlučuju o sebi. Žao mi je, il' idite u Arape ili se vratite u pedesete. A, da, ne možete. Kad biste se vratili u pedesete, morali biste nešto u stvari i da radite, a ne samo da češete svoje polne organe ispred monitora i petljate se u stvari koje nikako nisu vaša briga. A ako jesu, ako zaista jesu u nekom trenutku vaša briga- ko vas šiša, što niste stavili kondom?

Подели на овим сајтовима

Nije sarkastično, zabavne su mi. Lično, nemam stav, jer mi se to do sada nije desilo. A što se tiče drugih žena, povodom njih tek nemam stav, jer nemam pravo da odlučujem o nečijim postupcima.

ekšli, ova muška garda koja je okupirala temu bi trebala da se ugleda na mene, i umesto da se bavi pitanjem ženskih materica i ostalih polnih organa ode da gleda svoja posla i radi nešto pametno, ili da ode i promeni pol, jer biste samo tako imali pravo da privirite na ovakvu temu i komentarišete na istoj. Jedina stvar koje se ja u celoj ovoj priči grozim jeste to što muškarci i dalje misle da imaju bilo kakva prava da se mešaju u takve stvari, što misle da oni imaju jedina prava da se petljaju i da žene ne odlučuju o sebi. Žao mi je, il' idite u Arape ili se vratite u pedesete. A, da, ne možete. Kad biste se vratili u pedesete, morali biste nešto u stvari i da radite, a ne samo da češete svoje polne organe ispred monitora i petljate se u stvari koje nikako nisu vaša briga. A ako jesu, ako zaista jesu u nekom trenutku vaša briga- ko vas šiša, što niste stavili kondom?

pa sva odises egoizmom, pokusaj sama sebi napraviti bebu pa ce se ticati tebe same, bas kako si i u ovom tekstu konstatovala

Подели на овим сајтовима

E sad i kondom ..... :D:D:D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ја стварно не знам како би са 23.000 годишње или 40.000 имали највећу стопу абортуса у европи,а то је чињеница која је више пута изнесена и у домаћим и у страним круговима.

Како се може то тврдити када ни не знамо тачну бројку абортуса? То ја стварно не знам. Можда и није тачно. Можда јесте. Ако је цифра од 200.000 тачна, у реду. Ако није, ако је бројка далеко мања него код других нација, онда је и тврдња да смо најгори у Европи нетачна. Опет човјече, кажем ти да је ово са бројкама климаво тло да се гради неки аргумент о депопулацији јер се разлика између званичних података и незваничних предвиђања крећу у преогромним ( не превеликим, него преогромним ) размацима. Ништа ту није сигурно још.

Подели на овим сајтовима

Или ће бити мање и ту због бојазни од закона ?

Погледај прохибицију алкохола у САД-у. Тако то иде.

Подели на овим сајтовима

pa sva odises egoizmom, pokusaj sama sebi napraviti bebu pa ce se ticati tebe same, bas kako si i u ovom tekstu konstatovala

Tvoj deo posla je 5 minuta (ako tvoja žena bude imala i to sreće). Ženski je 9 meseci. Znači, ti odlučuješ 0,0012 %.

Toliko.

Подели на овим сајтовима

@@Margareta,

To zvuci veoma paranoicno i neracionalno. Ti oces da predstavis kako muskarci zapravo oce da kontrolosi zene ili tako nesto.

To je voma.....plitko.

Niko ovde ne argumentuje da zena ne sme da se seksa ili sta god, ovde se arggumentuje protiv toga da ne treba da bude dozvoljeno da se ubijaju nerodjena ljudska bica. Pol u ovoj prici nije bitan. A primetio sam kada diskutujem sa zenama o abortusu postoje 50% procenata sanse da ce da bude naka paranoja kako muskarci zele da pokore zene ili sta god, ko da se sve vrti oko vas, dok se argumentuje za savim nesto drugo.

Svako ima apsolutno pravo da se buni zbog toga sto se ljudska bica ubijaju , bilo musko ili zensko. A posto postoje i mnoge zene koje su protiv abortusa, ne vidim nikakav smisao tvoje neracionalne paranoje....Osim ako su te zene zapravo muskarci u masci ili rade protiv vas jadnih zena?

Подели на овим сајтовима

Како је јадно да људи који су заговорници права за животиње,грме са правом кад виде да неко убија штенад која рецимо нису ни прогледала и не могу да функционишу без мајке односно женке (болесно и да ово напишем пошто и сам волим јако животиње),али ће зато оправдати убиство бебе са тиме да је то право жене. И не знам какве то везе има са педесетим или тридесетим или не знам којим годинама,кад се добро зна да су тада жене итекако рађале и имале по петоро,шесторо деце и нису вршиле абортус.

Ђириличар ја и даље кажем ако би се законски регулирала забрана абортуса осим у сврху кад је то наравно медицински потребно,да би се број абортуса вишеструко смањио. Закон и регулисан и упраксован закон може донети то,е наравно то не значи да би се абортус искоренио,али ако ништа бар био отворио пут,као што су оних двоје младих из моје приче да размисле да можда донети на свет бебу и није тако лоша ствар,штавише.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...