Гости Guest - . . .- Написано Децембар 4, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 Патријарх Кирил: А у Чистом переулку опет чекају папири на потпис и сви нови проблеми Цркве. Лако је предпоставити, да се било који наш руководилац неизбежно подвргава критици и да Патријарх Кирил није изузетак. Али, како он сам каже, треба разликовати два појма – критику и напад на Цркву: „Данас у медијском простору преовладавају напади. Нападају на Цркву не због тога да би је направили бољом, не ради тога да би учврстили религиозни живот људи, него због тога да би ископровитовали Цркву и разрушили религиозни осећај. А што се критике тиче, без нормалне критике не може се кренути напред.“ Како је ово здраво размишљање, ја сам одушевљен... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=bOrcZZUQX80&feature=related Блестящий оратор, выдающийся богослов, талантливый организатор, стоявший у истоков едва ли не всех современных форм активности Русской Православной Церкви, яркий телевизионный ведущий, государственный деятель, прекрасный, прирожденный пастырь. Все это, без тени преувеличения, смело можно сказать о Патриархе Московском и всея Руси Кирилле. Но человек, которого представляет в своем фильме митрополит Иларион, нам до сих пор не был знаком. А это человек потрясающий судьбы. Его дед Василий Гундяев за помощь семьям арестованных священников, за попытки открыть в родном селе закрытый храм, прошел 46 тюрем, 7 лагерей и провел в заключении в общей сложности почти 30 лет. На Соловках ему дали 30 дней карцера, а люди в карцере, стоя по пояс в ледяной воде, связывали плоты... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 „Ето због чега ја придајем велику важност томе, како протиче служба, чак и чисто спољашњој страни богослужења, естетици богослужења, певању, томе, колико је сложено вршти богослужење“, појашњава он, „зато што у богослужењу нема ситница. Нада душа је уопште – крхка посуда. Довољно је одједном осетити погрешну ноту у правом или преносном смислу те речи, видети неки неред, и та естетска дисхармонија почиње да нарушава вашу духовну хармонију. Зато сам ја присталица пристојних богослужења, тражим од свештенства јако одговоран однос ка вршењу богослужења. И сам се радујем када служба протиче мирно, спокојно, свечано, узвишено“. bliss jeeee Иначе, поставила сам диван филм митрополита Илариона о Патријарху. Ова три филма који сам поставила на подфоруму, емитовани су на Руској ТВ. manastir је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 http://www.pravoslav...u/smi/50353.htm Bas fin filmic! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Заиста прелеп филм ! Ја који неразумем Руски језик , доста добро сам ипак разумео , кроз топле речи овог момка или кога већ . ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 koliko ima delova jel dva? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 vidim ima tri dela a da li ima srpski prevod? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Нисам нашла са преводом, али мислим да је довољно јасно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука