GeniusAtWork Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 arizan and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Занимљиво да све до неколико година пред смрт никада није посетио Америку... А Винету ми је једна од најдражих књига, хвала што си ме подсетио GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Па баш ти онда и није неки пример. Амери не иду јединствено у рат, већ шаљу обучене професионалце да гину и убијају за повелике паре. То је сад тако. А други светски рат па до Вијетнамског рата је било регрутовање и добровољци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Гуте Нацхт Баба је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Није никакво чудо. Научници и други драгоцени Немци су само прешли из једне фашистичке државе у другу, како би сачували живу главу. Германизовани американци још од Перл Харбура воде рат за освајање света. Сада смо у току Трећег светског рата (рајха) ( Арапско пролеће, Сирија, Ирак, Иран, Афгсанистан, Украјина ) Погрешио си у нумерацији рајха :-) Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 To je urbani mit... Amerika zapravo i nema "zvaničan jezik"... Na kom jeziku izdaju dokumenta u SAD i zasto bas na tom? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Да ли ми се чини, или грешим, али гледајући филмове/ серије, слушајући музику и у популарној култури иначе, много је мање изражен тај немачки етникум у САД. него на пример Ирски... Као да Ирци више држе до свог порекла и уже се држе заједно, него амерички Немци... Да не причам о Афроамериканцима, Јеврејима, Италијанима итд. Као да су везе са домовином и између самих Амера немачког порекла много слабије него у случају осталих набројаних... На попису из 2011. је било 50 милиона, тј. изјаснили су се као Њемци, 18 милиона као Ирци, а "само" 19 милиона као Американци. Највише је оних који нису изашли на попис - 109 милиона!!! Е сад, нас Срба је нешто мање од 180 хиљада, а бусали смо се са неким огромним цифрама(на претходном попису дупло више људи је изабрало српски језик). Један од разлог томе је што смо су се на попису уписивали као "бијелци европског поријекла". "- Децу не уче српски, а унуци им и не знају шта је то Србија. У Палм Спрингу од хиљаду Срба само ја нисам променио име. Наши људи воле тако да се удварају Америци, а не знају да је Американцима најважније да као странац имаш „зелену карту“ и да плаћаш порез, а не то којој нацији припадаш." http://www.novosti.rs/vesti/planeta.301.html:476421-Zasto-nestaju-nasi-iseljenici-u-SAD-Srbi-brzo-postaju-Amerikanci Колико год се хвалили и мислили за себе да смо неке патриоте и да толико волимо своју земљу, изгледа да смо ми ти који најбрже заборављају своје поријекло. Crveni Baron, Gordana ., Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 На попису из 2011. је било 50 милиона, тј. изјаснили су се као Њемци, 18 милиона као Ирци, а "само" 19 милиона као Американци. Највише је оних који нису изашли на попис - 109 милиона!!! Е сад, нас Срба је нешто мање од 180 хиљада, а бусали смо се са неким огромним цифрама(на претходном попису дупло више људи је изабрало српски језик). Један од разлог томе је што смо су се на попису уписивали као "бијелци европског поријекла". "- Децу не уче српски, а унуци им и не знају шта је то Србија. У Палм Спрингу од хиљаду Срба само ја нисам променио име. Наши људи воле тако да се удварају Америци, а не знају да је Американцима најважније да као странац имаш „зелену карту“ и да плаћаш порез, а не то којој нацији припадаш." http://www.novosti.rs/vesti/planeta.301.html:476421-Zasto-nestaju-nasi-iseljenici-u-SAD-Srbi-brzo-postaju-Amerikanci Колико год се хвалили и мислили за себе да смо неке патриоте и да толико волимо своју земљу, изгледа да смо ми ти који најбрже заборављају своје поријекло. A povrh svega trebaju se zapitati anacionalni od kud 50 miliona koji pamte da su nemci? U tom melting potu od amerike? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 "- Децу не уче српски, а унуци им и не знају шта је то Србија. У Палм Спрингу од хиљаду Срба само ја нисам променио име. Наши људи воле тако да се удварају Америци, а не знају да је Американцима најважније да као странац имаш „зелену карту“ и да плаћаш порез, а не то којој нацији припадаш." Не разумем, какве везе имају странци, зелена карта и трећа генерација Срба која живи у Америци? Трећа генерација Срба која живи у Америци су пуноправни држављани Америке и Американци исто као и било ко други. Немају потребу да се удварају Американцима јер су и они сами Американци. Неке људе тамо не брине етничка припадност. Уствари по овом тексту може да видимо да огроман број није заинтересован претерано за етночко порекло. Не само Срба већ сви редом. Ваљда је то зато што носе етночко порекло две или три етничке групе. Па им је бесмислено да се означавају као Срби, Немци, Швеђани.. јер им отац буде Србин, мајка Немица. Ја бих лично држао до тога, јер ја волим те ствари, али потпуно разумем Србе у Америци које боли увце за то. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Na kom jeziku izdaju dokumenta u SAD i zasto bas na tom? Na engleskom. Zato što su tako oduvek radili... nema pomena o tome u federalnom ustavu niti je bio bilo kakav referendum... neke države imaju, druge nemaju engleski proglašen kao službeni jezik... evo ti spisak ako te baš zanima... LINK Primetićeš da i ove koje imaju "zvaničan jezik" imaju od skoro... zato je bilo slučajeva da neki gradić proglasi španski za službeni jezik pa su se malo uplašili... Млађони and Пг је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Na engleskom. Zato što su tako oduvek radili... nema pomena o tome u federalnom ustavu niti je bio bilo kakav referendum... neke države imaju, druge nemaju engleski proglašen kao službeni jezik... evo ti spisak ako te baš zanima... LINK Primetićeš da i ove koje imaju "zvaničan jezik" imaju od skoro... zato je bilo slučajeva da neki gradić proglasi španski za službeni jezik pa su se malo uplašili... Ако би два американца у некој држави која нема службени језик направили уговор на шпанском, да ли би тај уговор био важећи? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Na engleskom. Zato što su tako oduvek radili... nema pomena o tome u federalnom ustavu niti je bio bilo kakav referendum... neke države imaju, druge nemaju engleski proglašen kao službeni jezik... evo ti spisak ako te baš zanima... LINK Primetićeš da i ove koje imaju "zvaničan jezik" imaju od skoro... zato je bilo slučajeva da neki gradić proglasi španski za službeni jezik pa su se malo uplašili... Znaci sluzbenik u stampariji moze da idluci da stampa pasose na kineskom? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Интересантно ми је како њима никад није пало на памет (бар колико ја знам) да праве амерички језик? 70+ година су светска сила број један а никад нису имали комплексашке ''пројекте'' каквим су склони ови наши балкански пацијенти. Crveni Baron, Плутон, Млађони and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Не разумем, какве везе имају странци, зелена карта и трећа генерација Срба која живи у Америци? Трећа генерација Срба која живи у Америци су пуноправни држављани Америке и Американци исто као и било ко други. Немају потребу да се удварају Американцима јер су и они сами Американци. Неке људе тамо не брине етничка припадност. Уствари по овом тексту може да видимо да огроман број није заинтересован претерано за етночко порекло. Не само Срба већ сви редом. Ваљда је то зато што носе етночко порекло две или три етничке групе. Па им је бесмислено да се означавају као Срби, Немци, Швеђани.. јер им отац буде Србин, мајка Немица. Ја бих лично држао до тога, јер ја волим те ствари, али потпуно разумем Србе у Америци које боли увце за то. Има, у главама наши људи! Јер мисле да ће ако прихвате све тамошње "обичаје" бити боље прихваћени. А "зелени картон" и плаћање пореза се спомињу само због чињенице да су то ствари које Американце генерално занимају кад су у питању људи са стране, тј. да нису оптерећени чињеницом одакле ко долази. Зашто би заборавио ко си и шта си?! И не, не кажем да се не треба уклопити. Напротив. Ствар је у томе да сви други, тако бар испада, осим нас Срба, знају ко су и одакле су дошли, а не видим да је то нека мана, зар не? Откуд 50 милиона Њемаца, откуд 18 милиона Ираца? Мени смета чињеница што се Срби пишу као Југословени, као "Бијели Европљани". Па, чекај, је л` се ти стидиш што си Србин? Смета ми што дјеци дају туђа имена(мада, то је и код нас "обичај", а шта тек очекивати кад одеш негдје на страну). Када је у питању мјешовити брак, могу да разумијем. Али, ако су оба родитеља Срби, е онда брате не могу! И ово је само неко моје мишљење, да будем јасан. Фидер је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Ако би два американца у некој држави која нема службени језик направили уговор на шпанском, да ли би тај уговор био важећи? Naravno... ako bi i dva Srbina u Srbiji napravili ugovor na španskom, taj ugovor bi bio važeći (pod uslovom da razumeju španski ili su imali ovlašćenog sudskog tumača za španski koji na ugovoru potvrdi da su stranke razumele šta potpisuju). Službeni jezik nije jezik koji građani moraju da koriste, već jezik koji koriste državni organi i na kojem građani moraju da komuniciraju sa državnim organima. Tumaralo., Пг, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука