Deja Vu Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Да ли сте имали искуства са овим? Јел вам се десило нешто што се назива синхроницитетом? Ја сам имао честа искуства и често ми се дешавају такве ствари као што је синхроницитет и deja vu. Навешћу један пример: Ретко, баш ретко кад виђам звезде падалице, мислим да сам их видео свега 2-3 у свом животу. Једно вече враћамо се кући буразер и ја и у току приче око нечега споменем како сам ретко кад видео звезде падалице и то увек у Босни док сам био (тамо имам родбину). После тога ми почнемо причати нешто друго и растанемо се, свако својој кући. Чим сам се растао од њега, после 2 минута можда, окренем главу и погледам у небо (ако нисам несвено окренуо, о нечему сам мислио, па тако окрећем главу, гледам около) и угледам баш једну звезду падалицу. То је само један пример, било их је још. Дешавало ми се и овде. Када сам учио за испит предмет о идеологијама, баш се овде на форуму развукла нека тема о томе. Као што је познато Јунг је творац овог термина, позната је она њега прича са скарабејом. Искрен да будем не знам много о томе, нешто површно, Јунг ваљда није решио тај проблем. Мене занима какав је хришћански поглед на то, какво објашњење оно нуди? Јесу ли постојали светитељи који су говорили о нечему сличном? Исто тако, какав је поглед на визије, предсказања, телепатију и слична чудеса која нису објшањена. На једном месту сам читао да је то везано за нас саме, неки лик је спомињао Шопенхауера, те да је све то узроковано неком трансцеденталном вољом, да су изванпросторни дух и просторно тело исто тако повезано синхроницитетом и слично да не улазим у детаље. Шта ви мислите? Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Дешавало ми се, и мени и мојима, али сам престала да обраћам пажњу. Имам утисак да је реч о догађајима које повезујемо из субјективних разлога, или да је реч о неком универзалном ритму који Господ одржава и фино подешава и ком подлеже и видљиви и невидљиви свет, или је, ретко, као код Јунга, ствар потекла из његових окултних пракси. У сваком случају, није пресудно за духовни развој. За друге ствари - телепатију, визије и предсказања, сигурна сам да уколико човек већ од Господа није примио дар прозорљивости, онда се све то може приписати оној другој страни. "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 To je kao ono, "mi o vuku vuk na vrata". Ko zna mozda su neki kvantni procesi u pitanju. Mada pre bih rekao da je u pitanju obicna statistika. Da na svijetu zivi pet ljudi, vjerovatno se nikad ili jednom u 10000 godina desilo nesto slicno. No s obzirom da na svijetu zivi sedam mlijiradi od kojih svako nesto radi, onda se mora desiti mnogo cesece, pa i to da si pomisljao na zvijezde padalice i bas nakon toga ih ugledao na nebu. Dakle desava se ne radi neceg natprirodnig, vec zato sto se u svakom trenutku desavaju milijarde misli pa je vjerovatnoca da ce se desiti bar jedna, u isto vrijeme kada je zvijezda padalica u tvom vidokrugu, izvjesna. Срђан Шијакињић and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Дешавало ми се, и мени и мојима, али сам престала да обраћам пажњу. Имам утисак да је реч о догађајима које повезујемо из субјективних разлога, или да је реч о неком универзалном ритму који Господ одржава и фино подешава и ком подлеже и видљиви и невидљиви свет, или је, ретко, као код Јунга, ствар потекла из његових окултних пракси. У сваком случају, није пресудно за духовни развој. За друге ствари - телепатију, визије и предсказања, сигурна сам да уколико човек већ од Господа није примио дар прозорљивости, онда се све то може приписати оној другој страни. Можда је до неких субјективнох разлога или нечег подсвесног. У последње време сам почео доста пажње да обраћам на то, па ми се јако често и дешава. Дешава ми се и deja vu често, зна некад сваки дан по 2 пута. To je kao ono, "mi o vuku vuk na vrata". Ko zna mozda su neki kvantni procesi u pitanju. Mada pre bih rekao da je u pitanju obicna statistika. Da na svijetu zivi pet ljudi, vjerovatno se nikad ili jednom u 10000 godina desilo nesto slicno. No s obzirom da na svijetu zivi sedam mlijiradi od kojih svako nesto radi, onda se mora desiti mnogo cesece, pa i to da si pomisljao na zvijezde padalice i bas nakon toga ih ugledao na nebu. Dakle desava se ne radi neceg natprirodnig, vec zato sto se u svakom trenutku desavaju milijarde misli pa je vjerovatnoca da ce se desiti bar jedna, u isto vrijeme kada je zvijezda padalica u tvom vidokrugu, izvjesna. Па не размишљам ја тако често о звездама падалицама нити се нешто посебно интересујем за њих а и рекох да сам их видео свега две-три у свом животу. Ево и ова тема је покренула један синхроницитет. Отворио сам је, споменуо Јунга, па сам онда на гуглу листао нешто о томе, вратио се на Поуке, угледао са десне стране ваше статусе где је један био:''Да ли живимо у матриксу?'' и то је објавио неки мистериозни лик који нема ни један пост, ни једну тему, ни један Амин и регистровао се на форум прекјуче. Онда сам погледао Калета који говори о Матриксу, неке мачке што се свађају, све су то снимци постављени у коментар и онда сам куцао на гуглу Матрикс онако, наишао на неки сајт где неки причају како стварност не постоји бла бла и листам листам кад наиђем ни на ког другог него на Јунга (и Волфанга Паулија, а о њима сам читао пре него што сам отворио тему, баш о Јунгу и Паулију) у том тексту где су они рекли да су закони физике и свест једна целина, да свест утиче на функционисање света, а то је мање више повезано и са овим синхроницетом о ком сам отворио тему, пошто ми се чини да је Јунг управо о томе говорио када је желео објаснити сам феномен. Шта ту има, немам појма, мене интересује одговор хришћанства ако има, а и форумаша има овде доста паметних. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Шта ту има, немам појма, мене интересује одговор хришћанства ако има, а и форумаша има овде доста паметних.Pa nema hriscanstvo bas odgovor na svako pitanje koje covjek moze postaviti. Ljudi ti mogu reci samo svoje misljenje.Inace ne radi se o tome koliko si ti puta mislio na zvijezde padalice, vec se radi o tome da si ti dio jednog entieta koji je covjecanstvo u kome svaka jedinka nesto razmislja, i onda konacan rezultat je seskstilion misli, od kojih nekoliko biva ujedno i tvojih koji se bas poklapaju sa zvijezdom padalicom. Dakle kad se pitas kako se moje misli o zvijezdama poklapaju sa zvijezdama, ne razmisljaj u kontekstu svoje tri misli jednom u godini, vec u kontekstu sekstilion njih u deset minuta, i onda je vjerovatnoca izvjesna. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Pa nema hriscanstvo bas odgovor na svako pitanje koje covjek moze postaviti. Ljudi ti mogu reci samo svoje misljenje. Inace ne radi se o tome koliko si ti puta mislio na zvijezde padalice, vec se radi o tome da si ti dio jednog entieta koji je covjecanstvo u kome svaka jedinka nesto razmislja, i onda konacan rezultat je seskstilion misli, od kojih nekoliko biva ujedno i tvojih koji se bas poklapaju sa zvijezdom padalicom. Dakle kad se pitas kako se moje misli o zvijezdama poklapaju sa zvijezdama, ne razmisljaj u kontekstu svoje tri misli jednom u godini, vec u kontekstu sekstilion njih u deset minuta, i onda je vjerovatnoca izvjesna. Па добро, можда је и то, али је свакако сам феномен занимљив, мени барем увек кад се деси, чим су се неки бавили њиме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Meni je super kad se sa televizora obracaju bas meni, i kad me prate pogledom po sobi. Nekad se ogrnem, malo me sramota sto sam go, a nekad me bas briga... Интегра, Deja Vu, Nina 777 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Bas sam I ja pitala kako se crkva odnosi prema pojavi sinhroniciteta,intuicije,simbolike,znakova pored puta…ali nema jasnog stava,pitala sam neke svestenike, i nije bas da nisam dobila odgovore, no po ovom pitanju ne postoji neki zvanicni,a da ne kazem dogmatski stav. Verovatno zato sto nema mnogo ljudi koji uopste na ove pojave obracaju paznju,a jos manje onih koji se ozbiljnije bave ovim pojavama. Posto je kod mene dosta izrazena intuicija,uopste primecivanje simbola,znakova,a I desava mi se sinhronicitet,ili ces neobicne podudarnosti,pitala sam se o tome,I bas mi je drago da je neko postavio temu. Na istoku se vise bave ovim fenomenom, poznavala sam jednog ucitelja joge, I mada sam ja prema istocnjackim religijama,filozofijama dosta oprezna,I nisam se nikad upustala, bilo mi je zanimljivo njegovo objasnjenje u vezi sa ovim pojavama,kako naime postoji nesvesnost(nikad osvesceno,prepoznato), podsvest(osvesceno,ali potisnuto), svest-budnost,I nadsvest-visoka budnost, ...uglavnom da ovi fenomeni zapravo idu zajedno sa povecavanjem svesti,svesnosti I sami po sebi pomazu coveku da poveca svoju svesnosnot I budnost.Evo recomo,ova tvoja zvezda,ona bi pala I da je ti nisi primetio,ali si je ovog puta ugledao jer si razmisljao o zvezadama padalicama,I sada si cuo unutrasnji glas iz onog najveceg dela sebe kojeg nismo svesni(a koji je tu pojavu registrovao) i svoju paznju si usmerio ka toj konkretnoj zvezdi koja pada,…sta mislis koliko stvari u zivotu prodju pored nas ,a da ih uopste ne primetimo,zato sto spavamo,I svakako je jedan vid covekovog napretka u tome da poveca svoju paznju prema stvarima oko sebe I u sebi,svoju svesnost i budnost. Mislim da je i ovaj fenomen jedan duhovni dar(razni su darovi) ,dar poznavanja jezika jednog duhovnog cula(da ne kazem sestog hahaha ))),ali zaista jednog unutrasneg cula.Naime,sluh i razumevanje: 1)jezika znakova I simbola,slika I arhetipova 2)jezika snova..dobro tumacenje snova 3)jezika smislenih podudarnosti ili sinhroniciteta, koje nisu tek tako slucajnosti(vec se predoseca iza njih smisao I promisao,a potpuno su nelogicne) (otvoris knjigu I citas tacno sto ti treba da procitas), 4)jezika telepatije-nevidljive logicki neobjasnjive povezanosti ljudskih dusa, 5)kao I jezika intuicije,koja se vezuje za buduce dogadjaje(ne zaboravimo da pored svestenickog na krstenju dobijamo I prorocko dostojanstvo,a ja to shvatam kao prepoznavanje volje Bozije kada je nasa buducnost u pitanju,nase buduce spasenje ,u cemu Intuicija ima svoju ulogu,a kod Svetih se desava I bukvalno proricanje buducnosti sopstvene i buducnosti drugih ljudi) Mislim da je to dar,ono kad se kaze da je neko veoma intuitivna, pronicliva osoba,ili da ima dar za ovu vrstu jezika duse..Slusajuci govor ovog jezika, mogu se razresiti mnoge sopstvene dileme, osvestiti potisnute stvari, covek slusajuci govor ovog jezika moze da se krece u susret svojoj sudbini(u prevodu onom sto je za njega Bogom blagosloveno, predvidjeno za spasenje), kao I da prosiri sopstvenu svest I svesnost svog unutrasnjeg sveta ,kao I sveta oko sebe,da pocne da primecuje vise I da zivi budnije. Ali ono sto je najvaznije da je Bog gospodar svih nasih darova, I da nista,ni nasi duhovni podvzi,ni nasi duhovni darovi,cak ni sile duha,kao sto su vera ili ljubav ne mogu biti inzad Njega.Ako tako ne postavimo stvari,onda bivamo robovi svega, a nasim darovima I trudovima moze da gospodari necastivi usmerivsi ih protiv nas. Meni je duhovnik rekao,da crkva se ne mesa u to sa kakvim darovima je Bog kreirao svaku licnost,harizme su razlicite u crkvi, I Bog se ljudima obraca na razne nacine,pa tako moze I kroz ovaj jezik znakova, ali kada se izgubi Bogocentricna pozicija, onda je crkva tu da opomene svoju decu.Naveo je primer mudraca sa istoka ,koji su prateci zvezdu stigli do Hrista,eto,opet zvezda Ali je akcenat na tome das su stigli do Hrista,a ne u cudu ovog duhovnog dara. Pa I sam Hristos kaze da narod ovaj samo znakove trazi, u prevodu trazi darove, a ne vidi zivog Boga ispred sebe. Znaci,svaki dobri dar od Boga je,ali covek u svojoj egocentricnosti, darove moze da koristi na zlo, sta vise moze postati orudje demona,posebno kada su duhovni darovi u pitanju, pa su tu duhovnici dosta oprezni,npr.meni je otac rekao da nikad ne obracam paznju na lose znakove,prdosecaje,da oni najcesce dolaze od ,da ne pominjem previse koga,a I da sve druge ovakve pojave uvek provucem kroz molitvu I trazim Boziju konsultaciju I blagoslov. Moj paroh kaze npr.da je imao pregrst znakova I neverovatnih podudarnosti kada je sretao svoju sadasnju suprugu, dakle u redu je prepoznavati I koristiti na dobro, ali ne treba se slepo tome predavati,I nikad van Hrista,jer je on gospodar svakog jezika ,pa I ovog. Дијана. and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Bas sam I ja pitala kako se crkva odnosi prema pojavi sinhroniciteta,intuicije,simbolike,znakova pored puta…ali nema jasnog stava,pitala sam neke svestenike, i nije bas da nisam dobila odgovore, no po ovom pitanju ne postoji neki zvanicni,a da ne kazem dogmatski stav. Verovatno zato sto nema mnogo ljudi koji uopste na ove pojave obracaju paznju,a jos manje onih koji se ozbiljnije bave ovim pojavama. Posto je kod mene dosta izrazena intuicija,uopste primecivanje simbola,znakova,a I desava mi se sinhronicitet,ili ces neobicne podudarnosti,pitala sam se o tome,I bas mi je drago da je neko postavio temu. Na istoku se vise bave ovim fenomenom, poznavala sam jednog ucitelja joge, I mada sam ja prema istocnjackim religijama,filozofijama dosta oprezna,I nisam se nikad upustala, bilo mi je zanimljivo njegovo objasnjenje u vezi sa ovim pojavama,kako naime postoji nesvesnost(nikad osvesceno,prepoznato), podsvest(osvesceno,ali potisnuto), svest-budnost,I nadsvest-visoka budnost, ...uglavnom da ovi fenomeni zapravo idu zajedno sa povecavanjem svesti,svesnosti I sami po sebi pomazu coveku da poveca svoju svesnosnot I budnost.Evo recomo,ova tvoja zvezda,ona bi pala I da je ti nisi primetio,ali si je ovog puta ugledao jer si razmisljao o zvezadama padalicama,I sada si cuo unutrasnji glas iz onog najveceg dela sebe kojeg nismo svesni(a koji je tu pojavu registrovao) i svoju paznju si usmerio ka toj konkretnoj zvezdi koja pada,…sta mislis koliko stvari u zivotu prodju pored nas ,a da ih uopste ne primetimo,zato sto spavamo,I svakako je jedan vid covekovog napretka u tome da poveca svoju paznju prema stvarima oko sebe I u sebi,svoju svesnost i budnost. Mislim da je i ovaj fenomen jedan duhovni dar(razni su darovi) ,dar poznavanja jezika jednog duhovnog cula(da ne kazem sestog hahaha ))),ali zaista jednog unutrasneg cula.Naime,sluh i razumevanje: 1)jezika znakova I simbola,slika I arhetipova 2)jezika snova..dobro tumacenje snova 3)jezika smislenih podudarnosti ili sinhroniciteta, koje nisu tek tako slucajnosti(vec se predoseca iza njih smisao I promisao,a potpuno su nelogicne) (otvoris knjigu I citas tacno sto ti treba da procitas), 4)jezika telepatije-nevidljive logicki neobjasnjive povezanosti ljudskih dusa, 5)kao I jezika intuicije,koja se vezuje za buduce dogadjaje(ne zaboravimo da pored svestenickog na krstenju dobijamo I prorocko dostojanstvo,a ja to shvatam kao prepoznavanje volje Bozije kada je nasa buducnost u pitanju,nase buduce spasenje ,u cemu Intuicija ima svoju ulogu,a kod Svetih se desava I bukvalno proricanje buducnosti sopstvene i buducnosti drugih ljudi) Mislim da je to dar,ono kad se kaze da je neko veoma intuitivna, pronicliva osoba,ili da ima dar za ovu vrstu jezika duse..Slusajuci govor ovog jezika, mogu se razresiti mnoge sopstvene dileme, osvestiti potisnute stvari, covek slusajuci govor ovog jezika moze da se krece u susret svojoj sudbini(u prevodu onom sto je za njega Bogom blagosloveno, predvidjeno za spasenje), kao I da prosiri sopstvenu svest I svesnost svog unutrasnjeg sveta ,kao I sveta oko sebe,da pocne da primecuje vise I da zivi budnije. Ali ono sto je najvaznije da je Bog gospodar svih nasih darova, I da nista,ni nasi duhovni podvzi,ni nasi duhovni darovi,cak ni sile duha,kao sto su vera ili ljubav ne mogu biti inzad Njega.Ako tako ne postavimo stvari,onda bivamo robovi svega, a nasim darovima I trudovima moze da gospodari necastivi usmerivsi ih protiv nas. Meni je duhovnik rekao,da crkva se ne mesa u to sa kakvim darovima je Bog kreirao svaku licnost,harizme su razlicite u crkvi, I Bog se ljudima obraca na razne nacine,pa tako moze I kroz ovaj jezik znakova, ali kada se izgubi Bogocentricna pozicija, onda je crkva tu da opomene svoju decu.Naveo je primer mudraca sa istoka ,koji su prateci zvezdu stigli do Hrista,eto,opet zvezda Ali je akcenat na tome das su stigli do Hrista,a ne u cudu ovog duhovnog dara. Pa I sam Hristos kaze da narod ovaj samo znakove trazi, u prevodu trazi darove, a ne vidi zivog Boga ispred sebe. Znaci,svaki dobri dar od Boga je,ali covek u svojoj egocentricnosti, darove moze da koristi na zlo, sta vise moze postati orudje demona,posebno kada su duhovni darovi u pitanju, pa su tu duhovnici dosta oprezni,npr.meni je otac rekao da nikad ne obracam paznju na lose znakove,prdosecaje,da oni najcesce dolaze od ,da ne pominjem previse koga,a I da sve druge ovakve pojave uvek provucem kroz molitvu I trazim Boziju konsultaciju I blagoslov. Moj paroh kaze npr.da je imao pregrst znakova I neverovatnih podudarnosti kada je sretao svoju sadasnju suprugu, dakle u redu je prepoznavati I koristiti na dobro, ali ne treba se slepo tome predavati,I nikad van Hrista,jer je on gospodar svakog jezika ,pa I ovog. Може бити до тога што сте рекли, свиђа ми се ваш одговор. Имао сам ја нешто слично ко ваш парох са својом бившом девојком. На њу сам први пут налетео на фејсбуку и чим сам јој видео слику, чуо сам неки унутрашњи глас који је рекао да ћемо бити у вези. Мени се она није ни свиђала, а и јурио сам друге. После месец дана то се и оствари, без обзира што ми се није свиђала, али смо били дуго у вези. акле нешто има, али питање је шта. Да ли је то нешто подсвесно, обичан трип на који већина не обраћа пажњу. Ја чим сам почео обраћати, свуда сам сретао те синхроницитете, тако да може бити и нешто до мене. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 tesko da je trip,ponekad su to neverovatne podudarnosti.Dacu ti jedan moj primer.Otputovala sam u jednom periodu zivota u inostranstvo,zivela sam kod tetke jedno pola godine,i sanjam drugaricu koju em nisam videla sto godina,em je bila od mene na drugom kraju sveta,em je to onako skolska drugarica sa kojom se nikad nisam intenzivno druzila,ugl.sanjam je sa njenim sinom,kog takodje ne znam,nisam nikad videla,jedino sam cula da je postala majka.Tog jutra se budim i na mejlu dobijam slike od nje(ispostavilo se da radi sa mojom kumom,koja joj je dala moj mejl i da je htela da mi posalje njene fotke),i salje mi fotke sa detetom...sve kao u tom snu.I sad ti to logicki objasni. Definitivno su ljudi nevidljivo povezani i definitivno postoji intuicija,kao I te smislene podudarnosti,sinhronicitet,i sve moze da ti koristi i steti,zavisi kako koristis. Licno mislim da treba pratiti svoj unutrasnji glas,ali nikad slepo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Можда је до неких субјективнох разлога или нечег подсвесног. У последње време сам почео доста пажње да обраћам на то, па ми се јако често и дешава. Дешава ми се и deja vu често, зна некад сваки дан по 2 пута. Meni retko ali kada dozivim deja vu ocekujem da se desti nesto lose po mene ...ali skoro redovno se dogodi nesto neprijatno... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Meni se ovo desavalo dok sam se intenzivno bavio okultizmom. Cak sam par puta uspeo da pogodim misli ljudi... ne nesto genericno vec jako specificne stvari koje nisam mogao ni da pretpostavim. Al citava ta avantrua se zavrsila jako lose po moje zdravlje umal nisam poludo xDD Od tad pokusavam da budem hriscanin ^.^ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука