Jump to content

"Недеља великих људи" - Сека Алексић

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

sekaBlog-MIX.jpg

НЕДЕЉА ВЕЛИКИХ ЉУДИ

Лето лагано измиче, али кажу биће још лепог времена. Следи нам дуга, лепа јесен. Сунчана. Желим да верујем да су метеоролошке прогнозе тачне. Није још време да резимирам овај летњи период, али сам се ипак мало осврнула. Ово лето ми је донело много лепих ствари, како приватно, тако и пословно. Још једна успешна турнеја и још један ишаран календар, препун ознака које ми служе да ме подсете на датуме са заказаним наступима. Осећам благи умор који бих свакоме могла само да пожелим. Умор који брзо нестаје ако човек има урођену моћ регенерације и толико фанова који непрестано обасипају најпозитивнијим емоцијама, љубављу, пажњом, поштовањем… Хвала вам, драги моји. Колико год да понављам ХВАЛА, никада неће бити довољно. 

Лето је увек време за велике турнеје, а приморје се претвара у полигон за испит и потврду нечије каријере. Пресек реалног стања. Пресек који у воду баца самохвалисање и речи без покрића. На приморју нисам приметила гомилу оних који причају о великим каријерама, још већим турнејама и наступима. На испиту нису прошли. Да би се прошло на испиту мора се непрестано учити и радити на себи. Мање приче, више рада - увек је било и биће. Због тога, не бих више дужила на ову тему, већ ћу да се радујем што је период који је иза нас био у знаку људских дела, хуманости и доброчинства. Радости ме чињеница да је акцијом Ице Буцкет Цхалленге прикупљено много новца за истраживање неизлечиве болести амиотрофичне латералне склерозе и што је јавност упозната са овим, до сада мање познатим обољењем. Дежутни хејтери су и ову хуману акцију искористили за самопромоцију, па су форумаше и твитераше галамом подсетили на своје постојање. Нека их, нека и даље седе и ништа друго нек’ не раде, ако им је то смисао живота. Човеку је од Бога дато да помаже другима, па се намеће питање да ли је хејтер човек. Неки облик живота јесте, то је сигурно. Човек није. Бар ја мислим јер сам убеђена да човек никада неће седети скрштених руку и пљувати дела која помажу другима. Ни дела, ни гестове, ни речи.Чак су толико безобратни да користе сваку трагедију у рекламне сврхе, среца. 

На сву срећу, такви облици живота су у мањини. Јесу гласни, али их је мало. Добрих и великих људи ипак има више. А ја сам срећна и поносна што познајем велике и добре људе. Један од њих је мој брат, јеромонах Порфирије из манастира Тврдош. Велики човек кога красе благост, веселост и пожртвованост. Човек који голим рукама иде у ватру да из пожара у околини Требиња спашава унесрећене. У жељи да непрестано радим на себи, од њега сам много научила. Хвала му на свакој мудрости која је оплеменила мој живот, учиниула га спокојнијим, срећнијим, квалитетнијим. Мој живот је сада миран: уживам у складном браку, не банчим и не проводим се по ноћним клубовима, посећујем манастире... Међутим, поједини медији када немају довољно информација о мени, јер им не дајем повода, онда измишљају. Тако је пре неколико дана дневни лист Ало објавио „Алексићева асфалтира пут до манастира Витовница“. Њих не занима што то није истина. Срамота! После тог наслова, још већа срамота. Позову ме из редакције једног недељника и кажу како имају изјаву неког астролога који је рекао да ће „Сека добити потомство“. Па још траже да коментаришем такву изјаву. Остала сам без речи. Најпре, ако је тај неки астролог тако нешто и рекао, то је онда крајње непристојно. А још више је непристојно што људи из тог недељника себи дозвољавају да толико залазе у најдубљу интиму. Не могу да верујем чиме се све људи баве. Спокој и радост у којима уживам им не одговарају, па или измишљају или желе бескрупулозно да „ударају“ на емоције читалаца. Па не иде то тако. Нека граница мора да постоји. 

--
Поздрав

http://svetlanaaleksic.blogspot.com/2014/08/nedelja-velikih-ljudi.html

Подели на овим сајтовима

• Гости

То би вам био веома паметно, искрено... 

ја не слушам ту врсту музике али је поштујем за ово што ради поред свих искушења који посао као њен носи.

Подели на овим сајтовима

Позову ме из редакције једног недељника и кажу како имају изјаву неког астролога који је рекао да ће „Сека добити потомство“. Па још траже да коментаришем такву изјаву. Остала сам без речи. Најпре, ако је тај неки астролог тако нешто и рекао, то је онда крајње непристојно
:good2:

Skroz je u pravu za ovo što je rekla, sa kojim pravom crtaju natalne karte bez pristanka i dosipaju ženi so na ranu, osim toga da su natalne karte i horoskop pouzdani "zdravstveni kartoni" ljudi ne bi išli na preglede kod lekara, na razne analize, na vađenje krvi....itd.

Kad sam bila mala moji su kupovali ilustrovanu politiku, novosadski dnevnik,misionare, bazar, politikin zabavnik....čitanje novina tad bila je prava pravcata uživancija i edukacija a ovo danas slike preko cele strane, naslov koji nema veze sa dve ili tri rečenice teksta ali je zato tu da privuce pažnju i proda časopis. Nedostaje mi takvo novinarstvo.

Подели на овим сајтовима

Кад два црвена форумаша кажу да несмо нормални онда ту нешто није нормално

sad sam i ja crven? xD razmisljam da promenim ime profila u "umetnik u ljubavi" po recima blagorodne seke

Подели на овим сајтовима

Odavno nisam u toku sa grand muzikom, ali mislim da bi trebalo ljudima dati sansu i priliku da pored takvih stihova iz proslosti pokazu jednu drugaciju stranu.

Kao Isidoru Bjelicu, cini mi se da je i Svetlanu Aleksic zivot malo jace isibao i da je to za nju znacilo poziv na promenu. Njena promena je to sto se okrenula Bogu, a sta je u tome lose? Koliko Svetaca se posle burnog zivota okrenulo Bogu i zadobilo mucenicki ili prepodobni venac... Jasno je da ja ne mogu odavde da znam kakva je njena promena ili koliko je istinita, medjutim, ne vidim zasto bih ja bio merodavan da odredim da li je ona sada dobra ili nije. Ko kaze da ranije nije bila dobra? Ali mi je sa druge strane cudno da mi Hriscani njoj nesto ,,ne prastamo'' (kao da imamo sta) i zauzimamo stav da je ona nepozeljna. 

Za mene svaka osoba koja svojim recima i delima ukazuje na Boga i na humanost je vredna paznje. Svetlanu nikako ne bih izdvajao iz ovog kruga. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Odavno nisam u toku sa grand muzikom, ali mislim da bi trebalo ljudima dati sansu i priliku da pored takvih stihova iz proslosti pokazu jednu drugaciju stranu.

Kao Isidoru Bjelicu, cini mi se da je i Svetlanu Aleksic zivot malo jace isibao i da je to za nju znacilo poziv na promenu. Njena promena je to sto se okrenula Bogu, a sta je u tome lose? Koliko Svetaca se posle burnog zivota okrenulo Bogu i zadobilo mucenicki ili prepodobni venac... Jasno je da ja ne mogu odavde da znam kakva je njena promena ili koliko je istinita, medjutim, ne vidim zasto bih ja bio merodavan da odredim da li je ona sada dobra ili nije. Ko kaze da ranije nije bila dobra? Ali mi je sa druge strane cudno da mi Hriscani njoj nesto ,,ne prastamo'' (kao da imamo sta) i zauzimamo stav da je ona nepozeljna. 

Za mene svaka osoba koja svojim recima i delima ukazuje na Boga i na humanost je vredna paznje. Svetlanu nikako ne bih izdvajao iz ovog kruga. 

"...poznacete ih po delima njihovim..." "А он ће рећи: Кажем вам, не познајем вас откуда сте. Одступите од мене сви који чините неправду!" ne treba biti socioloski teoreticar ili genije pa uvideti stetu prouzrokovanu ne tom muzickom kulturom per se, vec sistemom vrednosti koju ona nosi sa sobom, propagira ili je satavni deo iste stagod (a verujem da seka trojerucica ima toliko mozga da to primeti)... nemamo sta mi da prastamo, ili da je markiramo kao nepoznatu, osudjujemo ili slicno, ali pobogu valjda smemo da rasudjujemo zarad njenog a i naseg dobra (pogotovo dece koja slusaju doticnU)! ili ajde da se pravimo da je sve diznilend! ja prvi iskreno mislim da sam djubre od coveka, ali to me nece spreciti da primetim da u sekinom ponasanje (a nazalost ne mogu da dok citam ozbiljne vesti izbegnem i neku estradnu socnost) i u ponasanju celog tog "krema" NE postoji bilo koja promena (kamoli "okretanje Bogu"...) bahanalisanje (u svakom mogucem smislu), materijalizam, nikakvo zaljenje za ucinjenim, hvalisanje... al` Boze moj obrisala je spomenik oca Tadeja, verovatno sedi sada i snagom svoje molitve spasava bolesnu decu, a eto, onda podlegne iskusenju da polugola peva nesto sto zapravo ne zeli, i onda joj se omakne da nije svesna da deca uzrasta 8-15 godina svakim stihom bivaju okurazenija da idu u helankama bez gaca ispod i gube nevinost u svojoj 11! plus onaj auto od par desetina hiljada eura sa kojim se hvalila na twitteru (ne znam kako znam za to!)... il` se pokajmo ko ljudi (priznajem trudim se, al` slabo (ne)ide) - sto je promena zivota na bolje i sto je vecni proces (barem dok zaista ne bude diznilend), il` priznajmo da smo kvarni i da druge kvarimo pa da radimo! "uredila grob oca tadeja!" mozes misliti! "maramu nosi, a gace ne"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...