Jump to content

Православље и асертивност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sta bi sa teme?! :291291291:

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

opet smo pobrisali poruke,fala na razumevanju :)

Не могу да разумем, објасни молим те,ко се толико огрешио , да бришеш поруке без пардона?

Ако неко јавно изнесе неки свој проблем ,став или већ шта,значи да је свесно то изнео да се коментарише,и уколико нема вређања ,у чему је проблем,јер што ти  неко шаље приватне поруке,па каже извини за.ебо сам се што сам то писао,ајд бриши све ...дај бре мало озбиљности---

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Имам проблем који се састоји у томе што се често збуним у присуству асертивних људи, просто не знам како да се понашам кад неко постане превише нападан... Руке крену да ми се зноје, срце ми лупа јако, сав кренем да дрхтим и само гледам како да побегнем из тих ситуација.

Јел то значи да нисам довољно асертиван?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не могу да разумем, објасни молим те,ко се толико огрешио , да бришеш поруке без пардона?

Ако неко јавно изнесе неки свој проблем ,став или већ шта,значи да је свесно то изнео да се коментарише,и уколико нема вређања ,у чему је проблем,јер што ти  неко шаље приватне поруке,па каже извини за.ебо сам се што сам то писао,ајд бриши све ...дај бре мало озбиљности---

ajde molim te ,nemoj da smo ko deca.

Morao sam da obrišem sve što se tiče prvobitnog problema,ajde da ne ravlačimo više tu temu...

Подели на овим сајтовима

Имам проблем који се састоји у томе што се често збуним у присуству асертивних људи, просто не знам како да се понашам кад неко постане превише нападан... Руке крену да ми се зноје, срце ми лупа јако, сав кренем да дрхтим и само гледам како да побегнем из тих ситуација.

Znaci da treba da poradis na svom samopouzdanju i malo direktnije i iskrenije izrazavas svoje emocije i misli, bez da uvredis drugu stranu :). Nemoj da se plasis, treba da nadjes svoju slobodu u prevazilazenju strahova od asertivnosti, bice ti mnogo lakse :).

Подели на овим сајтовима

a jesu to asertivni napadni ljudi ili si mislio na aserativne žene,napadne u onom smislu ? ;):D

Подели на овим сајтовима

Znaci da treba da poradis na svom samopouzdanju i malo direktnije i iskrenije izrazavas svoje emocije i misli, bez da uvredis drugu stranu :). Nemoj da se plasis, treba da nadjes svoju slobodu u prevazilazenju strahova od asertivnosti, bice ti mnogo lakse :).

Не могу, не могу, кад сам једном пробао, збунио сам се и испребијао сам асертивног човека!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не могу, не могу, кад сам једном пробао, збунио сам се и испребијао сам асертивног човека!

To je tipican primer agresivnog ponasanja, iz straha prebijas coveka, moras da poradis na sublimaciji negativnih emocija.

Подели на овим сајтовима

Јесте психологија у праву и може да објасни зашто се нешто дешава, у којим ситуацијама се дешава, коме се дешава...  Опет је добра помоћ зато што може да спреми човека кад треба да одреагује смислено, али не може то да пружи утеху, ту само Христос помаже. Па да се помолимо Браћо да нам Господ Исус Христос помогне да будемо асертивнији у животу!

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da nam psihologija moze mnogo da pomogne kada je problem asertivnosti u pitanju.Ali samo u teorijskom smislu,kao i ova tema,kao i ovaj forum.Svi mi na forumu mozemo da izrazavamo slobodno svoje stavove i osjecanja,ali je pitanje koliko smo asertivni u praksi.Asertivnost se uci i trenira u praksi,kroz odnos sa asertivnim i neasertivnim sagovornicima.I od jednih i od drugih mozemo mnogo da naucimo.Samo sto meni nije cilj da moja asertivnost prelazi u agresivnost,a mogu reci da je 80% takvih ljudi u mom okruzenju koji sebe smatraju asertivnim.Po meni to nije asertivnost,navalentnost i nametanje stavova,izrugivanje necijeg drugacijeg misljenja u nedostatku pravih argumenata.Jedno je ne dijeliti isti stav sa drugom osobom,a sasvim nesto drugo takvu osobu proglasiti persona non grata u svakom drugom vidu razgovora,bio on vezan za taj pocetni stav zbog kojeg smo tu osobu "prekrizili" ili se taj razgovor odnosio na nesto sasvim drugo.

U nasem javnom zivotu,politici konkretno je jako malo asertivnih ljudi.To se najbolje moze vidjeti u predizbornoj kampanji kada svi namecu svoje stavove,a to je agresivnost.Kultura dijaloga nam je jako nerazvijena,kao i kultura uopste.

Meni je recimo tata citav zivot govorio cuti,ne buni se,skloni se,ne svadjaj se...i onda sam ja sve to stavljala u jedan koš- "svadjati se" .I kada se zauzmem za svoj stav ja se sva uzbudim,brzo pricam,glasno,a znam da mi to samo odmaze.Eto ja se ucim...nadam se da cu uspjeti. :))) Sa Bozijom pomoci.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...