Дејан-Марковић Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Жириновски: Увести изборну монархију у Русији Руски десничарски посланик Владимир Жириновски предлаже да у Русији буду забрањене политичке партије и да буде уведен систем "изборне монархије" у ком би око пет до шест хиљада "изабраних најбољих људи" бирало владара, преноси руски интернет портал "Њузру". Владимир Жириновски је предлог о „изборној монархији" изнео током свог обраћања на сверуском форуму младих "Селигер". Владимир Жириновски "Демократија ће нас уништити. Све док будемо имали демократију, ми ћемо пузати. Да не бисте пузали већ ходали, морате да од демократије пређете на монархистички облик владавине", рекао је Жириновски. Жириновски верује да су демократија и вишепартијски ситем наметнуле "слабе државе", међу које убраја и Русију, а решење које предлаже је традиционално кардиналско. "Све партије забранити! Нека буде монархија, али да избори подразумевају да се окупи пет шест хиљада људи, најбољих људи, и да бирају владара!", навео је Жириновски, а прено Њузру. Портал објашњава да је изборна монархија ретка форма уставне структуре државе и као примере наводи Ватикан и Камбоџу, а као најуспешнији пример тог облика владавине наводи Малезију. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1679546/Жириновски%3A+Увести+изборну+монархију+у+Русији.html "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 meni je ovo privlacno, sta ima na izborima da bira vlast neki smuljo koji ne zna ni svoju porodicu da vodi, da ne pricam koje sve manipulacije postoje u demokratiji i kojim necasnim vjestinama moraju demokratski kandidati da vladaju ne bi li se docepali vlasti, bruka i sramota ljudskog roda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Ако нешто не ради код тебе, а ради код комшије, није решење вратити се на нешто што је већ одавно превазиђено, него да се запне и да се направи да ради. Не коментаришем ово због Жириновског, њега ни у Русији нико не схвата озбиљно, него што често овакве ствари и овакве рецепте чујем и код нас. Милан Ракић, Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Ако нешто не ради код тебе, а ради код комшије, није решење вратити се на нешто што је већ одавно превазиђено, него да се запне и да се направи да ради. Не коментаришем ово због Жириновског, њега ни у Русији нико не схвата озбиљно, него што често овакве ствари и овакве рецепте чујем и код нас. istina da zirinovski cesto lupeta i da ga u vecini stvari ljudi ne shvataju ozbiljno, ali to ne znaci da je sve sto on kaze bez neke tezine... sto se tice ... ako nesto radi kod svaba koji nemaju bas problema sa nametanjem autoriteta ne znaci da od srba treba praviti svabe, ne znaci da treba mjenjati srpski duh, takve misli su i glupost i zlocin istovremeno... znamo mi jako dobro kakav smo mi narod globalno posmatrajuci, da nismo skloni autoritetima cak i u okvirima rodjene porodice, kamo li sire, znamo isto odlicno da nam jee rijetko koji vodja valjao, cak naprotiv mnoge smo i sami ubili, sta je za nas rjesenje, demokratski izbori gdje dodje vlast za koju vecina gradjana niej glasala i sta treba ocekivati od te vlasti, da je narod voli, ma daj... pa narod gleda na svoju drzavu ko na dusmanina bas zbog ove demokratije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Демократски избори у релности не постоје. Све је унапред испланирано и договорено од стране моћника. Овај човек је до некле у праву. 5 затуцаних лако надгласају једног паметног. А већина народа је слаба на знање и искуство о светској политици, економији, позадини дешавања у свету и домовини... Зато нам се и дешава да свакакви ликови дођу на чело државе. Ако имају добру "жваку" и финансијску подршку запада власт им је загарантована. Питање је како би и ово што Жириновски предлаже заиста функционисало у пракси. Људи су слаби на власт и пале природе. kordun је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 istina da zirinovski cesto lupeta i da ga u vecini stvari ljudi ne shvataju ozbiljno, ali to ne znaci da je sve sto on kaze bez neke tezine... sto se tice ... ako nesto radi kod svaba koji nemaju bas problema sa nametanjem autoriteta ne znaci da od srba treba praviti svabe, ne znaci da treba mjenjati srpski duh, takve misli su i glupost i zlocin istovremeno... znamo mi jako dobro kakav smo mi narod globalno posmatrajuci, da nismo skloni autoritetima cak i u okvirima rodjene porodice, kamo li sire, znamo isto odlicno da nam jee rijetko koji vodja valjao, cak naprotiv mnoge smo i sami ubili, sta je za nas rjesenje, demokratski izbori gdje dodje vlast za koju vecina gradjana niej glasala i sta treba ocekivati od te vlasti, da je narod voli, ma daj... pa narod gleda na svoju drzavu ko na dusmanina bas zbog ove demokratije Ако стварно то мислиш, онда не познајеш српски народ. Што се осталог тиче, свако има право на своје мишљење, ал можемо да упоредимо народе у различитим системима по различитим критеријумима и да онда видимо коме је боље и због чега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Демократски избори у релности не постоје. Све је унапред испланирано и договорено од стране моћника. Овај човек је до некле у праву. 5 затуцаних лако надгласају једног паметног. А већина народа је слаба на знање и искуство о светској политици, економији, позадини дешавања у свету и домовини... Зато нам се и дешава да свакакви ликови дођу на чело државе. Ако имају добру "жваку" и финансијску подршку запада власт им је загарантована. Питање је како би и ово што Жириновски предлаже заиста функционисало у пракси. Људи су слаби на власт и пале природе. Јел` то хоћеш да кажеш да је и СМ владао овде зато што смо затуцани? И шта значи некле? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Демократски избори у релности не постоје. Све је унапред испланирано и договорено од стране моћника. Овај човек је до некле у праву. 5 затуцаних лако надгласају једног паметног. А већина народа је слаба на знање и искуство о светској политици, економији, позадини дешавања у свету и домовини... Зато нам се и дешава да свакакви ликови дођу на чело државе. Ако имају добру "жваку" и финансијску подршку запада власт им је загарантована. Питање је како би и ово што Жириновски предлаже заиста функционисало у пракси. Људи су слаби на власт и пале природе. ТО значи да је проблем у ономе који бира, не у систему као таквом. Што даље значи да је власт огледало народа који је бира. Што даље значи да народ не би трпео неког бољег и прогресивног, што је показао ко зна колико пута. Што опет значи да морамо себе да мењамо да би нам било боље, нема чаробног штапића, а посебно не ако ће тај чаробни штапић да те врати једно двеста до триста година уназад. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 ja mislio da se sistem pravi za ljude a ne ljudi za sistem daleko je otisla ona post ratna haska propaganda kako mi ne valjamo a drugi su nam samo pomagali da izadjemo iz svoje nevaljalosti, treba nas mjenjati to je poenta poente te filozofije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 ja mislio da se sistem pravi za ljude a ne ljudi za sistem daleko je otisla ona post ratna haska propaganda kako mi ne valjamo a drugi su nam samo pomagali da izadjemo iz svoje nevaljalosti, treba nas mjenjati to je poenta poente te filozofije Управо тако, систем се прави за људе. А како ће људи живети у том систему, зависи од њих самих. Између осталог, и од степена њихове зрелости, образовања, самосвести, духа, и осталих ствари. Зато је демократија огледало народа, јер бира спрам себе. Ово друго нећу да коментаришем, нема потребе за таквим стварима, далеко сам од те приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Управо тако, систем се прави за људе. А како ће људи живети у том систему, зависи од њих самих. Између осталог, и од степена њихове зрелости, образовања, самосвести, духа, и осталих ствари. Зато је демократија огледало народа, јер бира спрам себе. Ово друго нећу да коментаришем, нема потребе за таквим стварима, далеко сам од те приче. znam da si daleko ali to je isti put, htjeo sam da ti pokazem... nisu ljudi isti, ne mozes arapima da nametnes rock n roll ,to prosto nisu oni, ja mislim da demokratija nije za srbe, pokusao sam i da kazem zbog cega, srbi su neslozan narod dok nisu jako ugrozeni to je istorija pokazala 1001 put do sada, tako neslozne demokratija iam da nas sarani vise nego neka okupacija, eto nam demokratije sada, vidis kako nam dobro ide, jel treba sta drugo navoditi... za nas je diktator,pa kako koga zapadne, jedino tako mozemoefikasno da funkcionisemo, to ja mislim tako, sistem se pravi za ljude, ljudi nisu svi isti, prema tome ne mogu ni sistemi da budu isti , ako nesto kod komsije funkcionise ne znaci da je to dobro za mene, takva generalizacija je pogresna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 inace zasto demokratije nema u crkvi? ili u vojsci ili u policiji ili u bilo kom preduzecu, zato sto je to kamen sputavanja, stvari treba da vode oni koji su sposobni koji imaju rezultate a ne da ih nesposobna masa bira po ovim ili onim kriterijumima, ja bi bas volio da nam nas SANU izabere jednu vladu od ljudi kojiu do sada nisu bili u politici, a ne narod da je bira, da vidimo sta bi bilo, ali kao sto je ignjatije rekao problem je kako bi to bilo u praksi ljudi su iskvareni u palom su stanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 znam da si daleko ali to je isti put, htjeo sam da ti pokazem... nisu ljudi isti, ne mozes arapima da nametnes rock n roll ,to prosto nisu oni, ja mislim da demokratija nije za srbe, pokusao sam i da kazem zbog cega, srbi su neslozan narod dok nisu jako ugrozeni to je istorija pokazala 1001 put do sada, tako neslozne demokratija iam da nas sarani vise nego neka okupacija, eto nam demokratije sada, vidis kako nam dobro ide, jel treba sta drugo navoditi... za nas je diktator,pa kako koga zapadne, jedino tako mozemoefikasno da funkcionisemo, to ja mislim tako, sistem se pravi za ljude, ljudi nisu svi isti, prema tome ne mogu ni sistemi da budu isti , ako nesto kod komsije funkcionise ne znaci da je to dobro za mene, takva generalizacija je pogresna Разумео сам шта си рекао, али ја можда нисам био довољно јасан у ономе што сам хтео да кажем. Демократија се кроз историју показала као најбољи систем, уз све своје мане, које уопште нису ни занемарљиве нити мале. То што се ми не сналазимо добро у том систему, последица је изгубљеног века који морамо да надокнадимо. Зато сада морамо да прележимо и те дечије болести сваког демократског система. Ово што се дешава код нас, дешавало се и у САД половином 19. века, све негде до Првог светског рата. Да би ти један систем одговарао, мораш да будеш спреман за тај и такав систем. Да би ти демократија одговарала, да би ти била таман, мораш да имаш образоване и самосвесне грађане (притом не мислим на ону југословенску НВО дефиницију грађанина, да се одмах разумемо). Зато можда и није лоше да ставиш овај систем, јер се много лакше виде мане на којима треба да порадиш. Не знам зашто је лоше приметити оно што не ваља, па то је ваљда дужност свакога од нас, само ако се то не ради из неке ситне пакости или зловоље, или из сличне ниске побуде. Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 Lik je običan egzibicionista koji voli da bude u centru pažnje i zato često lupeta. Ignorisati... Милан Ракић, Justin Waters and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 24, 2014 Пријави Подели Написано Август 24, 2014 inace zasto demokratije nema u crkvi? ili u vojsci ili u policiji ili u bilo kom preduzecu, zato sto je to kamen sputavanja, stvari treba da vode oni koji su sposobni koji imaju rezultate a ne da ih nesposobna masa bira po ovim ili onim kriterijumima, ja bi bas volio da nam nas SANU izabere jednu vladu od ljudi kojiu do sada nisu bili u politici, a ne narod da je bira, da vidimo sta bi bilo, ali kao sto je ignjatije rekao problem je kako bi to bilo u praksi ljudi su iskvareni u palom su stanju САНУ није била заинтересована да води политику, ни онда ни сада, беже од политике, нуђено им је било. Плаше се чак и савете да дају, беже од стављања било чега на папир. Тако се испоставило да су само ретки заиста академици у правом смислу те речи, остали су се показали као Титови академици који су тамо само због привилегија. Институције које си набројао немају потребе за демократијом, јер су другачије постављене, и зато што човек у њих иде добровољно, не из принуде. Са изузетком великих компанија, где акционари гласају за управу, само што тамо влада имовински цензус, што је и нормално, јер се људи у корпорације и удружују због пара. Држава је нешто друго у односу на све те институције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука