Jump to content

Жириновски предлаже да у Русији буду забрањене политичке партије и да буде уведен систем "изборне монархије"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Демократија се кроз историју показала као најбољи систем

Ми то не можемо да знамо јер никада у историји, ни у једној држави, није било потпуне демократије. То је бајка у коју верујете ви демократе и лажете себе и друге. Све те државе које ти помињеш су јаке пре свега због јаких појединаца на њихвом челу, а не због некаквог утопијског система који не постоји.

Подели на овим сајтовима

Јел` то хоћеш да кажеш да је и СМ владао овде зато што смо затуцани?

Наравно.

И шта значи некле? 

Негде. :)))  

Подели на овим сајтовима

Разумео сам шта си рекао, али ја можда нисам био довољно јасан у ономе што сам хтео да кажем.

Демократија се кроз историју показала као најбољи систем, уз све своје мане, које уопште нису ни занемарљиве нити мале. То што се ми не сналазимо добро у том систему, последица је изгубљеног века који морамо да надокнадимо. Зато сада морамо да прележимо и те дечије болести сваког демократског система. Ово што се дешава код нас, дешавало се и у САД половином 19. века, све негде до Првог светског рата. Да би ти један систем одговарао, мораш да будеш спреман за тај и такав систем. Да би ти демократија одговарала, да би ти била таман, мораш да имаш образоване и самосвесне грађане (притом не мислим на ону југословенску НВО дефиницију грађанина, да се одмах разумемо). Зато можда и није лоше да ставиш овај систем, јер се много лакше виде мане на којима треба да порадиш. 

Не знам зашто је лоше приметити оно што не ваља, па то је ваљда дужност свакога од нас, само ако се то не ради из неке ситне пакости или зловоље, или из сличне ниске побуде.

mozda si u pravu da je demokratija najbolji sistem do sada bez obzira na svoje mane, drugi su bili jos i gori....

ali sa druge strane ako pogledas malo sire na ljudsko drustvo, recimo na tehnologije i standard danasnjih stanovnika onda bacas sasvim novo svijetlo na cijelu stvar, demokratija kao sistem ne moze biti odgovorna za sve , ma ne moze ni za vecinu poziotivnih kretanja u drustvu zadnjih 100 godina, debelu stvar su odradili neki sektori drustva koji veze nemaju sa nikakvim sistemom, a to su nauka i tehnologije, oni u najvecoj mjeri guraju covjecanstvo u progres na vecini polja a sam sistem uspostavljanja vlasti je tu manje vazan zbog toga nije posteno uporedjivati danasnje vreme sa proslim i u centar tog presjeka stavljati neki politicki sistem, politika ionako proizvodi samo probleme, ne neki ozbiljniji napredak

Подели на овим сајтовима

mozda si u pravu da je demokratija najbolji sistem do sada bez obzira na svoje mane, drugi su bili jos i gori....

ali sa druge strane ako pogledas malo sire na ljudsko drustvo, recimo na tehnologije i standard danasnjih stanovnika onda bacas sasvim novo svijetlo na cijelu stvar, demokratija kao sistem ne moze biti odgovorna za sve , ma ne moze ni za vecinu poziotivnih kretanja u drustvu zadnjih 100 godina, debelu stvar su odradili neki sektori drustva koji veze nemaju sa nikakvim sistemom, a to su nauka i tehnologije, oni u najvecoj mjeri guraju covjecanstvo u progres na vecini polja a sam sistem uspostavljanja vlasti je tu manje vazan zbog toga nije posteno uporedjivati danasnje vreme sa proslim i u centar tog presjeka stavljati neki politicki sistem, politika ionako proizvodi samo probleme, ne neki ozbiljniji napredak

Наравно да на крају све зависи од човека, само сам причао о оквиру који појединцу даје мање или више могућности да се развије и искористи свој потенцијал. Рецимо, у двадесетом веку се много више изума направило у САД него у СССР, иако нико неће озбиљно да ти каже да су Американци паметнији од Руса. Ако имаш добар оквир, онда имаш и више потенцијала. Наравно, ако умеш да искористиш тај оквир.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно да на крају све зависи од човека, само сам причао о оквиру који појединцу даје мање или више могућности да се развије и искористи свој потенцијал. Рецимо, у двадесетом веку се много више изума направило у САД него у СССР, иако нико неће озбиљно да ти каже да су Американци паметнији од Руса. Ако имаш добар оквир, онда имаш и више потенцијала. Наравно, ако умеш да искористиш тај оквир.

slazem se sa time, samo pitanje je koliko je za to zasluzna demokratija a koliko je za to  zasluzan kapitalisticki sistem u ekonomiji, vecina tog napretka u americi je zasnovana zeljom za profitom, to se i dan danas desava, pogledaj sta radi elektronska industrija, polomise noge i ruke ne bi li se izborili za bilo koju prednost u odnosu na konkurenciju, siguran sam da to veze nema sa demokratijom, al ima veze sa profitom

Подели на овим сајтовима

slazem se sa time, samo pitanje je koliko je za to zasluzna demokratija a koliko je za to  zasluzan kapitalisticki sistem u ekonomiji, vecina tog napretka u americi je zasnovana zeljom za profitom, to se i dan danas desava, pogledaj sta radi elektronska industrija, polomise noge i ruke ne bi li se izborili za bilo koju prednost u odnosu na konkurenciju, siguran sam da to veze nema sa demokratijom, al ima veze sa profitom

ОК, свако има своје мишљење, и наравно и право на своје мишљење, безвезе би и било да се сви слажемо  у свему.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

znam da si daleko ali to je isti put, htjeo sam da ti pokazem...

nisu ljudi isti, ne mozes arapima da nametnes rock n roll ,to prosto nisu oni, ja mislim da demokratija nije za srbe, pokusao sam i da kazem zbog cega, srbi su neslozan narod dok nisu jako ugrozeni to je istorija pokazala 1001 put do sada, tako neslozne demokratija iam da nas sarani vise nego neka okupacija, eto nam demokratije sada, vidis kako nam dobro ide, jel treba sta drugo navoditi... za nas je diktator,pa kako koga zapadne, jedino tako mozemoefikasno da funkcionisemo, to ja mislim tako, sistem se pravi za ljude, ljudi nisu svi isti, prema tome ne mogu ni sistemi da budu isti , ako nesto kod komsije funkcionise ne znaci da je to dobro za mene, takva generalizacija je pogresna

Mastarije o diktatoru opstaju samo zato sto njihovi kreatori zamisljaju "svog" diktatora...

Sta ces da radis kad dodje diktator i zabrani religiju na primer? Nesto mi govori da ces onda po forumima da kukas kako nam treba demokratija ;-)

Ne, ozbiljno... Iz mastarije o diktatoru samo izbacite da bi on bio dobar... Ko zna kakav moze da bude a ako je vec diktator boli ga uvo, odrzace secdugo godina iako bi ga narod mrzeo (a oni sto su ga prizeljkivali bi mrzeli sebe). Uostalom ne mora mnogo da se zamislja, ovde smo vec imali dva diktatora. I? Kakvo je to iskustvo bilo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ja mislio da se sistem pravi za ljude a ne ljudi za sistem

"Није држава та која нам командује,  него смо ми ти који командујемо државом. Није нас држава створила, него смо ми створили државу"- Хићо, 1934. Нимберг.  :)))

Подели на овим сајтовима

"Није држава та која нам командује,  него смо ми ти који командујемо државом. Није нас држава створила, него смо ми створили државу"- Хићо, 1934. Нимберг.   :)))

Много си ми ти нешто упућен у то шта је он мислио и говорио. Држим те на оку од сад!

Подели на овим сајтовима

pogledaj brate samo stanje istrazivanja u naucnim disciplinama, pogledaj financije, broj naucnika itd... tamo gdje se nesto vrti oko para ili je bitno za vojsku tu se ulazu svi moguci resursi, tamo gdje nemas ta dva interesa stvari idu jako, jako polako, bez obzira koji je sistem u pitanju...

ljudska bica su sigurno mogla da rjese neke svoje probleme koje nas danas muce ,glad i siromastvo, imamo svu pamet, tehnologije i potencijale za to, no nemamo dovoljno interesa....

po meni je demokratija vrlo opasna po tome sto su svi jednaki u njoj, posebno kao  hriscaninu meni je neprihvatljivo da je sotona jednak sa hristom, ako me razumijes sta hocu da kazem, meni je to neprihvatljivo

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто је лоше приметити оно што не ваља, па то је ваљда дужност свакога од нас

U Srbiji je zabranjeno ukazivati na ikakve mane. Srbija je savrsena zemlja sa savrsenim narodom. Ljudi koji to osporavaju su izdajinici a sistemi koji to otkrivaju su demonski...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Mastarije o diktatoru opstaju samo zato sto njihovi kreatori zamisljaju "svog" diktatora...

Sta ces da radis kad dodje diktator i zabrani religiju na primer? Nesto mi govori da ces onda po forumima da kukas kako nam treba demokratija ;-)

Ne, ozbiljno... Iz mastarije o diktatoru samo izbacite da bi on bio dobar... Ko zna kakav moze da bude a ako je vec diktator boli ga uvo, odrzace secdugo godina iako bi ga narod mrzeo (a oni sto su ga prizeljkivali bi mrzeli sebe). Uostalom ne mora mnogo da se zamislja, ovde smo vec imali dva diktatora. I? Kakvo je to iskustvo bilo?

varas se kad sam ja u pitanju, lijepo sam napisao "pa kako koga zapadne" bas zato sto sam u obzir uzeo i to sto ti sada navodis, nisam to obisao, nisam toliko uskovidan, evo svi znate na forumu da mi je politika pokojnog djindjica mrska skroz, evo ja bi radije da je on ziv i da bude diktator i da ja nemam prava glasa i da gura naciju onako kako on misli da treba , negdje bi stigli, ovako ne stizemo nikuda, polako nestajemo i jedni druge sve manje podnosimo, nema goreg tumora za srbe od ove demokratije, ne samo za srbe nego za sve na balkanu posto smo slicni....

inace religiju ne moze ljudsko bice da zabrani, moze da mu bude pusta zelja, pokazalo se u istoriji mnogo puta

Подели на овим сајтовима

Много си ми ти нешто упућен у то шта је он мислио и говорио. Држим те на оку од сад!

Хвала на упозорењу. Од сада морам боље да се кријем. Као овај Жириновски нпр. ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...