Срђан Ранђеловић Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Шта да ради човек који нема слуха и не зна да пева, а мора да стане за певницу јер нема ко други? Је ли довољно само прочитати текст? Да, али свако мора да се труди како би што више развио оно слуха што му је дато. Уосталом, пред Богом и пред народом, лепше ће бити прихваћено певање човека који је без слуха са моралним, светим животом, него певање слухисте који је познат као неморалан и искварен. Верник пева из душе и то се мора осетити. Естетика је важна, али она није све и није најважнија. Тако је у певању у цркви важнији садржај песама него мелодија и лепота самог певања. Патријарх Павле Из Духовни дародавци призренске богословије Манастир Глоговац Рада., Sanja Т., ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 За многе немам слуха, и моје певање сматрају дреком и крештањем. sHa_sarcasticlol Зато сам решио да упишем школу византијског појања, коју води ковиљски монах Јеротеј. Па кад добијем доплому да им ја покажем ко не зна да пева... Плутон, Срђан Ранђеловић and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 По мени је можда боље да прочитају, а да то буде разумљиво, него да се пева, а да то не личи ни на шта и да се ни не разуме шта је певано. На жалост, то је постала пракса и код неких који имају слуха, али тако мумлају да би што пре завршили, да то опет не личи ни на шта. да, у праву си....и мене то излуђује.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука