cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Prema meni su ispali nefer, ali to nije bitno, bitno je da li je ili nije ISTINA ono o cemu su pisali. Ako je ISTINA, kao sto jeste istina, onda u nasoj Crkvi nije problem forum "gazimestan" ili neki "asistent", nego je problematicno ono o cemu su oni pisali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Prema meni su ispali nefer, ali to nije bitno, bitno je da li je ili nije ISTINA ono o cemu su pisali. Ako je ISTINA, kao sto jeste istina, onda u nasoj Crkvi nije problem forum "gazimestan" ili neki "asistent", nego je problematicno ono o cemu su oni pisali. Ош истину? Иди прочитај ово па онда можемо да разговарамо http://tinyurl.com/yg43e8n Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Brate, to oko useljivanja u stan, toga se ne sjecam, pogotovo ne da sam "asistentu" pomagao da se useli u stan. Cuo sam i ja te price oko asistenta iz Njemacke, ali u to ne vjerujem. To je bila dezinformacija, koja je svjesno plasirana. Nema sanse da je taj o kome ti mislis mogao biti "asistent". Ali, bez obzira na sve, ono sto su pisali "asistent" i "Dirk" je bila sve istina, svidjalo se to nama ili ne. Asistent je mogao biti samo neki stariji covjek, sa puno iskustva. Morao je imati najmanje 50 godina. Znam da je asistent bivsi vrhunski sportista i da se bavio ruskom borilackom vjestinom "sambo". I zar vam nikada nije palo na pamet da "asistent" nije bio jedna osoba. Sve u svemu, ono sto su oni pisali je sve ISTINA i njihovi tekstovi su otvorili oci srpskom narodu. Meni je cast da sam pisao zajedno sa njima. Ако мало боље обратиш пажњу на оно што сам написао, могао би да примјетиш да сам написао "отац и син", један другог су надопуњавали . . . невјероватно познавање Светих отаца и житија, да човјек не повјерује, да један човјек може имати толико знање. Е сада да је истина то што пишу, они би јавно изашли и рекли све то а не као неке бабе да се крију у беспућима интернета . . . не бих више о њима. А за стан си ми сам причао, да си га усељавао, колико се ја сјећам. Знаш да си треабо ићи сликати рукополагање, али није ти његов отац дао благослов да сликаш, и сада не могу да се сјетим да ли су те истјерали из цркве или си сам изашао, није било толико давно, али не могу да се сјетим свих детаља. Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Ni Dzems Bond mi nije ravan. E mozete puci od muke, nikada necete saznati da li sam ja bio sef foruma "gazimestan". Citavo vrijeme vam pricam da sam ja bio alfa i omega tog foruma, ali mi vi ne vjerujete. Ne mogu da shvatim, kako ne umijete da razmisljate. Daj mucnite malo svojom glavom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Вукмане, понашаш се као неко дијете! Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Brate, to oko useljivanja u stan, toga se ne sjecam, pogotovo ne da sam "asistentu" pomagao da se useli u stan. Cuo sam i ja te price oko asistenta iz Njemacke, ali u to ne vjerujem. To je bila dezinformacija, koja je svjesno plasirana. Nema sanse da je taj o kome ti mislis mogao biti "asistent". Ali, bez obzira na sve, ono sto su pisali "asistent" i "Dirk" je bila sve istina, svidjalo se to nama ili ne. Asistent je mogao biti samo neki stariji covjek, sa puno iskustva. Morao je imati najmanje 50 godina. Znam da je asistent bivsi vrhunski sportista i da se bavio ruskom borilackom vjestinom "sambo". I zar vam nikada nije palo na pamet da "asistent" nije bio jedna osoba. Sve u svemu, ono sto su oni pisali je sve ISTINA i njihovi tekstovi su otvorili oci srpskom narodu. Meni je cast da sam pisao zajedno sa njima. Ако мало боље обратиш пажњу на оно што сам написао, могао би да примјетиш да сам написао "отац и син", један другог су надопуњавали . . . невјероватно познавање Светих отаца и житија, да човјек не повјерује, да један човјек може имати толико знање. Е сада да је истина то што пишу, они би јавно изашли и рекли све то а не као неке бабе да се крију у беспућима интернета . . . не бих више о њима. А за стан си ми сам причао, да си га усељавао, колико се ја сјећам. Знаш да си треабо ићи сликати рукополагање, али није ти његов отац дао благослов да сликаш, и сада не могу да се сјетим да ли су те истјерали из цркве или си сам изашао, није било толико давно, али не могу да се сјетим свих детаља. Davno je bila ta frka oko "gazimestana". Znam da sam biko bijesan kao ris i da sam uhvatio asistenta, sigurno bi se fizicki obracunali. Znam da je bilo raznih teorija, jedna od njih je bila i ta o kojoj pricas. Ali, ja se zaista ne sjecam da sam useljavao ili isao da slikam nekog "asistenta". Znam da ovo ne pises zulonamjerno, ali bice da si nesto pomijesao. Ne sjecam se da sam u poslednjih 30 godina ikoga, osim sebe iseljavao ili useljavao, ipak sam ja lijeni Crnogorac. Tog "asistenta" o kome ti pricas znam iz vidjenja, ne znam ga licno, niti poznajem njegovog oca i siguran sam da on nije taj za koga ti mislis. Ali potpuno siguran, 100% siguran. Bez obzira na tvoje vjerovanje, dragi brate Vedrane, pomisli, sta ako grijesis u tvojoj pretpostavci, onda na pravdu Boga optuzujes nevine ljude. I zar mislis da je ono sto je pisano, mogao pisati neki neporavoslavan covjek, ili covjek koji ne voli istinu. Nemoj da grisesis dusu bez veze. Ti ljudi su pravednici i borci za pravu vjeru. Kazem ti jois jednom, cast mi je da sam pisao sa njima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 И да јеси и да ниси асистент, шта се то корисно урадило на Газиместану па да се поносиш? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Da li neko od vas zna, sta nije bilo istina u onome o cemu su pisali? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Брате Вукмане, не желим сада неку велику расправу да ли јесу или нису и шта се све тада дешавало, али једна ствар им се омакла. Јер када је неко, 100% сигуран у своју интелигенцију, почиње мало да се погорди, и онда почиње да прави грешке. И мислим да нисам погријешио, али ако јесам, нека ми Господ опрости. Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Брате Вукмане, не желим сада неку велику расправу да ли јесу или нису и шта се све тада дешавало, али једна ствар им се омакла. Јер када је неко, 100% сигуран у своју интелигенцију, почиње мало да се погорди, и онда почиње да прави грешке. И мислим да нисам погријешио, али ако јесам, нека ми Господ опрости. Sve "greske" su bile namjerne brate Vedrane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Nego, zasto urednistvo foruma brise tekst vladike Jefrema o liturgiji. Molim za odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Da li neko od vas zna, sta nije bilo istina u onome o cemu su pisali? Нисам у то време ни знала шта су форуми и читала их нисам, али судећи по наставку ихтус и др. страшне клевете су писали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Nego, zasto urednistvo foruma brise tekst vladike Jefrema o liturgiji. Molim za odgovor. Брате, Вукмане . . . тај текст није писао владика Јефрем :smiley: Јеси ли икада помислио на то?! Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 ДЕМАНТИ АТАНАСИЈА ЈЕФТИЋА "У наставку истраге о неканонским активностима Симеона Виловског и његових саучесника у Епархији, посебна пажња ће бити посвећена и анти-црквеној делатности ове групе "монаха Рашко-призренске Епархије", од којих су неки пре два дана активно ширили преко мејлова и телефонских порука лажи о наводном заточеништву Епископа Артемија како би изазвали нереде у манастиру. Један припадник "Покрета 1389", који је био огорчен због покушаја злоупотребе овог покрета у Грачаници 14. фебруара, посведочио је да их је јеромонах Ксенофонт у манастиру Св. Архангели лично инструирао како треба да ослободе манастир од "узурпатора Атанасија и Теодосија". http://raskoprizrenska.blogspot.com/2010/02/blog-post_5162.html ДЕМАНТИ Поводом помињања нашег неименованог припадника у вези са инцидентима у Грачаници. Српски народни покрет 1389 одговорно тврди како је изречена оптужба да су наши припадници били хушкани од стране јеромонаха Ксенофонта из манастира Светих Архангела, нетачна и неоснована. Стога демантујемо било какву везу са нашим присуством у Грачаници и разговор са монаштвом у Светим Архангелима. 36 наших припадника јесте било у Светим Архангелима, дан пре нашег боравка у Грачаници, али су били и у Пећкој Патријаршији, Високим Дечанима, Зочишту, Богородици Љевишкој, и јасно истичемо да нигде наши припадници нису имали разговора са монаштвом око новонастале ситуације у Грачаници, нити је помињано било какво ''ослобађање манастира од узурпатора Атанасија и Теодосија'', већ су са свима њима у свим наведеним српским светињама разговарали око историје манастира, православних погледа на свет и вредности друштвеног система какав треба да буде. Дочекивани су и испраћани наши припадници као верна и смерна паства ,из сваког манастира који су обишли на свом хуманитарном-ходочасном и поклоничком путовању. Управни одбор СНП 1389 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 17, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2010 Pismo Artemija patrijarhu Irineju Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom G. G. Irineju Beograd Vaša Svetosti, Istog dana kada se sretosmo u Patrijaršiji (5.2.2010.) sačekala Nas je i odluka Svetog arhijerejskog sinoda (br. 105 od 5. februara 2010.), sa Vašim potpisom. Uzdajući se u silu istine, posebno u danima raspeća na Kosovu i Metohiji, upravo radi te istine reagujemo odmah. Poziv Svetog arhijerejskog sinoda (br. 102 od 4.2.2010.), koji navodite u odluci o "neodložnom“ dolasku na sednicu Svetog arhijerejskog sinoda, nismo primili, kao što Vam je poznato. Takođe, u Vašem telefonskom pozivu (4. februara oko 15 časova), nije pomenut pisani poziv na sednicu, niti je Naš dolazak konotiran kao neodložan, već doslovce "bilo bi dobro da dođete“. Ponavljajući, dakle, da niti smo primili pisani dopis, niti usmeno uputstvo o neodložnom dolasku, učinili smo poseban napor da Vas posetimo u Patrijaršiji, danas oko 9.30 časova. Zahvaljujući na ljubaznom prijemu i razgovoru, otišli smo uzevši blagoslov i poželevši Vam srećan početak posta. Neobično je da Nam ni tom prilikom nije bio uručen poziv za neodložan dolazak na sednicu Sinoda, koji u odluci pominjete, niti Nam je naglašeno da se na sednici zadržimo. Štaviše, u našem razgovoru sednica Sinoda nije ni pomenuta. Ovu izjavu dajemo istog dana, u potpunoj iskrenosti i svežini sećanja Vašega i Našega. Vaša Svetosti, zatečeni smo odlukom o saslušanju, koje se ima izvršiti nad Nama, ali smo spremni prihvatiti je. Vašoj Svetosti odan u Gospodu, Episkop raško-prizrenski i kosovsko – metohijski Artemije "Čitaoci iz ovog dokumenta mogu zaključiti da se ne radi o pozivu i ne odazivanju, nego o zamci koja je postavljena vladici Artemiju. Zamka je poslužila kao izgovor za inspekcijski protivpravni upad u Eparhiju raško-prizrensku. To je dovelo do niza novih povreda kanonskih prava vladike Artemija, i razaranja poslednje ustanove srpskoga naroda na Kosovu i Metohiji - Eparhije raško-prizrenske. Pitamo se, ako su vladike okupljene oko Svetog Arhijerejskog Sinoda, kroz usta episkopa bačkog Irineja lagali "u malom“, koliko li će tek lagati "u velikom“, tj. kad budu pripremali materijale za rad Svetog Arhijerejskog Sabora i raščinjenje Vladike Artemija?" Željko Kotoranin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука