Гости Guest ага пије млеко Написано Март 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Одлично писмо вл. Атанасија ! klapklap Као и увек када пише овај народни пророк , погађа у сам центар. dada На многаја љета владико! Хвала брату Дражи што је поставио овде. 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 vladika atanasije..... 1405_love klapklap dada fenomenalno... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Одлично писмо вл. Атанасија ! klapklap Као и увек када пише овај народни пророк , погађа у сам центар. dada На многаја љета владико! Хвала брату Дражи што је поставио овде. 1405_love Слажем се потпуно, писмо јесте мало грубље али је ослобођено сваког лицемерја и лукаства.И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Ovaj zadni komentar je više nego smešan! Vladika nije bivši episkop,to bi značilo da je rasčinjen,već je umirovljen što znači da i dalje ima svoj episkopski čin! Druga stvar,ovo što radi +Atanasije nije samovolja,kao što ovde želi da se kaže,već poslušnost saboru i sinodu! Јест јест, онда позивајући се на канонско и црквено право, пробај да дефинишеш шта значи умировљени епископ, и откада постоји статус умировљеног епископа? Због чега је +Атанасије умировљен? Да ли је умировљен јер није више могао да обавља своју епископску службу, што ће рећи постао је немоћан, ако је немоћан је ли то доказано, ако је доказано како је онда моћан да буде администратор жичке епархије, сада администратор ЕПРиКМ, а међу тиме врло активан на Саборима и по разним екуменским скуповима, путујући чак и до САД. Дакле пошто ипак није немоћан, значи да се противзаконито повукао са трона епархије ЗХ. Не може бити послушан ни Сабору, када ниједан Сабор није донео одлуку, претходно доказавши владики Артемију кривицу, да га разреши дужности. Оно што доле +Атанасије ради предаставља преседан у историји једне помесне православне Цркве. Иначе добро је познато и већ је знано по речима самог +Атанасија, да се њему из некаквог разлога журило да доле буде пре владике Артемија, тако је док је још била седница Синода 13 фебруара, већ тад је био у Куршумлији, а по завршетку седнице, за мање од сата је био у Грачаници, направивши доле дармар. Дакле +Атанасије није испоштовао ни протокол Синода који је договорио примопредају 14.фебруара. Дакле ни саме себе не слушају и газе мале речи које кажу, а како ли тек може да буде послушан у великоме? По речима самог владике Артемија, такво понашање не приличи ни световним људима тек црквеним који не треба само да се држе слова закона, него да испуњавају сваку правду која је од Бога. Да се овако нешто догодило у некој грађанској институцији против онај ко је упао пре предвиђене примопредаје, могао би кривично одговарати. Срамота једна и брука велика. Јасно као 1405_love. Хвала брату Јустинијану. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Јесте али "чешаторска по ушима појединаца" истина. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Одлично писмо вл. Атанасија ! klapklap Као и увек када пише овај народни пророк , погађа у сам центар. dada На многаја љета владико! Хвала брату Дражи што је поставио овде. 1405_love Слажем се потпуно, писмо јесте мало грубље али је ослобођено сваког лицемерја и лукаства.И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Иако је одлично, проблем је у томе што је у питању лично, приватно писмо. Ова тврдња "новинара.де" да су писмо добили од "људи" вл. Атанасија је толико провидна и најблаже речено јадна, да је то смешно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Јесте али "чешаторска по ушима појединаца" истина. ako ćemo tako.... daj još neko vladikino pismo...nešto me svrbi levo uvo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Јесте али "чешаторска по ушима појединаца" истина. ako ćemo tako.... daj još neko vladikino pismo...nešto me svrbi levo uvo Нека само полако. Ово вам је довољна доза за наредна два дана. До тада ће владика +Атанасије већ неког другог "непослушника" оклеветати. И ето музике за ушице "послушних". "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2010 И што је најбитније мислим да је све истина што рече владика. Јесте али "чешаторска по ушима појединаца" истина. ako ćemo tako.... daj još neko vladikino pismo...nešto me svrbi levo uvo брате, не мораш даље да идеш.... ко је разумео , разумео је..... 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Брате Дражо, слике са сајтова сумњивог порекла и без благослаова епископа овде не постављамо.... Зато сам ову избрисао....хвала на разумевању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Опрости брате Дражо мало ћу да скренем са теме, ништа злонамерно не чиним, хоћу да те питам нешто и уједно да ти предложим. Од толико лепих тема на форуму ти се држиш само пар мрачних. Сад ће Васкрс празник над празницима, што се не бавиш мало лепшим радосним темама, Христос нам говори да треба да се радујемо. Није ваљда све толко црно, прикључи се мало нормалнијим темама, владике ће сами са собом расправити и као што и ти сам велиш време ће показати. Немам ја ништа против оваквих тема, али није ми нормално да се неко само њима бави, опрости али стичем утисак као да је теби све ово душевна храна. Мисли мало позитивније и не замери стварно немам ништа лично против тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Опрости брате Дражо мало ћу да скренем са теме, ништа злонамерно не чиним, хоћу да те питам нешто и уједно да ти предложим. Од толико лепих тема на форуму ти се држиш само пар мрачних. Сад ће Васкрс празник над празницима, што се не бавиш мало лепшим радосним темама, Христос нам говори да треба да се радујемо. Није ваљда све толко црно, прикључи се мало нормалнијим темама, владике ће сами са собом расправити и као што и ти сам велиш време ће показати. Немам ја ништа против оваквих тема, али није ми нормално да се неко само њима бави. Мисли мало позитивније и не замери стварно немам ништа лично против тебе. Ја о овоме причам поодавно....Али чини ми ме да бањалучка епархија,бар по овоме што се из датог до сада види, храбро корача стопама доскорашње ЕРП..... Трапо, знаш ону "причу о мушицама и пчелама"?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 [Трапо, знаш ону "причу о мушицама и пчелама"?!Пајсије супер геније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Али чини ми ме да бањалучка епархија,бар по овоме што се из датог до сада види, храбро корача стопама доскорашње ЕРП... Моје лично мишљење нема никакве везе са мишљењем црквених великодостојника Епархије бањалучке. Дакле појединци који резонују на овакав начин у тоталном су криву. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Сад ће Васкрс празник над празницима, што се не бавиш мало лепшим радосним темама, Христос нам говори да треба да се радујемо. Само се ви радујте нико вам не брани. Само пазите да не претерате. А једина радосна тема за мене је Христос - увек и свагда. Оне форумске разбибригашке ме не интересују јер немам времена за њих. И није истина да пишем само на "мрачним" темама. А ово што се дешава у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској је благо речено катастрофа. И имам више поверења у смиреног +Артемија него у вечито нервозног владику +Атанасија. Ако то некоме смета то је његов проблем. Свако добро. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука