Petar Lozanic Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 "Већ годинама тугујем кад на нешто помислим. Ми монаси који смо се одрекли света, напустили рођаке и домовину, оставили све што чини обичан људски живот, дали завете пред Богом, светим ангелима и људима да ћемо живети по Христовом закону, одрекли своје воље, и који живимо једним тегобним животом, ипак - не успевамо у добру. Колико ће се нас спасти? Ја ћу први пропасти. Видим да су и други робови страсти. А кад сретнем мирјане, видим да живе у великом незнању, немару и не кају се. Тако сам постепено, и не примећујући, навикавао себе на молитву за сав свет. Много сам туговао кад сам помишљао на то шта се тек у свету дешава кад се ни ми монаси, који смо се одрекли света, не спасавамо. Моја је туга бивала све већа, тако да сам већ почео да плачем сузама очајника. Међутим, прошле године, када сам једном сав очајан и изнемогао од плача, ноћу лежао на поду, десило се да ми се јавио Господ и упитао ме: "Зашто тако плачеш?" Ја сам ћутао. "Зар ти не знаш да ћу ја судити свету?" И даље сам ћутао... Господ ми затим рече: "Помиловаћу сваког човека који је бар једанпут у животу призвао Бога" На то мени сине мисао: "Па, зашто се ми онда толико мучимо сваки дан?" На овај покрет моје душе Господ одговори: "Они који страдају због Мојих заповести, биће Моји пријатељи у Царству небеском, док ће остали бити само помиловани". Затим Господ ишчезе". Ово се збило са њим на јави. Он нам је такође испричао још два своја виђења, које је имао у тананом сну након молитве за цели свет. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/StaracSiluan/StaracSiluan16.htm Дуго сам размишљао о овоме. Волео бих да је заиста тако, али не верујем. Па и хулитељ се сети Бога и призове га да би похулио на њега. Изгледа да није свако сећање на Бога и призивање угодно Богу. А ако је неко сатаниста и умре као сатаниста, а као дете је призвао Бога? Зар неће тај са гађењем одбацити помиловање? Дуња, Лапис Лазули and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 3 Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Ава Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Дуго сам размишљао о овоме. Волео бих да је заиста тако, али не верујем. Па и хулитељ се сети Бога и призове га да би похулио на њега. Изгледа да није свако сећање на Бога и призивање угодно Богу. А ако је неко сатаниста и умре као сатаниста, а као дете је призвао Бога? Зар неће тај са гађењем одбацити помиловање? Seti se i ovoga: "Zar ne znaš da ću ja suditi svetu?" Ja hoću da verujem da je tako. Bog će suditi, a ne čovek. On može videti i najsitnije dobro koje provejava kroz mračno srce i zaprljanu dušu. Setih se i one misli ave Justina: "Ma koliko da je patvoren, okrnjen sud, ne prestaje biti sasud Božiji." Deki992, Миротворац, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Misliš kao u školi kad se na kraju školske godine lošim đacima poklone dvojke da ne padnu godinu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Треба бити у свему обазрив . Господ ће опростити сваком коме може и то треба да буде нама олакшање , али то никако не значи да не треба да се трудимо јер што се више трудимо , би ћемо ближи самом Господу у царству небескоме . Према томе Петре ја мислим да то питање може да буде замка за скретање са правог пута јер се итекако може употребити и злоупотребити у разне сврхе одвајања од вере и Бога. Ако ме сећање добро служи о оваквој теми је писано и раније на овом форуму , и ако се не варам о томе је писао наш колега Моцерт . aliluja је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 А ако је неко сатаниста и умре као сатаниста, а као дете је призвао Бога? Зар неће тај са гађењем одбацити помиловање? Најбоље је овако парцијално узети текст из прича старца Силуана и онда га тумачити. Још боље би било да зовнемо неког адвентисту да нам то протумачи. Шта је Човек, Перо Ложачу, шта је човек? Да ли је човек само оно што је његов умно-душевно-духовни садржај при моменту смрти или је човек све оно што је био током свог живота? Шта је човек, које су његове мере? Џуманџи, Панарет, Mironosica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Перо, Перо, ово што покушаваш спрдњом да демаскираш тобож бесмисленост светитељских поука уопште не постиже циљ. Напротив. Али је занимљиво твоје сећање на Бога и при том твој психо профил. Тебе самог ова тема занима. Иако си декларативно на супротним позицијама као и већина оних који се непрестано баве Богом и религијом. Рекох ти тамо на Фјесбуку на цитату оног хрватског портала где она жена вели како је воспитала децу да не верују у Бога ни у рај ни у пакао. А ти ме избаци са пријатеља без објашњења и обриса поруку. А лепо ти рекох: Сећање на Бога код атеиста је на највишем могућем нивоу. У свим религијама овај ниво доводи до просветљења( блаженства, нирване, како год). Атеисти заиста имају врхунско сећање на Бога. Тај контемплативни метод код атеиста је одличан али је правац погрешан. Ти се у ствари Перо ма колико то не желиш себи да признаш, јадан надаш, да ће те твоје некадашње веровање и призивање Бога, уколико се твоја садашња калкулација да Га нема испостави погрешном, СПАСИТИ. Хоће ли? Шта мислиш? П.С. Мој ти је совјет да ми не одговориш на ову провокацију да не би морали да разоткривамо ко си. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar Lozanic Написано Август 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Кад тад бих то сам открио. И овај налог је потрошан, као и претходна два и планирао сам да га блокирам када испуни своју сврху. Некако ми је било безвезе да да залазим дубље у догматику као Пеђански антитеиста и уопште у онтолошка питања, па сам зато смислио нови идентитет - Слободњака, сатанисту са Кроулијем на аватару, који се бори за слободу од самог постојања, заштитника вештичјег кола, у вези са главном вештицом. Нека питања нису могла да се испитују из угла сатанисте, па сам зато смислио Перу Ложача, а сада ми је било некако криво када сам видео како сте се окомили на оца Јоила, па сам покушао да апелујем на ваше смиреноумље, да се не бацате осудама. Што се тиче конкретно овог питања, ниси у праву. Мени не треба резервна шанса за спасење не треба, јер сам духовно много ближи Слободњаку него Ложанићу. Да нисам материјалиста и да верујем у ваше догме, био бих контраш, баш као Слободњак. Мени се сама идеја пакла и небића чини сасвим природном и нормалном, док ми је ваше Царство небеско неприродно и одбојно. Читао сам све што сам могао да нађем о Царству небеском и схватио сам да бих радије био са друштвом из АС, него са преподобнима. Након што сам се посвађао са Милојковом који ме је обрисао из пријатеља због мог мишљења о Велимировићу и "Небеској литургији" (принцип већег чекића), одлучио сам да побришем све преподобне из пријатеља, осим неких са којима сам се зготивио независно од тога што сам их упознао на овом форуму. Једноставно, нисам видео себе у дружењу са преподобнима. Блокираћу и овај налог када више не буде било шта да се каже, ускоро. Што се мене тиче, можеш одмах да га банујеш. Ја одавно нисам члан ЖРУ. коЖељ њацИ and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Ава Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Мени се сама идеја пакла и небића чини сасвим природном и нормалном, док ми је ваше Царство небеско неприродно и одбојно. Читао сам све што сам могао да нађем о Царству небеском и схватио сам да бих радије био са друштвом из АС, него са преподобнима. Након што сам се посвађао са Милојковом који ме је обрисао из пријатеља због мог мишљења о Велимировићу и "Небеској литургији" (принцип већег чекића), одлучио сам да побришем све преподобне из пријатеља, осим неких са којима сам се зготивио независно од тога што сам их упознао на овом форуму. Једноставно, нисам видео себе у дружењу са преподобнима. А откуд знаш да ће ти што их зовеш преподобнима отићи у рај? Можда ћеш, не дао Бог, баш са њима и са мном бити у паклу, самица до самице. Можда ће готивци бити у рају. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Након што сам се посвађао са Милојковом који ме је обрисао из пријатеља због мог мишљења о Велимировићу и "Небеској литургији" (принцип већег чекића), одлучио сам да побришем све преподобне из пријатеља О.к. ценим то али оно је било безвезе, ја напишем одговор ти ме избришеш из пријатеља( и блокираш) и обришеш одговор. Мислим ... није кујтурно. Или, могао си макар да ми пошаљеш пп( било шта). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 Сећање на Бога код атеиста је на највишем могућем нивоу. У свим религијама овај ниво доводи до просветљења( блаженства, нирване, како год). Атеисти заиста имају врхунско сећање на Бога. Тај контемплативни метод код атеиста је одличан али је правац погрешан. Одлично речено! Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar Lozanic Написано Август 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2014 О.к. ценим то али оно је било безвезе, ја напишем одговор ти ме избришеш из пријатеља( и блокираш) и обришеш одговор. Мислим ... није кујтурно. Или, могао си макар да ми пошаљеш пп( било шта). Нисам те обрисао онда, него 27. априла, када и све преподобне. Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Ава Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Фебруар 16, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2015 Kakvu savest ponesemo sa sobom posle smrti... To je kofer iz koga ćemo se oblačiti. bozic and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SerbCro Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 Braćo, nisu svaki san ili vizija od Boga, zato i Pavao tamo kaže ako vam i anđeo navjesti drugačije evanđelje od onoga koje ste prilimili, proklet da bude. Jasno je da to nije nauka Pisma, jer tamo kaže da ako se pravednik okrene da čini zlo, sva pravda što je činio, neće mu se uračunati. Jezekilj 18 :24 I na još par mjesta piše da oni koji čine ovo ili ono, neće baštiniti kraljevstvo Božje, bez obzira da li su jednom prizvali Boga. Razmislite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука