Ђуро Станивук Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 То би било у реду ако се стави у контекст "борбе за слободу", па се онда народ борио "против окупатора" итд. На крају крајева, тај се народ и није борио против окупатора само зато што су били "друге вере", него зато што су били поробљени, потлачени итд. А били су потлачени јер је окупатор хтео да прошири своју веру на запад... Crveni Baron and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Проблем је кад кажеш да је боље побити те "лажне људе" него пустити их да шире "лажну веру". Бар је тако испало ово што је рекао, ако је веродостојно пренесено. Не верујем да митрополит тако мисли, мада има таквих "неопрезних" изјава с` његове стране... Da nam didje danas u srbiju okupaciona vojska saudijske arabije i krene ciniti zulum sta bi trebalo raditi? Pusku u ruke i plotunom ... Pali! ... Bez ikakve zadrske i filozofije ... Tako su i onda cinili i to je jedino razumno i opravdano. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Видиш брате, тај наш европски либерализам је карта на коју муслимани играју. Искористиће они то, само полако. Временом, постаће већина у Европи. А онда ћеш да им видиш право лице, како се они односе према мањинама. Част поштеним људима међу њима, има их хвала Богу, али бојим се да је ислам, када постане већински, нимало наивна идеологија у којој немуслиманима неће баш бити лепо. Нажалост, врло је могуће да си у праву. Али хришћанин би требало да буде "со земљи" и онај који "не живи као тужитељ, него као оптужени". Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Ако си заиста хришћанин, хтео - не хтео, живећеш као оптужени. Друга је ствар што бити хришћанин не значи бити мазохиста који не чува оно што је његово и не брани своје. Па ако треба и оружјем... Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Istina najvise boli. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 U istoriji mora se dopustati multiperspektivnost za nekog je taj dogadjaj masaker za druge rat za oslobodjenje. Ne moze se traziti od Muslimana da naprimer zavole Karadjordja ili Vladiku Savu. Inace Turci su jedino terali neka odredjena nepokorna plemena u Islam a Srbe nikad kako mi je poznato. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Inace Turci su jedino terali neka odredjena nepokorna plemena u Islam a Srbe nikad kako mi je poznato. Ignjatije, Плутон, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Са друге стране, за нас хришћане је ислам промашена вера, исто као што је и за ислам хришћанство. Шта онда има да се фолирамо? Није проблем да ми живимо једни са другима, да се поштујемо, помажемо, итд. Па како није проблем? Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom vjerom. Ако је ово стварно изјавио, то је чист позив на насиље, кад се узме у обзир ауторитет кога овај човек има. Туга и срамота. Жао ми је вас који морате да га браните. А ако се стварно слажете, онда ми вас је још више жао. Панарет, Suncokret54 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Једини народ који је у суштини својевољно примио ислам јесу Монголи који су у 13. веку поразили калифат и почетком 14. века, као освајачи, примили религију која је компатибилна са њиховом ратничком природом...никада пре ни после ни један народ (ван татарско-монголских племена) није добровољно примио ислам већ су чинили то или из страха за голи живот или ради очувања имања, богатства и положаја, тј. избегавања подређеног положаја у сваком смислу. Припадници исламских освајача су то форсирали директно или индиректно где год су владали и то је чињеница...ко тврди другачије, нема појма о историји. Ignjatije, -Владимир-, Suncokret54 and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Kad su Srbi prisilno naterani da menjaju veru, privilegije i bolje sanse za karijeru ne racunam u prisiljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Једини народ који је у суштини својевољно примио ислам јесу Монголи који су у 13. веку поразили калифат и почетком 14. века, као освајачи, примили религију која је компатибилна са њиховом ратничком природом...никада пре ни после ни један народ (ван татарско-монголских племена) није добровољно примио ислам већ су чинили то или из страха за голи живот или ради очувања имања, богатства и положаја, тј. избегавања подређеног положаја у сваком смислу. Припадници исламских освајача су то форсирали директно или индиректно где год су владали и то је чињеница...ко тврди другачије, нема појма о историји. Indonezani i Majlajcani su primili Islam od trgovca. Hrscani jesu bili gradjani drugog reda ali nisu bili prisilenji da idu u drugu veru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Hrscani jesu bili gradjani drugog reda ali nisu bili prisilenji da idu u drugu veru. Pa da,oduzmes nekome sva prava i mogucnosti na normalan zivot sve dok ne predje u tvoju veru i to nije nikakvo prisiljavanje.Cudno razmisljas brate.Sto je najgore,ja mislim da bi neki muslimani,kada bi im se za to dala mogucnost ovde u Evropi ponovo radila te iste stvari,bez obzira sto zivimo u 21.veku. obi-wan, feeble and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Sto je najgore,ja mislim da bi neki muslimani,kada bi im se za to dala mogucnost ovde u Evropi ponovo radila te iste stvari,bez obzira sto zivimo u 21.veku. Deki napredak u plotu nema nikakvog uticaja na duhovnu sferu, nema promene, sve je isto kao i u pocetku, eventualno, sto se blizimo kraju, ce biti gore. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Pa da,oduzmes nekome sva prava i mogucnosti na normalan zivot sve dok ne predje u tvoju veru i to nije nikakvo prisiljavanje. Cudno razmisljas brate. Sto je najgore,ja mislim da bi neki muslimani,kada bi im se za to dala mogucnost ovde u Evropi ponovo radila te iste stvari,bez obzira sto zivimo u 21.veku. Mozda bude prilike da vidimo to kad se ovi iz Sirije i Iraka prosire i do nas. Slusam ove neke umerene muslimane, recimo Zijad Ljakic. Pa i on, kao i svi ostali, kaze da je njima cilj da se uvede serijat tamo gde zive. A zna se da kjafiri ne prolaze bas lepo u serijatu.. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 полу полу, ред истине - ред увреда. По мом мишљењу. Мислим да је у изношењу истине претерао са неким описима например "лажни људи" итд.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука