Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Знам, али ни ово није у реду. A sta tu konkretno nije u redu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 A to samo zato da bi Bibliju prilagodili modernim naucnim shvatanjima. Има тога. Али има и оне друге супротности која иде у другу крајност која опет није у складу са Писмом и Предањем. Није проблем да догађаји имају символику, дубљи смисао, поруку. Али доводити у питање историчност неких најважнијих и највећих догађаја, као што су Адам и Ева, Еден, Потоп, Излазак, Савез на Синају... је за мене неприхватљиво. Али ипак такве вернике не сматрам неверницима. Али их једноставно не разумем. Исус Христос јесте центар наше вере и испуњење Закона, Старог Завета, али и Писмо је такође део Његовог рада на Земљи. Trifke је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Nemoj da se pravis naivan. Mislis da nisam upucen u Islam i ucenje islama. Hteo si da nase shvatanje Biblije usporedis sa muslimanskim shvatanjem Kurana. Znas Aleksandar je bio mnogo iskreniji pa nas je nazvao (posredno) inkvizitorima. Nego nije bitno to ces ti morati da raspravis sa svojom savescu. Uz put ja i Melhisedek se slazemo samo u nekim stvarima. Стварно нисам имао такву намеру. Објаснио сам шта сам хтео. Савест ми је чиста по овом питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ja nigde direktno nisam rekao da si ti nevernik.Vec da je nacin razmisljanja koji odbacuje dogadjaje iz starog zaveta kao istorijske i istinite,tipican nevernicima ili filozofima. И Светим Оцима који су користили алегоријску методу, чувена Александријска школа. Што рече Милосављевић, благо вама што не мислите и што ништа не знате. Диван је тај осећај кад мислиш да имаш, без по муке, одговоре на сва питања. Шта се тамо муче разни занесењаци, студирају ту библистику, кад су ствари тако једноставне. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Нека свако мисли како хоће, важно је да се не свађамо. Ја нисам нападао никог ко не размишља као ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 И Светим Оцима који су користили алегоријску методу, чувена Александријска школа. Што рече Милосављевић, благо вама што не мислите и што ништа не знате. Диван је тај осећај кад мислиш да имаш, без по муке, одговоре на сва питања. Шта се тамо муче разни занесењаци, студирају ту библистику, кад су ствари тако једноставне. Pa eto brate,nikakav problem! Ti ovde vazis za vrsnog teologa i poznavoca Starog Zaveta.Pa sta cekas,neko te sprecava da tu svoju pamet i znanje podelis sa nama? Ja sam napisao svoje razmisljanje,a ti si samo pokusao da se suprostavis.A toliko toga si procitao.A i nisi mi dao argumente koji bi pobili moje tvrdnje.Al ja necu reci da ti nista ne znas,iako svoje znanje slabo koristis u ovoj temi.Svi sveti oci ne razmisljaju na isti nacin,neki i grese.Kad se vec pozivas na te Aleksandrijske svete oce,napsi nam sta oni kazu ,jel alegorija sve ovo o cemu smo mi pisali ili e. Al kao sto Čarl Bukovski kaze: 'Intelektualac je čovek koji proste stvari saopštava na komplikovan način, umetnik je čovek koji komplikovane stvari kaže na jednostavan način'. Stoga se mnogi trude da ispadnu intelektualci,filozofiranjem jednostavnih stvari. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 @@Melhisedek88, Брате, уживај у животу. Melhisedek88, Жика, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 @@Melhisedek88, Брате, уживај у животу. Live long, and prosper. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Свако ко је хришћанин а пита о Библији, одговор је следећи - идите истим путем куда је прошла и Библија у свом настанку. Немојте ићи протестантском sola scriptura логиком. Наша вера није вера књиге већ вера Литургије. То значи, прво се оцрковите. Учините себе органским делом Свете Литургије. Потрудите се да разумете њену суштину. У тајни Цркве и Свете Литургије налази се и кључ тумачења Библије. Јер она настаје и јесте Библија као плод, надахнуће и искуство служења Богу. Када се ту добро утврдите, онда крените са читањем и проучавањем Новог завета. Када тај садржај прионе за душу, онда читајте Стари завет. На крају, биће вам јасна веза Старог и Новог завета. Схватићете да је Стари завет сенка Новог, чежња и ишчекивање Месије (Христа), Спаситеља којег је Бог обећао на самом почетку света: "И још стављам непријатељство између тебе и жене и између семена твог и семена њеног. Он ће ти на главу стајати а ти ћеш га за пету уједати." (Пост 3, 15) Ненад Р., Млађони, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...рече Аца и оде да вечера...и ево са пуним стомаком се зрелије размишља...где смо стали (Пост 3, 15)... Не, него некад је боље ћутати него говорити. То си требао да запамтиш из Добротољубља, ако кажеш да си га читао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...разбио сам ти концентацију, а ти се не љутиш претерано, биће да је вечера била моћна...понекад помислим, да можда нисам промашио тему... :.mislise. Ја се не љутим, а ти немој да си неваспитан. Иначе ћеш да летиш са форума. Нико није дужан да трпи твоје троловање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...зашто нам је заповеђено да се радујемо... Ма радује се, ко ти брани. Немој омаловажавати туђи труд и време проведено на овом форуму, са жељом да се заинтересованима објасне нејасна питања. Схвати ово као опомену. Уколико наставиш са троловањем бићеш банован. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...молим да ми објасниш зашто нам је заповеђено да се радујемо... Па кад човек пукне, каже пословица, онда му читав живот у весељу прође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...ако је то твој одговор на моје озбиљно питање...па зашто онда не пукнеш, да би се радовао како Бог очекује од тебе... Хајде мало одмори. Банован на месец дана. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Па кад човек пукне, каже пословица, онда му читав живот у весељу прође. Ne znam jesi ovo namerno ili slucajno uradio, ali to je isprovocirana banana. A mozda je i Libetova fora :0102_laugh: Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука