Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 @Milosavljevicu,otvori jednom to sveto pismo,pa onda nesto pisi.Nemoj stalno ponavljati sta drugi pisu,a da pri tom i ne razumes ni sta drugi pisu,a pogotovo sta ti pises.Bice ti mnogo lakse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Не гледамо као они, али не гледамо ни крајње симболички(тако си и сам рекао). Мислим да су се ти битни догађаји одиграли заиста. И да позивање Исуса и апостола на њих као сасвим реалне догађаје даје додатну тежину том говору. Игњатије, мене занима, шта је теби логичније од ове две опције 1. Христ је убио децу јер су ћелавог пророка звали - Ћело Ћело 2. Јевреји су кориговлаи библију и додли једну бабпсу причу да би утерали страх у кости деци од Господа? Шта ти је од та два реалнији одоговр? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Авраму се Исмаил рађа када је имао 86 година, а Исак када је имао 100 година. У сцени са терањем Агаре се говори о Исмаилу као беби иако он тада има 14 година. Шта кажу Трифке и Мелхиседек на ово? A sto ti najpre,kao ozbiljan diskutant ne odgovoris na pitanja koja su tebi postavljena,kad se vec hvalis titulom "teologa"? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Авраму се Исмаил рађа када је имао 86 година, а Исак када је имао 100 година. У сцени са терањем Агаре се говори о Исмаилу као беби иако он тада има 14 година. Шта кажу Трифке и Мелхиседек на ово? Selam alejkum Mustafa! Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 @Milosavljevicu,otvori jednom to sveto pismo,pa onda nesto pisi.Nemoj stalno ponavljati sta drugi pisu,a da pri tom i ne razumes ni sta drugi pisu,a pogotovo sta ti pises.Bice ti mnogo lakse. Ја занаам да је теби много лако, јер не мислиш пуно. Вама што не мислите је најлакше. Свето писмо сам за разлику од тебе прочитаао цело. Ти си изгледа само онај део по имену "стари завет" ... значи на пола књиге се... мали спојлер... када дође овај други део по имену "нови завет" казаће ти се много тога што те збуњује. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 A sto ti najpre,kao ozbiljan diskutant ne odgovoris na pitanja koja su tebi postavljena,kad se vec hvalis titulom "teologa"? Одговарао сам на питања. Не хвалим се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Отварам ја свето писмо стално, само не верујем да је све у светом писму Буквалног значења. Исто тако, знам место светог писма у нашој цркви. И на крају, ако ми нешто из светог писма није јасно, читам школоване теологе као што је Милојков или други, а не измишљам сам своје теорије. Ја заанм да је теби много лако, јер не мислиш пуно, и не преиспитујеш ништа. Вама што не мислите је најлакше Sta je to skolovani Milojkov napisao,koja dela?Gde ima da se kupe?Koje druge teologe citas?Nabroj pet,i pet njihovih dela.Ok? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Игњатије, мене занима, шта је теби логичније од ове две опције 1. Христ је убио децу јер су ћелавог пророка звали - Ћело Ћело 2. Јевреји су кориговлаи библију и додли једну бабпсу причу да би утерали страх у кости деци од Господа? Шта ти је од та два реалнији одоговр? Нису кориговали Библију. Библија је таква каква је. Проблем није у Библији већ у нашем схватању надахнућа. Нажалост, многи православни надахнуће схватају као муслимани, Јеховини сведоци и Адвентисти. Зато и не знају да је Библија богочовечанско дело а да надахнуће не искључује и људско промишљање, људску слободу, креативност, категорије мишљења, стил писања и сл. То је јако тешко нашим људима објаснити, зато и имамо овакве теме и трлабабалан расправе. И ту се, по обичају, човек наслуша разних небулоза. Жика, Tuzni Ratnik and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Sta je to skolovani Milojkov napisao,koja dela?Gde ima da se kupe?Koje druge teologe citas?Nabroj pet,i pet njihovih dela.Ok? Milhisedek88, sjajan teolog, vrsan. Prodire u sustinu. Njega citam, toliko me duhovno opije da se sve krstim kada ga citam. Нису кориговали Библију. Библија је таква каква је. Ja мислим да није искључено да су у старом звету додате неке стваари. Ипак су то преписивале генерације и генерација Рабин. Свети дух је сиигурно очувао суштину библије и старог завета, али мислим даа је постојао простор за додавање и измене од стрне Рабина. Исто као што је прича о "ко је без греха" могуће додата. Дакле прича о ћелавом пророку је или модификована да су деца побијена, или је писана тако али се догађај није стварно десио или је Бог једна јако љута особа која није оним чиме га Христ преставља. То су три једин логична објашњења. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Одговарао сам на питања. Не хвалим се. Nisi meni za Metusalema.Jel ziveo on 969 godina il to ne treba shvatati bukvalno?Na kakvo skriveno znacenje se odnosi broj 969? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ја занаам да је теби много лако, јер не мислиш пуно. Вама што не мислите је најлакше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Игњатије, мене занима, шта је теби логичније од ове две опције 1. Христ је убио децу јер су ћелавог пророка звали - Ћело Ћело 2. Јевреји су кориговлаи библију и додли једну бабпсу причу да би утерали страх у кости деци од Господа? Шта ти је од та два реалнији одоговр? Мислим да постоји и нека трећа опција. Немам неки чврсто изграђен став о том догаћају. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Milhisedek88, sjajan teolog, vrsan. Prodire u sustinu. Njega citam, toliko me duhovno opije da se sve krstim kada ga citam. Sto eskiviras pitanja,nacitani?Lepo sam te pitao......:P Znaci postao si moj fan,lepo.Vidim ja pratis me u stopu.Budi obazriv,nemoj da postanes idolopoklonik I ja sam sretan sto me takav spamer prati,pogotovo cita.To je navece dobro sto ja trenutno mogu da ucinim za njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 idim ja pratis me u stopu.Budi obazriv,nemoj da postanes idolopoklonik Идем путем мога учитеља. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Sta je Milojkov,ucutao si se?Povukao si se.....neces da repliciras vise?Stata,ja mislio ti stvarno nesto kao profi-teolog.Jos ni jedan post mi nisi demantovao,a cim se koristis smajlicima u prepisci sa Milosavljevicem,resursi istroseni...hehhehe.Ziv bio! Nego ,kaze Milosavljevic da te redovno cita,jel imas sta u pdf formatu,jesi nesto izbacio?Mozda si stvarno dobar i vrsan poznavalac.Voleo bih da procitam tvoje tekstove\knjige sta imas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука