Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Pa cekaj, skroz ga ne podnose, a staju mu na stranu samo da bi bili kontra svojima. Jel ti vidis to? Kakva je onda tamo unutrasnja politika, kad oni tako rade? Ti tvrdis da je prakticno idealna, a evo pokazuje se suprotno, a i brat tvrdi suprotno. Gde sam ja rekao da oni ne podnose nekog? Ja sam ti rekao da se ovde prica o sistemima a ne o ljudima. Nigde nisam rekao da ne podnose putina, vec da je ruski privredni sistem u suprotnosti sa onim sto se oni zalazu mnogo vise od amerike. I kako ja da pricam sa tobom - kada ti vidis nesto sto nigde nisam napisao... Onda me napadas kako tvrdim da je politika tamo idealna, iako sam ti ponovio da nije idealan vec da je bolja od rusije. Cak sam rekao da ima i idealnijih unutrasnjih politika nego americka. Kao sto rekoh - vidis ono sto hoces da vidis. A sto se Rusa tice - pa bar su oni naucili sta je diktator, ali opet oni u sve vecem broju podrzavaju politiku kao sto je Putinova. To svakako nece da bude ako on samo prica i maze oci drugima, prosto mora da postoji kvalitativna promena na bolje u samom drustvu i ekonomiji, koja privlaci ljude - realni porast plata i penzija, smanjenje inflacije i dugova, itd, itd. Na sve to, o cemu postoje brojne studije, ti recimo svesno zatvaras oci. E za to bi, vidis, moglo da se kaze da nije u redu u jednom ovakvom razgovoru... A gde sam ja rekao da on samo maze oci drugima? Rusija je jako bogata zemlja i on to vrlo dobro kontrolise. U vise navrata sam pisao da je pravi makeijevelista. Ali prosecan rus i prosecan amerikanaca nemaju istte ekonomske sanse. PRosecan amerikanac ima mnogo vece sanse da se obogati nego prosecan rus. i uopste time necu da kazem da su americki politicari nesto zlatno dok su ruski nesto nevaljtano..medjtuim americka ustavna i pravna tradicija je nesto sto njihovi gradjani ne daju.. ne daju njihove slobode, ne daju da im se otima oruzije, ne daju da im se besmisleno povecavaju takse i ti gradjani i ta svest je onosto ogranicava i drzi americke politicare pod kontrolom iznutra. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 medjtuim americka ustavna i pravna tradicija je nesto sto njihovi gradjani ne daju.. ne daju njihove slobode, ne daju da im se otima oruzije, ne daju da im se besmisleno povecavaju takse i ti gradjani i ta svest je onosto ogranicava i drzi americke politicare pod kontrolom iznutra. Управо то, дивно срочена. У САД постоји јака антиестаблишментска струја (која је наравно маргинализована од стране политичког естаблишмента, што је и главни разлог зашто пре појаве интернета либертаријанизам није био толико раширен - меинстрим се правио да не постоје, а сада понекад чак и „најлевичарскије” телевизије повремено позову Рон Пола), у којој су разни људи, па си тако на Рон Половим скуповима могао видети хипике заједно са најтврђим конзервативним протестантима, једноставне фармере заједно са докторима наука итд. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Управо то, дивно срочена. У САД постоји јака антиестаблишментска струја (која је наравно маргинализована од стране политичког естаблишмента, што је и главни разлог зашто пре појаве интернета либертаријанизам није био толико раширен - меинстрим се правио да не постоје, а сада понекад чак и „најлевичарскије” телевизије повремено позову Рон Пола), у којој су разни људи, па си тако на Рон Половим скуповима могао видети хипике заједно са најтврђим конзервативним протестантима, једноставне фармере заједно са докторима наука итд. Ovo je americka svest koji volim, kojiu rusima nedostaje... "right to bear arms is last line of diffence against tyrany" -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ovo je americka svest koji volim, kojiu rusima nedostaje... "right to bear arms is last line of diffence against tyrany" Наравно, тако је то код народа са слободарском традицијом. Исто тако ни нпр. Швајцарци не дају да им неко дира у оружје. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 BTW Јако занимљив рад о оружују (у принципу захтева посебну тему), објављен у Harvard Journal of Law and Public Policy: https://db.tt/cMjMC0nm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Наравно, тако је то код народа са слободарском традицијом. Исто тако ни нпр. Швајцарци не дају да им неко дира у оружје. .... иако се углавном слажем с вама око либертаријанских принципа ... не могу а да не прокоментаришем тему "оружје" међу Американцима. Принцип недам оружје јер ми то гарантује побуну је постао тотално архаичан; мамац за необавештене масе. Американци су постали толико неслободни (надгледани, контролисани, манипулисани) да је апсурдно говорити о оружаној побуни. Хипер-полицијска држава не би допустила ни П од побуне. С тим у вези, тај принцип (оружје у руци индивидуе) нема више релацију са принципом побуне на који су рачунали оснивачи Америчких Држава. Другим речима: слободарска традиција може да се окачи мачку о реп. Народ је у протекле две-три деценије лагано губио слободу на рачун тобожње безбедности. Неповратан процес, до следеће револуције која се неће десити у овом веку. Срђан Шијакињић, obi-wan, DYNABLASTER and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Класичан силеџија. Lici mi na Radulovica, bivseg ministra, sa onim dirtektorom ,,, Samo sto Radulovic nema misice a ovaj ima ... sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol RYLAH, Trifke and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Vole Srbi cvrstu ruku pa i kada su liberali ... RYLAH and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Nije moguce da postoje ovakvi kontrasti izmedju spoljne i unutrasnje politike, tj. o tome lepo i govori onaj dokumentarac koji sam postavio - tamo se upravo opisuje koliko je bas unutrasnja politika tamo veoma losa, tj. kako kazu pojedini sagovornici na filmu - katastrofalna... Брате, и даље је 50 пута боље него у Србији и 25 пута боље него у Русији. Не знам како гледаш ту "катастрофалну унутрашњу политику" кад је чињеница да су светски лидер и први у скоро свему... Да ли њихова политика има мане? Да, али мислим да треба имати сенс оф пропоршн мало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 сенс оф пропоршн Имлжн фор оил скин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Неки воли Америку, а други Русију, а ја моју малу у баде мантилу. Ignjatije, RYLAH, Никола Поповић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Имлжн фор оил скин? Драган Јашић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Што се теме где се само помене САД или Русија увек претворе у МЗ Горње Поље из "Три карте за Холивуд"? Trifke, verum est in beer, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Јер смо тако у могућности...и таки нам менталитет... Молим Вас господине дајте ми једну карту за Малу Моштаницу... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 http://dengi.29.ru/text/news_fin/791826.html?full=3 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука