Trifke Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Јер смо тако у могућности...и таки нам менталитет... Молим Вас господине дајте ми једну карту за Малу Моштаницу... verum est in beer, Ђуро Станивук and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Јесте, у Америци се лепо живи, тамо можеш много да постигнеш, да се обогатиш или пропаднеш... У Америку долазе људи да би радили у највећим и најјачим фирмама, да би студирали на најбољим факултетима. Али заборављате да је Америка најзадуженија земља. Америка када јој затреба само штанцује или позајмљује паре. Све то ради јер јој се може пошто су тренутно најјачи и многи зависе од њих. Те све богаташе што имају или што се лепо живи је само једна маска. Па тако може свака земља на свету да живи и да буде супер у тој земљи. Ајде да позајмљујемо паре, а никоме да не враћамо. Значи да ти богаташи у Америци у ствари немају ништа и ништа они нису створили, него им је држава покрала од народа широм света и дала њима да би био мир у кући. Америка то постиже на много крвав начин, а све у циљу демократије, да би показала да је и даље главна. Прво јер контролише финансијски систем, а чим се мало тамо затресе, одмах настане земљотрес у свету. Зато они тиме и уцењују све, па узимају паре од других под изговором стабилности. А на те начине су унесрећили многе људе. Као што су људи слепи да виде да "промене на боље" које је Америка донела Ираку, Авганистану, Либији... и које сада доноси у неким земљама нису ништа друго до једне несреће које су донели тим народима. Више људи погинуло, теже живе и већа им је репресија, него за време "диктатора". Зато је по мени гора та њихова демократија и њихово богаћење од било ког другог, па и руског. Реално, тако би радиле скоро све државе да су на њиховом месту. Када би Американци морали да враћају дугове, па они би пукли и земља би се распала за трен. Али добро, они ништа не морају, јер нису Грчка, Бугарска, Португалија, Србија... Зато величати нешто привидно, које је под маском, је нереално гледање на ствари. Ни Руси нису цвећке, али су за Америку мале маце што се тиче нелегалности, крађе, контроле... А о систему боље да не причамо, јер тај исти систем функционише на парама, када би паре нестале и тај њихов систем би нестао, јер да им је систем добар, не би били најзадуженији. И јесте, лепо се тамо живи и човек има многе могућности, али која је цена тога и ко то плаћа? Само да те цитирам да се ова порука не загуби на претходној страни. Е то се зове имати ширу слику. Америчка крвава спољна политика обезбеђује унутрашње благостање....па не свима. То је ипак земља у којој људи живе регуларно у приколицама, ал ајд. Они отимају од наше деце и дају себи, и онда нам се подсмевају да смо сиромашни а да су они бољи. Ја закон насиља не признајем и не могу речи да је добар. Да, у Русији не цветају свима руже, као ни у америци, али они никог не угрожавају и не отимају туђе. Не богате се на туђој несрећи и зато немају. Па онда тако гледано...Богу Хвала да нисмо богаташи који једу хлеб натопљен крвљу деце из Србије, Сирије, Ирана, Ирака, Украине, Либије....мрзи ме да пишем све дуга је листа. verum est in beer, Ђуро Станивук, feeble and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Само да те цитирам да се ова порука не загуби на претходној страни. Е то се зове имати ширу слику. Америчка крвава спољна политика обезбеђује унутрашње благостање....па не свима. То је ипак земља у којој људи живе регуларно у приколицама, ал ајд. Они отимају од наше деце и дају себи, и онда нам се подсмевају да смо сиромашни а да су они бољи. Ја закон насиља не признајем и не могу речи да је добар. Да, у Русији не цветају свима руже, као ни у америци, али они никог не угрожавају и не отимају туђе. Не богате се на туђој несрећи и зато немају. Па онда тако гледано...Богу Хвала да нисмо богаташи који једу хлеб натопљен крвљу деце из Србије, Сирије, Ирана, Ирака, Украине, Либије....мрзи ме да пишем све дуга је листа. То заправо није тачно. Да би водили своју агресивну империјалистичку спољну политику они заправо пљачкају сопствени народ и још задужују нерођену децу, унуке, праунуке и чукунунуке својег народа. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 То заправо није тачно. Да би водили своју агресивну империјалистичку спољну политику они заправо пљачкају сопствени народ и још задужују нерођену децу, унуке, праунуке и чукунунуке својег народа. И њих и тебе и мене и моју децу и унуке и праунуке и чукунунуке.... Натан, Ignjatije and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 И њих и тебе и мене и моју децу и унуке и праунуке и чукунунуке.... Па да, наравно да су нанели пуно штете остатку света, али прича да су купили унутрашње благостање пљачком остатка света једноставно није тачна. Амерички политичари су највише највише опљачкали сопствени народ, а напакостили су целом свету... али зато ја људима стално кажем да српски (или руски) политичари нису ништа бољи од америчких, већ само немају толику моћ, па не могу ни да направе толико штете по остатку света (али зато могу код куће). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Слажем се. Зато сам и рекла...благостање али не свима... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Па да, наравно да су нанели пуно штете остатку света, али прича да су купили унутрашње благостање пљачком остатка света једноставно није тачна. Амерички политичари су највише највише опљачкали сопствени народ, а напакостили су целом свету... Не слажем се у потпуности... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Неки воли Америку, а други Русију, а ја моју малу у баде мантилу. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Неки воли Америку, а други Русију, а ја моју малу у баде мантилу. Или без, није ни то лоше... :P Gordana . and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Значи да ти богаташи у Америци у ствари немају ништа и ништа они нису створили, него им је држава покрала од народа широм света и дала њима да би био мир у кући. Pomesao si brale privatni i javni dug.Kada kazes amerika se zaduzuje i najzaduzenija je zemlja na svetu misli se uglavnom na javni dug. Privatni dugovi su druga stvar. Oni se vracaju. мерика то постиже на много крвав начин, а све у циљу демократије, да би показала да је и даље главна. Прво јер контролише финансијски систем, а чим се мало тамо затресе, одмах настане земљотрес у свету. Na isti nacin to radi apsolutno svaka zemlja, medjutim amerika je duze vreme bila ekonomska sila broj jedan, i vecina drzava ima dolar kao rezervnu valutu i to najvise pogodi svet. Ali isti je takav finasijski sistem i isto se tako radi - svud. Као што су људи слепи да виде да "промене на боље" које је Америка донела Ираку, Авганистану, Либији... и које сада доноси у неким земљама нису ништа друго до једне несреће које су донели тим народима. Више људи погинуло, теже живе и већа им је репресија, него за време "диктатора". Sa tim se slazemo sto posto, ali ne zaboravi da su Rusija i Putin toj americi pri invaziji na avganistan dali vojnu bazu u sred Rusije. Ja mislim da je to vrlo vazna cinjenica koji mnogi ignorisu kada pricaju i porede ameriku i putina. Ono sto ja ocu da vam kazem americki politicari, i rusiki politicari su jedna te ista sorta ljudi. I putin i obama. Problem lezi upravo u politickoj moci. Зато је по мени гора та њихова демократија и њихово богаћење од било ког другог, па и руског. Samo sto ti ne razumes o cemu mi pricamo, o kojim aspektima americkog drustva, vec sve to posmatras kao jednu homogenu celinu, isto nema veze sa slobodama koje su temelj americkog mentaliteta. JA ne mogu da ti objasnim sta je tu dobro i zasto je dobro dok sve to posmatras kao homogenu celinu. Kao da pokusavam da ti objasnim da je motor na jednom autu dobar i da takav treba biti motor, dok mi ti konstatno pricas - meni ni taj njegov motor ne valja jer su mu vesanja losa... Ne znam kako drugacije slikovito da ti pojasnim sta ocu da ti kazem. Ja se apsolutno slazem da su politicari uglavnom losi ljudi, slazem se da americki politicari zbog moci koje imaju prave gluposti.... ali nisu oni kreatori americkog sistema, americki sistem je kreiran dok josh ti isti politicari nisu mogli nista.. I do dana danasnjeg gotivim te aspekte na kojima je taj sistem kreira. Dok josh nisu dobili moc i vlast da mogu da vrse invazije, da mogu da zaduzuju, da niko ne moze da im sudi, da mogu da se utale sa naftasima i da prave monopole i da pljackaju tudje rezerve nafte. To je jedna svasvim druga prica. Ali to nije "ista voda otrovanog izvora" kako tvrdi obi, izvor nije otrovan.. vec negde u toku se zapatio neko ko truje. Када би Американци морали да враћају дугове, па они би пукли и земља би се распала за трен. Али добро, они ништа не морају, јер нису Грчка, Бугарска, Португалија, Србија... Amerikanci (ljudi, biznismeni i slichni) moraju da vracaju dugove. Amerika kao drzava je druga prica i to je sasvim treca tema. Зато величати нешто привидно, које је под маском, је нереално гледање на ствари. Kao sto rekoh - ja velicam jedno, ti pricas o drugom. Mesas babe i zabe i uopste nisi razumeo "sta pisac oce da kaze"... ako ti je to cilj - super. Taj javni dug nema veze sa americkom ekonomijom i americkim ekonomskim sistemom. Sad ti mozes da se ljutis koliko hoces, ali zaista mesas babe i zabe, posmatras homogeno i plitkom kompletnu pricu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Милосављевићу, ја се бојим да си се ти изгубио у ужој специјалности па не видиш целу шуму, нити од теорије праксу. Знаш ону бајку Царево ново одело....једно се прича друго је истина...цар је го. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Милосављевићу, ја се бојим да си се ти изгубио у ужој специјалности па не видиш целу шуму, нити од теорије праксу. Ne svidja mi se takvo ponasanje jer mislim da je nepostovanje i bezobrazluk. Ako mislis da nesto konkretno sto pricam nije tacno - reci tako, al nemoj mi te klasifikacije samo da bacas, ne vidis sumu, i te dynablasterove fore "razmisljas telesnim razumom", Nemam nista protiv da mi kazes "ne vidis sumu zato i zato" ali imam protiv toga da mi kazes "ne vidis sumu" bez ikakvog objasnjenja sta ja to konkretno ne vidim. Ako neces da kvarimo odnose. Hvala. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Само да те цитирам да се ова порука не загуби на претходној страни. Е то се зове имати ширу слику. Америчка крвава спољна политика обезбеђује унутрашње благостање....па не свима. То је ипак земља у којој људи живе регуларно у приколицама, ал ајд. Они отимају од наше деце и дају себи, и онда нам се подсмевају да смо сиромашни а да су они бољи. Ја закон насиља не признајем и не могу речи да је добар. Да, у Русији не цветају свима руже, као ни у америци, али они никог не угрожавају и не отимају туђе. Не богате се на туђој несрећи и зато немају. Па онда тако гледано...Богу Хвала да нисмо богаташи који једу хлеб натопљен крвљу деце из Србије, Сирије, Ирана, Ирака, Украине, Либије....мрзи ме да пишем све дуга је листа. Гоцо, Апсолутно се слажем у осуди њихове "спољне политике" (што је само еуфемизам за невиђене злочине банде на власти), али не би требало да мешамо узроке и последице. Амерички народ је постигао благостање пуно пре него што је њихова власт почела за лудачком политиком. Највећи привредни раст имали су у ствари у XIX и почетком XX века, тј. деценијама пре него што се кренуло са империјализмом. У ствари је то благостање омогућило поквареним политичарима да раде то што раде и окаљају образ једном вредном и поштеном народу. Из личног искуства могу да потврдим да већина њих има систем вредности на коме се може само позавидети - поштен, вредан рад, поштовање других, испуњавање обавеза итд. Нису они своје богатство "отели од туђе деце", напротив. Све што имају направили су сами. А ови што убијају туђу децу су у ствари изроди који се тешко могу и назвати припадницима тог народа. Слично као и код нас уосталом... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Нису они своје богатство "отели од туђе деце", напротив. А Индијанци? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Праштај, нисам те вређала. Узрок зашто мислим да немаш шриу слику по том питању сам прво навела, дакле сматрам да си јако добро учио и научио, твоја ужа специалност ти сада понекад затвара периферни вид. Научио си како треба, научио си термине и све, и да је тако у пракси то не би било лоше, али те то знање рекла бих спречава да видиш оно што јесте. Као нпр. када учиш марксизам, ма све је то красно и бајно тамо, не можеш наћи ману такорећи....а онда та једна ситница на терену у пракси окреће све у своју супротност. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука