Jump to content

Естонска Православна Црква или Руска?

Оцени ову тему

Препоручена порука

У политички затегнуто време постављаш питање где износиш своје политичке ставове, и онда си се као нашао ''затечен'' реакцијама форумаша.

Ко што неко написа, на гуглу би за највише 2 минута нашао одговор на постављно питање, али онда нико не би знао да ти нећеш у ''Руску Православну Цркву због национализма и других ствари (није мој стил)''

Мислим да је ово ''мој стил'' победило.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ова дискусија је потврдила који је то поглед на свет који влада код неких верника у РПЦ који Миленко не жели да искуси у РПЦ у Естонији. Тоталитарност, искљуивост, мржња према Западу и обоготворење према свему што је Русија, руско, пан-руско.

Уз обично једно громно лицемерје и хипокризију - седиш у западним земљама, радиш и зарађујеш, а истовремено мрзиш запад из дна душе, тврдиш како су тамо сви сатане и како је Русија последња нада Православља. 

Ја лично сам преко две године ишао у РПЦ у Немачкој (јер нисам имао где друго) и оно што знам је да у ситуацији кад би могао да бирам, увек би ишао у неку другу православну Цркву. 

Дух у грчким и руском парохијама на западу не може да се пореди, бар у мом искуству. 

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Дух у грчким и руском парохијама на западу не може да се пореди, бар у мом искуству. 

Мислиш на Духа Светога који се усељава у човека и дарује му веру и светост?

Исус Христос је рекао да " Дух Свети дише где хоће, и глас Његов чујеш, а не знаш од куда долази и куда иде".

Или мислиш на онај зли дух, који је навео Каина да убије брата свога Авеља?

Дух Свети је један (једнобитан), а ових других има разних, на који „Дух“ мислиш? Надам се да

није од оних што "тумарају по гробљу". :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Тоталитарност, искљуивост, мржња према Западу и обоготворење према свему што је Русија, руско, пан-руско.

А и Путин лично обори онај авион...ц ц ц 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...