Фидер Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 У политички затегнуто време постављаш питање где износиш своје политичке ставове, и онда си се као нашао ''затечен'' реакцијама форумаша. Ко што неко написа, на гуглу би за највише 2 минута нашао одговор на постављно питање, али онда нико не би знао да ти нећеш у ''Руску Православну Цркву због национализма и других ствари (није мој стил)'' Мислим да је ово ''мој стил'' победило. Trifke, feeble, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ова дискусија је потврдила који је то поглед на свет који влада код неких верника у РПЦ који Миленко не жели да искуси у РПЦ у Естонији. Тоталитарност, искљуивост, мржња према Западу и обоготворење према свему што је Русија, руско, пан-руско. Уз обично једно громно лицемерје и хипокризију - седиш у западним земљама, радиш и зарађујеш, а истовремено мрзиш запад из дна душе, тврдиш како су тамо сви сатане и како је Русија последња нада Православља. Ја лично сам преко две године ишао у РПЦ у Немачкој (јер нисам имао где друго) и оно што знам је да у ситуацији кад би могао да бирам, увек би ишао у неку другу православну Цркву. Дух у грчким и руском парохијама на западу не може да се пореди, бар у мом искуству. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Дух у грчким и руском парохијама на западу не може да се пореди, бар у мом искуству. Мислиш на Духа Светога који се усељава у човека и дарује му веру и светост? Исус Христос је рекао да " Дух Свети дише где хоће, и глас Његов чујеш, а не знаш од куда долази и куда иде". Или мислиш на онај зли дух, који је навео Каина да убије брата свога Авеља? Дух Свети је један (једнобитан), а ових других има разних, на који „Дух“ мислиш? Надам се да није од оних што "тумарају по гробљу". Trifke and Иоанна је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Тоталитарност, искљуивост, мржња према Западу и обоготворење према свему што је Русија, руско, пан-руско. А и Путин лично обори онај авион...ц ц ц Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука