Jump to content

Мајка

Оцени ову тему

Препоручена порука

А најзанимљивије је за оног ко је имао прилике, када упореди искуства више генерација једне породице у подизању потомства - прабаке, баке, мајке и ћерке и њихове приче. Резултати су више него интересантни. smej.gif

Sve je u redu do dela "majke i cerke" dalje ces protuzbu morati da podneses drugarici Klari Cetkin ona je kriva za sve ! Upropastila nam je majke a onda one nas, totalno  greengrin :cheesy: smej.gif

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

А најзанимљивије је за оног ко је имао прилике, када упореди искуства више генерација једне породице у подизању потомства - прабаке, баке, мајке и ћерке и њихове приче. Резултати су више него интересантни. 0110_hahaha

Sve je u redu do dela "majke i cerke" dalje ces protuzbu morati da podneses drugarici Klari Cetkin ona je kriva za sve ! Upropastila nam je majke a onda one nas, totalno  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

клари цеткин можеш да захвалиш што си могла да изабереш мужа и да гласаш, као и да бираш посао, да поменем неке од позитивних ствари ... на страну друге ствари које су потекле негативно одатле.
Подели на овим сајтовима

клари цеткин можеш да захвалиш што си могла да изабереш мужа и да гласаш, као и да бираш посао, да поменем неке од позитивних ствари ... на страну друге ствари које су потекле негативно одатле.

....levicar....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

....levicar....

докони 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

А најзанимљивије је за оног ко је имао прилике, када упореди искуства више генерација једне породице у подизању потомства - прабаке, баке, мајке и ћерке и њихове приче. Резултати су више него интересантни. 0110_hahaha

Sve je u redu do dela "majke i cerke" dalje ces protuzbu morati da podneses drugarici Klari Cetkin ona je kriva za sve ! Upropastila nam je majke a onda one nas, totalno  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Не знам како је код вас, али веровали или не баке су, па чак и прабаке, и те како бирале. И биле су праве 'ајдук жене, отресите, проницљиве, није их било нимало лако превести жедне преко воде. Имало се од њих штошта доброг научити, кад се прође њина школа не пада се ласно на дух времена.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15278.msg474101#msg474101 date=1309387777]

А најзанимљивије је за оног ко је имао прилике, када упореди искуства више генерација једне породице у подизању потомства - прабаке, баке, мајке и ћерке и њихове приче. Резултати су више него интересантни. :)

Sve je u redu do dela "majke i cerke" dalje ces protuzbu morati da podneses drugarici Klari Cetkin ona je kriva za sve ! Upropastila nam je majke a onda one nas, totalno  319.gif 0110_hahaha 0110_hahaha

Не знам како је код вас, али веровали или не баке су, па чак и прабаке, и те како бирале. И биле су праве 'ајдук жене, отресите, проницљиве, није их било нимало лако превести жедне преко воде. Имало се од њих штошта доброг научити, кад се прође њина школа не пада се ласно на дух времена.

ај не ложи се, таквих је било шака јада, ко што је и данас нормалних људи.

таквима и није било потребно право гласа, саме су га узимале.

Подели на овим сајтовима

мада мени се учинило да пише у наслову да је то најинтересантнији посао на свету.

0442_feel slava3 smej.gif

и мени исто... и онда почнем да читам пост... кад оно међутим

Подели на овим сајтовима

Ако ли су биле тако невиђена реткост, како ли ми западоше и то као правило, а не изузетак?

Оне су биле cool, али проблем настаје како су повериле децу на бригу и васпитање учитељицама, без уплитања у то како и чему их подучавају и без темељног претресања наученог кроз вековно народно и породично искуство. Такво је моје виђење.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ако ли су биле тако невиђена реткост, како ли ми западоше и то као правило, а не изузетак?

Оне су биле cool, али проблем настаје како су повериле децу на бригу и васпитање учитељицама, без уплитања у то како и чему их подучавају и без темељног претресања наученог кроз вековно народно и породично искуство. Такво је моје виђење.

Zato u skolama treba uciti decu u narodnom duhu. Skolovati ih na nasim predanjima, tradiciji, veri, i praviti od njih postene Srbe a matematika i ostalo ide uz to pride.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

не мож стално старо знање да пресипаш у нове мехове ... фала Богу, па људи напредују временом даље од племенске свести.

и није важно ко те васпитава, него чему - гомила људи се роди у условима који нису ни достојни човека па се убијају да направе својој деци нешто паметно, па у некој генерацији неки и успеју, некад не.

Подели на овим сајтовима

Zato u skolama treba uciti decu u narodnom duhu. Skolovati ih na nasim predanjima, tradiciji, veri, i praviti od njih postene Srbe a matematika i ostalo ide uz to pride.

јееееееееесте, и да им буде италијански ко матерњи. 0102_laugh 0102_laugh 4chsmu1

ај иди фарбај нациноализмом неког другог.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

promjene su poželjne svakako u društveno-političkom smislu. što znači npr., plate dovesti na isti nivo za isti obavljen posao (što čak niti na zapadu nije slučaj), popuniti neka vodeća i ključna mjesta ženama kvalifikovanim za ta mjesta. ( i tamo gdje bi bilo logičnije i prirodnije da žene sjede muške je teže odlijepiti sa fotolje sHa_sarcasticlol)

До сада, а имам прилично радног искуства, нисам видела ни један случај где је жена по овом питању дискриминисана. Штавише, на руководећа места су постављане жене имајући у виду да су одговорније, ажурније итд. итд. а ово се односи углавном на администрацију. Али ако је жена стручњак из било које области, нити јој ико оспорава знање ни рад, нити је спречава у напредовању па тако ни плата не бива умањена због пола. Не могу једног хирурга платити више а колегиницу са истим обимом посла и истом стручношћу мање. Мислим да се доста претерује.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Гости

МАЈКА

pdf_button.png printButton.png emailButton.png

Bogorodica%20Filotejska.jpg

Шта је мајка?

То је биће најсличније Богу. Такво питање задао сам ја самом себи и такав одговор дао приликом једног незаборавног догађаја.

Био сам као ђак присутан стрељању једног разбојника. Убио човека и жену, кућу им похарао па запалио. Осуђен на смрт и везан за колац, над ископаном раком. И жандарми с пушкама чекали су команду да стрељају. У том се појави једна жена, па кршећи руке поче преклињати: Господо, господо моја, немојте га убијати. Ви не знате колико је он добар био. На зло је наведен. Учинио је једно недело. Али ја знам много његових добрих дела. Ако не верујете мени, његовој несрећној мајци, питајте комшије, они ће посведочити. Јајој, не убијајте њега, убијте мене!

Овај догађај упечатио се дубоко у моју душу, и до данас није се изгладио. Кад сам доцније учио у богословији, како је Христос дошао у свет да умре за грешнике и спасе грешнике, ја сам се увек сећао оне мајке.

Зашто је Христос дао Себе распети за грешнике? Зато што је у сваком грешнику видео неко добро и у најпропалијем сину свом и у најпрљавијој ћерки својој.

Ај, браћо моја, поштујмо мајке, и своје и туђе. Јер свака је мајка по природи као мајка слична Христу Спаситељу, тим пре мајка хришћанка. Страдања матера за децу своју, телесна и душевна, заиста су слична страдањима Христовим за сав род људски. И тешко да можемо схватити љубав Христову према људима ако не познајемо љубав материнску, којој је она најсличнија. Поклонимо се зато у данашњи дан материнству, јер је свето, и свима матерама, а нарочито правим хришћанским матерама, јер су слика љубави Божије.

Свети Николај Охридски и Жички, РЕЧНИК ВЕЧНОГА ЖИВОТА

Pantokrator.jpg

извор : манастир Клисина

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...