Deja Vu Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Postoje bolesti koje se ne mogu izleciti , samo drzati pod kontrolom , na prvom mestu bipolarni poremecaj i shisofrenija . Stric mi je psihijatar a i dobraa prijateljica isto pa znam po nesto o tome . Ako se otkriju na vreme ove bolseti mogu da se drze pod kontrolom jako dobro i da ljudi uz terapiju imaju gotovo normalan zivot , ako se bolest zapusti i dostigne neki visi stadujum onda je jako tesko to leciti i obicno na tom stadijumu uz sve lekove i ostane . Crvka tu moze da pomogne ali kad ogovrimo o ozbiljim bolestima adekvatno lecenje je zaista prva i najvaznija stvar . Ima jedna stvar a tice se necega sto je Zeljko rekao negde na pocetku , moja prijateljica koja inace radi u najvecoj psihijatrijskoj bolnici u Srbiji kaze da su psihijariski bolsenici neverovatno intuitivni , da su u stanju da te "procitaju " izuzetno dobro bez obzira koliko se ti trudio da nesto sakrijes ili te vide prvi put ...Ima jos jedna stvar koja se tice tih jadnih ljudi koji su u toj bolnici i ne samo u toj vec u svim bolnicama tog tipa , tim ljudima treba pomoc , ne strucna jer to vec imaju nego materijalana . Cesto nemaju sta da obuku , ostaju tamo zaboravljeni od porodica , ili prosto nemaju nikoga . za praznike , a i oni vole da proslave i Bozic i novu godinu nemaju ama bas nista kako bi prosalvu pripremili , niko da ih obraduje , znam da je moja prijateljica kupil iz svog dzepa 50 cokolada da ih pocasti jednom prilikom jer niko neije hteo da to sponzirise . Setite se nekad tih jadnih ludi koji sede tamo bez igde ikoga i bez igde icega . Па да тачно је да има болести које се не могу излечити, можда сам мало претерао, али неки проблеми се могу решити без гутања таблета. Уместо што се узимају таблете за смирење кад се човек убедачи и падне у депресију, може се променити гледање на ствари, постати смиренији и религија је један од тих начина, ја је посебно ценим ту што ми помаже да из проблема пронађем неки пут ка смирењу и помогла ми је доста јер сам као млађи био нервозан, агресиван, затворен. Оно на шта сам хтео да скренем пажњу је да није поштено спомињати злоупотребу егзорцизма а не спомињати злоупотребу психијатрије, као и на уздизање науке на ранг савршенства, што често раде атеисти и рационалисти. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Vidim Ignjatiću da i alah jednakim uspehom leci "svoje" vernike... E sad il je isti bog u pitanju ili postoje dva razlicita. Ako je isti bog, zasto bi "nas bog" pomagao i lecio one koje su skrenuli sa pravog puta i koji ne poznaju i ne zele da poznaju istinu? I ako je vec tako, onda i nije bitno u kojoj si religiji... "nasoj" ili "njihovoj"... a ako je vec svejedno, onda koja poenta svega? E mozda je to drugi bog i onda je sve ok... osim sto pa onda pada u vodu prica o jednom svedrzitelju... Mnogo vam konfuzna ova teologija... Колико знам, сами муслимани кажу да је њихов бог исти Бог у којег верују хришћани. Углавном, поента је да Бог не гледа да ли је неко хришћанин, муслиман, будиста, атеиста да би му помогао. Зато православље говори о Богу Љубави. Ако је неко скренуо са пута то не значи да ће Бог да га одбаци и да га мрзи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Колико знам, сами муслимани кажу да је њихов бог исти Бог у којег верују хришћани. Углавном, поента је да Бог не гледа да ли је неко хришћанин, муслиман, будиста, атеиста да би му помогао. Зато православље говори о Богу Љубави. Ако је неко скренуо са пута то не значи да ће Бог да га одбаци и да га мрзи. Ja bih ti sad rekao "al onda biti vernik i nije neophodno" al to otvara neke druge kompleksnije teme o kojima smo vec dosta naklapali po forumu пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Stice se ispravan zakljucak da rekvizita tu ne igra nikakvu ulogu i da bi egzorcizam mogao "uspesno" da izvedes i sa citankom za prvi osnovne... Ili bez icega uopste... Svejedno... Схватам шта хоћеш да кажеш. Само и ти схвати да барем ми верници монотеистичких религија и не верујемо да сами предмети исцељују и врше егзорцизам. Такође верујемо у Једног Бога Творца Неба и Земље, који је створио прве људе Адама и Еву, објавио се Аврааму, Мојсију... Вера и молитва је кључна ствар за овакве појаве да би Дух Свети деловао. Исус Христос то и говори, истиче у први план када су чуда и исцељења у питању. Не поричемо могућност да Бог делује и кроз веру верника других религија. Писање ап. Павла о спасењу пагана је веома интересантно и када се ради о овој теми. Лепо се види да ти и снимци не значе пуно. Дечак прогледао, демон изашао. У праву су били претходни чланови који су ти рекли да ти не би поверовао да ти и мртви устају пред носом. Али то је твој проблем. Имао сам проблема са мрачним силама, али као што Соломон рече није то свачије очи. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Схватам шта хоћеш да кажеш. Само и ти схвати да барем ми верници монотеистичких религија и не верујемо да сами предмети исцељују и врше егзорцизам. Такође верујемо у Једног Бога Творца Неба и Земље, који је створио прве људе Адама и Еву, објавио се Аврааму, Мојсију... Вера и молитва је кључна ствар за овакве појаве да би Дух Свети деловао. Исус Христос то и говори, истиче у први план када су чуда и исцељења у питању. Не поричемо могућност да Бог делује и кроз веру верника других религија. Писање ап. Павла о спасењу пагана је веома интересантно и када се ради о овој теми. Лепо се види да ти и снимци не значе пуно. Дечак прогледао, демон изашао. У праву су били претходни чланови који су ти рекли да ти не би поверовао да ти и мртви устају пред носом. Али то је твој проблем. Имао сам проблема са мрачним силама, али као што Соломон рече није то свачије очи. ZAsto onda Dokinsova knjiga ne moze da se koristi u tom cinu? Teoretski bi mogla... Ja gledam snimke ali ne vidim to sto vidite vi. Ja vidim nesto potpuno drugo i sasvim objasnjivo. Jos jedan razlog sto ne prihvatam posednutost demonima kao validnu dijagnozu za ljude je taj sto ta pojava ne postoji u zvanicnoj medicini. Zasto medicina nikad nije registrovala poremecaj koji se zove "posednutost" ili "djavoimanost"? Ne mora medicina da ima objasnjenje za to ali ono sto moze jeste da tu pojavu makar registruje. Zasto se to nikada nije desilo? (odgovori koji se ticu teorija zavere necu ni da citam jer ih u startu smatram neozbiljnim) Mnogi od vas ce reci medicina ne pomaze kod posednutosti i to razumem ali ja lepo kazem ne mora medicina da ima lek, zapravo ne mora da ima ni objasnjenje. U ovom trenutku postoji puno "neobjasnjivih" stvari u medicini ali su sve makar registrovane sa svojim simptomima, indikacijama... Ponavljam pitanje... zasto se to nikada nije desilo? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ja bih ti sad rekao "al onda biti vernik i nije neophodno" al to otvara neke druge kompleksnije teme o kojima smo vec dosta naklapali po forumu Бити верник је неопходно за тебе, а не за Бога. Како Он све воли, онда није битно ко си и шта си, али за тебе лично јесте, јер ако не верујеш у Бога, не можеш осетити Његову љубав и не можеш се спасити, а то је већ пакао. Можда теби сад није никакав пакао, све ти супер, али када наступи вечност оно што си посејао у срцу ће бити у вечности јел те вечно, нема промене, јер промена захтева време, а тога неће бити. Мада ово је мој став, ако неко мисли да сам погрешио нешто и да сам лупио да нема везе са православљем, нека каже. Слажем се са тобом да ово повлачи неке комплексне теме. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Pater Gabriel Amort, jedan od najčuvenijih egzorcista u KC, jednom je rekao da je od svakog egzorcizma efikasnije pobožno slušanje i vršenje Božje reči, učestvovanje sa razumevanjem na liturgiji i redovno ispovedanje i pričešćivanje - na takve rogati ne može da udari. Da, kao što sam i rekao, isterivanje djavla ne sme da spadne na borbu protiv demona. Isterivanje djavola je ustvari borba za zaposednutog čoveka i treba da se u tom smeru posmatra svako dalje "lečenje". Akcenat mi je na čoveka i treba sve učiniti kako bi povratio slobodnu volju. A to nikako ne sme biti mučenje,izgladnjivanje i lopata. LISA је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Akcenat mi je na čoveka i treba sve učiniti kako bi povratio slobodnu volju. Da dodam: povratiti slobodnu volju a tu se nalazi i sloboda izbora. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Zasto medicina nikad nije registrovala poremecaj koji se zove "posednutost" ili "djavoimanost"? Ne mora medicina da ima objasnjenje za to ali ono sto moze jeste da tu pojavu makar registruje. Зато што би тај назив укључио веровање у постојање демона. Постоје неки други називи то знам. Не могу да се сетим сада тачно али постоје дијагнозе када пацијент мисли да је поседнут, да неко други управља њиме, сугерише му да чини зло... Знам за једног лика који је починио убиство једног члана своје породице зато што му је демон сугерирао да то учини. Човек је религиозан и био је наркос. Али тада није био дрогиран а чуо је гласове. Причао ми да има проблема са демонима. Проучи мало психологију. Можда нађеш и дијагнозу за своје понашање. Натан је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Проучи мало психологију. Можда нађеш и дијагнозу за своје понашање. Sta ovo treba da znaci? Ima li medju vama hriscanima neko ko nije bezobrazan da sa njim razgovaram? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Бити верник је неопходно за тебе, а не за Бога. Како Он све воли, онда није битно ко си и шта си, али за тебе лично јесте, јер ако не верујеш у Бога, не можеш осетити Његову љубав и не можеш се спасити, а то је већ пакао. Можда теби сад није никакав пакао, све ти супер, али када наступи вечност оно што си посејао у срцу ће бити у вечности јел те вечно, нема промене, јер промена захтева време, а тога неће бити. Мада ово је мој став, ако неко мисли да сам погрешио нешто и да сам лупио да нема везе са православљем, нека каже. Слажем се са тобом да ово повлачи неке комплексне теме. Ako ne verujes u boga neces se spasiti i vecnost ces provesti u paklu. ALi vera u boga nije neophodna za spasenje ??? Kako ovo ikome moze da ima imalo logike? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Koliko mene cudi stav dosta vas koji lici na to ko da je postojanje demona i opsednutost istim nesto dokazano Ali osim anektoda nema nista. . Evidence for a discovery is anecdotal.If modern science has learned anything in the past century, it is to distrust anecdotal evidence. Because anecdotes have a very strong emotional impact, they serve to keep superstitious beliefs alive in an age of science. The most important discovery of modern medicine is not vaccines or antibiotics, it is the randomized double-blind test, by means of which we know what works and what doesn't. Contrary to the saying, "data" is not the plural of "anecdote." http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/signs.html cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Sta ovo treba da znaci? Ima li medju vama hriscanima neko ko nije bezobrazan da sa njim razgovaram? Ima ja imam šifru f19 i ne ljutim se. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 ...једном, када будеш жестоко љут пронађи огледало и погледај своје лице...ако смеш... Kakve to veze ima sa demonima leba ti? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Istinit slucaj ,mlad covek ubio majku i silovao sestru , rekli mu vanzemaljci . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука