Jump to content

Психолози критикују папу због егзорцизма

Препоручена порука

• Одговори 276
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Толико од мене.

Хвала братац, јесте да си ме заголицао оном реченицом али није ни нужно да се улази у детаље, више ми је била намјера да скренем причу на то да тема егзорцизма и није нека мисионарска тема, што због тога што је претдврда, а што због свакавих бизарности и малоумља које се провлаче под егзорцизмом. Уосталом иницијални текст за тему и говори о томе, о безумљу које се провлачи кроз егзорцизме.

• Волим 1

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

a i odkud neko da zna da je neko bolestan ili su demoni u njemu

Мислим да ти је већ одговорено кроз претходне постове.

Ili je neko od vernika video da neko leti ili tako slicno.

Свашта можеш видети, веруј ми...потребне су  године, године и године посвећеног живота на путу духовног узрастања у Богу, и тако се човеку све више отвара духовни вид којим може разлучити неке ствари, којим може боље, дубље и тачније спознати неке ствари и неке сфере постојања које други не могу тако лако опазити и схватити....наравно, свако је призван на живот у Богу и на упознавање Тајне...само што многи добровољно кажу "не"...како ће онда ишта знати?

То ти је брате као и у сваком другом сегменту живота...имаш неуке у једној области, имаш људе који су солидни познаваци у тој области, имаш оне који су бољи од њих и имаш врхунске познаваоце....који се такође до краја живота усавршавају.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Evo kolko je lako da se neko ponasa kao da je posednut... cak i muslimani to rade :D

(ne mogu da nadjem originalni video... ovaj ima neku glupu muziku kao pozadinu, ali gledajte sliku, sve se jasno vidi)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Хвала братац, јесте да си ме заголицао оном реченицом али није ни нужно да се улази у детаље, више ми је била намјера да скренем причу на то да тема егзорцизма и није нека мисионарска тема, што због тога што је претдврда, а што због свакавих бизарности и малоумља које се провлаче под егзорцизмом. Уосталом иницијални текст за тему и говори о томе, о безумљу које се провлачи кроз егзорцизме.

Битно је само једно схватити и ништа више...Постоји Бог, постоје анђели, али постоје и демони.

Подели на овим сајтовима

Уосталом иницијални текст за тему и говори о томе, о безумљу које се провлачи кроз егзорцизме.

То је тачно. У мору тих прича врло је мало аутентичности и истине а много више преваре или патологије. Међутим, проблем текста је што генерализује ствар. 

Подели на овим сајтовима

Битно је само једно схватити и ништа више...Постоји Бог, постоје анђели, али постоје и демони.

Мислим да искуства људи који су се срели са нечим што се тешко (или никако) може објаснити без постојања Бога и друге стране, уколико су људи кредибилни (као ви који сте причали на овој теми), може пре да учврсти веру него да је пољуља... Јер из мог и искустава људи око мене, баш недостатак опипљивих, недвосмислених наговештаја о постојању Бога понекад уноси сумњу и слаби веру... Апропо оног Васкетовог размишљања како овакви разговори могу да утичу на мање искусне слушаоце...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

То је тачно. У мору тих прича врло је мало аутентичности и истине а много више преваре или патологије. Међутим, проблем текста је што генерализује ствар. 

Ма да, то је јасно, накрају крајева већ нам је добрано позната перспектива из које се писао и овај текст али тема није лоша и нјен битни моменат је управо дотакнут и у том тексту.

Расправа је кренула у правцу како знамо кад је у питанју медицински проблем, а кад посједнутост, а требало би да се питамо и о разлици између егзорцизма и "егзорцизма". 

Они су генерализовали, ми нећемо али одговор не може само бити у православлју је то другачије. Па и ми см имали случај лијеченја наркомана лопатама, па се једно врјеме маса и примила на то да је ок све дог неко није платио главом. 

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Када бих причао своја искуства, вероватно би мислили да сам луд или ме назвали лажовом.

Moj brat Slavko ovako kaže: Šta nam se sve dešava,moramo da lažemo da bi nam ljudi verovali :)) , jer ako idemo po istini samo će odmahnuti rukom :) 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

SLusao sam ja i o NLO i o pametnim plavusava al ih nisam video... a pitanje je bilo da li znam nekog a ne dal sam cuo o nekom... ne pazis...

aleksandra-jerkov.jpg

Изгледа никад ниси био у Новом Саду.

Подели на овим сајтовима

Мислим да искуства људи који су се срели са нечим што се тешко (или никако) може објаснити без постојања Бога и друге стране, уколико су људи кредибилни (као ви који сте причали на овој теми), може пре да учврсти веру него да је пољуља... Јер из мог и искустава људи око мене, баш недостатак опипљивих, недвосмислених наговештаја о постојању Бога понекад уноси сумњу и слаби веру... Апропо оног Васкетовог размишљања како овакви разговори могу да утичу на мање искусне слушаоце...

Као што већ напоменух, уверен сам да штете нема код особе која духовним очима посматра свет и све у њему.

Са друге стране, конкретна потврда неких ствари не значи и њихово истинско прихватање. Увек ми падне Господ на памет у оваквим размишљањима.... по свему несумњиво јединствена личност која се појавила у историји Израиља, сва месијанска пророштва су се испунила искључиво на Њему и ни на једној другој личности у историји, исцељивао оно што ниједан живи човек никада није могао -  хроме од рођења, слепе, парализоване, изгонио демоне који су пред свима признали за сина Божијег (Мт.8, 28-29), васкрсавао мртве, чак су и апостоли, силом коју им је дао, чинили што и он па чак и васкрсавали мртве, и на крају је Сам васкрсао, и? Све су то знали, видели и осетили његови савременици који су имали ту привилегију да све то гледају и увере се физичким очима да се дуго очекивано Божије обећање испунило и шта се десило...на крају га распеше...чудо или натприродна појава не мора породити веру у човеку, али једно је сигурно...искрена и дубока вера засигурно порађа чудо. 

Подели на овим сајтовима

Изгледа никад ниси био у Новом Саду.

Ау, Александри бих врло радо објашњавао демонологију. :D  

Подели на овим сајтовима

Ovde ispade da su svi bar jednom "svojim ocima videli"...

Kako da niko nije snimio to? Kako da niko nikad nije to ispitao, analizirao, gledao, izucavao...

Tolko vas je gledalo a niko da se seti da izavadi mobilni i da snimi dve sekunde tog cuda nevidjenog...

Зато што то за нас није атракција као што су за тебе такви снимци.

Али ако си баш толики ентузијаста никакав проблем није да то сам урадиш и сврсташ у своју болесну колекцију на свом сајту са исто тако болесним коментарима које тамо остављаш.

Само бојим се за тебе јер на таквим местима обично такви ентузијасти попут тебе почињу да испољавају неуобичајено понашање па се бојим да ћеш се вратити без јасних доказа у виду снимка а још више се бојим за твоју атеистичку душу да ћеш после тога напрасно постати црквен човек.

Подели на овим сајтовима

Ау, Александри бих врло радо објашњавао демонологију. :D  

Пола Новог Сада су плавуше и ни једна није глупа, дапаче...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...