Jump to content

Crkva van crkve - u zajednici...

Препоручена порука

Немам ништа против оваквих молитвеника, али ми лично овај вид "духовног простора" у институцијама није близак. Мислим да би било добро да свака болница има рецимо једну капелу у којој човек може на један интиман начин да "буде" са Богом.  Много су ми примеренија рапсећа над болничким креветима као у католичким болницама/земљама, где сам болесник или ближњи који су уз њега могу да погледају на распетог Господа и тако лакше задобију, ако ништа друго, оно барем осећај да је Бог и даље ту.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

ако ништа друго, оно барем осећај да је Бог и даље ту.

a gde bi Bog drugo i bio ako ne u bolnicama i vrtićima

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

a gde bi Bog drugo i bio ako ne u bolnicama i vrtićima

Хм...можда...али постоји и она чувена богоостављеност...то што се тиче болница...а вртићи...мислим да је то једна нерелана, романтизована слика о деци-анђелима...знају деца итекако да не буду таква...

Чини ми се.

Подели на овим сајтовима

Хм...можда...али постоји и она чувена богоостављеност...то што се тиче болница...а вртићи...мислим да је то једна нерелана, романтизована слика о деци-анђелима...знају деца итекако да не буду таква...

Чини ми се.

А о чему је реч - "чувена богоостављеност...то што се тиче болница..."? Није ми познато.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

А о чему је реч - "чувена богоостављеност...то што се тиче болница..."? Није ми познато.

На форуму се доста писало о великој теми богоостављености па можеш пронаћи и овде више о томе. Када сам поменуо болницу у том контексту, хтео сам да кажем да  ми се чини да не можемо по некаквом аутоматизму тврдити да је ту Бог присутан само зато што је то простор невероватних страдања. Можда и јесте, волео бих да јесте, али се понекда бојим и да није тако.

Подели на овим сајтовима

На форуму се доста писало о великој теми богоостављености па можеш пронаћи и овде више о томе. Када сам поменуо болницу у том контексту, хтео сам да кажем да  ми се чини да не можемо по некаквом аутоматизму тврдити да је ту Бог присутан само зато што је то простор невероватних страдања. Можда и јесте, волео бих да јесте, али се понекда бојим и да није тако.

Форум каже:

Sorry, we couldn't find that![#10340] -

Не можемо да одредимо коју тему сте желели да прегледате. Вероватно је тема уклоњена, спојена или никад није ни постојала.

Бог је Свеприсутан и не оставља. Некада чека, али никада не оставља, без обзира на околности.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Јел ово твојих мисли, руку и компјутера делo

citat sam ukrao sa neta - ostalo je moje :)))

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Чини ми се.

Ne, mislio sam na to da kakvi su nam vrtići - pravo je čudo što se ne dešavaju katastrofe svakog dana - a tek vaspitači LOL

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Bogu hvala ikone, paraklisi postoje u svim beogradskim kliničko-bolnickim centrima.  :)

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije uvek tako - postoje copine (KRETENI) koje ni u najvećem ličnom stradanju nemaju u sebi mesta ni zakoga drugog, čak ni za Boga. Znaš ono - patnja je najbolja molitva za one koji ne umeju da misle i da se mole LOL

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A ja sam mislio na dosta "očinskije" dok sam to isto čitao.

jeste, lepo je i to al zasad smo tu gde smo... valja doseći meru rasta Hristovog vrtića

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Форум каже:

Sorry, we couldn't find that![#10340] -

Не можемо да одредимо коју тему сте желели да прегледате. Вероватно је тема уклоњена, спојена или никад није ни постојала.

Бог је Свеприсутан и не оставља. Некада чека, али никада не оставља, без обзира на околности.

Можда си и у праву. Велика је то дубина и тврда беседа, та "проблематика" богоостављености.

Видим да та тема не може да се отвори, нажалост. Али можеш пронаћи о томе на другим местима. Рецимо овде: http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=23&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjACOBQ&url=http%3A%2F%2Fmanastirglogovac.blogspot.com%2F2011%2F10%2Fblog-post_13.html&ei=zU3AU_qKIcrL0QWv6IEY&usg=AFQjCNFGNRGxQJ3sHJlXUpHr_nYnfU_kYA

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...