pantelejmon80 Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Шта мислите о овоме? На пример: Појави се неки текст у новинама, на интернету или свештеник гостује у некој емисији. Да ли Црква тада добија на својој афирмацији или се то разуме као прогрес у негативном смислу. Говорим зато што читам коментаре на појединим сајтовима где се реч свештеника углавном извргне руглу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 8, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Занимљива тема. Где је у свему граница слободе и одговорности, а и оне елементарне пристојности коментатора догађања у Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 svet je cini mi se raspoluceno bice, s jedne strane ima neku vrstu formalnog postovanja prema crkvi a to u dobroj meri zbog potrebe za "idealom" koji je naravno uvek tamo negde, zbog ne poznavanja i straha, s druge strane bas zato sto crkvu smesta u takve idealne i ne zemaljske okvire, gde se ocekuje mnogo, ujedno je i ogorceni kritizer iste te crkve. obrni okreni to je ona linija gde se savrsenstvo i gresi iskljucivo traze i vide u drugom "tamo negde", a ne ovde sad i u sebi.... ne shvataju da je prica o crkvi ustvari prica o sebi, sad i ovde. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Crkva ne moze da ostane zatvorena za medije , sa druge strane niko nije duzan da postuje crkvu , pitanje je samo kako ce crkva nastupati u medijima. Ocigledno je da nasoj crkvi treba dobar PR i jos mnogo cega drugog kad smo vec kod potreba prilaodjavanja modernom svetu . Mediji su mocno sredstvo koje bi po mom misljenju crkva trebala da iskoristi za ono zbog cega i postoji , da spasi sto vise dusa . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 On 9. 7. 2014. at 3:18, zuti car рече niko nije duzan da postuje crkvu :.mislise. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 On 9. 7. 2014. at 9:35, JESSY рече :.mislise. Koliko sam ga ja shvatio niko ne sedi sa motkom u rukama iza ljudi i tera ih da poštuju crkvu, nego crkva treba da se potrudi da dobije to poštovanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Не знам како медији могу да "скрнаве" Цркву? Они ако желе могу да клевећу, вређају, исмејавају итд. А за то Христос рече - "Блажени сте кад вас стану грдити, и гонити, и говорити против вас свакојаке рђаве речи лажући, мене ради. Радујте се и веселите се, јер је велика награда ваша на небесима, јер су тако гонили пророке пре вас." Да је оскрнавимо можемо само ми хришћани који смо део Цркве... Срђан Шијакињић, Драшко, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Проблем је и у томе што људи верују свему што прочитају. Баш ми је једна госпођа говорила :"Али, ја знам! Читала сам, Црква је оваква и онаква, свештеници раде то и то, верни народ се понаша овако и онако, стално се дешава ово и оно". Ја реко' :"Ок, очигледно је да сте се лично уверили". -.- Није до медија, људи су наивни, поклањају своје поверење свима. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука