Danijela Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Fotografija "Ljubav’’ koju je lokalni fotograf Dejan Đurić zabeležio na ulicama Ivanjice postala je pravi hit na društvenim mrežama , desetine hiljada lajkova i šerova, a među njima i poznati glumci, pevači, sportisti... Marica i Branislav Dimitrijević | Foto: Dejan Đurić Recimo, Sergej Trifunović podelio je ovu fotku kao dnevnu dozu lepog a jedna Australijanka napisala je na svom Tviteru da joj je baš ova ilustracija vratila veru u ljubav. "24sata" ekskluzivno otkriva životnu priču živih spomenika ljubavi. Kako saznajemo reč je o Marici i Branislavu Dimitrijeviću iz ivanjičkog sela Ravna gora na Katicima koji su u braku 53 godine. Branislav (78) je inače pre dve godine oslepeo a baka Marica o njemu brine s istom dozom ljubavi kao i prvog dana. -Nije nam lako, ostali smo sami i stari na selu, deca otišla svojim putem. Ali lepo nam je kad smo zajedno. Deco moja ako ima ljubavi ima svega. -priča baka Marica koja je napunila 71 godinu i nema vremena za odmor. Branislav i Marica Dimitrijević | Foto: Dejan Đurić Brine o svemu: domaćinstvo, živina, njiva, ali na prvom mestu Branislav. -Dovoljan je samo topli stisak ruke i već vam je bolje, znate da je neko tu da brine o vama. Zaboravili smo da se volimo i poštujemo. Deco moja to je najvažnije! –priča Marica. Ona dodaje i da joj se Branislav uvek sviđao. -Kad me uzeo bila sam nesigurna, razmišljala da li je ljubav u pitanju ili zato što sam bila tu blizu u susednom zaseoku - šali se ova vremešna bakica, još uvek puna pozitivne energije i životnog duha. -Krivo bih rekla kad bih se žalila. Dajem ljubav ali je i dobijam zauzvrat. Bilo je trenutaka i kada se malo zavadimo, živi smo ljudi, ali sve je to bezazleno, kratkog daha... Pobedi ljubav na kraju. I to je moja poruka vama deco, volite se jer ljubav može da prebrodi sve nedaće - kaže za "24sata" baka Marica. Dimitrijevići imaju dve ćerke , četvoro unučadi, jednu praunuku a još jedno praunuče je na putu. -Stigle nas godine i Brana mi je nešto bolestan ali smo srećni zbog dece, neka su nam zdravo i zadovoljni, oni su plod naše ljubavi- zadovoljno završava priču Marica jer žuri da Branislavu spremi ručak, obradovaće ga, kaže, njegovim omiljenim jelom. http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/otkrivamo-ko-je-stariji-bracni-par-koji-je-mnogima-vratio-veru-u-ljubav/142445.phtml Милан Ракић, Juanito, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Нема одговора на овој теми :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Normalno da nema. Nema ni slovca o pederima i rimokatolicima. Zato. Ayla and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Па шта да напишемо овде, осим ако нисмо песници? Гледаш, уживаш и учиш. GeniusAtWork, obi-wan, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Па ај` да забиберимо... Људе је изгледа одушевило што се њих двоје "држе за руке" па им је то било "симпатично". Ако пажљиво прочитате текст каже "Бранислав ... је пре две године ослепео", што значи да се "држе за руке" зато што не види где иде па га бака Марица води, а не из тинејџерско-сентименталних разлога. Срђан Шијакињић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 I to je nešto s obzirom da se dešava da se supružnik napusti kad se razboli i zahteva negu i pažnju. Grizzly Adams, GeniusAtWork, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Па ај` да забиберимо... Људе је изгледа одушевило што се њих двоје "држе за руке" па им је то било "симпатично". Ако пажљиво прочитате текст каже "Бранислав ... је пре две године ослепео", што значи да се "држе за руке" зато што не види где иде па га бака Марица води, а не из тинејџерско-сентименталних разлога. Mogla ga je uhvatiti pod ruku, ili za rukav...mogla je i ići samo pored njega i upozoriti na prepreku, ali nije Drži ga za ruku. Bravo za baka Maricu... Slavko..., Gordana ., Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Наравно, али мени је одмах била одбојна површна сентименталност која боде очи у тим "твитовима" разних џабалебароша, јер им знам ментални склоп. Срђан Шијакињић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Нема везе из ког разлога се држе за руке... Лепо је ово само и видети. Свакако је прави пример љубави и пожртвованости. Богу хвала што још увек постоје овакви старији људи од којих може много да се научи. Али, бринем се за будуће генерације... Од ког ће они да уче... Мој дека је, такође, ослепео, али њега нико није држао за руку. До душе, бака је умрла пре њега, али и поред других многобројних укућана, дека је, годинама, тако слеп само седео на кревету. Ретко ко га је и у двориште изводио... Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Нема одговора на овој теми :.mislise. Наташа, шта ти имаш да нам кажеш поводом ове теме? Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Normalno da nema. Nema ni slovca o pederima i rimokatolicima. Zato. Ни о Ђоковићу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Нема одговора на овој теми :.mislise. Najlepse stvari lajkuju se zadivljenim umom i tisinom... Наташа81, Grizzly Adams, Срђан Шијакињић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Наташа, шта ти имаш да нам кажеш поводом ове теме? Амин, Боже дај Slavko... је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Bilo je trenutaka i kada se malo zavadimo Баш ме занима сад на колико 'мало' мисли драга госпођа. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Баш ме занима сад на колико 'мало' мисли драга госпођа. Довољно да се брзо заборави . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука