kordun Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 plaćala je ceh pogrešne ljubavi ja zamoljava da se u leksikon ŽRU foruma uvede i termin Pogrešna ljubav,do sada imamo : pink pravoslavac,navodni pravoslavac,nasilni pravoslavac,militantni ateista. Da iskoristim priliku da kažem za moju zemljakinju Jovanku: Pokoj duši Jovanke Broz,Bog da joj dušu prosti...! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Pušio sam četrdeset godina sa velikim žarom i sada povremeno pljucnem krv, ta krv je deo ceha pogrešne ljubavi, ka duvanu... možda i ti neguješ neku takvu, neodoljivu, ljubavnu vezu... Daj,ne vijerujem u to,ne pričam ja o ljubavi prema stavrima pobogu,ovo su ljudska bića i to koja su bila u "braku",gdje ćeš to upoređivati sa prokletim duvanom i to na dan smrti pokojnika.a to sa pljucknjem krvi se nemoj igrati nego idi doktoru,možda imaš neki vid tuberkuloze,to se uspiješno liječi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Region: Vest o smrti Brozove udarna IZVOR: B92 Beograd/Ljubljana/Zagreb -- Vest o smrti Jovanke Broz udarna je i u medijima regiona. Jutarnji list: Nekadašnja kraljica Jugoslavije otišla u 89. godini života. Screenshot, Delo U mnogim medijima iz regiona centralno mesto zauzela je vest o smrti udovice doživotnog predsednika nekadašnje SFRJ Josipa Broza Tita. Regionalni mediji, uz vest o smrti, pišu o njenom teškom životu u izolaciji koja je trajala više od tri decenije i navode delove iz biografije nekadašnje prve dame SFRJ. Slovenačko "Delo" vest je objavilo pod naslovom: "Jovanka Broz: Opasna vladarka iz senke ili tragična žrtva?". Na naslovnoj strani su i brojni tekstovi o životu i proteklim "kritičnim" danima Jovanke Broz. Dnevnik navodi: Umrla je najpoznatija i najmisterioznija žena u socijalističkoj Jugoslaviji. Jutarnji.hr piše: Nekadašnja kraljica Jugoslavije otišla je u 89. godini života. Punih 33 godine nakon što je postala udovica najmoćnijeg čoveka sa ovih prostora Josipa Broza Tita. "Upravo je ona svojom pojavom i tragičnim životom najbolja personifikacija te nesrećne zemlje koja je nestala u vihoru krvavog rata. Mlada, jedra partizanka nakon blistave ratne pobede i zauzimanja vlasti postaje supruga već tada harizmatičnog partizanskog vođe i "najvećeg sina naših naroda i narodnosti" gotovo 30 godina starijeg. Ideološki idealna bračna kombinacija za državu koju je on osmislio, on Hrvat ona Srpkinja", piše Jutarnji. "Priča o Jovanki Budisavljević, prvoj dami među drugaricama i prvoj udovici Jugoslavije, fascinatna je, gotovo holivudska. Pepeljuga komunizma: od ličkog “čobančeta” i partizanske bolničarke do kraljice iz bajke kojoj je svet bio pod nogama, da bi se kasnije “pokondirila” i pala u političkim spletkama kojima nije bila dorasla da bi u starosti završila kao tragična ličnost i paćenica. No, u svim tim ulogama ona je bila na visini pa tako i u ovoj zadnjoj", navodi se u tekstu Jutarnjeg lista. Jutarnji na naslovnoj strani svog portala ističe i početkom oktobra objavljeni tekst u kome se kaže da je Brozova "posvađala Srbiju" i "uznemirila i uzburkala srbijansku javnost svojim zahtevom" da bude sahranjena u Kući cveća. "Želja bivše prve dame Jugoslavije otvorila je niz pitanja - od onih etičkih do tehničkih. Vode se rasprave o tome kako pomaći par tona tešku mermernu ploču s Titovog groba i, na kraju, bi li to Tito uopšte želeo", navodi Jutarnji list. Podsetimo, premijer Srbije Ivica Dačić je danas izjavio da Vlada Srbije smatra da Jovanka Broz treba da bude sahranjena u Kući cveća. I mediji u BiH i Crnoj Gori objavili su biografije i vest o smrti Jovanke Broz na naslovnim stranama medijskih sajtova. Makedonski mediji, s druge strane, manje su pažnje pridali ovoj vesti nego portali drugih zemalja bivše Jugoslavije. Kratka vest o smrti objavljena je na nekoliko medijskih portala, bez posebnog isticanja. Svetski mediji o smrti Brozove Vest o smrti Brozove stigla je i u svetske medije. Foks njuz i Vašington post u naslovu ističu da je "preminula udovica jugoslovenskog komunističkog diktatora". AP navodi da se Tito koji je bio na čelu partizana borio protiv nacista, a kasnije vladao gvozdenom rukom multietničkom federacijom. AP i Rojters komentarišu da je ostala zaboravljena posle smrti muža Josipa Broza Tita. Rojters ističe glamurozan život Tita i njegove supruge. Indijski medijski portal dnaindia.com, prenosi ovu vest uz širu biografiju Brozove, pod naslovom "Jovanka Broz, udovica maršala Tita, prva dama Jugoslavije, preminula u 89". http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Bog da joj dušu prosti МилошБГ, kordun and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Jovanka Broz, Licanka, Srpkinja , je zglajzala politicki pre tri decenije jer je trazila autonomiju za licke Srbe po ugledu na Kosmet i Vojvodinu .... To je razlog njenog uklanjanja sa scene i sklanjanja u stranu ... Jer je bila Srpkinja i zelela je dobro svom narodu... Сумњам у тај сценарио, не знам да је уопће кад била у Лици после своје успјешне удаје. Нико није желео добро Србима из Лике, осим драгога Бога. У то сам потпуно сигурна, на основу чињеница. Драги Бог је спасио народ, јер су му душе претежније од државе...од територија, зато је овај пут народ преживио. Живи расељен по цијелом свијету. Нека је лака земља мојој земљакињи и волела би да је драги Бог, прими у своје Царство, које је једино које вреди, и да јој покаже колико је било лажно царство у којем је била прва дама. Ја никоме не завидим на раскошном животу, јер је најчешће цијена таквог живота превисока, више је љубави било у скромним кућерцима по Лици, у то време него у двору у коме је она живјела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Podsetimo, premijer Srbije Ivica Dačić je danas izjavio da Vlada Srbije smatra da Jovanka Broz treba da bude sahranjena u Kući cveća. О покојнику све најбоље али и њеног драгог мужића треба иселити из Београда , под мојом великом сумњум да ли је он уопште и сахрањен ту ! Мислим да је тадашња црвена буржоазија цео Свет , како да кажем , вукла за нос и да је то била велика превара . У сваком случају Бог да јој душу прости и да је прими у Царство небеско . ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Бог нека јој души опрости. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Бог да јој душу прости. На дан ослобођења Београда и дан када је убијен Гадафи... Драшко and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 "Jovanka Broz je i gladovala" IZVOR: B92 Beograd -- Sve vlasti su se ogrešile o Jovanku Broz. Posle otcepljenja Crne Gore šest meseci nije primala ni dinara, zvala me je da kaže da gladuje, priča Žarko Jokanović. Foto: Tanjug, arhiva Jokanović, autor feljtona o nekad prvoj dami SFRJ i knjige “Jovanka Broz, moj život i istina” kazao je, gostujući u Vestima TV B92, da je proveo mnogo vremena sa Brozovom, sve do juče, kada ju je poslednji put video. “Razgovarali smo o razim temama, ona je jedna istorijska čitanka, žena koja je mnogo toga znala, i ne samo to, ona je bila živi akter”, naglašava Jokanović. "Naši razgovori su bili na različite teme i ja sam beležio i snimao to, naravno uz njenu dozovolu”. On napominje da je do ideje o feljtonu došlo kada se desila provala u njenu kuću, u kojoj su odneti brojni spisi, dokumenti, nešto novca, dva prstena koja je dobila od svoje braće... “Napravili smo knjigu, u toj knjizi su i zapisi i o njenim bolničkim danima, sve do 19. septembra”, kaže Jokanović dodajući da je pričala o svemu, pa i svom životu sa Titom. Na konstataciju da su Jovankini kritičari govorili da je i sama imala političke ambicije i da je imala veliki uticaj na Tita, Jovanović kaže da je mnogo laži izrečeno. Ističe da je Jovanka Broz osoba protiv koje je izrečeno nebrojeno mnogo laži, neistina, da je rađeno mnogo spletki i da je Brozova u javnosti potpuno dezavuisana. "Jeste imala uticaj na Tita, kao što ga i svaki supružnik ima", kaže Jokanović i dodaje da bi Jovanka, da je imala političke ambicije, njih i realizovala, s obzirom na ljubav koju je imala od Tita. Vila u kojoj je živela nije popravljena do danas, grejanje je isključeno tako što je od jednog generala dobila dopis o tome, uz “primite tople pozdrave”, kaže Jokanović. Nema tople vode, krov prokišnjava, sve vlasti su se na ovim prostorima ogrešile o Jovanku Broz, kaže on. Priča da je na spavanje, zbog hladnoće, odlazila sa plastičnim flašama punim tople vode u krevet, od kojih je katkad dobijala i opekotine. Pročitajte još: - Ljajić: Vlada sutra o sahrani u Kući cveća, bar delimično da se ispravi nepravda - Premijer Dačić uputio saučešće porodici: Vlada smatra da Jovanka Broz treba da bude sahranjena u Kući cveća - Vest o smrti "nekadašnje kraljice" i "najmisterioznije žene" Jugoslavije udarna je i u regionu. Jokanović podseća da 33 godine nema ostavinske rasprave, da u tom periodu nije mogla da ostvari pravo na zdravstvenu zaštitu, nije imala lična dokumenta, penziju koja joj legalno pripada, već je primala malu naknadu, a da je, kada je došlo do otcepljenja Crne Gore, šest meseci ostala i bez toga. “Šest meseci nije dobila ni dinara, gladovala je, zvala me je da mi to kaže”, naglašava Jokanović. Kaže da su reči objavljene u knjizi autentične, i doslovce navedene. “Objavili smo samo ono što sam napisao doslovce, nisam hteo da objavim nešto što nisam napisao doslovce, da ne bih napravio grešku”. Kaže da je to uradio da ne bi njene reči bile izvučene iz konteksta i pogrešno shvaćene, kao što se često radilo, a što je Jovanki teško padalo. Jovanka Broz je poslednja živa istorijska ličnost, svedok jedne epohe, a do kraja je ostala poštena, čestita i dostojanstvena žena, zaključuje Jokanović. Udovica bivšeg predsednika SFRJ Jovanka Broz preminula je danas u 11.45 sati u Beogradu u 89. godini, usled zastoja u radu srčanog mišića. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Preminuo-policajac-povredjen-kod-Bujanovca.sr.html Не могу већ да се сјетим која је тема била у питању када смо причали о томе да ли држава зна ко су ти велики дилери дроге. Свако мало овај Трновац ("Тоне хероина налазе се у Великом Трновцу, а тамо су родбински и „еснафски” криминалци повезани. Сеоске страже и барикаде чувају ово село од упада и заплене дроге. Врапци знају да је реч о „колумбијском картелу” на Балкану, цео свет то зна, наша полиција такође – и ником ништа. Није Трновац мегалополис већ осредње село, без бункера и тешког наоружања. Ко то нема петљу, ко то оклева да интервенише и ухвати убицу српског полицајца? Шта ради више од 40.000 полицајаца у Србији? Како то да полицијски врх не може да „реши” проблем хероинског села") као један од главних центара на Балкану за дође на главну страну, али чак и кад дође до овако трагичног случаја, а што је најгоре од свега овај пут је живот изгубио један полицајац, који је, притом, по својој прилици, био јако частан и одан послу којим се бавио. "– Двадесет и три године, без иједног дана боловања, Горан је одан полицији. Мислим да је превише волео свој позив. Савесно је обављао дужност иако је стално, последњих неколико година нарочито, добијао претње. Звали су га телефоном и претили му, али никада се није уплашио" Аутомобил који ме је прегажен Горан је виђен у Великом Трновцу, али нико ништа није предузео. "Тај аутомобил је, речено ми је, виђен у Трновцу са сломљеном шофершајбном исте ноћи, али се даље ништа о њему не зна." Очигледно је да знају, али да немају вољу или храброст или шта год да стану томе једном на крај. Вељовић је запријетио, а врло вјероватно, осим што је ухапшен саучесник, остаће све само на тој пријетњи. "Располаже наша полиција хеликоптерима, прислушним уређајима, борбеним возилима… Да ли „пресретаче” чувати за међусобне кадровске обрачуне или њих и сву осталу опрему усредсредити на откривање убице полицајца државе Србије? Убиство полицајца је атак на државу а паролама и оштрим изјавама се то неће решити. Није могуће да се раније није дошло на идеју да се ово село опаше непропусним кордоном, а обавештајно сазна за транспорте, учеснике у њему и налогодавце. Како је могуће да било који део Србије ужива екстериторијалност само због неспособности и неспремности одређених државних органа да се ухвате укоштац са најопаснијим криминалцима. При том треба имати у виду да село Трновац није изван нашег правног система." Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Некада се то лепо решавало као Глоговац, Дреница и Србица 90 тих... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Некада се то лепо решавало као Глоговац, Дреница и Србица 90 тих... Последице таквих активности смо видели 99-их... Постоји ли некакав други модус? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Некада се то лепо решавало као Глоговац, Дреница и Србица 90 тих... У Дреницу, а донекле и Србицу, полиција није смела да уђе све до '98. Не знам на које деведесете мислиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 У Дреницу, а донекле и Србицу, полиција није смела да уђе све до '98. Не знам на које деведесете мислиш? Наравно да је смела...95,96,97 и до септембра 98 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Наравно да је смела...95,96,97 и до септембра 98 Бламираш се без потребе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука