DankaM Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Wcol4bcqWEI "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Баш ми је жао. Господе помени га у Царству Твоме. RYLAH, Sophrosyne and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Ode Tusta... Putuj igumane Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Баба је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Бог нека му душу прости . Рилски, RYLAH and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 DankaM and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 04. новембар 2012. | 10:04 | Извор: Танјуг ВАШИНГТОН - Трогодишњи дечак из Колорада, рођен без мозга, преминуо је пошто је проживео, према речима доктора, "чудесни живот". Николас Коук патио је од веома тешког стања познатог као аненцефалија, поремећај у развоју мозга и лобање. Дек већина деце рођене с овим поремећајем умре непосредно после рођења, Николас је живео три године, без лекова осим оних против болова, без прикључивања на апарате и, како тврди његова бака, показујући психички и физички развој, што није карактеристика овог стања. Николасова бака Шери Кохут рекла је да је дечак цело јутро имао сметње у дисању, а да је затим и престао да дише. Доктори су три пута покушали да га оживе, а затим су прогласили смрт, рекла је Николасова бака која је била с њим када је преминуо. Она каже и да је Николас последњих дана био весео, да је показивао осећања и да је његова породица учинила све да из његовог живота извуче максимум, водећи га на камповања или у Зоолошки врт, пренео је "Дејли мејл". С аненцефалијом се роди једно од 10.000 деце, а она која је имају сматрају се неспособнима да размишљају или имају емоције. С обзиром да није имао мозак, Николас није могао да говори, једе или хода. Ипак, његова породица мисли да се Николас развијао и физички и ментално, а његова бака каже: "Он је наш херој, јер нам је показао снагу... Научио нас је како је то бити породица." Извор: РТВ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Tužno.. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Небо је добило новог анђелка tuzansmajli8904 Милош*, DankaM and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 "Он је наш херој, јер нам је показао снагу... Научио нас је како је то бити породица." Čudno je sve to, kako se nešto lepo rodi iz nečeg tužnog... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Као што волимо да оберемо најлепши цвет у свом врту, тако и Господ воли да обере у свом најлепшем врту! Бог да му душу опрости! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Uf, teško je i čitati... Gospodi pomiluj! Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Preminula glumica Ksenija Jovanović Vukica Strugar | 01. decembar 2012. 19:56 | Komentara: 2 U Beogradu je u 85. godine preminula prvakinja Narodnog pozorišta Ksenija Jovanović. Pre samo mesec dana, iako teško bolesna, pojavila se u "Hasanaginici" Ksenija Jovanović Srodne vesti Vatreni “Rat i mir” Poetesa glume Misao pamti patnju Zlato ipak sija Istrčala svoj maraton OTIŠLA je karijatida srpskog teatra, poetesa glume, velika tragetkinja (ali i sjajna komičarka), uzvišena i dostojanstvena Ksenija Jovanović. Jedna od retkih, koja je i u ovom vremenu, uvek i u svemu, umela da sačuva meru. Mera je bila i ona sama - svojim visokim profesionalizmom, besprekornim stilom, odmerenošću i izuzetnim umetničkim i ličnim moralom... Prvakinja Narodnog pozorišta preminula je juče u Beogradu, u 85. godini života. Ćerka glumačkog para, Irene i Branka Jovanovića, rođena je 6. juna 1928. godine u Sarajevu. Rano detinjstvo provela je kod majčinih roditelja u Skoplju i Beogradu, gde je njen deda Milo Iličković bio general, lekar, načelnik u vojnoj bolnici. Na Ksenijino vaspitavanje i usvajanje vrednosnog sistema, kako je sama isticala, posebno je uticala njena babuška ruskog porekla Klaudija Lukaševič. Prateći na glumačkom putu roditelje, često se selila: Sarajevo, Novi Sad, pa Beograd, gde je i maturirala u Četvrtoj ženskoj gimnaziji. Na Ekonomskom fakultetu provela je godinu dana, a potom upisala Visoku filmsku školu koju je vodio Vjekoslav Afrić. Počela je karijeru kao član filmskog pozorišta pri "Avala filmu", a prvu filmsku ulogu ostvarila 1949. godine u filmu "Barba Žive". Igrala je i u prvom rediteljskom ostvarenju Vladimira Pogačića "Priča o fabrici". U Beogradsko dramsko ulazi s predstavom "Inspektor je došao", koju je delila u alternaciji s Olgom Ivanović. Postaje stalni član kuće na Crvenom krstu 1951. godine, a posle jedne decenije prelazi u Narodno pozorište kome ostaje verna do poslednjeg dana. Iako je u penziju otišla još 1989.godine, nastavila je da igra i u novim predstavama: "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Sudija", "Opasne veze"... Gostovala je u JDP, Zvezdara teatru, Ateljeu 212, Teatru poezije. Za poslednjih pola veka snimila je više od dve stotine radijskih uloga, koje je bojila svojim osobenim glasom i savršenom dikcijom. Naša velika glumica radila je s mnogim rediteljima (Jovanom Putnikom, Predragom Dinulovićem, Hugom Klajnom, Bojanom Stupicom, Jagošem Markovićem, Tanjom Mandić Rigonat), a najviše s Arsom Jovanovićem i Vidom Ognjenović. Ostaće upamćena po glumačkim kreacijama u brojnim predstavama: "Lov na veštice", "Konak", "Gospoda Glembajevi","Edip", "Dom Benarde Albe", "Tri visoke žene", "Trojanke", "Govornica"... Među svim ulogama, sama je izdvajala Saru Bernar, ističući da je sadržala u sebi sve humorne i tragičke elemente, koje tokom karijere nije imala prilike do maksimuma da ostvari. Dobitnik je i najviših priznanja: "Dobričinog prstena", "Raše Plaovića", dve Sterijine nagrade, Ordena Svetog Save drugog reda, Ordena rada sa zlatnim vencem. Ipak, o sebi je u jednom od naših intervjua, uprkos spoljnom gardu čvrste i ostvarene žene, sasvim iskreno otvorila dušu i gotovo dečju ranjivost: - Ja sam u nekom smislu naivan čovek, lako me je prevariti. U izvesnoj meri sam i zatvorena priroda, a ona, takva, mi nije bila prijatelj kroz život i karijeru. I dan-danas imam osećaj da me ljudi više poštuju nego vole. Moja stidljivost i pritajena, neiživljena potreba za igrom odvela me je u pozorište, tamo gde mogu da se oslobodim stega i progovorim iz drugačijih sfera. Imam veliku potrebu da ljubav dam i dobijem. Mislim da je u životu nisam imala dovoljno: niti od roditelja, sticajem okolnosti, niti od mojih životnih saputnika - silom mojih zabluda... Igrala je do poslednjeg daha. Pre samo meseca dana, iako teško bolesna, pojavila se u "Hasanaginici". Nije propustila, iz gledališta, ni premijeru "Ženskog orkestra" početkom novembra. Otišla je tiho, nenametljivo, gospodstveno. Baš kao što je i živela. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. VIDA OGNjENOVIĆ, REDITELj I DRAMSKI PISAC ROĐENA GLUMICA - KSENIJA je, zaista, bila rođena glumica svih mogućnosti. Odlično je igrala tragediju, farsu, sve vrste komedija, dramu, odlično je govorila poeziju. Svojevremeno smo radile "Nemam više vremena" Desanke Maksimović, u Teatru poezije. Kada sam je ne tako davno pozvala u Kopenhagen da gostuje u ambasadi, na moje zaprepašćenje i oduševljenje prisutnih izgovorila je celu predstavu, ne preskočivši ni jednu jedinu reč! Na sceni je bila glumac visoke umetničke discipline, veoma obrazovana. Puno je čitala, govorila i glumila na nekoliko jezika. Bila je ličnost, umela je odgovorno da se ponaša, da stane iza stvari koje je podržavala, čvrsto i nepokolebljivo. Na isti način je znala da ukaže i na nepravdu, promašaj, bez uzmaka. Odličan prijatelj, uvek spreman da podrži drugoga i da se žrtvuje za njega. JAGOŠ MARKOVIĆ, REDITELjKSENIJA MOJA - GLUMCI nemaju godine. Ksenija, glumac rođeni, histrion ontološki i antologijski, najbolji je primer za to. Ona jeste junak naše profesije: i etički, i estetski, i ljudski, i umetnički, i moralni. Ispratimo je kao ono što ona jeste - diva nacionalnog teatra. Neka sve bude u njenom stilu, a imala ga je kao malo ko. Bila je stil ona sama. Bila je stub našeg pozorišta pedeset godina. Naše hvala, Ksenija moja, ogromno je. A vaša slava je, siguran sam, večna. RADMILA ŽIVKOVIĆ, GLUMICAPRAVIČNA, BOŽANSTVENA - DIVNO biće, diskretno. Veliki čovek. Htela je da igra dok god može. Pre nepunih mesec dana imali smo "Hasanaginicu", sledeća je na repertoaru zakazana za 6. decembar... Prepuna poštovanja i ljubavi. Velika glumica, do kraja. Na poslednjoj predstavi pojavila se kao senka, jedva je sela u stolicu. Ali taj glas, mozak, veličanstveni glumački nerv. Kako je ona to odigrala! Divim se Mariji Crnobori jer nije više htela da stane na scenu, koliko i Kseniji što jeste: s toliko nade i vere u budućnost pozorišta. Kako čovek da stane na scenu, osim u slavu takvima kao što je ona? Pravična, božanstvena, inteligentna. Svojim visokim gospodstvom bila primer ljudskom postojanju. DEJAN SAVIĆ, UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTATEMELj TEATRA - SUOČENI smo sa tim da još jednog velikana naše kuće više nema. Ponosni smo što je gotovo celu svoju karijeru provela u Narodnom pozorištu. Ksenija je ugradila sebe u naše temelje. Bila je i predsednik Upravnog odbora u jednom mandatu. Dala nam je svoje najveće kreacije u jednoj, potpuno zaokruženoj karijeri. Može mirno i spokojno da se preseli u legendu i večnost... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука