Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Sestro da,ali znas da je vlada donela pretplatu,a ne licno Tijanic. i ko sto sam naveo na nekoj prethodnoj strani ja znam dosta ljudi koji nisu placali pretplatu,dakle odlucili su se za to. Njegov posao je zahtevao da poziva stalno ljude da placaju.

A revolt zbog repriza,to je malo ne znam... Ja mogu da se sprdam sa takvim stvarima,eto reprizira se peti put nesto i to sam i cinio i psovao Tijanica i sve,ali zaista zbog takve trivijalne stvari nikad ne bi dopustio ovakve stvari da time pokazem revolt na par sati posle njegove smrti. 

Pritom po vecini ljudi unutar novinarstva i sire naravno uz Tirnanica je Tijanic najveci doajen srpskog novinarstva.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Јанош Тот, првак драме Позоришта на Теразијама, преминуо у 53. години. Тот је остварио више запажених улога на матичној сцени, али у и ТВ серијама и на филму.

Janos-Tot.jpg

фото: Телеграф.рс

Првак драме Позоришта на Теразијама Јанош Тот преминуо је данас у Београду, након краће и тешке болести, саопштено је из тог театра.

Тот је рођен 16. јуна 1961. године у Вршцу. Завршио је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи Дејана Мијача. Био је члан Позоришта на Теразијама од 1990. године.

Као првак драме одиграо је бројне улоге у представама "Ноћ лудака у Господској улици", "Битка за Сењак", "Зимски дворац", "Три фртаља Београда", "Кабаре", "Лукреција илити ждеро", "Алан Форд", "Мир", "Лутка са насловне стране", "Јубилеј", "Парадокс", "Пољуби ме Кејт", "А Ћорус лине", "Учене жене", "Свадба у купатилу", "Маратонци трче почасни круг".

Као гостујући глумац играо је у свим београдским позориштима.

Остварио је улоге у познатим ТВ серијама и филмовима: "Породично благо", "Срећни људи", "Мој рођак са села", "Монтевидео", "Звездара", "Жена са сломљеним носем", "Купи ми Елиота", "Фалсификатор".

Добитник Годишње награде Позоришта на Теразијама, "Златног ћурана" на фестивалу "Дани комедије" улоге у представама "Јубилеј" (2001) и "Маратонци трче почасни круг" (2009).

Датум и време комеморације и сахране биће накнадно саопштени.
janos8_620x0.jpg

Господ нека му подари Царство Небеско!
Подели на овим сајтовима

Bog da ga prosti i pomiluje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Biljana Srbljanović: Tijanić je zločinac!

biljana-srbljanovic-1383081864-389079.jp

Dramska spisateljica napisala da je Tijanić učestvovao u zločinačkom poduhvatu. Srpska javnost zgrožena njenim postupcima.

BEOGRAD - Lako je sad biti hrabar!

Smrt direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića spisateljica Biljana Srbljanović je zloupotrebila, te ga je proglasila zločincem. Naime, ona je na svom Tviter nalogu optužila Tijanića da je bio deo zločinačkog udruženja.

Srbljanovićki su zasmetali i izrazi saučešća koje su članovi državnog vrha uputili Tijanićevoj porodici, pa se i na njih okomila.
- Ne sećam se ovako tronutog vrha države povodom smrti Stojana Cerovića, mnogo ozbiljnijeg i većeg novinara, koji nije učestvovao u ZU - napisala jeSrbljanovićka na Tviteru i pojasnila:

- ZU dalje u tekstu abrevijacija za zločinačko udruženje.
Ni to joj nije bilo dovoljno, pa je prozivku uputila i na račun prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

- Ne sećam se da je Aleksandar Vučić uputio saučešće porodici Ćuruvija kada su novinara ubili pred kućom kao psa. I tada je bio ministar, i to, zamislite, informisanja - zaključila je Srbljanovićka. Pozvali smo Biljanu Srbljanović da nam pojasni zbog čega je Tijanića nazvala članom zločinačkog udruženja i na šta je zapravo mislila, ali nije bila voljna da odgovara na pitanja.

- Upravo sam i ja izgubila člana porodice i ne mogu da odgovaram na pitanja - kratko je rekla Srbljanovićka.
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vukašin Obradović smatra da u javnom životu, pa i na društvenoj mreži, svako treba da vodi računa o svom odnosu kako prema živim ljudima tako i prema pokojnicima.

- To važi i za gospođu Srbljanović. Maksime „o pokojnicima sve najlepše“ ne moramo uvek da se pridržavamo, ali doza pristojnosti prema upravo preminulom Aleksandru Tijaniću ne bi bila naodmet ni njoj - kaže Obradović.

I Nino Brajović, generalni sekretar UNS, kaže da su Srbljanovićkini komentari neumesni.
- To je za žaljenje i za izvinjenje Tijanićevoj porodici, kolegama i prijateljima - kratko je prokomentarisao Brajović Srbljanovićkine napise na Tviteru.
Nataša Miljković, novinarka RTS, za Srbljanovićkine komentare rekla je samo:
- Odvratno.

Milovan Drecun, funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji novinar RTS, kaže da za Biljanu Srbljanović očito zločinačko udruženje predstavljaju svi oni koji su branili otadžbinu od NATO i albanskih terorista 1998. i 1999. godine.

- Što se tiče Aleksandra Tijanića, on ima značajno mesto u srpskom novinarstvu bez obzira na to što se mnogi nisu slagali s njegovim stavovima, a Aleksandar Vučić treba da prozbori nešto o njemu jer je on bio na čelu Javnog servisa - kaže Drecun.

Necivilizovan gest

Psiholog Aleksandra Janković ističe da „elementarna građanska pristojnost, za koju se i sama Srbljanovićka zalaže, nalaže da sve što imate da kažete nekom to kažete dok je živ“.
- To više nije agresivan gest, nego je necivilizovan čin. Optuživanje mrtvih je prilično ozbiljno. Posledice takvog etiketiranja mogu da imaju njegovi bližnji.

http://www.kurir-info.rs/biljana-srbljanovic-tijanic-je-zlocinac-clanak-1060829

Подели на овим сајтовима

Citam ponekad njene tvitove i neverovatno ljigavo stvorenje, Juce joj ako sam razumeo umro kum,covek koji je inspirisao i covek koga je sledila,a ona pola dana tvituje o A.Tijanicu.

Ali dobro nisam probao koks,mozda to tako radi.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

У чему је фазон? Кремиран је и испраћен уз звуке Арсенове песме "Ој младости", са крстом и опелом владике Порфирије?! Благо је рећи да сам збуњен. Може ли неки богослов од струке да нам ово разјасни и појасни.

"Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић  deka.gif

Подели на овим сајтовима

Jadna smo mi nacija , kad su nam kritičari na kokainu , a da tragedija bude veća , prezibaju se Srbljanović..

Bas naprotiv, pre ce biti da joj je ponestalo kokaina.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

У чему је фазон? Кремиран је и испраћен уз звуке Арсенове песме "Ој младости", са крстом и опелом владике Порфирије?! Благо је рећи да сам збуњен. Може ли неки богослов од струке да нам ово разјасни и појасни.

И ја сам збуњена, било би добро да нам се ово разјасни и појасни.

Читам   сахрањен уз звуке песме "о младости", "Бела ћао","Траг у бескрају", уз песму "Свилен конац", уз звуке тамбуре и песме "На те мислим" и "Тихе ноћи",  итд.

Патријарх српски Павле сахрањен је уз песму "Христос воскресе", коју је изводио хор српске Патријаршије.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Mislim da sama kremacija nije nesto sto je u dosluhu sa pravoslavljem,cak stavise mislim i da je zabranjeno. Sa jedne strane znam da je Tijanic po sopstvenom priznanju bio vernik,opet zbunilo me vrsenje kremacije a pogotovo opela u tom slucaju. Sad ne znam konkretno da li jedno iskljucuje drugo,ali znam da je kremacija protivna pravoslavlju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...