Драгана. Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Можда вас неће занимати, можда ћете рећи да ово није исповједаоница, можда ћете ме прогласити лудом, али ја једноствано морам ово да напишем, па свачија помоћ, ( без исмијавања и сл. молим вас. )Овако, сигурно сте до сада примјетили моју дрскост, бахатост и сл... За почетак... Мали дио живота, тј дјетињства имала сам све што се може пожељети. Све. ( нећу да дужим, уратко ћу) Онда, родио се мали бато, прије времена, и умро је, нисам га ни видјела. Од тада се све промијенило... тата је почео интензивније да пије, почелии су озбиљни породични проблеми. Добила сам секу. Проблеми су се продубили... Мама нас је оставила. Попустила сам у школи, имала лоше владање, упала у лоше дрруштво.... И удала се. То ме је спасило, и захвална сам мом мужу што постоји. Но, сад је ту други проблем, ја сам посесивно љубоморна. Шта ћу, тако је. Мислим да чак сама фантазирам како ме вара, без неког доказа или повода за сумњу. Повода некада мало има, али ја претјерујем. Можда је то из прошлости, јер је тада често говорио да сам ружна, па и дан данас имам у глави усађеено да сам ружна, и да ће мој муж да нађе љепшу и бољу, а ја бити остављена. Сама помисао на то ме ужасава. Свјесна сам да тиме гушим и себе,, а и Александра, а не желим то. Била сам код психолога и ништа. Ето... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Сви ми болујемо од детињства...зато се и лечимо кроз Цркву. Млађони, Жедни, Наташа81 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Vrlo lako se padne u posesivnost. Svakome to može da se dogodi, i uglavnom se većini i događa. Mislim da je Željko lepo rekao. To je u principu strast. A svaka strast, pa i ta, je izlečiva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Čudila sam se, moram priznati, da si se tako mlada odlučila na brak, pa mi je sad jasnije. (U svakom slučaju to je samo za pohvalu, jer je mimo šablona i kalkulacija "prvo da odradim ovo... završim ono... malo uživam...pa ću onda ozbiljnost, brak, obaveze...). Kalkulacije i "uživanje", to nije život. Život je upravo to kad imaš hrabrosti da živiš uprkos onome što te lomilo, ne i slomilo, da voliš i vjeruješ u život, smisao, hrabrosti da voliš i rizikuješ... Jedno je važno da shvatiš, pošto si inače veoma pametna i načitana djevojka - najdivnija sloboda ljudskog bića je što može svojom sviješću, umom, razumom, a i srcem, da se izdigne iznad svega što ga je kidalo, mučilo, lomilo, drobilo - što može čovjek uvijek da se rodi ponovo kao feniks. Samo ako ima srce, ako ima hrabrosti, ako ima uma, a ti to sve i imaš. Hoću reći - sve ono što nam se dešavalo u prošlosti, nas itekako oblikuje, oblikuje nas naše djetinjstvo, naša prvobitna porodica (najjači uticaji), kultura, društvo, prijatelji... Ali ipak mi imamo moć i da sve to posmatramo iz neke meta pozicije, da provučemo kroz filter ovih ili onih ideja i da tražimo samo naše odgovore. Jer nema jednoobraznih odgovora. Neki budu teškim djetinjstvom potpuno slomljeni, pa veći dio života vegetiraju, nikad se ne usudivši da oni pokušaju da prožive svoj život. Neki kao opčinjeni ponavljaju greške svojih roditelja. A neki pokažu divnu slobodu pa budu mnogo bolji, pametniji, i sretniji od svojih roditelja. Ničiji roditelji nisu savršeni, nisu tako ni dobri ni moćni kako nam se u ranom djetinjstvu čine; nisu ni tako loši kako nam se ponekad isto čini, nego jedino možda slabi... pa iz njihovih slabosti i grešaka ispaštaju djeca koja onda nose svoje rane a od rana strahove i projekcije u svoje buduće odnose. Zapamti da majka nije otišla a da nije bila potpuno slomljena. Da otac nije pio i pravio kojekakve greške a da nije bio jako, jako loše. Jednostavno nisu umjeli bolje. Nisu mogli bolje. Shvati ih i i oprosti im. I onda se oslobodi - njih i njihovog života, i živi svoj! (kad si, hvala Bogu, dobila divne šanse za to!) Jako je teško shvatiti to, pokidati tu vezu izmedju dječjeg ja i sadašnjeg ja, i čak i kad se shvati, osloboditi se straha. (teško je, ali nije nemoguće.). Jer strah je emocija a one se ne pobjeđuju lako čistim umovanjem. MOra da dodje neka sila iznutra, iz srca. Tu će ti vjera pomoći, mnogo. Na odličnom si putu. Apostol reče: ljubav izgoni strah napolje... Realno, nemaš razloga za strah... ni razloga da budeš ljubomorna, niti da izazivaš ljubomoru da bi nešto dokazala sebi ili njemu. Budi hrabra, čvrsta, postojana, iznutra, ne svana, u vanjskoj kuraži (drskosti). A kad već imaš vjeru, što je dar čije veličine možda nisi ni svjesna, svaki strah i brigu možeš pretvoriti u molitvu i tako ih izbrisati... I da ne zaboravim, pošto si pitala na drugoj temi - ljubav nije zaljubljenost i te fore... nego Poslanica 1.Korinćanima 13... a u filozofsko naučnom jeziku, najpribližniju definiciju dao je From "Ljubav je poznavanje, poštovanje, briga i odgovornost". To pokriva sve vrste ljubavi...(Umijeće ljubavi,From, pročitaj, dopašće ti se). i pročitaj grčke definicije ljubavi: eros, filia, storge, agape I divnog pjesnika libanskog ako nisi već čitala Halila Džubrana, (Khalil Gibran) on je najljepše pjevao o ljubavi, ali i o vjeri (vjeri Ljubavi, Hristovoj) (Suza i osmijeh, Prorokov vrt, itd.... vjerovatno ima na temi o poeziji i književnosti, ako niko nije postavio, ja sam) Рада., Срђан Шијакињић, Sanja Т. and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Čudila sam se, moram priznati, da si se tako mlada odlučila na brak, pa mi je sad jasnije. (U svakom slučaju to je samo za pohvalu, jer je mimo šablona i kalkulacija "prvo da odradim ovo... završim ono... malo uživam...pa ću onda ozbiljnost, brak, obaveze...). Kalkulacije i "uživanje", to nije život. Život je upravo to kad imaš hrabrosti da živiš uprkos onome što te lomilo, ne i slomilo, da voliš i vjeruješ u život, smisao, hrabrosti da voliš i rizikuješ... Jedno je važno da shvatiš, pošto si inače veoma pametna i načitana djevojka - najdivnija sloboda ljudskog bića je što može svojom sviješću, umom, razumom, a i srcem, da se izdigne iznad svega što ga je kidalo, mučilo, lomilo, drobilo - što može čovjek uvijek da se rodi ponovo kao feniks. Samo ako ima srce, ako ima hrabrosti, ako ima uma, a ti to sve i imaš. Hoću reći - sve ono što nam se dešavalo u prošlosti, nas itekako oblikuje, oblikuje nas naše djetinjstvo, naša prvobitna porodica (najjači uticaji), kultura, društvo, prijatelji... Ali ipak mi imamo moć i da sve to posmatramo iz neke meta pozicije, da provučemo kroz filter ovih ili onih ideja i da tražimo samo naše odgovore. Jer nema jednoobraznih odgovora. Neki budu teškim djetinjstvom potpuno slomljeni, pa veći dio života vegetiraju, nikad se ne usudivši da oni pokušaju da prožive svoj život. Neki kao opčinjeni ponavljaju greške svojih roditelja. A neki pokažu divnu slobodu pa budu mnogo bolji, pametniji, i sretniji od svojih roditelja. Ničiji roditelji nisu savršeni, nisu tako ni dobri ni moćni kako nam se u ranom djetinjstvu čine; nisu ni tako loši kako nam se ponekad isto čini, nego jedino možda slabi... pa iz njihovih slabosti i grešaka ispaštaju djeca koja onda nose svoje rane a od rana strahove i projekcije u svoje buduće odnose. Zapamti da majka nije otišla a da nije bila potpuno slomljena. Da otac nije pio i pravio kojekakve greške a da nije bio jako, jako loše. Jednostavno nisu umjeli bolje. Nisu mogli bolje. Shvati ih i i oprosti im. I onda se oslobodi - njih i njihovog života, i živi svoj! (kad si, hvala Bogu, dobila divne šanse za to!) Jako je teško shvatiti to, pokidati tu vezu izmedju dječjeg ja i sadašnjeg ja, i čak i kad se shvati, osloboditi se straha. (teško je, ali nije nemoguće.). Jer strah je emocija a one se ne pobjeđuju lako čistim umovanjem. MOra da dodje neka sila iznutra, iz srca. Tu će ti vjera pomoći, mnogo. Na odličnom si putu. Apostol reče: ljubav izgoni strah napolje... Realno, nemaš razloga za strah... ni razloga da budeš ljubomorna, niti da izazivaš ljubomoru da bi nešto dokazala sebi ili njemu. Budi hrabra, čvrsta, postojana, iznutra, ne svana, u vanjskoj kuraži (drskosti). A kad već imaš vjeru, što je dar čije veličine možda nisi ni svjesna, svaki strah i brigu možeš pretvoriti u molitvu i tako ih izbrisati... I da ne zaboravim, pošto si pitala na drugoj temi - ljubav nije zaljubljenost i te fore... nego Poslanica 1.Korinćanima 13... a u filozofsko naučnom jeziku, najpribližniju definiciju dao je From "Ljubav je poznavanje, poštovanje, briga i odgovornost". To pokriva sve vrste ljubavi...(Umijeće ljubavi,From, pročitaj, dopašće ti se). i pročitaj grčke definicije ljubavi: eros, filia, storge, agape Zelim da ti se zahvalim mnogo na ovome. Mnogo ti hvala jos jednom, bas mi me nekako '' drmnula'' i raznjezila. Hvala ti jos jednog, neka te Bog cuva. Милан Ракић, Slavko..., Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Niko sretniji od mene kad mogu da 'pametujem' a da nekom bude od koristi... Pomalo ličiš na onu poznatu pjevačicu Pink (Family Portrait, Stupid Girls, Dear Mr. President)... Family portrait treba ući u obavezni materijal na fakultetima humanističkih nauka... Neka i tebe i tvog Aleksandra Bog čuva na vašem putu i blagoslovi djecom da budete prava sretna porodica... Милан Ракић and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Niko sretniji od mene kad mogu da 'pametujem' a da nekom bude od koristi... Pomalo ličiš na onu poznatu pjevačicu Pink (Family Portrait, Stupid Girls, Dear Mr. President)... Family portrait treba ući u obavezni materijal na fakultetima humanističkih nauka... Neka i tebe i tvog Aleksandra Bog čuva na vašem putu i blagoslovi djecom da budete prava sretna porodica... In our family portarait, we look pretty happy.. znam ko je Pink, ali po cemu te ja podsjecam na nju? :O Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 djetinjstvo, odrastanje, roditelji, strah od ljubavi (obrati pažnu na riječi u family portrait, to je ona spjevala riječi o svom djetinjstvu)... bježala je od kuće, wild girl, pobuna, muški odgovor na trpljenje, ne ženski... izgled čak donekle, temperament, hm... samo asocijacija... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Свјесна сам да тиме гушим и себе,, а и Александра, а не желим то Kad si već svesna da to radiš ujedi se za jezik na vreme ili napiši na papir to što bi mu rekla pa iscepaj papir. Ako tako nastaviš to će se nakupljati, nadovezivati i postaćeš paranoična. Uživaj u sadašnjosti i ne opterećuj se sa šta bi bilo kad bi bilo, ne umišljaj gluposti i ne pravi probleme tamo gde ih nema. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 И да те остави? Шта? Ништа.. млада си девојка нћи ћеш другог. Опусти се мало и уживај, јер са таквим размишљњима и осећањима нећеш ништа д промениш, Ако кренеш д рдиш на опуштању добићеш нову перспективу, улепшаћеш живот свој и његов.. у сваком случају. Значи можеш ли да замислиш брак у ком си стално посесибно опсесивно опседнута тиме да те муж вара? Батали то... него крени да радиш на томе да мање бринеш о томе да те вара, да се мање плашиш тога, п ће све д буде полако боље у твом животу личном психичком првенствено, па затим и на пољу брака. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ti zapravo nemas poverenja su sebe , ono sto je bitno jeste voli i te tvoj muz ili ne . Ako te voli , ne boj se nema te sile (ni zene ) koja ce da vas rastavi . Ako te ne voli , nema te sile koja ce vas drzati zajedno . Ljubav je kljuc za brak i naravno razgovor , moras da podelis svoje sumnje i strahove sa svojim suprugom, jer ko ce ti pomoci i dati podrsku ako ne on koji ti je najblizi Данче*, Саша од Москве, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Sad bas gledam temu "Slike forumasa", i ne mogu da se nacudim da ti za sebe smatras da si ruzna. Eto, tol'ko od mene. Олимп, Juanito and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Sad bas gledam temu "Slike forumasa", i ne mogu da se nacudim da ti za sebe smatras da si ruzna. Eto, tol'ko od mene. Психа батице... психа... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Sad bas gledam temu "Slike forumasa", i ne mogu da se nacudim da ti za sebe smatras da si ruzna. Eto, tol'ko od mene. Sta cu... oduvijek je tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Što je ljudima nemoguće - Bogu je moguće Данче* and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука