Jump to content

Гаврило Принцип и Православље?

Препоручена порука

Јасно?

Такође и Марков манастир, Св. Димитрија у Старој Србији.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Одговори 282
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Марко Мрњавчевић (Краљевић Марко) подигао је 1371. у Призрену цркву Ваведења Богородичиног. Сачуван је клесани надвратник са улаза у припрату на којем је забележен Марков ктиторски чин. Остаци цркве Краљевића Марка откривени су 1966. испод новије цркве Свете Недеље. Фреске које су прекривале зидове цркве нађене су само у фрагментима. - Споменици културе у Србији.

Јасно?

Поента је била у поређењу мит о Марку са митом о Муратовом убиству.

Исто као што мрко није имао шарца ког је пола појио пола себи давао, исто као што није орао друмове и претио турцима да не газе орање, тако исто и мурат није убијен док је седео у свом шатору а Обилић дошао и распорио га ножем. Баш као што је рекао Агностик, митска личност, мле сличности. Дигао човек пар цркви, мало ратовао за турке, мало политички калкулисао, све је то супер и лепо. 

Најреалнија верзиј је да га је убио Српски коњаник са копљем.

Не знам што ширите даље и наседате на кордуново скретање са теме, где се он држи митске историје која му се више свиђа. Званична доказана историја, историјским списима је да је Мурат погинуо у боју...

Тако да је свако поређење Принципа и ФФ са ситуацијом Мурат - Обилић, бесмислено... а они који га користе ослњају се на митску историју. 

Иначе, немам намеру да ширим дискусију са тобом, доста је било саа кордуном... тако да ако ми одговориш не очекуј одговор назад... ово пишем да се неко ко буде читао не погуби у комплетној причи.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Не знам што ширите даље и наседате на кордуново скретање са теме, где се он држи митске историје која му се више свиђа. Званична доказана историја је да је мурат погинуо у боју...

ja sam u skoli ucio drugacije, more biti da je beogradski zavod za udzebnike prije 10 godina stampao laznu istoriju a sad  kad smo se otarasili milosevica  i kad je svima sunce sinulo , sinulo je i istoriji pa je palo novo svjetlo na nju, sasvim je moguce da sam zrtva propagande, izvini ako je tako, nije mi to bila namjera, vec moje neznanje 

Подели на овим сајтовима

Поента је била у поређењу мит о Марку са митом о Муратовом убиству.

Исто као што мрко није имао шарца ког је пола појио пола себи давао, исто као што није орао друмове и претио турцима да не газе орање, тако исто и мурат није убијен док је седео у свом шатору а Обилић дошао и распорио га ножем. Баш као што је рекао Агностик, митска личност, мле сличности. Дигао човек пар цркви, мало ратовао за турке, мало политички калкулисао, све је то супер и лепо. 

Не знам што ширите даље и наседате на кордуново скретање са теме, где се он држи митске историје која му се више свиђа. Званична доказана историја, историјским списима је да је Мурат погинуо у боју...

Тако да је свако поређење Принципа и ФФ са ситуацијом Мурат - Обилић бесмислено... 

Тебе нисам цитирала, не знам о чему причаш  и у чему је твоја поента и ко је шта поредио.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Званична доказана историја, историјским списима је да је Мурат погинуо у боју...

Извини,а где је и на који начин то доказано??

На жалост постоји врло мало било каквих писаних белешки о косовском боју, и апсолутно ништа се не може са сигурношћу доказати...

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

А јел коњаник био атеиста, а Мурат ненаоружан, шта историја каже о томе?  :)

• Волим 1

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Марко Мрњавчевић (Краљевић Марко) подигао је 1371. у Призрену цркву Ваведења Богородичиног. Сачуван је клесани надвратник са улаза у припрату на којем је забележен Марков ктиторски чин. Остаци цркве Краљевића Марка откривени су 1966. испод новије цркве Свете Недеље. Фреске које су прекривале зидове цркве нађене су само у фрагментима. - Споменици културе у Србији.

Јасно?

Kakve veze ovo ima za onim sta sam pisao. :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Извини,а где је и на који начин то доказано??

На жалост постоји врло мало било каквих писаних белешки о косовском боју, и апсолутно ништа се не може са сигурношћу доказати...

Све белешке о косовском боју од тадшњих историчара које постоје - сведоче да је Мурат погинуо у боју од стрне копља. Колико је могуће доказати тадашњу историју то је јако добар доказ. 

, sasvim je moguce da sam zrtva propagande, izvini ako je tako, nije mi to bila namjera, vec moje neznanje 

Ово што причам је из три-четри књиге о историји Крушевца које имам. 

Подели на овим сајтовима

Шта кажу за Вука Бранковића? Јел издао ил' није?

Није, човек завршио у Турском затвору. Главни кривци за пораз су Котроманићи, који су повукли своје трупе. 

Подели на овим сајтовима

Nije. Pitanje je kad je Brankovic u narodnoj svesti posto izdajnik, dobro moguce vekovima nakon same bitke.

Није, човек завршио у Турском затвору. Главни кривци за пораз су Котроманићи, који су повукли своје трупе. 

Али ту има један проблем. Он и његови људи су остали живи, за разлику од свих осталих. Мора да је раније напустио бојно поље.

Подели на овим сајтовима

Али ту има један проблем. Он и његови људи су остали живи, за разлику од свих осталих. Мора да је раније напустио бојно поље.

Не сећам се заиста шта је тачно писало за њега. Сећам се само да није "издао" као у миту. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...